Registrační pokladny
Hledáte peníze na špatném místě, vzkazují živnostníci Sobotkovi

16.02.2014 18:36 Původní zpráva

Nápad zavést elektronickou evidenci plateb vyděsil zástupce živnostníků. Jde o pokladny, které by měly být propojené s centrální databází. Hospodští a řemeslníci však často ani nemají internet. Živnostníci navíc pochybují o přínosu nového opatření pro státní pokladnu.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Jan Novák (16 hlasů) 16.02.2014 19:17

    Z komentářů jako je tenhle mám škodolibou radost. Protože to, po čem...

  • miroslav klaban (15 hlasů) 16.02.2014 19:01

    živnostníci by nejraději aby u nich lidi makali za 5tisíc,když si...

  • člen Klubu Pravicových Spotřebitelů (14 hlasů) 17.02.2014 08:10

    'Online' rozpočet a registrační pokladny propagoval A.Babiš....

  • Pavel Haraším (12 hlasů) 16.02.2014 19:09

    Aby se ti živnostníci náhodou nepodělali, pořád dokola stejné kecy,...

  • Marjánka Novákovic (10 hlasů) 16.02.2014 20:21

    Kolik u nás ještě zbylo fabrik, kam by ti živnostníci, až zkrachují,...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Nenávist,závist,křivdy to je v Česku dokolečka dokola.
Češi vy si všechno vždycky pokazíte sami nenávistí jeden k druhému.
Babička mi to říkala a nechtěl jsem tomu věřit.Tady je to černé na bílém.Jeden příspěvek za druhým.
Už chápu,proč jsme dostali na Moravském poli napráskáno nebo na Bílé Hoře nebo u Lipan.
Nebo od Brežněva nebo od Hitlera.
Jsme zbabělá chátra,kde jeden nenávidí druhého.
Patří nám to-mít se blbě!

0 hlasů

Ani ne tak nenávist jako spíše závist,Češi si závidí snad i nemoc.

0 hlasů

sportovní sázky,kvalitní info

www.contes5.webnode.cz

0 hlasů

Pokud popíšete stav slušně,ale pravdivě nemáte šanci aby názor prošel přes cenzora,je to marné,je to marné.

1 hlas

V Itálii musí vydat takový doklad i u stánku na tržišti. Finanční policie může doklad zkontrolovat ještě na určitou vzdálenost a pokud není předložen, je postižen kupující. Proto každý kupující dbá na jeho vydání. Jde o tzv.šedou ekonomiku, kde i různé služby se poskytují bez DPH a tím státu unikají obrovské prostředky.

1 hlas

Kdyžbudeš něco dělat špatně a budeš přitom nenažraný tak zkrachuješ s pokladnou nebo bez ní a spokladnou ještě dříve zatímco bez pokladny a s podváděním to ještě nějaký čas přežiješ.Alespoňse tady vyčistí prostředí v podnikatelské-živnostenské sféře a ti lemplové apodvodníci konečně skončí.N ESCHOPNÝ ŽIVNOSTNÍK,KTEERÝ SEDRŽÍ DÍKY PODVODŮM S DANĚMI NEMÁ V PODNIKÁNÍ CO DĚLAT A A´t DĚLÁ TO CO UMÍ A ČEMU ROZUMÍ.A STRACH,ŽE TU JEHO PRÁCI NEBUDE MÍT KDO DĚLAT JE ZASE JENOMŽVÁST.On se vždyněkdonajde kdo to bude dělat a v prostředí kd ese nepodvádí i když to bude složitější pro tyto živnostníky se uplatní jen ti schopní a poctiví.Nplést si to ovšem s všehoschoponými těch jetady dost a to v celém spektru naší společnosti.Takže tato debata je o ničem a debatující jen exhybují aby byli zajímavější.

0 hlasů

'Online' rozpočet a registrační pokladny propagoval A.Babiš. B.Sobotka teď jen papouškuje a stává se mluvčím ANOfertu. Přitom jde zase o marginalitu, jíž zřejmě peníze ve státní kase nenamnoží (nula od nuly pojde). I kdyby nápad dotáhli, efekt se může projevit nejdříve za 2-3 roky ale hlavně: PROHLUBUJÍ TÍM PROBLÉM NEZAMĚSTNANOSTI MIMO CENTRA.
Protože Jiří Víšek má děsivou pravdu, že "...živnostníci na venkově bojují o to, aby se vůbec uživili." Tam vskutku nemají k dispozici mobilní připojení k netu, Sobotka i Babiš si zase vše představují jako 'hurvajs válku', zřejmě se jim realita z jejich vybavených kanceláří v Praze tak jeví.

Na neúměrně nízkých korporátních daních (u nás 19%, v Německu až 30%) nám unikají stovky mld ročně, a to většina do zahraničí, protože největší právnické osoby mají majitele mimo ČR. Babiš se pochopitelně brání sám sobě zvýšit daně, bude raději otravovat malé podnikatele. Ale proč Sobotka chce obtěžovat drobné živnostníky a v rozporu s programem ČSSD nechává korporátní daně bez povšimnutí? Protože to není sociální demokrat.
Babišova trojkolka se vybarvuje, bude to sešup srovnatelný s trojkolkou Bakalovou. Zatím od říjnových voleb stihli jen 'Noc dlouhých nožů' (o koryta se dokázali servat vzorně) a sepsat dvě blábolivá programová prohlášení. Jakmile začnou mluvit konkrétněji, jde z jejich nápadů strach.

Vlad Naiva

14 hlasů

Vyjádřil jste to krásně na konkrétních případech.Jenže tady je plno zlých lidí,kterým se líbí,že někdo druhý"soused" dostane přes držku a nebo mu chcípne koza.
Zaměstnancům se líbí stravenky a jiné neoprávněné dańové výhody ,nemocenské,dovolené,vyšší důchody,ale protože nic sami neumí a musí být zaměstnaní,tak by nejraději těm,co se umí uživit sami zakroutili krkem.
Tak to vždy v ČR bylo je asi bude.
Chamra´t závidí schopnějším a ječ vždy ochotná ,znárodńovat a věšet.Stačí zavelet!

0 hlasů

Znám místa kde není signál mobilních operátorů ani připojení k internetu. To pak bude asi znamenat, že na mapě se zase budou označovat bílá místa s označením - zde žijí lvy, jako za středověku.
Co ti blbci z Ano a ČSSD si ještě nevymyslí.

2 hlasy

Na těch bílých místech dneska neprovozují svou živnost ani kůžičkáři.

2 hlasy

Nejste Vy náhodou ze Prahe? Protože my venkovani takových míst známe dost a dost. Budete se asi divit, ale i tam žijí kromě lišek, vlků a medvědů i živnostníci.

0 hlasů

V Prahe jsem byl před internetem, v letech 1975 - 1985. Netvrdím, že neexistují bílá místa, vím o nich taky. Popisuji jen vlastní zkušenost. Právě z těchto míst odesílám svůj diskuzní příspěvek. Zdejší čtyři živnostníci však provozují své živnosti mimo své bydliště, tedy i mimo bílé místo. O pár kilometrů dále mají více komfortu. Včera jsem z této zkušenosti zase uváděl Henexovi příklad ze života starších a začínajících živnostníků.

0 hlasů

Chápu tu diksuzi proti,je logická,ale proč to na Slovensku bez problému řadu let funguje? Ale i u nás v některých lepších restauracích host dostane při placení účtenku vystavenou pomocí PC a pingl ještě provede před ním kontrolu podle konzumního lístku na stole hosta. Majitel má nejen kontrolu,že ho personál neokrádá,ale i automatický odpis položek ze skladu.Tak proč se tomu bránit?

2 hlasy

Na slovensku jsou povinné registrační pokladny ale odkud máte informaci že online přes internet někam hlásí každou stvrzenku? Nekoukal jste se na nějaké béčkové scifi?

0 hlasů

Odkud probůh máte informaci, že to na Slovensku funguje řadu let a bez problémů? Co si takhle vygooglovat nějaké články ze slovenských webů, než plácnete něco do větru?

0 hlasů

Zástupce živnostníků pan Víšek je buď neschopný manipulátor a nebo hlupák.Kolik živnostníků dnes nemá internet a nebo počítač?Zde v Rakousku, když mi živnostník udělá třeba zapojení bojleru, tak automaticky vystavuje fakturu, kterou si přinese již připravenou sebou.Ručně doplní pouze spotřebovaný materiál a cenu za práci včetně času, po kterou pracoval. Pokud má počítač tak, si to doma zadá do programu a pokud ne, tak to vyplní ručně.Práce na půl hodiny.

3 hlasy

Asi jste hlupák vy, že nechápete napsané. Ani v Rakousku nemáte, že by měl řemeslník počítač a internet u zákazníka aby vystavil fakturu on-line včetně spotřebovaného materiálu. To je právě potíž, když se k problému vyjadřuje každý blbec, aniž by tomu rozuměl a mohl by si představit důsledky toho co navrhuje.

2 hlasy

Rey má pravdu. Kéž by i naši živnostníci přijali za svou aspoň takovou praxi, která je u řemeslníků běžná v Rakousku. U mnohých našich řemeslníků je však běžnější dotaz chcete to s fakturou nebo bez faktury? S tím přece musí vláda něco dělat. Především to by měl pochopit i blbec.

2 hlasy

Víme jak je stát schopný zajistit například fungování registru aut. Teď si představte, že podobným způsobem bude kolabovat tento systém a člověk si kvůli tomu nikde nekoupí ani žvejkačku. I krátkodobý výpadek by zastavil chod celého státu a přinesl miliardové škody. Možná se vybere víc na daních. Ale kolik bude stát provoz, když Opencard stál 1 miliardu a na tomto se jistě také rád někdo napakuje ? Bude to ještě mnohem složitější a dražší. To nemluvím o nákladech na starně poplatníků, které se promítnou do cen zboží a zaplatí je každý.

6 hlasů

Na tom něco je, i když registr aut, kolabující systémy ministersva sociálních věcí ad. nefunkční IT systémy nezmrvil stát, nýbrž konkrétní politici a jejich úředníci. V období minulém to byli především TOPinky, i když ODSáci jim v destruktivním působení 'šlapali na paty'.
Dle složení Babišovy trojkolky ale lze předpokládat, že tito hochštapleři zmrví také vše nač sáhnou.

4 hlasy

ty registracni pokladny, internet a pc bude tem zivnostnikum platit dluhoslav z poslaneckych nahrad nebo hodla tahat penize z cizich kapes?

3 hlasy

Minule to šokdemákovi nevyšlo, tak třeba mu to opět nevyjde.

2 hlasy

Při inteligenci levicaku budu muset mít určitě pokladnu i když jsem v životě nepřijmul hotovost. Nebo rovnou dvě, kdyby se ta první porouchala.

Paroubek, velký to blb, přesto pokladny stopnul... Teď budou prosazeny. No nic, hůř už být nemůže, levičáci mají celek stát včetně ústavního soudu, kormidlo se snad zase začne otáčet :-D

6 hlasů

On to vlastně není špatný nápad, chce to jen dotáhnout k dokonalosti. Úředník vystaví smlouvu, ta automaticky odejde na NKÚ a ti hned zkontolují, jestli je všechno v cajku. Poslanec se nedostaví do parlamentu a účtárna mu automaticky odečte patřičnou část platu. Musíme ovšem také trvat na tom, že poslanecké náhrady budou propláceny jen za uskutečněné cesty proti účtence. Je také potřeba kontrolovat, aby poslanci schvalovali zákony střízliví, mnohdy to tak nevypadá. Je zde obrovská množina možností, kontrola je přece potřeba. Nesmí nám uniknout ani myš...!

7 hlasů

tak tak a smaozřejmě djde i na příspěvek na telfon, který mají dneska ve výši 8000,- ačkoliv každý operátor má neomezené volání za pár stoevk.

2 hlasy

Tridni bij priostruje. Rudosi potrebuji vice penez pro svoji lenivou a neschopnou klientelu. Nekteri z teto klientely nam sem kazdy den prispivaji.

8 hlasů

Sobotka, to je závistivej trotl, on si myslí, že daňový únik je z celého obratu stánkaře. On je však jen z té malinké marže. Tu podstatnou část marže si již ukradl Jurečkův hypermárketový moloch.

3 hlasy

Tak teď se spolehnout už jen na toho Babiše, že mu ještě nevypověděl mozek.

1 hlas

"Online" rozpočet a registrační pokladny propagoval a vychvaloval A.Babiš již v lednu. Nedoufejte, Wadexi, budeme jen zoufat, co nám ANOfert nadrobí.

5 hlasů

Zavést elektronickou kontrolu plateb má fungovat až od r.2017 a do té doby se toho ještě může hodně změnit.

1 hlas

:)) ano, je možné, že do té doby budeme všichni zaměstnanci Agrofertu a výběr daní bude pro Agrofert značně ulehčen.

8 hlasů

Tak to bude pár miliard za systém spřátelené firmě, další miliardy za provoz. A nepřinese to nic, jak chtějí třeba postihovat nefunkční internet? Popraví živnostníka nebo providera? Navíc se rozjede pěkný černý trh s virtuální pokladnou místo té pravé. Když neumějí vybrat daně ať zruší pár úřadů a příspěvkových organizací typu "dejte nám pár mega a my o problému budem žvanit v médiích".

5 hlasů

Přesně tak!Bude to stát balíky a nějaký potkan jako i.rittig,přítel sobotky,se napakuje.Nebo něco jako zlodějská krysa rat/h/.

3 hlasy

Já bych živnostníky k nákupu el. pokladen nenutil. Stačí jen spustit tu losovačku na účty a zákazníci (podle neviditelné ruky trhu) budou velice brzy chodit jen tam, kde ten účet obdrží.
A nikdo si nebude stěžovat, že je k něčemu nucen.

4 hlasy

To bych se divil. Většinoui lidé vědí, že pravděpodobnost výhry je minimální, takže většinou stejně půjdou tam, kde to je levnější. A po prvním tahu to vzdají všichni, protože někteří vědí jak vyhrát.
http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/hlavni-ceny-si-z-tomboly-odnesli-primator-a-hejtma.html

4 hlasy

Nechápu ten kvikot živnostníků. Teda části... ti co normálně odvádí poctivě daně s tím nemají problém. A ty věčné starosti zda instalatér bude mít internet? Vesměs jsou to stejně firmy. A stánkaři? Udělá se to jako v bývalé Jugoslávii...:-)

6 hlasů

Čenková,
nechápu Vás.Já jsem byl živnostník a tolik papíru na díru kvůli jedné baterii to je Sobotkovo přání a Čenková to zařídí s Mládkem"živnostníci jsou..."u Mládka jurvy

1 hlas

Myslíte postřílet...?

6 hlasů

Já ho bohužel chápu až moc.
Vždyť to bude znamenat, že budou muset začít přispívat do společné kasy jako ostatní. Sice asi pětinou toho, co platí jiní, ale stejně

5 hlasů

skoda, ze jste natolik neschopny se sam uzivit a tak vam jenom zbyva zavidet jak plati zivnostnici jen tu petinu ze?

2 hlasy

skoda, ze jste natolik neschopny se sam uzivit a tak vam jenom zbyva zavidet jak plati zivnostnici jen tu petinu ze?

0 hlasů

Já bych tě ty kokote nechal rok podnikat aby jsi měl alespoň přehled, pokud by jsi do té doby nechcípl hlady.

7 hlasů

Výborné je, že už to máte spočítané...

1 hlas

Henex je Brouk Pytlík....a ještě k tomu pitomec...

3 hlasy

Od odborníka pochvala potěší. Není holt Kadlec jako Kadlec...

1 hlas

Máte pravdu, za ty dvě chyby se stydím.

1 hlas

Která je ta druhá?

1 hlas

Halíře dělají talíře! Daně musí být stát schopen vybrat od všech. Od zaměstnanců, drobných živnostníků ale i miliardářů. Dokuď se tu nebudou vybírat daně a tvrdě trestat daňové úniky, nikam to nepovede. Za daňové úniky kriminál.Stejně jako v jiných vyspělích zemích. Je třeba zůžit mantinely pro daňové úniky. Nikomu z nás se nelíbí, když ho někde okradou.

5 hlasů

Obávám se, že Váš názor (stejně jako jiné podobné zde prezentované) vychází z podle mne chybné premisy (předpokladu pro levicové voliče), že platit daně je dobré, správné a užitečné.
Podle mého názoru každá koruna daní navíc, kterou odvedeme státu, nemá nulový, ale záporný efekt (účinek p. l. v.), neboť bude více zdrojů pro ty, kteří všechny ty socialistické kokotiny vymýšlejí a uvádějí do praxe.
Myslím, že každý trochu vnímavý člověk si již dávno všimnul, že všechny funkce státu zdegenerovaly na pouhou snahu vyrazit z lidí ještě nějaké peníze.

0 hlasů

Za gramatické chyby bych pokutoval taky, je to prznění mateřského jazyka...

4 hlasy

Zase kecy....
"Malý živnostník kolikrát internet nemá a řemeslníci ho nepotřebují vůbec. Snad jen u obchodníků by to mohlo fungovat," řekl Jiří Víšek ze Sdružení podnikatelů a živnostníků...
Měli by ti živnostníci vyměnit pana Víška, že z nich dělá blby!!
Mezi malými podnikateli a živnostníky se pohybuji denodenně, a nevzpomínám si za posledních 7 let, že by se někdo nebyl schopen přijmout či poslat e.mail ...
takže takové dementní kecy ať si pan Víšek narve do špic!

6 hlasů

DOBEŠ-To jméno ve vládě mi připomíná bufunáře a trotla

0 hlasů

Jedna věc je internet doma v kanceláři a druhá je mít to v pohotovosti při každé platbě.

2 hlasy

kolik % lesnich delniku, zedniku a truhlaru ma pc? v 99% maji rukou psane faktury, natoz aby zvladali pc, ktere neumi poradne ovladat ani pulka dnesni mladeze (ne facebook skutecne o ovladani pc nevypovida).

2 hlasy

Oni totiž lesní dělníci, zedníci a truhláři bývají většinou v zaměstnaneckém poměru, protože měli boj se alespoň vyučit. A odpoledne v hospodě žádný počítač ani internet nepotřebují.

0 hlasů

Obávám se, že Vaše tvrzení není podloženo fakty. Drtivá většina lesních dělníků v našem okolí pracuje na živnosťák, ať pro obce, které mají lesy, Lesy ČR nebo LESS (R.I.P.). Protože jich hodně znám, tak vím, že mnozí možnost připojení k inetu nemají, i když mají třeba doma PC (pro děti).

0 hlasů

tato diskuse je o zivnostnicich ne o zamestnancich. takze otazka zni kolik z nich ma pc a umi s nim?

2 hlasy

Mladí možná ano, ale staří s tím neumí, ti mají problém i s mobilem. Ale ono se to vycuká, buď uhne Sobotka, nebo živnostníci. Na chudej lid musí být přísnost...

3 hlasy

Henexi, já to vidím obráceně. Znám živnostníky, starší řemeslníky. Nedávno zrovna jeden odešel do důchodu. Má důchod kolem 7 tisíc, nemá internet, s mobilem občas vidím jeho manželku. Neživoří. Za dvacet let si nastřádal a teď ukládá úspory do nemovitostí - kupuje,zvelebuje, pronajímá. Mladé řemeslníky na vesnici také znám. Ti sice mají internet i mobil, ale zase sotva uživí rodinu.

7 hlasů

To záleží jenom na tom, jak se kdo umí postavit k práci, někteří jsou schopní, jiní ne. Ti starší jsou solidnější a lepší řemeslníci, mladší zase razantnější. Ale když vidím místní majitelku koloniálu, tak vím, že ta to zcela určitě zabalí...

2 hlasy

Pane Sobotka,budou registrační pokladny také na cesťáky?

3 hlasy

Jasně, každý cesťák bude mít na zádech batoh, v ní registrační pokladnu, modem na internet a pořádnou baterii, aby mu nevypadlo spojení. Podnikání bude povoleno jenom tam, kde je signál... :-)))

5 hlasů

Já myslím, že to byla ironie - páč Sobotka mohutně čerpá "cestovní náhrady" ačkoliv si vozí zadek ve služebím autě. On Bohůšek vůbec je šikovnej dojič, ale to nevidí, on vidí jen ty zlé voliče pravice, kteří jeho socilaismus nechtějí, protože mají rádi svoji nezávislost na státu.

4 hlasy

Copak Bohůšek, to je střádal, co on všechno za ty náhrady nepořídil. Není ale zdaleka sám...
Ironie to byla určitě, zprvu mi to nedocvaklo, měl jsem ještě před očima cesťáka s krmením pro zvířata, co tu byl ráno. A věřte mi to, nebo ne, když odjížděl, tak jsem si v duchu říkal, jak to asi bude dělat, až budou ty registrační pokladny...

3 hlasy

Pokladny jsou prostě blbost a způsobí jen to, že velká část drobných živnostníků to zabalí.
Bohůšek je neskutečněj zmetek - všiml jste si jak se ten retard pořád hihňá? U všeho, co řekne, se mu do tří vteřin rozejde snadál až k ušiskám a zcela bezdůvodně se pořád šklebí jako chovanec Jedličkárny na výletě.

4 hlasy

No tak když už si nechal srovnat ty zuby...

0 hlasů

Sofie Chrtková: My ne, to oni !!!
20. 11. 2013
Již 24 let slyšíme, že za vše může někdo jiný, ale rozhodně ne jakákoli současná vláda.
Jak rychle skáčeme na politické kydy, je až neuvěřitelné a přitom se jedná o naši budoucnost, životy a budoucnost našich dětí. Lhát nám a svádět vinu na někoho v rodině určitě neodpustíme, ale politikům odpouštíme snadno v naději, že ti následující budou lepší. Nikoli, jsou a budou horší, protože zapomínáme a odpouštíme, vždy naletíme na ty samé lži a politická hesla. K neuvěření! A nakonec se dovídáme, že za vše může vlastně volič a možná je to i částečně pravda, protože jsme pohodlní a dopustíme, aby si o nás politici čistili boty.
Malý plat, malý důchod, otrocké podmínky v zaměstnání, svévole zaměstnavatelů, všude kamery a dohled jak v koncentráku. Za bývalého režimu byla údajně nesvoboda, ale nesvoboda se mění ve všemocnou zlovůli mocných, což je daleko horší. Nejen, že si utahujeme opasky, ale bojíme se daleko více, než za bývalého režimu a mnohým jde o holý život. Nesvoboda byla jednoduchá – pokud se do politiky nekecalo, člověk měl pokoj a žil celkem bezstarostný život, protože neexistovalo to, čeho se nyní denně bojíme a ovládá náš život ve všech směrech, doma i mimo domov. Bojíme se o zaměstnání, o zdraví, bojíme se exekucí, zaměstnavatele, bojíme se, že nebudeme mít finance na zdraví, bydlení, jídlo, bojíme se, kdy skončíme na ulici pro pár stovek dluhu, bojíme se, že nezaplatíme pohřeb blízkých, bojíme se mít děti i manžela/manželku, protože je neuživíme a mít na jejich výživu a vzdělání dětí. Bojíme se, kdy nás kdo podvede a co nám ukradne a o to je to horší, protože se krade i pomocí zákonů. Život ve stresu a frustraci s otrockými podmínkami je vynikající krok zpět, nikoli dopředu. Nesvoboda v bývalém režimu je jen slovo, které se dá dobře zneužít, aby se sociální jistoty nevrátily a mládeži se vymyl mozek.

Pro mnohé občany se svoboda smrskla jen na možnost koupit si volně zahraniční zboží, včetně aut a vyjet si za hranice. Za svobodu považují i půjčky a hypotéky na nové byty a domy, které však mnozí již nemohou ani splácet a tak otrocký systém a nesvobodu a urážlivý způsob zaměstnavatele raději snášejí, aby náhodou nepřišli o zaměstnání a nešli bydlet pod most. Nedovolí si ani marodit nebo si vzít dovolenou na zotavenou, kterou jim často ani zaměstnavatel nedá. Sociální propad občanů a ztráta základních jistot, které tvoří přirozený, zdravý a šťastný život, naše vlády nezajímá. Když se občané bouří, svede se to na někoho jiného a v nejhorším se udělají nové volby a sliby – vždyť o nic nejde, na chvíli bude zase klid. Obětuje se pár nepohodlných, protože za ně máme vlastní náhradu a můžeme tvrdit, že za to mohou oni, ale určitě jim zajistíme další vhodnou trafiku, tedy většině, protože jsme dohromady natolik svázaní, že si nemůžeme dovolit ztratit je navždy. Navždy zatracení by mohli mluvit a rozkrýt leccos, tak je jen uklidíme i z očí médií, nejlépe do daňových rájů, kde mohou klidně pokračovat ve své činnosti, do Bruselu nebo popřípadě je rovnou amnestujeme, aby mohli pokračovat, zcela očištěni na domácí půdě. Ono stejně již není pomalu co zachraňovat, jen vlastní zadky a politicko-kapitalistické výdobytky a osobní zisky, což si budeme chránit za každou cenu, tedy i tu občanskou nesvobodu – k čertu s nějakou demokracií, ta nám jen překáží.

Proč si tak dobře české vlády rozumí s římsko-katolickou církví? Vládnou pomocí strachu a lží a okrádají stejně a stejně jsou nenažraní. Jen každá užívá jiný slovník, ale modlí se ke stejnému - k mamonu a zisku a je zcela jedno, jak jej získají, zda krádeží, podvodem nebo obojím. Cesta k mamonu a zisku nezná morálku, zákony ani desatero. Zcela svobodní jsou pouze tito mocní, nikoli jejich ovce či lůza. Není však na škodu zalhat si o svobodě a demokracii, stejně jako o prostředníku mezi člověkem a Bohem. Ovce či lůza na lži ze strachu slyší.

Boj za svobodu a demokracii je věčný, neskončil ani nezačal 17.listopadem 1989. 17.listopad není ničím výjimečný a není co oslavovat, spíše by nám měl připomínat, čeho jsou momentálně mocní schopni a jaké lži jsou schopni obhajovat, když se pohřbívá svoboda a demokracie.

8 hlasů

slinty

1 hlas

Někteří lidé jsou opravdu nešťastníci, z volného prostoru mají fóbii a bez stranického vedení jsou bezradní...

2 hlasy

Aby se ti živnostníci náhodou nepodělali, pořád dokola stejné kecy, jak se mají zle nedobře a ani daně platit neumí.

12 hlasů

Ale to já slyším pořád od lidí tvého typu, jak se mají zle a nedobře...

4 hlasy

Co to meleš, pravicová nulo, co tady neustále dokola blábolíš slaboduché poučky soudruha Nečase?

1 hlas

už ses vykňučel, komunistickej nýmande?

3 hlasy

i já musím z každého prdu paltit daň.

9 hlasů

Především bys měl platit nějakou ekologickou daň, když z každého prdu platíš. A takovej vůl naprdí až 500 litrů denně. A s tím se dá nejen topit, na to se dá už i jezdit...

4 hlasy

živnostníci by nejraději aby u nich lidi makali za 5tisíc,když si nedokážou vydělat a zaplatit řádně pracovní sílu aniž by museli někde něco ojebat tak at jdou makat do fabriky kde si možná vydělají víc za mín práce.Počítače jsou dnes za pár korun a internet skoro zadarmo.Každý podnikatel musí platit daně do poslední koruny,registrační pokladny propojené s centrálou jsou výborný bič na nepoctivé živnostníky,alespoň se to pročistí a slabé kusy odpadnou.

15 hlasů

MUHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHE

2 hlasy

Ty absolutně netušíš,jak tady bliješ.Jsi velmi hloupý!

5 hlasů

Živnostníci na tebe zvysoka serou a je to tak dobře, protože alespoň neschopnej lempl jako ty chcípne hlady a nebude se množit.

3 hlasy

Kolik u nás ještě zbylo fabrik, kam by ti živnostníci, až zkrachují, mohli jít?

10 hlasů

Akorát Živnostenská banka, Marjánko... :-)))

1 hlas

Z komentářů jako je tenhle mám škodolibou radost. Protože to, po čem tady voláš, vždy nevyhnutně vede k úbytku živnostníků, a tím pádem k mnohem intenzivnější soutěži o zbylá pracovní místa... A na to nejvíc dojedou kreténi jako ty, což je výborná zpráva. :)

16 hlasů

Aha takže ojebávat ti přijde normální? Podle hesla kdo nekrade okrádá rodinu co?

6 hlasů

Mluvím o bujícím státním aparátu a regulacích, které dusí ekonomiku.

Ale na tom průseru je aspoň jedna věc pozitivní: Nejvíc to odnesou ti, kdo to (svým volebním lístkem) způsobili: tobě podobní prosťáčci.

Takže si klidně zarámuj tyhle svoje bláboly o "ojebávání", a předčítej si je nahlas, abys neslyšel zprávy o tom, jak se zvyšuje nezaměstnanost a roste deficit rozpočtu.

9 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov