Reakce na interpelaci
Dusno kolem Hermana. Styďte se! hlesla "rudá" Semelová

01.12.2016 10:59

Premiér Bohuslav Sobotka hájil v Poslanecké sněmovně květnovou účast ministra kultury Daniela Hermana na sudetoněmeckém sjezdu. Reagoval na kritickou písemnou interpelaci předsedy KSČM Vojtěcha Filipa, podle kterého by občanské spolky neměly být pro vládu partnerem. Interpelaci podal už v červenci, na její projednání došlo až nyní.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Press Corrector (8 hlasů) 01.12.2016 11:19

    Hermanovo podlézání sudetskýmu spolku (jehož stanovy mimochodem...

  • Karel Musil (5 hlasů) 01.12.2016 12:40

    Je s podivem, že Sobotka se zastává Hermana, který se pokouší...

  • Karol Hallik (4 hlasy) 01.12.2016 12:25

    Za co,ty vepři?Zřejmě píšeš z blázince nebo venerologie

  • Josef Novák (2 hlasy) 01.12.2016 11:31

    ...jehož vedení se - byť zatím neúspěšně - snaží změnit stanovy... ...

  • Petr Soukup (1 hlas) 01.12.2016 14:35

    100% souhlas. Jen se divím že již dávno nežije u těch, které tak...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Sice to není žádná sláva, ale snad to překlene staré rány

0 hlasů

Už ten titulek:

Styďte se! hlesla "rudá" Semelová

Ono se tam někde píš o "hnědém" Hermanovi?
Dál už to nemá cenu číst. Dokonce se dozvídám, že OBČANSKÉ SPOLKY v Německu jsou partnerem naší vlády ?! Něco mi to připomíná z minulých dob, ale to byl přece PROTEKTORÁT ?!

0 hlasů

Tento příspěvek byl v rozporu s pravidly diskuze a byl administrátorem odstraněn.

Je s podivem, že Sobotka se zastává Hermana, který se pokouší provádět svoji vlastní zahraniční politiku, odlišnou od vládní, které je členem. Je již dlouho exponentem sudeťáků v ČR, kteří teď získali svého agenta přímo ve vládě, předtím jen prominentně v katolickém kléru, ke kterému Herman ostatně také patřil.Účast člena české vlády na sjezdu sudeťáků byla neprosto nemístná, nadto s jeho projevem o milých krajanech. Žádní milí krajani to nikdy nebyli!

5 hlasů

Stydět by se měla akorát tak ta bolševická svyně Semelová. A to permanentně.

1 hlas

Nesmíte se tady tak vehementně prosazovat. Odkrýváte svou inteligenci ...

0 hlasů

100% souhlas. Jen se divím že již dávno nežije u těch, které tak uctívá...v Rusku...

1 hlas

Za co,ty vepři?Zřejmě píšeš z blázince nebo venerologie

4 hlasy

Za co? Za to, jak obhajuje i dnes vraždění v 68. Z blázince jsi asi Ty sám

0 hlasů

Tento příspěvek byl v rozporu s pravidly diskuze a byl administrátorem odstraněn.

...jehož vedení se - byť zatím neúspěšně - snaží změnit stanovy...
Já se už 50 let - byť zatím neúspěšně - snažím vyhrát Olympijské hry. To bych taky měl být Sobotkou vyzdvižen nebo ještě lépe - odměněn.

2 hlasy

Hermanovo podlézání sudetskýmu spolku (jehož stanovy mimochodem nerespektují mezinárodní smlouvy a tedy právní řád Německa) je ještě nechutnější než jeho kolegů k Číně.

Mimochodem odsun Němců z Polska a Československa vymyslela během války britská vláda, protože se to osvědřilo u Turků a Řeků po první světové válce. Britové pak přesvědčili USA a SSSR k souhlasu (oni je do svých zón také pak přijali). Odsun logisticky připravila jejich Mezispojenecká komise. Československu se dostalo uznání za humánní provedení odsunu.

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2016/11/18/odsun-sudetskych-nemcu-z-pohledu-mezinarodniho-prava/

Německo a Němci nemají žádné nároky z vysídlení, poněvadž Německo je vázáno smlouvou mezi ním a spojenci z 26. května 1952, doplněnou v Paříži 23. října 1954 (Convention on the Settlement of Matters Arising out of the War and Occupation, signed at Bonn on 26, May 1952, as amended by Schedule IV to the Protocol; on the Termination of The Occupation Regime in the Federal Republic of Germany, signed in Paris on 23. October 1954) 332UNTS 219.
Podle kapitoly 6, článku 3, Německo neuplatní námitky proti spojeneckým státům ani jednotlivcům vzhledem k použití německého majetku, který převzali spojenci či jednotlivci jako reparace nebo jako následek války. Podle kapitoly 8, článku 1, němečtí příslušníci neuplatní žádné nároky proti spojencům a jejich občanům a takové nároky nebudou projednávány německými soudy. Podle článku 3, téže kapitoly, Německo, nebo jeho příslušníci, neuplatní žádné nároky proti spojencům a jejich příslušníkům, které vznikly z jejich činů nebo opomenutím mezi 5. červnem 1945 a nabytím platnosti této smlouvy 5. května 1955.

Jak patrno z uvedené smlouvy, veškerý majetek německé vlády a jednotlivých Němců na území Československa přešel do vlastnictví Československa a jeho občanů jako splátka na reparace za škody způsobené Němci. Československé nároky za škody způsobené Němci vysoko přesahují zmíněný německý majetek.

8 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov