Odvolaný ředitel
Exšéf ÚSTR Herman vstupuje do KDU-ČSL. Chystá se na volby?

09.05.2013 16:35 Aktualizováno 09.05. 18:01

Odvolaný šéf Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) Daniel Herman vstupuje do aktivní politiky, stává se členem KDU-ČSL. Členství ve straně dnes potvrdila mluvčí KDU-ČSL Alexandra Alvarová.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • rab z rabstejna (11 hlasů) 09.05.2013 17:40

    Je to pravda, KDU-ČSL je absolutně nevolitelná.

  • Eva Adamová (11 hlasů) 09.05.2013 18:16

    Nedávno jsem poslouchala v rádiu rozhovor s Pavlem Bělobrádkem z...

  • Jan Červenka (10 hlasů) 09.05.2013 17:00

    No, s nim to tedy lidovci chytli....:-)))

  • Jan Červenka (10 hlasů) 09.05.2013 17:05

    "Odvolání Hermana z čela ÚSTR vyvolalo bouři a odhalilo spor hlavně...

  • Přemysl Kadlec (8 hlasů) 09.05.2013 17:44

    Daniel Herman byl mluvčím biskupské konference, a aby se mohl stát...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Tenhle cesky narod, to je nejmene z poloviny bolsevicka pakaz. Ale ono to nebylo uz i za 1. republiky lepsi. Jen za komunistu to bylo lepsi, to bylo te pakaze 95 %.

2 hlasy

Lustigu,když čtu tvoje přízpěvky,pořád si říkám,kde udělal pan Hitler chybu!

1 hlas

A není lepší je vůbec nečíst? Myslím, že byste o nic nepřišel...

1 hlas

oprava-příspěvky

0 hlasů

Nedávno jsem poslouchala v rádiu rozhovor s Pavlem Bělobrádkem z KDU-ČSL a neměla jsem z toho člověka ani trochu dobrý pocit, komunistobijec až na půdu, klidně by se spřáhl i s Kalouskem.

11 hlasů

Také se mi ani trochu nepozdává. Sice je veterinář (což bych ocenil), jenže pak chytil příležitost a během roku "vystudoval" Langerovo CEVRO

"....a roku 2010 u CEVRO vystudoval ekonomii, politologii, právo, mezinárodní vztahy, politický marketing a veřejnou prezentaci...." (wikipedia.org)

7 hlasů

"Exšéf ÚSTRu Herman vstupuje do KDU-ČSL. Chystá se do parlamentu?"
Mám tomu rozumět tak,že parlament je za odměnu,nebo volená funkce????????????????

5 hlasů

Spíše bych řekla, že jak je u nás starým dobrým zvykem, čím je neschopnější, tím výše bude vykopnut.

7 hlasů

Daniel Herman byl mluvčím biskupské konference, a aby se mohl stát ředitelem ÚSTR, nechal se odsvětit a zbavil se kněžství. Vstupem do KDÚ -ČSL jenom znovu potvrzuje, že jeho odsvěcení bylo kariérní záležitostí. Teď ho budeme nějakou dobu nepochybně vídat po boku lidovce a učitelského Hellera jako mluvčího jihočeských demonstrantů proti koalici sociálních demokratů s komunisty. Včera si o to řekl a zápisné zaplatil svým vystoupením.

8 hlasů

Jejda, to už je ubohost, která musí rozesmát i Vás: zdá se Vám, že je kariérismus vstoupit do strany, která ani není v parlamentu a je na hranici volitelnosti-nevolitelnosti?

1 hlas

O laicizaci požádal Daniel Herman počátkem roku 2007. Jeho kariérismus započal s ukončením činnosti v sekretariáti ČBK a přechodem do státní správy a vstupem do KDU-ČSL rozhodně neskončí.

4 hlasy

Životopis Daniela Hermana v datech, tedy bez komentáře:
1969–1978: základní školní docházka v Českých Budějovicích
1978–1982: gymnázium v Jírovcově ulici v Českých Budějovicích
1982–1983: Pedagogická fakulta v Českých Budějovicích, obor národní škola / výtvarná výchova
1983–1984: pomocný dělník v Jihočeských pekárnách v Českých Budějovicích
1984–1989: Cyrilometodějská bohoslovecká fakulta UK v Litoměřicích
1989–1990: duchovní správa v Táboře a okolí
1990–1991: tajemníkem českobudějovického biskupa
1991–1995: vedoucím sekretariátu arcibiskupa pražského
1995–1996: stáž na univerzitách v Eichstättu (SRN) a Daytonu (USA)
1996–2005: tiskový mluvčí a vedoucí tiskového oddělení ČBK v Praze, z toho na přelomu let 2004/05 pověřen vedením sekretariátu ČBK
2005–2007: Policejní prezídium Praha
2007–2008: vedoucí Informační kanceláře Ministerstva kultury ČR
2008–2010: vedoucí pražské kanceláře prof. Jana Švejnara
12. 8. 2010: zvolen ředitelem ÚSTR

2 hlasy

To je velmi dobry zivotopis. Na rozdil od nej maji soucasni vladci v USTR mezi zakladni skolou a soucasnou funkci jen hltani komunistickych myslenek.

Ze ten, kdo jednou propadl komunismu, uz nikdy nebude normalni, i pres nejakou tu snahu, to dokazuje Schustrova nejlepe. Ani Husak nazanevrel na komunisty, ackoliv ho mucili a chteli povesit.

1 hlas

I tohle je velmi dobrý životopis!!!
Jozef Bartošek - Schwarzenberg nemá ani maturitu a nikdo ji po něm ani nikdy nežádal….

Karel Schwarzenberg je totiž jen adoptovaným díětetem z chudé a trochu zdegenerované větve slavné rodiny. Na rozdíl od svých nevlastních a akademicky vzdělaných příbuzných z rodiny, co ho adoptovala, si tento "kníže " nedokázal za celý život udělat ani řádnou maturitu.

Ovšem vychytralým je až až.....

Nezákonným prolomením Benešových dekretů v jeho i Havlově případě, na rozdíl od tisícovek oprávněných restitučních nároků jiných rodin, na kterých byly Benešovi dekrety aplikované, získal rázem rodinné majetky také od předků z jiné větve Schwarzenberků, než té, z které původně pocházel. Restitucí tak sice záhadně získal velkou nehnutelnost (zámek Hluboká), ale nadále smrděl grošem. Proto vymysleli spolu s pozdějším uhlobaronem Bakalou tehdy běžný tunel do Českého "stříbra".

Dali se s Bakalou nominovat do dozorčí rady státní Karlovarské Becherovky, kde si předem připravili její privatizaci. Založili prostě akciovku SALB a z fabriky na výrobu likéru potichu udělali státní akciovku a po dobu jedné přestávky v České sněmovně předložili poslancům na schválení privatizaci fabriky na svojí firmu SALB, přičem nikdo z poslanců netušil, kdo stojí za touto firmou. Bez toho, aby za privatizované akcie Becherovky zaplatili, jim bylo umožněné akcie následně prodat velké nadnárodní společnosti Pernod Ricard a až potom uhradili celkem směšnou privatizační částku státu. Takže udělali přesně to, co všichni tehdejší Klausovi velkotuneláři a dnešní velkoboháči, kteří proto dnes již můžou, co si jen zamanou.

Český stát tak tehdy rázem přišel o více jak 2 miliardy od Pernodu. Peníze si totiž jednoduše rozdělili Bakala a "kníže" a od té doby jsou oba skuteční miliardáři úplně za nic. Jen do nebe volající krádeží a podvodem. Až takto získalo toto do té doby naše chudé "české" kníže konečně a najednou velké a hotové cash.

A právě od té doby si dopřává i mimořádnou podporu jistých českých médií i se svojí TOP 09, kde ale stejně hraje prim pan Kalousek, dovolím si tvrdit národem nejvíce nenáviděný politik známý svými kauzami rozkrádání státu a svými alkoholickými excesy.

Účastí na Bilderbergských schůzkách si Schwarzenberg nakonec zařídil, že je opravdu typickým eurohujerem, na rozdíl od jiných českých politiků. Tento Karel "Cimmermann" ležící spící a nikdy nedostudovaný hajný by těžko dostal ode mne místo hajného ve vrbovém háji, natož to ještě hlas v prezidentských volbách. Za elitu schopnou zastávat prezidentský úřad by ho mohl považovat jen velmi neinformovaný člověk, nebo někdo se závislým, popleteným nebo státu ukradenými penězi důkladně uplaceným názorem.

Jozef Bartošek - nezávislý novinář.

1 hlas

Já ve vaší lustraci nenacházím nic, co by mohlo někoho pohoršovat. Holt všichni neleží na gauči s gulášem před sebou, ledničkou za sebou a nesypou přitom všechna svá moudra do pecka na diskuze. Já si myslím, že se nikdy nevzdálil vysokým školám, které studoval. Nebo je jakákoli lidská aktivita důvodem ke kritice? Mně to u vás fakt strašně zavání tím socialistickým rovnostářstvím.

0 hlasů

Já jsem o Hermanovi v podstatě pouze řekl, že jeho odsvěcení bylo kariérní záležitostí. Proč, to vás z toho co jsem napsal může napadnout. Pokud byste na můj příspěvek tak hloupě nereagovala, tak bych k němu nemusel nic dodávat. V další své reakci však opět jenom blábolíte.
Herman z pedagogické fakulty odešel po 1.ročníku studia, na stážích v zahraničí byl také pouze jeden rok a řádně absolvoval tedy pouze jednu vysokou školu - bohosloveckou fakultu. Tím není nijak vyjimečný. My jsme také od svých studií nikde neleželi na gauči. Když se podíváte na jeho životopis, tak myslím, že on mohl na rozdíl od většiny z nás mít ten guláš před sebou, ledničku za sebou i koneckonců ten gauč nejen doma, ale i na pracovišti.

3 hlasy

Pro Helena Dvořáková 10.05.2013 05:33
HDvorakova
Vy jste strašná ženská. Vy snad každý příspěvek, který vám není zrovna po chuti, pokládáte za levicový. Proto se příště už nebudu s nějakou argumentací na vaše hloupé reakce zdržovat. Domluvme se. Zkrátka až se vám nebude na nějakém mém příspěvku něco líbit, tak na něj nereagujte a nebo pouze zakdátejte.To bude stačit. Já vám na oplátku ze slušnosti zase jen krátce zakokrhám. Bude to tak lepší.

2 hlasy

Já o voze, vy o koze. Je to ztráta času, co například tady pod tím článkem řešíte, a já k této české hloupé malosti nebudu přispívat. PS.: nemá váš soused větší kozu než vy? Řešíte to? Poslal jste někam jeho životopis? No žrát vás to musí děsně:)))
PS2: jsou tu horší než vy, to je bez debat, ale myslela jsem, že třeba vy máte tolik inteligence, abyste tyhle hloupé tanečky nemusel tančit se zdejší zapšklou rudou osádkou. Omyl.

0 hlasů

Je to pravda, KDU-ČSL je absolutně nevolitelná.

11 hlasů

Já bych nevolil ani lidovce Kraďouska z TOP09!!!

6 hlasů

No, to by tam tohoto cestovatele spolky a stranami musel někdo napřed zvolit...

5 hlasů

"Odvolání Hermana z čela ÚSTR vyvolalo bouři a odhalilo spor hlavně mezi ODS a ČSSD o směřování ústavu."

Hm, až na to, že ČSSD žádný spor o ÚSTR s nikým nevede. Pouze musí snášet a občas zareaguje na zběsilé a hysterické útoky a konspirační teorie modrých strak a žáčkovské kliky z ÚSTR, kterou Herman zaštiťoval.

10 hlasů

Oni pana Hermana vyhodili a vůbec mu nenašli odpovídající koryto, na něž byl uvyklý? Chudák si musel sám najít byznys, kde nebude opět muset nic dělat. Pokud se ovšem černoprdelníci dostanou do Sněmovny. Svíčkových bab ubývá, jako komunistů.

7 hlasů

Svíčkových bab ubývá,u komunistů nevím,nevím,nevím,volby nám ukáží?????

6 hlasů

No, s nim to tedy lidovci chytli....:-)))

10 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov