Nepřepisujme dějiny
Hamáček: Vděčnost sovětským vojákům přesahuje čas

11.05.2015 15:35

Proti přepisování dějin se v pondělí na ruském velvyslanectví při recepci ke Dni vítězství vyslovili předseda sněmovny Jan Hamáček (ČSSD) a ruský velvyslanec v ČR Sergej Kiseljov. Tradičního setkání k ruskému státnímu svátku se jako každý rok zúčastnily stovky hostů z řad politiků a diplomatů.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Daša Fuksova (6 hlasů) 11.05.2015 15:56

    Vážení spoluobčané, v nedávné době jsem podepsal historicky významné...

  • Darja Hubáčková (5 hlasů) 11.05.2015 16:46

    Vlastizrádče, přesně o Vás mluvil Beneš.

  • Petr Min (4 hlasy) 11.05.2015 18:33

    No nekomu se zda, ze uz tech diku padlym proti Hitlerovi bylo az az....

  • Petr Min (3 hlasy) 11.05.2015 18:38

    Co povidas ? Nemci byli do pohranici pozvani, pomoci opet ta uzemi...

  • Chosé Klicperka (2 hlasy) 11.05.2015 16:21

    Lustigu , je dobře ,že ses dal k Němcům .

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Vděčnost Rusům bude zřejmě vyžadována na věčné časy. Jenže skutečnost je jiná. Každý je holt vděčný podle toho, jaké má on sám, nebo jeho rodina historické zkušenosti. Jiný pohled mají ti, co jim rodinu vyvraždili Němci a zcela opačný ti, kde vrahy byli Rusové. Žádný globální pohled na osvobození neexistuje, jsou jen lidské příběhy, které se tradují z generace na generaci. Klidně si oslavujte Stalina a Rusy, ale ponechte prostor i pro ty, kteří vaše nadšení nesdílejí...

0 hlasů

No nekomu se zda, ze uz tech diku padlym proti Hitlerovi bylo az az. Ale vubec si zatim nikdo jako moc nevsima, ze nedaleko od CR se nachazi zeme, kde ten samy nazifafisticky smejd se solidne rozrusta.
neucasti nekterych sefu vlad na te parademarsi v Moskve ? Zase se semkly sily, ktere podporovaly Hitlera bud primo vojensky ci svoji vyrobni zakladnou. Krome Merkelove, ale ta opatrne, aby moc nenastvala Velkeho bratra.

4 hlasy

Lustigu , je dobře ,že ses dal k Němcům .

2 hlasy

Vážení spoluobčané, v nedávné době jsem podepsal historicky významné dokumenty pro naši Československou republiku, to jest, dekrety prezidenta Československé republiky.

Tyto dokumenty nám dávají naději, že se již nikdy nebudou opakovat tragické události let 1938 a 1939.
** Vědom si neblahých zkušeností národa, zejména z této druhé světové války, zanechávám Vám odkaz, ve kterém Vás varuji před všemi možnými dalšími požadavky za znovuosídlení našeho pohraničí sudetskými Němci, kteří byli po právu na základě nejen mých dekretů z naší republiky odsunuti. Může se stát, že mé dekrety vydané právě z rozhodnutí vítězných mocností druhé světové války, budou odstupem času revanšisty prohlašovány za neplatné.

** Může se stát, že se najdou "čeští vlastenci", kteří se budou sudetským Němcům za jejich odsun omlouvat a že budou nakloněni otázce jejich návratu.

** Nenechte se oklamat a jejich návratu nedopusťte. Hitlerové odchází, avšak snaha o znovu ovládnutí Evropy Německem stále zůstává.

** Mohou se najít i vlastizrádci, kteří budou opět usilovat i o odtržení Slovenska od České republiky.

** Bylo by to pošlapání odkazu našeho prvního prezidenta Československé republiky T. G. Masaryka a spoluzakladatele M. R. Štefánika. Vedlo by to k zániku obou našich národů.

** Nezapomeňte, že mé dekrety se týkaly i potrestání vlastizrádců, že mají trvalou platnost a potrestejte všechny případné vlastizrádce ať je to kdokoliv a v kterékoliv době.


Váš dr. Edvard BENEŠ, Praha, květen 1947

Tak se Beneši obrať se v hrobě, tvoje předpověď se už naplnila ...těch hajzlů se našlo už dost ...

P.S.: Základní myšlenku k nucenému odsunu tzv. sudetských Němců totiž nevymyslel prezident Beneš, ale vznesl a také prosadil, Neville Chamberlain za tehdejší Anglii.
Právě Chamberlain totiž navrhl, aby po válce byly odsunuty do Německa všechny německé menšiny z tehdejšího Československa a Polska, aby se tento etnický problém vyřešil už jednou pro vždy, tak jak se to předtím stalo mezi Řeckem a Tureckem. Anglická konzervativní strana tuto jeho myšlenku přijala a také ji pomohla plně prosadit u spojenců.
Britská vláda totiž přesvědčila vládu USA i SSSR o výhodách tohoto řešení a výsledkem byl pro všechny závazný Protokol Postupimské Konference z 2. srpna1945.
Tzv nucený odsun byl proveden právě na jeho základě.
Tolik pro ty, kdo nemají klasické vzdělání, nechce se jim číst a rodiče na ně kašlali...

6 hlasů

Nepletes si Chamberlaina s Churchilem? Pak asi i to druhe je popleotene, ze?

0 hlasů

Cesi ukradli 1/3 republiky a byli spokojeni.

1 hlas

Co povidas ? Nemci byli do pohranici pozvani, pomoci opet ta uzemi zalidnit. Odsunuti byli, ne vsichni i proto, protoze si odhlasovali, ze jsou to risti Nemci. Ale v pohranici zili dal, dokonce clen Skorzenyho oddilu, vzal si za zenu Nemku, ktera mela dite s vlasovcem. To dite dnes predospele dobre znam. O Sudetech nevis nic. Mozna patris do sudetackeho nejakeho klubu a dost. nerves ale Alah Akbar, ale klidne bys papouskoval - Slaaaava Ukrajiiiini.

3 hlasy

Vlastizrádče, přesně o Vás mluvil Beneš.

5 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov