Televize Barrandov
Fiala v Duelu Jaromíra Soukupa: Piráti nám přebírají témata

08.11.2018 23:03 Původní zpráva

Tentokrát si do pořadu Duel Jaromíra Soukupa pozval generální ředitel TV Barrandov Jaromír Soukup a zároveň moderátor předsedu ODS Petra Fialu.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Bohumil Stejskal (4 hlasy) 09.11.2018 05:49

    Tož to jako, že se Piráti učí krást, jak totok dělalo ODS...? Sníží...

  • Josef Dobeš (2 hlasy) 09.11.2018 08:59

    Tak jsem se včera těšil nadějí, vzbuzenou panem Soukupem, který na...

  • Josef Dobeš (2 hlasy) 09.11.2018 09:30

    Gratuluji, pane Vacek, uhodil jste hřebík na hlavičku, ta zde ještě...

  • Jan Novak (1 hlas) 09.11.2018 04:38

    Fiala je motyl , Fiala je kraska , Fiala je prvni a posleni ma laska...

  • Bohumil Stejskal (1 hlas) 09.11.2018 06:18

    Tož spíše totok Fialu přestalo bavit rozčilovat se se "spratkama",...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Tohle brněnský fialovský lejno se tak rádo poslouchá, že za chvíli u obdobnejch debat začne sám nad sebou masturbovat, zatímco většina posluchačů bude zvracet.

0 hlasů

Tak jsem se včera těšil nadějí, vzbuzenou panem Soukupem, který na úvod řekl, že jaksi bude vyžadovat, aby host mluvil k věci, nazýval vše pravým jménem a upustil od obvyklých politických klišé. Dočkal jsem se velice rychle
Již na začátku pan Fiala zkritizoval dnešního ministra zdravottnictví, když prohlásil něco v tom smyslu, že řešení, jak mladistvé odnaučit kouřit marihuanu a j. svinstva vč. tabáku a také odnaučit pít alkohoho, navrhované ministrem, je k ničemu a na naléhání moderátora, jak by to tedy řešil on, prohlásil, že se to musí řešit - doslova - "poctivou politikou" Co tím myslel, bohužel nevysvětlil, jen dodal, politici by měli jít příkladem. Jen jaksi nevyjasnil, jak onou poctivou politikou odnaučí p. Kuberu, příkladného to kandidáta ODS na předsedu senátu. odnaučí mladistvé kouřit. Druhou věcí byly příplatky za ošetření - to zde již bylo, ale ono prý to bude jinak, jak, to nevím, ale asi i po zánětu slepého střeva zbude bohatému na břichu malá jizvička po operaci robotem za tučný příplatek a chudému - co asi? No přede rozřezané břicho!
No, třeba se dočkáme zázraků - jednoho kazatele již máme, zázraky ještě ne, ale prý budou, že uvidíme, když ho zvolíme. Tak jsem si vzpomněl na zázraky, slibované dvěma předsedy vlád, dříne než zmizeli v propadlišti politickém - jednoho se síťovkou v ruce, který asi chtěl udělat ze Strakovy akademie nevěstinec prostřednictvím jeho milenky, vášnivé sběratelky kabelek a druhého, který nejprve na předvolebním sjezdu prý prohlásil, že "kdyby voliči věděli, co na ně chystáme, asi by nás nevolili" a který suveréně hlásal, že to Evropě osladí - dodnes ona oslazená Evropa hledá, kam se poděly ty zaplacené peníze na cukr, navíc firmě, která s cukrem neměla nic společného a vznikla snad asi tak dnů před tím, než jí došel onen příspěvek na cukr, obratem zmizelý přes několik bank v cizich zemích někam - kam, není dodnes policií jasné. Jen ty záchodové šlapky, symbolizující na obrovské mapě Evropy státy balkánské, v paměti lidu českého zůstaly.
Ale pojďme dál v té přehlídce marných nadějí - více doktorů prý bude, oni se k nám houfem zpet domů pohnou. peníze budou, zvýšíme mzdy pracujícím snížením daně asi tak o 7%, snížíme byrokracii, zrušíme EET. (tím zvýšíme příjmy drobným inštalatérům, zedníkům, elektrikářům věc zbytečná, oni se bez EET klidně obejdou, na jejich příjmech se s EET nebo bez EET nezmění stejně nic . Zrušíme zákony nepotřebné, poupravíme zákony potřebné - vždyť dodnes trvá stavební řízení více než 10 let a "ta" vláda s tím zatím nic neudělala, a to prý je u moci již více než 4 a půl roku, pravil pan předseda hlasem nešťastným. Dokázal tím jen jedno - že ani významný profesor vysoké školy ve vysoké státní a stranické funkci nemusí znát aritmetiku -(dříve se tomu říkalo kupecké počty) - neboť každý, jen pan profesor asi ne, ví, že od získání důvěr vládě uplynuly již 4 měsíce - považte - ona opravdu snad nic nedělá. No a tak čas, pořadu vymezený, plynul a my jsme čekali, kdy nám bude vysvětleno, co bude. Nebylo, slyšeli jsme jen to , co slyšíme z řad ODS stále - jsou stranou demokratickou, tvrdí tedy oni, jsou stranou liberálně demokratickou - zas tvrdí oni - ostatní strany jsou vesměs strany populistické, fašistické, nedemokratické, prostě strany, dobré tak na zmar poslati!
Ale to jsme již od p. Fialy slyšeli mnohokrát, slyšeli při každá příležitosti, jen tohle jsme neslyšeli - jak ty sliby vlastně - a taky z čeho - zaplatí.. Asi zdaní lidi bez příjmů, zavede daň podmostnou, zruší daň domovní, prostě - vážení - to se budete divit! A tak hodina uplynule a já si dovolím parafrázovat slova starého profesora, milovníka francouštiny a rodokapsů: " Hodna je v pr deli a my jsme se zase nic nového nedozvěděli!
Pokračování možná příště.....

2 hlasy

Všechny politické strany zápasí s potřebou adaptace na současný a budoucí společenský vývoj. Hnutí ANO se prosadilo, vedle osoby A. Babiše, právě tím, že přišlo s ideologicky nezatíženým a spiše manažerským, celostnějším přístupem s heslem Bude líp.
Problémy politických stran obecně vyplývají ze sektářské ideologické pozice, uzavřenosti, neschopnosti měnit se a spoluracovat aj. Není sporu o tom, že vývoj vyžaduje novou vzdělanost, státnické osobnosti, celostní a kooperativní přístup ke společenskému vývoji atd. Prof. P. Fiala to jistě ví.

1 hlas

Gratuluji, pane Vacek, uhodil jste hřebík na hlavičku, ta zde ještě opravdu chybělo. kdyby takových příspěvků bylo víc a mysl něktrých voličů nebyla postižena onou nemocí čínskou, známou jako "HO-SI-PA, možná bychom se dočkali, že předsedou partaje nebude muž, který mluvou i gesty připomíná proroka božího a který všechno ví, ale nic nám nepoví (možná proto, že on sám ví, že nic neví a doufá, že i my jsme tací, co nic nevědí a musí být neustále poučování a mozky jim vymývány. ) Důkaz celkem nevyvratitelný ,byly ona -jistě pečlivě vybraná - mládež nová... ktrá se nezmohla ani slovíčka něčeho jiného, než opakování stále stejně mantry svého Guru: Om mani padme Liberální demokracie hum... Tomu věříte, i když o tom nic nevíte. Chlapi a dívenky mírně zmatení - když něčemu nerozumíte, není to známkou chabosti vašeho mozku, ale známkou úmyslu někoho , před vámi ukrytého, vás oblbnout a připravit tak další voličské, nemyslící stádečko. Jak bylo vidět a slyšet včera - z těch tří,, kterým se dostalo povolení promluvit, docela se to daří, gramofon byl slova vašeho Guru lépe reprodukovat nedokázal. Byla vám dána šance se ptát,, kritizovat, navrhovat, mládeží nové, ale tuhle šanci jste promarnili. Co budete dělat, až vám bude svěřena moc nad lidmi tohoto státu? - znovu jen blábolit v ptydepe a čekat, že to snad nějak jednou vyjde? Lidé prostí, vámi pohrdaní, mají jednu nepříjemnou vlastnost - oni si pamatují........
Vlastnost nepřímo úměrnou příjmu - čím větší příjem, tím menši paměť! Obecně vzato se to,vyplácí. proto jsme dnes tam, kde po 25 letech jsme.

2 hlasy

Dovolím si zde zveřejnit moji osobní zkušenost, jak snadno lze manipulovat lidmi. Bude to poněkud rozvláčnější, ale myšlenkou a obsahem na moje zde již zveřejněné diskusní příspěvky.navazující. Tak tedy - psal se rok 1948, my, učedníci soukromých elektrofirem jme byli někdy v březnu znárodněni a zařazeni do Elektropodniku hl. města Prahy. N.P. Tam jsme byli neprodleně začleněni do tehdejšího SČM a jelikož se blížil Svátek Práce pracujících, Bylo nám oznámeno, že jsem zařazeni do prvomájového průvodu, abychom tedy, jako mládež nová - (Gottwaldova), projevili poctu slavné straně komunistické a i nedávno zrenovované vládě.
Vzhledem k tomu, že většina nás, novicům ve "Svazu", pocházela z řad svobodomyslných trampů sázavských, vymýšleli jsme, jak vážnou manifastaci trochu rozveselit. A tak, zařazeni v průvodu před Žižkovskými ženami, známé to atrakci KSČ hned za alegorickými vozy a kutálkami, hrajícími do pochodu lidu budovatelské písně, jsme po cestě Václavským náměstím k tribuně papalášů sborem, tak jako pracující před námi, kteří uvědoměle soutěžili, kdo bude mít hesla budovatelštější a vlezdoprdelnější, odměňovaných bouřlivým podleskem přihlížejícho davu lidí, tvořících špalír, zařadili i heslo naše, navazující poněkud zmateně na alegorický vůz před námi.
To heslo bylo: "A žije Ku Klux Klan!", které mělo obrovský úspěch davu přihlížejícího, opakujícího sborem naše heslo, podstatně menší ovšem u fízlů policejních. A tak jsme byli těsně před tribunou papalášů z davu vyvedeni a jako iniciátoři oné, prý ostudy, ze houfu učňů vyvedeni a odeskortováni do ulice Bartolomějské, do budovy, od nepaměti známé jako čtyřka. Tam jsme dostali každý místo oběda pár facek a byli jsme zavřeni prý do "čekárny", holé místnosti s lavicemi. Asi po hodině čekání jsme byla jinými dveřmi vpuštěni di jiné místnostu, vybavené stolem, stolečkem s psacím strojem a podobiznami Stalina, Marxe a Beneše, tehdy ještě perzidenta republiky. Po nějaké chvíli vešel do místnosti muž v pomačkaném šedivém obleku, kterého jsme později pokřtili - podle jednoho tehdy promítaného budovatelského filmu, na rytíře zlaté hvězdy. Ten si sedl za stůl, přeměřil si nás unaveným pohledem a pronesl:"tak co s vámi,pacholci?" a dále pak:" Víte, co jste na tom Václaváku hulákali?" "Kdo mi to řekne?" "Třeba támhle Mamlas" špitl kdosi ze skupiny. Muž na něm spočinul pohledem, zalistoval ne nějakém spisu a položil otázku: "tak, soudruhu Mamlasi, co myslíš, že je Ku Klux Klan? Mamlas nelenil - : no, soudruhu, já si myslím, že je to nějaká Komsomolská organizace v Sovětském svazu:"! "Jéžiš marjá", zařval policista, "co to je za vola? To si snad myslíte všichni?" Horlivě jsme přikyvovali, i když jsme se museli bránit záchvatu smíchu, což by ovšem byl asi náš konec. Po vysvětlení, jak jsme to tomu přišli, že z nějakého sovětského časopisu, kde byl vyobrazen dělník s kladivem, hrozně podobný našemu misrtrovi, jak šlape nějakému buržoustovi na krk, z povzdálí sledován Komsomolcem s písmeny K K K na čepici, vyšetřovatel s blednoucím obličejem na nás zíral s nepřítomným výrazem ,po chvíli beze slova sebral spisy a zmizel, odkud přišel. Víc jsme ho již nespatřili. Čekali jsme mlčky, co bude dál, nakonec přišli dva strážní policajti vyvedli nas ke dveřím na ulici a s komentářem :" Vypadněte odtud, nebo ....." Co, to nevím dodnes. Ale co vím, je že dav mamlasů se dá snadno zmanipulovat i jedním Mamlasem.!

0 hlasů

P.S. Tahle vzpomínka na Mamlase se mi vybavila, když jsem slyšel v Duelu, jak skupina "mládeže nové, mládeže Fialové", může být zmanipulovaná natolik ,že se zmůže jen na potlesk na vše, co bylo Mistrem řečeno, i třeba na nesmysl a na ne víc než tak dvě či tři opakování vět svého mistra. Čekal jsem větší iniciativu mladých politiků, ne jen přikyvování bez vlastního názoru. Mohlo to být docela zajímavé - ostatně ono to bylo zajímavé i takto, i když s poněkud nečekaným výsledkem.

1 hlas

Tož spíše totok Fialu přestalo bavit rozčilovat se se "spratkama", tak začal dělat čemu vůbec nerozumí... Ale v dnešní politice to je jedno...!!!

1 hlas

Tož to jako, že se Piráti učí krást, jak totok dělalo ODS...? Sníží daně a slibuje ekonomický růst.. Ale komu...? Su to hňupi...!!!

4 hlasy

:-))))))))))))))))))
Vzal jsi mi to z huby, zrovna jsem to chtěl napsat...

0 hlasů

Fiala je motyl , Fiala je kraska , Fiala je prvni a posleni ma laska .

1 hlas

Plačka první.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov