Televize Barrandov
Faltýnek v Duelu Jaromíra Soukupa: Na mýtném ušetříme deset miliard

27.09.2018 23:39 Původní zpráva

Ve čtvrtečním Duelu Jaromíra Soukupa se představil místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek. S Jaromírem Soukupem, generálním ředitelem televize Barrandov, probíral aktuální témata, která hýbou společností.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Honza Hloupý (1 hlas) 28.09.2018 15:47

    "Osoby s vlivem na státní rozpočet by podle evropského nařízení...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

"Osoby s vlivem na státní rozpočet by podle evropského nařízení neměli pobírat dotace. Faltýnek ale jakýkoli střet zájmů odmít"

1. Když "osoby", tak "neměly"
2. Faltýnek má pravdu, nejde o střet, ale o sladění zájmů

1 hlas

Faltýnek ať řekne co řekne má to hlavu a patu. Žádne plácání, žádná vatička. S jeho názory mohu souhlasit nebo nesouhlasit, ale povětšině jsou rozumné. Pane Faltýnku za mně bezvadný. Více Faltýnků do naší politiky.

0 hlasů

Ještě něco málo k diskutovaným exekucím - ano, je to zpackaný zákon, který umožňuje korunové dluhy seskupit do jedné, společně vymahatelné skupiny.
Pokud se vzpomínám, tak ve starém zákonu o exekucích byl odstavec, kde bylo uvedeno, že pokud dluh je nevymahatelný, pak nezbytné exekuční náklady platí ten, kdo návrh na exekuci podal.
To bylo dosti rozumné ustanovení, které nutilo věřitele, nepodávat návrhy na haléřové exekuce, pokud by věděl, že exekuce by byla marnou. A exekutoři byli státní zaměstnanci pod penzí a s buřinkou na hlavě.....

Dnešní zákon naopak umožňuje, aby dluh, který učinila osoba nezletilá nebo nesvéprávná, mohl být vymáhán až tehdy, kdy dlužník dosáhne plnoletosti nebo svéprávnosti.
Pak dochází k překvapení, když se ozve exekutor, když je dotyčnému dlužníkovi 18 a chce zaplatit dluhy, vzniklé v době, kdy dlužník pěstoval zábavu, spočívající v jízdě na černo tramvají.
V době našeho mládí obvykle nebýval chycen, revizory bývali tenkrát již postarší zaměstnanci dopravnḯho podniku, tehdy Elektrických drah hl. města Prahy, mírně břichatí pánové před penzí, tramvaje neměly automaticky se zavírací dveře a oblibenou zábavou naší tehdejší doby bylo skákání za jízdy z a do jedoucích tramvají a případně již předem vyhrané závody v běhu s revizorem.. Čím rychleji tramvaj jela, tím byl onen sport zábavnější. Občas sice nějaký nešika přišel o nohu, ale obecně to byla to dobrá zábava. Nastupovat do tramvaje na zastávce bývalo pod naší úrovní, to bylo tak pro Paďoury.
Tak i nějaké náhodné exekuce za rozbitá okna nebo pokuty za chycené nešiky končily obvykle jen domácím výpraskem, neboť tehdy platilo, že za hříchy, spáchané osobou nezletilou, zodpovídali i finančně jeho rodiče.
Ovšem tehdy - podle dnešního názoru - to byla doba divná a tak hrozná, že je vůbec podivné, že lidstvo dnes ještě vůbec existuje. Možná je to i tím, že u tramvají se dveře samy zavírají a děti školou povinné se podobají spíše bečkám sádla než vyčouhlým postavám, No, sice tehdy byly již i židle, ale nebyl ještě Internet a počítače, leda ty s dřevěnými kuličkami na drátech.

0 hlasů

Duel nebo chaos??

Tak jsem se včera docela těšil na duel s Faltýnkem, kterého pokládám za jednoho z rozumných hostů v Soukupově pořadu. Mluví k věci, nechrlí vodopády slov a neodvádí řeč jinam, jak bývá zvykem většiny hostů - politiků.

Zato projev moderátora pořadu p. Soukupa byl katastrofou - bohužel.

Upovídaný, ukřičený, přeskakující z jednoho tématu bezdůvodně a nevhodně k jinému, aniž by nechal hosta dokončit odpověď na položenou otázku.
Vím, pan Soukup je netrpělivý "neposeda", který dokáže zkazit i celý pořad. přesně ve stylu veleznámých moderátorů ČT. Toto není kritikou smyslu pořadu, je to kritika jeho moderátora.
Stávají se pak takové okamžiky, kdy v záplavu svých slov pan Soukup v jásotu nad tím, že p, Faltýnka konečně "nachytal" začne diskusi o předražených výdajích dopravního podniku, Dlouhou, dost zmatenou úvodní větou či větami,, kdy si sám odpovídá - široce a rozvláčně, , jejímž výsledkem je konstatování, že za výdaje za právní služdy zaplatil DP 70 milionů (nebo miliard?)- kdo si to má z té záplavy nepotřebných slov pamatovat - se konečně probojuje k položení základní otázky "a proč si ty právni služby neprovádí DP sám?" Jednoduchá otázka, ovšem doprovázená opět pomalu pětiminutovou přednáškou . Faltýnek, jako slušně vychovaný člověk, který ví, že se druhému do řeči neskáče, vyčkává, až se moderátor konečně zadýchá a pak na položenou otázku odpoví - "Víte, pane Soukupe, že DP již provedl opatření, kterými faktury za ony zmíněné služby se již snížily ze 70 na 7 milionů? Než stačí ještě něco dodat, je překřičen dlouhým monologem, ve kterým se stále opakuje ona částka 70 milionů a který je svojí podstatou tedy zbytečný a kde se již dříve položená a zodpovězená otázka se znovu a znovu opakuje?

A takto - nebo podobně - proběhl celý pořad. Škoda, byl by tématicky velice zajímavý, ale bohužel "utopený" nedočkavostí a záplavou slov i vět moderátora, přeskakujícím "z větve na větev". A takto - po cca 50 minut kulometných stylem pronášených a mnohdy zbytečně dlouhých a složitých vět moderátora a asi tak 10 minut odpovědí hosta, které navíc byly rozkouskované natolik, že divák si je musel pracně skládat, aby se dopátral konečně smyslu, pořad skončil. Bylo to únavné.....

Konkurence bude jásat a křičet - podívejte se, jaké nesmysly byly v Duelu uváděny!!!.

Abych tedy nebyl jako p. Soukup - kterého si vážím i pro jeho odvahu kritizovat věci o kterých "by se nemělo mluvit" a u kterého mi vadí právě ony jeho vlastnost moc mluvit, mluvit nekonkrétně kulometným stylem" a jeho neustálým přerušováním i rozumných, hostem pronášených vět, si myslím, že by se měl poněkud změnit - určitě by to udělalo ze současného pořadu pořad zajímavější, srozumitelnější, který by měl spád a kde by se mohlo diskutovat i mnohem šířeji i zajímavěji..
Nemám naprosto nic proti tomu, nechat hosta - a to se stává již pravidlem třeba v Aréně - chvíli blábolit o ničem a pak ho tvrdě vrátit z politických klišé zpět do reality. Bohužel toto se jaksi p. Soukupovi nevede, na to není dost tvrdý a bývá ukříčen oněmi sedmi či kolika "statečnými" politiky, kteří vlastně pomalu nic jiného neumí, než odpověď na položenou otázku změnit na pronášení předem vymyšlených a příslušnými "rádci" naučených frází.
Zde bych uvítal , kdyby pan Soukup dokázal chvíli poslouchat tu snůšku blábolů - dostal by pak jistě nápad, jak onoho politika dostat do rohu.
Bude to těžké, oni ti naši "stateční " neumí nic jiného , než na sebe křičet různé nesmysly. Asi bude nutné, dát každému klopový mikrofon a kdyby už bylo těch blábolů příliš, vypnutím jeho mikrofonu ho prostě umlčet s poznámkou "pane XY, mluvte, prosím k věci a nedělejte nám zde z pořadu ideologickou schůzi Vaší partaje - děkuji."

Doufám, že by se pak z pořadů staly skutečně pořady diskusní, které by z hostů odstranily ono zbytečné politické sádlo a nechalo odejít domů třeba i pokřiveného, ale realitě se nejvíc přibližujícího kostlivce.

Věřím, že nastane doba, kdy jméno Soukup ( a následníci) se stane postrachem politických blábolitelů, schopných na prostou otázku, zda venku prší, odpovědět dlouhou přednáškou o cirkulaci vody v oceánu, i když o tom nemají ani to nejmenší ponětí. Ale to je neduh i umění úspěšných politiků, kteří díky takovému neduhu bývají často i neodstranitelní.
A takové moderátory budeme potřebovat čím dál, tím víc, dříve, než se z naší, snad konečně již vzkvétající země stane pobočka Bohnického ústavu.
Ve víře, že snad tento článek bude podnětem k rozumné a plodné diskusi, končím.

0 hlasů

Chudák Faltýnek, ale nechat se stále překřikovat natvrdlým, patologicky sebestředným Soukupem, to svědčí o hodně dobrých nervech. Toho zajímají jenom exekuce a dividendy, tedy příjmy, které netečou do jeho kapes.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov