Změny ve školství
Fiala se omluvil maturantům za testy z matematiky

13.05.2012 12:06 Aktualizováno 13.05. 13:12

Ministr školství Petr Fiala se v pořadu Otázky Václava Moravce omluvil za těžší verzi maturitního testu z matematiky. Test byl podle expertů extrémně těžký. Na jedničku ho dokázalo napsat jen šest procent studentů.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Alexandr Kroupa (50 hlasů) 13.05.2012 13:11

    Studium pro bohatý? Jak jsi na to přišel? 90% mladejch se cpe na...

  • Jan Novak (39 hlasů) 13.05.2012 12:58

    Pokud jde o maturity, tak zvrácená je už myšlenka jejich...

  • Alexandr Kroupa (39 hlasů) 13.05.2012 13:38

    Ty nerozumíš psanýmu textu? Když jde 90% mladejch na vejšku, tak...

  • daniel Pink (37 hlasů) 13.05.2012 12:50

    mladym zblbnul kebuli jisty Madl a oni uvěřili i Nečasově sitovce a...

  • Alexandr Kroupa (33 hlasů) 13.05.2012 13:50

    Student má studovat a ne lítat po brigádách. Pokud má čas na jiný...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Sehr gut, sehr gut, Geld macht Frei! Übermensch Schule.

3 hlasy

Jak vidno, Stockholmský syndrom začíná působit už i v naší zemi. Nemá cenu bojovat za přizdisráče...

5 hlasů

Řeknu vám jednu věc - všechna tato opatření - jako placené školné, platby u lékaře, platby za mateřské školky apod. - to není proto, že bychom si to nemohli dovolit, že bychom zkrachovali.
To je proto, abychom uživili soukromé zbohatlíky, kteří na celém tomto rozkradeném uspořádání státu profitují.

18 hlasů

Je to duševní mrzáctví všechno přepočítávat na peníze, a to je to, co se tu zavádí - všechno jde ruku v ruce s peněžním vyjádřením. Studia, rodičovský příspěvek - pěkně do haléřku spočítaný podle příjmu.

Finanční eugenika, dalo by se říci.

Vymyšlená ekonomy, pro ekonomy.
Nikoliv lidmi pro lidi.

10 hlasů

Šmarja když si vzpomenu jak chtěl Bém pořádat olympijské hry.... :-))))))) Jak jsem již několikrát říkala, bylo by pak hodně zajímavé jak by se naše republika představila světu v polistopadové éře...a měla jsem takovou scénografickou představu, že by se na stadionu oběvil obrovský tunel, na jehož počátku by bylo naše bohatství země a na jeho konci hromada sraček...nebo napadá vás lepší prezentace?

14 hlasů

*objevil - jsem fakt mimo... :-)

5 hlasů

Když jsme u toho Mádla, tak jsem při pročítání různých stránek a dokumentů narazila na vskutku párádní paradoxon:

Zdroj: http://agrarnivenkov2011.blogspot.com/2012/02/ma-madl-pravo-radit-vrstevnikum.html

Má Mádl morální právo radit vrstevníkům?

Dávat do souvislosti počínání rodičů s počínáním dětí je odporná věc, která připomíná nacistické a komunistické zvyky. Pokud se ale jedná o potomka, který drze radí svým vrstevníkům, aby napodobili jeho povedenou rodinu a terorizovali rodinné příslušníky, je to poctivé varování.

Herec Jiří Mádl se do předloňské geobelsovské volební kampaně ODS samozřejmě nezapojil náhodně, i když krom dědka a báby v rodině zřejmě nikoho přesvědčovat nemusel, neboť jeho otec Pavel Mádl i strýc Petr Mádl o své příslušnosti k ODS, straně, o které se hovoří jako o straně institucionalizované korupce, mají jasno.

Pavel Mádl spolu s jihočeským lídrem za ODS pro předloňské sněmovní volby a prachatickým starostou Janem Bauerem se podíleli na tunelování městského majetku v akci, která měla vést k vybudování Lázní svaté Markéty. Jejich přičiněním prachatická radnice majetek ztratila mimo jiné ve prospěch prapodivného lichtenštejnského podnikatele Markuse Haslera. (Tomuto pánovi patřila legendární toskánská vila, v níž se vybouřil nezapomenutelný premiér Mirek Topolánek). Vysvětlení podstaty tunelu veřejného rozpočtu v zakázce na část prachatické městské kanalizace spočívá v jediné citaci Idnes.cz: „Petr Mádl jako městský zastupitel figuroval ve dvou firmách, které spolu obchodovaly.“ Lázně sv. Markéty, které měly podle původního záměru stát již v roce 2005, nestojí dodnes: „Louka v Prachaticích je prázdná a hyzdí ji jen ruiny starých nestržených budov.“ O finančních kotrmelcích fotbalového Tatranu Prachatice by mohli vyprávět příznivci tohoto klubu.

Krajský soud v Českých Budějovicích shledal bratry vinnými – Pavla ve formě pomoci ke zmíněnému trestnému činu. Oběma vyměřil tresty odnětí svobody na dva roky s výkonem podmíněně odloženým v případě Petra na tři a půl roku, v případě Pavla na 33 měsíců.

18 hlasů

Tenhle narod neni v soucasnosti schopny rezie maturit, to pak se s vojenskym putschem neda vubec pocitat :)))))

6 hlasů

Asi si ten puč budeme muset koupit od soukromé firmy...

13 hlasů

.... a nebo Veverky :))) ... u tech se naslo hodne odposlouchavajicich zarizeni na vnitrniho nepritele :)))

8 hlasů

:-))))

8 hlasů

další bezvýznamný ministr školství, proč lže, jaký je rozdíl mezi zápisným a školným........ furt jde o modrou zhovadilost

23 hlasů

Pokud jsem dobře poslouchal tak vyjádřil přesvědčení, že musí dojít k nějaké formě placení jakéhosi "příspěvku" ze strany studentů ať se tomu říká školné či zápisné jehož výše dosud není stanovena. Já, ač jsem smýšlením spíše solidárním a sociálním s tímto názorem souhlasím.

11 hlasů

Nikdo nevyhoví všem. Na mne působil dojmem, že ví co chce a slušnou formou si svoje názory obhajuje. Je dalek "páně" Dobešově hloupé aroganci a přesvědčivé hlouposti a to je dobře.

12 hlasů

1% ZLODĚJŮ SE MÁ JAK PRASATA V ŽITĚ A NAJÍMAJÍ SI TYHLE VYNÁLEZCE LŽÍ, ABY OBLBOVALI A OVLÁDALI 99%.

17 hlasů

Kolik procent jich bylo za bolseviku a jak se podarilo za jednu generaci to cislo stlacit tak hluboko ?

8 hlasů

Nemusí do strany vstupovat, už tak je modrý i za ušima.

19 hlasů

Pan ministr řekl":"Dobré řešení, které by nemělo sociální dopady, ale školám by pomohlo, by bylo zápisné." Z toho je vidět, že je to jen Nečasův poskok, který blábolí naučené větičky ÚVODS!! Brigády pro studenty nejsou, aby si mohli přivydělat, takže to mají vše utáhnout rodiče, To nebude mít sociální dopady? Doufám, že to školné bude 20 tis. za semestr! Bože další blb!

30 hlasů

Pokud jde o maturity, tak zvrácená je už myšlenka jejich outsourcování soukromé firmě, že si test nikdo nevyzkouší je už jen pravicová "třešnička na dortu".

39 hlasů

Tenhle pravicový model - je čistá nefalšovaná postupná totální destrukce státu.

Rozprodej soukromým subjektům.

23 hlasů

A to je ještě provokativně nazvou STÁTNÍ maturity...

9 hlasů

To je ta naše "elita" co vystudovala ZDARMA. ... či spíše ZBŮHDARMA.

33 hlasů

Také se divím, že zpětně nedoplatí, každý státní, dobře placený úředník, alepoň 200-500 tis. za VŠ vzdělání, když ho teď chtěji platit! Jenže jsou to jen chamtivci, vše co nejhůř, jen když se to netýká mne, mého koryta a mé peněženky!

18 hlasů

Přesně, kdyby ti nenažranci doplatili do nějakého fondu školám za svá studia, mohly by školy dnes studentům z nízkopříjmových rodin poskytovat sociální stipendium, aby vůbec mohli studovat ! (Komunisti dávali prospěchové a sociální stipendium.)

13 hlasů

Pan ministr je další blábolil nic neříkajících obecných frází se stejně uspávacím a nevýrazným hlasem jako další ubohá vládní figurka Heger !
A ten ho teď vystřídal !
To jsou dneska "otázky" na prd, ostatně už téměř jako vždy !

32 hlasů

Zdar Dědku spodky mas čisté ?

9 hlasů

Mluvil na první poslech celkem dobře, ale v jeho přesvědčení, že sociálně únosné zápisné nějak přispěje k vyřešení financování VŠ naznačuje něco shnilého v jeho charakteru. Jak také jinak, u Nečasova kamaráda...

24 hlasů

Pravičám Moravec si pozval zmodralýho Fialu a oponenta žádnýho už jsem se na to nemohl dívat.Prý duležitější než peníze je ve školství postupový klíč. Ale nakonec mají studenti co chtěli ,tak jim to ze srdce přeji.

17 hlasů

mladym zblbnul kebuli jisty Madl a oni uvěřili i Nečasově sitovce a kydum gaunera Kradouska a ted nemaji na studium -ktere je koncipovano pouze pro bohate.....

37 hlasů

Studium pro bohatý? Jak jsi na to přišel?
90% mladejch se cpe na "vysoký školy". Na techniku a medicínu jde málokdo, protože na ni jen tak někdo inteligencí nemá.
Soukromý pseudouniverzity chrlí absolventy s nepoužitelným pseudovzděláním za prachy nejen od pseudostudentů, ale i za štědrý dotace od státu.
Ale vlastně máš pravdu, 90% lidí je bohatejch, když si může dovolit držet dítě na VŠ.

50 hlasů

Inteligenci na vámi zmiňované školy až tak nepotřebujete. Ani vy nemáte potřebnou inteligenci, jinak byste nepsal, že je u nás 90 procent bohatých.

16 hlasů

Ty nerozumíš psanýmu textu?
Když jde 90% mladejch na vejšku, tak jsou podle toho blba Doriánka bohatý.

39 hlasů

To je blbost, kde jste vzal těch 90%? Ani dnes není vzdělání zdarma, student VŠ přijde už teď až 10 tis. měsíčně, to něco, co si vydělá na brigádách, kterých je málo, jen pomáhá! Když se bude platit i školné, tak je to jen další rána do vazu! A jinak jste tím, chtěl říci co, že ten kdo na to nebude mít, má jít na řemesla? Ale co když na tu VŠ má hlavu, ale nemá peníze?

21 hlasů

Student má studovat a ne lítat po brigádách.
Pokud má čas na jiný aktivity než studium, tak je něco špatně. Buď příliš lehká škola, tím pádem zbytečná, nebo student flákač, kterej potřebuje překlepat nějakej ten semestr na školách, aby si užíval studentskejch výhod. Jsme hodně bohatej stát, když můžeme podporovat zbytečný školy a líný studenty bez talentu a nadání.
Pokud by už dávno prošel návrh o studentskejch půjčkách, umožnilo by se vzdělání i těm "chudejm", Ale ne duchem. Navíc by si každej rozmyslel,do jaký školy investovat svoje prachy, aby po ukončení získal nejen papír, ale hlavně neměl problém najít místo.

33 hlasů

Nechte toho, studentské půjčky, jste nějaký bankéř, že za nimi stojíte? Víte jaké budou úroky? Student skončí s nějakým 200-300 tis. dluhem a tím má začínat život? Co má potom platit dřív? Jinak by to bylo krásné, kdyby mohl student jen studovat, ale když není nějak finančně silná rodina, tak musí ! Víte kolik stojí třeba 1 učebnice studenta medicíny, až 2000 tis! To myslíte, že všechno tohle utáhne z půjčky, kterou by dostal, stejně bude muset dotovat rodina a ještě bude mít na začátku vstupu do pracovního procesu na krku dluh jako hrom! Co když nesežene hned práci atd. atd.! Také je dobré jak říkáte, "aby neměl problém sehnat místo", vy jste věštec, že byste věděl, jaká povolání budou potřeba za 5 let a také má každý student jinou zálibu! Nebo vy si myslíte, že když bude chtít být někdo lékař a těch bude dost, tak půjde studovat techniku, jak to povolání potom bude vykonávat? Vždyť MŠ žádnou analýzu ani koncepci potřeby studujících nemá! Píšete to jinak hezky, ale je vidět, že studujícího VŠ v rodině nemáte, to byste mluvil jinak!

15 hlasů

No, zoufalče Ondřeji, došla ti slova, argumenty jsem od tebe ani nečekal... Pána Boha si do úst neberu, svým jménem ti přeju, aby tvoje děti byly přinejmenším stejně úspěšný jako ty moje.
A tobě přeju, abys našel rozum.
Čus!

7 hlasů

Ondřeji, co znamená to tvoje "Hujer"?

5 hlasů

Hujer

5 hlasů

Jak už píšu výše, než začnete psát takový bludy, prostudujte si návrhy na studentský půjčky.
Vzdělání je investice. Vyšší vzdělání je větší zárukou úspěšnýho pracovního života.
Ano, máte pravdu, studenta VŠ v rodině nemáme. Máme absolventa rok po škole a maturanta (vyšší maturita) přijatýho na vejšku. Zápis bude až po maturitě.
Pokud má člověk o vzdělání zájem, cestu k němu si vždycky najde.
Neznám ve svým okolí žádnou rodinu, která by studium svejch dětí finančně nezvládla. Ano, mnohdy se musí po dobu studia uskromnit, ale co by rodiče pro svý potomky neudělali.
A učebnice za dva tisíce? No a co? Existují knihovny i burzy použitejch skript.

20 hlasů

... tak se má podle těhle teoretiků zadlužit na půl života u soukromých bank a skončit na pracáku v konkurenčním motivačním balíku nezaměstnaných, kteří tlačí leda tak na to, aby si s nimi zaměstnavatelé mohli vytírat řiť.

15 hlasů

Když si vybere takový studium, že po jeho absolvování nesežene místo, dobře mu tak.
Pokud by ses o návrhy jen trochu zajímal, věděl bys, že by se studim začalo splácet až od určitýho příjmu.
Ale ono je jednodušší vykřikovat lži po diskuzích, než si něco prostudovat.

32 hlasů

Já se nemýlím.
Dětem jsem se věnoval od jejich narození, tak vím, co od nich můžu očekávat.
Vím, že svůj talent nepromrhají a v životě se rozhodně neztratí.
Tvoje rouhání je směšný. Ale věz, že ne každej má nadání pro studium a jsem vděčnej za ty, který si svoje možnosti uvědomují a vyučí se. Potřebujeme kvalitní řemeslníky, ale zoufale se jich nedostává, protože většina mladejch má pocit, že vysoká škola je pro ně to pravý. Není...

8 hlasů

To znamená, že když budeš přemýšlet, je určitá pravděpodobnost, že příjdeš na to, v čem se mýlíš.

6 hlasů

Ano, Ondřeji, Pán Bůh mi to na dětech odplatil.
Nejsou flákači a byly či jsou výborný studenti na smysluplnejch školách.

19 hlasů

On ti to, Sašo, Pán Bůh odplatí na dětech - uvidí se, jestli i potom zůstaneš u toho "dobře jim tak".

10 hlasů

Horší je, že systém brigád, které studenti potřebují, ubírá práci ostatním.

9 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov