Hlavní eurokandidát ČSSD chválil Stalina

27.01.2009 07:08

Jiří Havel, který vede kandidátku ČSSD do evropských voleb, v 80. letech ve vysokoškolských skriptech pozitivně hodnotil sovětského vůdce Josifa Vissarionoviče Stalina. Sociální demokraté se za Havla postavili, on sám nepovažuje svůj tehdejší text za problém.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • honza (126 hlasů) 27.01.2009 08:34

    hlupce, masinove nejsou zadny vrazi. rath kecal nesmysly, ktere...

  • hugo (90 hlasů) 27.01.2009 08:21

    Hlupče, Kočka byl zavražděn sprostým vrahem a velkým sponzorem...

  • to medvěd (86 hlasů) 27.01.2009 08:33

    tím druhým jsi myslel Havla s celou jeho rodinou?

  • medvěd (79 hlasů) 27.01.2009 07:58

    Jeden Stalina, druhý Hitlera, třetgí kamarádí s Kočkovými, alespoň...

  • Tonda (78 hlasů) 27.01.2009 11:57

    Oslovení Vaše magnificence rektorovi patří, ale použil jej ve...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Cesti fasisti do kriminalu. Hitler kaput, Rath hejtmanem. „Mnohé, co národní socialismus začal anebo se chystal učiniti pro nový řád v tomto prostoru, musilo býti pominuto nebo odloženo. Na místo velkých reforem, hlavně na sociálním poli, nastoupila tvrdá válečná omezení," pokračoval onoho říjnového dne Karl Hermann Frank později pověšený za hrdlo za přihlížení tisíců na Pankráckém dvorku.A tak musela roku 2009, osmdesát let po začátku světové hospodářské krize, která Adolfa Hitlera vynesla k absolutní moci přijít Sociální demokracie a její hlásná trouba David Rath, aby zvedla štafetový kolík vůdcových socialistických reforem a doběhla s ním do cíle. Vice http://czech-bohemia.blogspot.com/

19 hlasů

Václa Klaus se hrdinně hlásil k tomu, že jeho rodina přijalaúnor 48, Putka Puitn, daleko vyškolenější agent a rezident KGB (do roku 1990 se sídlem v Drážďanech - pro celou Evropu!). Jaká je skutečná minulost Václava Klause, kde jsou domumenty o jeho "činnosti" při sledování lidí- občanů v cizině, když jezsil na stáže do terstu, USA atd. a musel - povinně - písemně podávat zprávy StB o tom, s kým se v KS pro mladší - kapitalistické země - stýkal, s kým hovořil atd. Nebyla to fízlovská činnost těch, kteří mohli jezdit do ciziny? Čili: Na Hradě sedí člověk, který ani neví, kdo je jeho kolegou na VŠE a který si zakládá, že je tam "profesorem", dříve marx-leninské ekonomie! Proto je jeho myšlení pokřivené, marxisticky "ohnuté"! Koho na Hradě reprezentuje, za koho mluví, tento tvor zvláštního ražení? To si nemyslím jenom já, to je názor většiny obyvatel této země!

43 hlasů

Vážení pánové novináři pozor! Jeden vysoce postavený politik mně sdělil, že Hitler byl sice vrah, ale udělal dobře , že nařídil, aby se unás jezdilo v pravo. Mám Vám sdělit jeho jméno, abyste měli o čem psát?

53 hlasů

Nestyďse přiznat svoje jméno -Václav Klaus-Biľak, podpisovatel zvacího dopisu z roku 1968!

61 hlasů

Politika se stala zvláštním obchodem s mocí. A jakmile získáte moc, udělujete místa, od ministrů po radní, a ti lidé se dostávají k penězovodům, včetně penězovodu z Evropské unie. Pro všechny mladé ambiciózní lidi je to jasný vzkaz, že politika je nejlepší prostředek k oslnivé kariéře a současně že oslnivá kariéra v jakémkoli oboru není možná bez politiky. Jenže to všechno nevyplývá ani tak z nějaké ubohosti současných českých politiků, ty problémy jsou daleko hlubší. Žijeme v konzumní společnosti. Náboženství tu ztratilo vliv, spotřeba se stala základní hodnotou a žene ekonomický boom. Božstvo konzumní společnosti mění na zboží všechno – umění, sport, nakonec i tu politiku. Morální hodnoty se odsouvají do pozadí, protože vadí spotřebě. Původní poslání politiky, tedy realizace demokracie, ustupuje. Taky třeba zmizela smysluplnost systému odměňování. Tady fotbalista, hokejista může vydělávat stamiliony, stejně tak nějaký pětatřicetiletý manažer v bance. A daleko vzdělanější a poctivější učitel nebo chirurg má jen dvacet tisíc, protože prostě stát na něj nemá peníze. Takový knihovník, to je už asi trouba, ten musí dělat za čtrnáct tisíc. Já bych se rád zeptal těch nažehlených rádoby liberálů: Prosím vás, jak si můžete myslet, že bude fungovat společnost, kde už neexistuje vazba mezi odměnou, kvalifikací a výkonem?

21 hlasů

Nehádejte se, Stalina jsme v 80. letech obdivovali všichni, o jeho zvěrstvech, Berijovi, a všem ostatním jsme se začali dovídat až s "perestrojkou". Vytahovat dnes věci, které z neznalosti zazněly v jiné době a za jiné úrovně poznání svědčí o tom, že začal předvolební boj. Zde každé pochybení z dnešního pohledu a každá špína se hodí jedné i druhé straně.Nakonec prezident Klaus,po svých rodičích Pružinskij,pochází z ultrakomunistické a židovské rodiny z Haliče,kde Stalin znamenal jako Bůh.

30 hlasů

Historiku, mluv za sebe! O Vůdci proletariátu Světa, Velkém Kormidel- níkovi věděl každý, kdo vědět chtěl! A bylo to dřív než N.S.Chruščov "odhalil" kult osobnosti na XX. sjezdu KSS (Komunistické straně Světského svazu). Největšího vraha světových dějin, J.S.Stalina, jsme neobdivovali, je takoví, jqko Ty! - A navíc - zřejmě jsi mladší - měls možnost, hned po válce, poslouchat BBC v českém vysílání, Hlas Ameriky (Voice of Amerika) a od roku 1951 "štvavou" vysilačku Svoboná Evropa (Radio Free Europa), zdroj pravdivých informací o tom, co dělá komunistický režim s občany, kdo dělá fízla, třeba v Národním divadle (Přemysl Kočí), kdo fízkluje ve fabrikách, na dědině - třeba na jižní Moéravě, poslouchali jsem Járu Kohouta a jeho slabné "pětiminutovky"! Co se dálo doma, věděli jsme ze SE, několik hodin po tom, co se to stalo! Ti, kteří dnes sedí v Praze, jsou děti, synové a vnuci fízlů aLM! Máme seznamy LM, lidí, kteří v roce 1969 stříleli so lidí v Praze a v Brně! Atd. Tys možná soudruhům věřil, Tvoje věc! Nevěděls tedy, co se děje ve světe, v politice, v kultuře! Nevěděls asi, kdo je K. Čapek, který byl u nás potlačován, nevěděls, kdo byl TGM! Měli jsme přehelde o všem, pro mnhé z nás to byl zdroj vědomostí... Co Ty víš, jak se člověk mohl "nemarxiasticky" vzdělávat, pokud nebyl líný!

16 hlasů

V podstatě je pravdou, že kdyby Stalin ve své době nejednal tak, jak jednal, nikdy by nevybudoval to, co vybudoval. to musí být každému soudnému člověku jasné. V zemi, která přešla od feudalismu k vyššímu stádiu vývoje společnosti k socialismu bez etapy kapitalismu to jinak nešlo. Zrádci se museli odstranit, jinak by stále škodili novému zřízení. Každý kdo navštívil bývalé republiky SSSR se musel ptát, jak bylo možné udržet v kázni a pohromadě tolik rozličných národů a národností? Jedině silou a vizí. Každý, kdo tyto republiky navštívil musí uznat, že Stalin a spol. udělali kus práce a naučili lidi hospodařit a netřít bídu tak,jak to bylo před revolucí.

47 hlasů

Josefe! Vidět, žes pilně navštěvoval různá školení o SSSR, o radostném žití republik ve svazu nerozborného Sojuzu! Kdyby tento SSSR byl tak pevný a nerozborný, nikdy by se urachleně nerozpadl při první příležitosti! Takovým lidem, jako jsi Ty, je zbytečné brát iuze o Sojuzu, stejně jako V Klausovi.Každý má svobodnou vůli, záleží na tom, jak byl doma veden! Z bplševika se nikdy nestane demokrat! Ale to je Tvoje věc!

24 hlasů

Předvolební kampaň pro evropský parlament začala. A jelikož podle výzkumů je více než 90% zaměstnanců sdělovacích prostředků voliči pravice (ti zbylí zatím úspěšně tutlají že volí ČSSD nebo dokonce komunisty, jinak by vyletěli), je veden frontální útok na ČSSD. Takže se situace po roce 1989 moc nezměnila. Jen se změnilo znaménko a psát se musí jednotně....

37 hlasů

náměstek ředitele polic. inspekce spolupracoval s STB a my tu řešíme proč napsal eurokandidát, že ....stopy Stalina jsou všude znát...., alespoň to říkali ráno v tv

69 hlasů

Kterého hromadného vraha obdivovala MfD ještě před měsícem? Hádejte? Kolik let bude muset uplynout, aby bylo možno ho zde označit plným jménem?

71 hlasů

Nesmyslný seriál Týdne o politicích ČSSD pokračuje. Co kdyby se sáhlo do modrého tábora,tam by se nic nenašlo? (Es komt der Tag!, Noc dlouhých nožů, funkce v SSM, přátelství s uprchlými tuneláři atd.). Přece Týden je nestranný, nebo ne?

40 hlasů

Jak je vidět, tak oranžovorudá třicetikorunová podsvinčata kvičí, když je na pořadu jejich průser. Chtěli by, aby se každý den psala nějaká kritika na ODS. Nazývají to "nesmyslný serial Týdne o politicích ČSSD". Když ti vaši mamlasové velebí Hitlera a Stalina, tak se nedivte.

37 hlasů

Nehádejte se, Stalina jsme v 80. letech obdivovali všichni, o jeho zvěrstvech, Berijovi, a všem ostatním jsme se začali dovídat až s "perestrojkou". Vytahovat dnes věci, které z neznalosti zazněly v jiné době a za jiné úrovně poznání svědčí o tom, že začal předvolební boj. Zde každé pochybení z dnešního pohledu a každá špína se hodí jedné i druhé straně

64 hlasů

V podstatě je pravdou, že kdyby Stalin ve své době nejednal tak, jak jednal, nikdy by nevybudoval to, co vybudoval. to musí být každému soudnému člověku jasné. V zemi, která přešla od feudalismu k vyššímu stádiu vývoje společnosti k socialismu bez etapy kapitalismu to jinak nešlo. Zrádci se museli odstranit, jinak by stále škodili novému zřízení. Každý kdo navštívil bývalé republiky SSSR se musel ptát, jak bylo možné udržet v kázni a pohromadě tolik rozličných národů a národností? Jedině silou a vizí. Každý, kdo tyto republiky navštívil musí uznat, že Stalin a spol. udělali kus práce a naučili lidi hospodařit a netřít bídu tak,jak to bylo před revolucí.

51 hlasů

Co to tady píšeš za kraviny,ty hujere. PoXX.sjezdu KSSS v 1956 si už nikdo, snad kromě tebe a kretenů tobě podobných, nedovolil Stalina obdivovat. Jeho vlastní soukmenovci ho odepsali po projevu Chruščova na zmíněném sjezdu.

33 hlasů

v 1956 se tady ještě vědělo prdlajs, Chruščovův projev se tutlal - byl jen pro zasvěcený, komunisti to tajili i v Rusku, natož tady. Provalovat se to začalo daleko později

50 hlasů

V šestapadesátém se to tady už vědělo, my o tom doma normálně mluvili a těšili se, že bude konec komunismu.

21 hlasů

Souhlas az na toho kretena :-) Pan Rejpal kreten nebude . Je evidentne jednim z tech , kteri si pockaji ,co na to aktualni vladni establishment a pak vyhleda spravnou stranu barikady. Komunisti takovemu jednani priradili nalepku oportunismus , cestina pro to ma oznaceni vychcankovstvi..

22 hlasů

Co už má přesvědčit voliče tohoto béčka KSČ, že udělali chybu.

54 hlasů

Skutečnost, že tento pán je vlezdoprdelka a politicky ohebný karierista byla evidentně vidět z jeho vlasního chování. V diskusi na ČT24 on jako jedinný oslovoval rektora KU "Vaše magnificence" a to s podlézavým mírným uklonem vedeným k TV obrazovce ve studiů na níž byl promítán jeho obraz. Ani mu nevadilo, že pří aktu poklony sedí. Úctu k druhému dovedu pochopit, ale v diskusi, kdy všichni oslovuji danou osobu "rektore" je toto chováním jasným obrazem okamžitého i budoucího vezdoprdelismu orientovaným na osobu, která by mu mohla být prospěšná. Je to obraz kříváka, který právě proto napsal o Stalinovi to co napsal. Stejně by se dovedl pokorně poklonit ji jiným osobám a případně i politickým zrůdám v nadějí osobního prospěchu.

39 hlasů

Nesouhlasím s vašim názorem. Uvedenou diskusi jsem neviděla, ale trochu znám pana Havla a prostředí v němž se vyskytuje, proto nepovažuji jeho jednání za nějaké vlezdoprdelkování, jak jste to nazval!! Pan Havel použil správného oslovení, jak se v daných kruzích, v nichž se vyskytuje pan rektor oslovuje. Vaše magnificence! Jestliže pracujete v kotelně, tak to určitě neznáte. Neurážejte pana Havla, který je slušným člověkem, ale nemá shodný názor jako vy!

54 hlasů

....no richtig-pan Havel by měl jít s takovou "slušností" do prdele,tak nějak by to řekl pan Palivec a já bych s ním jen souhlasil.Stejně jako pan Rath s A.Hitlerem.Jen by mě zajímalo kde se v tak demokratický straně jako je ČSSD bere tolik obdivovatelů diktátorů.

18 hlasů

Pane Zoto, nesmíte se tak rozrušovat. Někdo holt je lezprdelka, vy zase nevíte, co je to přívlastek shodný: To je takový přívlastek (nejčastěji přídavné jméno), který se shoduje s podstatným jménem v rodě, čísle a pádu. Proto namísto "budoucího vezdoprdelismu orientovaným na osobu" má být správně "budoucího vezdoprdelismu orientovaného na osobu". Ač jsem vystudoval před 45 lety techniku, tohle si z hodin českého jazyka ještě pamatuji.

27 hlasů

Omluva, několikrát jsem to přepisoval a opomenul jesm uvedenou chybu opravit. Šlo mi především o obsah. Děkiji za pochopení.

63 hlasů

A ten je přinejmenším hloupý, chce se mi říci, že je až modře sprostý.

19 hlasů

Oslovení Vaše magnificence rektorovi patří, ale použil jej ve zm,íněném pořadu moderátor Železný. Velvyslancům se říká Vaše excelence, atd. I kdyby tedy tohoto oslovení diskutující vůči rektorovi použil, není to důvod k nenávistným a sprostým nadávkám. Havla považuji za erudovaného a kultivovaného ekonoma a politika. Žáček a jeho ústav mohou vytáhnout něco na takřka kohokoliv, komu je dnes více než 30-35.

78 hlasů

Já nepochybňují oslovení rektora na půdě KU, ale použití tohoto oslovení v běžném životě. Pochubuj, že jste pozorně pořad poslouchal, Havel rektora skutečně takto oslovoval. Rovněž nezpochybňuji Havlovu erudovanost, ale způsob přístupu k jiným autoritám a projev jeho oddanosti. Toto vnímání autorit je problémem pro každého politika, který pak není schopen prosazovat svoje erudované názory a postoje. S oddaností podléhá třeba i tupcům výše postaveným nebo oslavuje stalinskou ekonomiku. Poznámka - souhla s řešením krize dle Sobotky o jeho velké erudici nesvědčí.

20 hlasů

A já myslela,že ty červený tvářičky má z chlastu.

29 hlasů

Tahle stalinistiicka ruda svine bude reprezentovat CR?

71 hlasů

Kdyby jsi neměl vulgární slova tak ani nepromluvíš

24 hlasů

komu to vadi muze se vyjadrit na www.viteznyunor.cz

38 hlasů

To už jsou lepší reprezentanti Černý s Vondrou (barva sviní se liší).

31 hlasů

Proboha.Dovedete si představit,že někteří naši 20 let nezaměstnaní spouobčané živící se prostitucí,výrobou a prodejem drog a pod.Ale jezdící si každý měsíc merckem pro sociální dávky, pracují rukama tj. manuálně.Já ne.Ale mají nového ministra.Kocába.A ten pro ně určitě zařídí vyjímku.

31 hlasů

Jeden Stalina, druhý Hitlera, třetgí kamarádí s Kočkovými, alespoň vidíme, s kým máme tu čest. jenže některým lidem i kdyby se kálelo na hlavu, tak nic nepoznají.

79 hlasů

tím druhým jsi myslel Havla s celou jeho rodinou?

86 hlasů

Hlupče, Kočka byl zavražděn sprostým vrahem a velkým sponzorem Ďuričkou. Ty jsi stejný magor, jak Topolánek, který vyznamenává loupežné vrahy. Je to odpad. A Rath naopak přišel s myšlenkou veřejných prací, které před tím zavedl při velké hospodářské krizi Hitler např. stavbou dálnic, které slouží dodnes. Ale nebyl autor. Jím je F. Delano Roosevelt a jeho tzv. Nový úděl 1933-1937. Viz Wikipedie. Než budeš někoho obštěkávat cinty mafiánů z ODS, poinformuj se.

90 hlasů

Nedělej sečtělého. S Ďuričkem chtěl jet na dovolenou na jachtě Paroubek,než prasklo že práskal. A sponzoroval ODS i ČSSD a co vlastně dělal na křtu veledíla PAroubka?

27 hlasů

Vážený pane, pan Rath se s Hitlerem opravdu netrefil. Sice dokázal vrátit Německu hospodářskou prosperitu opravdu rychle, ale ne normálními prostředky. Nacistické Německo v krátkém čase vydávalo obrovské částky na zbrojení, výstavbu dálnic(nutné pro rychlé přesuny vojsk a materiálu), modernizaci továren a vývoj. Státní rozpočet Německa na to ovšem zdaleka nestačil a v roce 1939 by byla Německá marka zlatem nekrytou měnou a Německo by stálo před státním bankrotem...to by Hitlerovi a celé NSDAP zlomilo vaz! Krize let 1929-1933 by pak v této zemi byla přirovnávána ke zlatým časům. Rakouský a československý státní poklad Německu v závěrečných přípravách na válku velmi pomohl.

30 hlasů

U nás jsme říkali - blbej jako Hugo.

30 hlasů

hlupce, masinove nejsou zadny vrazi. rath kecal nesmysly, ktere nefunguji. A verejne prace? To fakt chcete zavadet pracovni tabory jako hitler? Tzn kdo prijde o praci musi jit pracovat na stavby urcene statem a to nejmene pulroku? No panackove, to reknete svym volicum, ty se muzou zblaznit kvuli tricetikorune, ale tohle je jiste potesi. :)))

126 hlasů

Mašíni loupežnými vrahy jsou, nezáleží to na nás, ale na jejich skutcích. Při loupeži výplat zaměstnanců Kovolisu, při tom, když pokladní Rošický se bránil vydání peněz, tak jej zastřelili. Rošický nebyl politický exponent, ale byl náš italský legionář z 1.svět.války.Za uloupené peníze si nakoupili nejdražší motocykly unás Jawa 500OHC. Surově zavraždili mladšího strážmistra SNB Vašátka, který byl jimi zraněn a spoután . Jeden z Mašínů jej spoutaného podřízl. K výroku pana Havla o Stalinovi a jeho politice, z roku 1988 je jasné, že to byl nesmyslný výňatek ze souvislosti. Pan Havel patří mezi přední odborníky v makroekonomické oblasti a měli bychom nechat jej hodnotit voliči!

17 hlasů

On je možná hlupec, ale ty jsi určitě parádní podvodník a naklikávač! Bože co se to děje! Týden totálně upadá a píše o takovýhle "závažných" kauzách, chodí sem svoloč z novinek co si naklikává...z týdne se stávají novinky dvě a idnes tři(idnes už druhý kanál má-jmenuje se lidovky)! Jinak by mne zajímali slohovky redaktorů antikomo odbojářů před rokem 89 to by bylo asi počteníčko! A proč nikdo nemůže najít práce "liberála" V.Klause psanou před listopaden 89?

73 hlasů

Hlupče, Mašínové jsou loupežní vrazi, na tom nic nezměníš.

48 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 06/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov