Rodinná politika
Je to útok na manželství! soptí Bělobrádek nad vládním plánem

18.09.2017 15:25

Vláda těsnou většinou schválila koncepci rodinné politiky, kterou připravilo ministerstvo práce. Resort v ní navrhoval třeba půjčky na bydlení, bezplatné jesle a školky či vyšší mateřskou, rodičovskou, porodné i přídavky na děti. Schválení koncepce oznámil premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Lidovci se prostřednictvím vicepremiéra a předsedy strany Pavla Bělobrádka od dokumentu distancovali, je podle nich v rozporu s koaliční smlouvou.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Josef Kudrna (1 hlas) 18.09.2017 19:12

    300 klacků na bydlení???? Hned 2. den po spuštění programu si o tuto...

  • Jaroslava Kanioková (1 hlas) 18.09.2017 20:19

    "Koncepce vychází z principu SVOBODNÉHO VÝBĚRU ŽIVOTNÍ STRATEGIE...

  • Jaroslava Kanioková (1 hlas) 18.09.2017 20:25

    No, jak jsem si přečetla příspěvky, tak vidím, že všichni mají...

  • tyden tyden (1 hlas) 18.09.2017 17:28

    Tahle nacisticka kalaborantska svine jeste jeci? Nastesti to ma za...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Ono se ze zmíněného nezdá vyloženě jasné o co jde. Pokud je ten spor ohledně pojetí "reálné rodiny" tak ono je docela fakt, že mnohý rodič je samostatný a že například úřad práce neuznává 18 let rodičovské. V tom kontextu je mnohý vystavený situacím typu zaměstnání které časově delší než má škola hodiny, natož šichty nebo o víkendech nebo dokonce na montáži. A některá žena možná skousne i docela hrozného chlapa pokud je výdělečně činný a že ona ženůška v domácnosti, ale mnohý chlap o to sám nestojí, viz například, že počtově není málo těch v mnohém případě asi nechtějící ani platit výživné. Natož situace typu, že jeden z rodičů umřel. Navíc je mnohá babička možná ochotná a ráda se starat o malého, ale i mnohá babička je zaměstnaná nebo v důchodu v kterém i pokud stále fit a i pokud se nemá takzvaný generační konflikty (žeroucí nervy) tak alespoň já nemám za to, že samozřejmostí na ní odvalit odpovědnost za to, že společnost neví jinak než ženu i do vysokého věku jak řetězem svázat do toho být hlavně nebo jenom matkou malých.

V tom celém poněkud podivné pokud tedy někteří dělají jako by se nemělo podporovat nic co není v souladu s nějakou představou idyly. A to osobně nemám manželství za jako by se jednalo o konzumní artikl, ani nejsem fanda nějakých one-night standů atd., ale představa, že by (eventuální další) partnerka na mě byla hospodářsky závislá (a možná jenom kvůli tomu se mnou), to se mi zdá jako docela hrozná představa i když mi samotnému smutno (byť je jistě jasné, že se to ve dvou ve vícero aspektech lépe táhne, jak se říká).

Nicméně, jiný případný spor na těch věcech je ohledně představy toho "financování". Jakože když i samostatný rodič vydělává s plným úvazkem a že se má stav hospodářství v kterém mnohý podnik není na mizině, tak se má i argumenty typu, že by se tedy mělo mít dostatečný výdělek na věci jako například i na zaplacení místa ve školce která vyhovuje (a ne být závislý na tom zda vládní úřad zajistil dost míst a každá školka mající režim jak ustanovila jedná osoba někde v Praze, mezitím co soukromý sektor je často poněkud flexiblnější ohledně například najímání další chůvy nebo vychovatelky nebo jak se té profesi říká), a pomoc spíše typu daňové výhody zaměstnance-rodiče ohledně toho co se odečte z daní, případně i daňové výhody soukromé školky aby nemusela platit tolik z obratu co například hospoda.

Navíc se dá i argumentovat, že přístup který poněkud zní typu: "teprve když budete mít dítě/děti tak dostanete pomoc se získáním bytu" nezní moc fér ohledně osob které rodičovství odkládají ze situace že ani malý byt nemají (jako například já který kdy bych byteček vlastnil a že partnerka možná také, tak prodejem obou bytů by se asi větší byt nebo baráček mělo ze značné části jíž zaplacený - a to právě docela odlišné od situace spoléhající na to, že se nějaký úřad naplno staral a nevychází z nějakého aby se koukalo stěhovat k babičce, za co by možná dostal padáka pokud něco dělal co není v souladu s vládní politikou ohledně aby bytů pro rodiny bylo dost, ale ten byt potom stejně není, alespoň ne hned, a 3 generace možná i 6 hlav v dvoupokojovém bytu, to nezní jako by se šlo do práce vždy řádně odpočatý).

Těch věcí však je jistě vícero, a jak zmíněno není tak jasné ohledně čeho se ten spor týče. Ale když se o tom tak "mluví" tak akorát nějaké mé poznámky k tomu.

0 hlasů

A tyto věci se mi osobně jistě tak netýkají v rámci ČR, ale když se v Evropě docela nemálo mluví o věcech typu volný pohyb osob (v rámci čehož spíše dochází k uzavření manželství kde manželé odlišných občanství) ať jíž s EU jako takovou nebo poněkud politicky systémově odlišně, tak asi určitě je jasné, že nedojde k nějakému, že se všichni budou řídit do puntíku nějak stanovenou doktrínou například sociálního liberalismu, ale aby se mělo některé věci poněkud slaďované by se mi zdálo rozumné.

Například když se vezme věc studentské půjčky která v některých členech EU existuje, a že tam kde to neexistuje nic moc ohledně dávání jíž dospělým osobám možnost studovat pokud nemají tatínka který je schopen a ochoten platit, tak to je příklad toho kde se dá argumentovat, že by alespoň rámcově takový princip měl být v každém členu a tím pádem i aplikovatelné pro všechny rezidenty stěhující se přes hranice jakýmkoliv směrem a ne jenom jedným (ať jíž z lásky nebo na zlepšování cizího jazyku nebo prostě protože tam za hranicemi obor který se místně nemá, a podobně).

Nápodobně pokud se například vychází z toho, že z veřejných prostředků půjde na dítě do stavebního spoření aby to dítě v plnoletosti mělo s čím si zaplatit alespoň značnou částku na nabytí vlastního bytu (a zbytek zaplatí možná do 10 let z pracovního úvazku), tak v dle mého mínění zní docela hezky když se to má plošně aby nedocházelo k situacím typu, že se má značné majetkové rozdíly na základě pouhého nějakého jestli se někdo narodil kilometr na té či oné straně státních hranic.

A i pokud se nemá moc slaďování tak určitě zní hezky když rodina o vícero občanstvích není vystavená spousta papírování navíc natož naprostým restrikcím když je jeden z páru jiného občanství než kde se rozhodlo žít.

0 hlasů

No, jak jsem si přečetla příspěvky, tak vidím, že všichni mají největší starost o prachy a nesympatie k Bělohrádkovi.
To je fakt "důležité" !!! Ale jak bude pokračovat lidský rod, nad tím se nikdo nepozastaví.
Kde jsou práva dětí ???

Uznávaný český psychológ: Z dieťaťa sa stane dobrý človek, ak má spokojnú a milovanú mamu, rodiče - http://www.dobrenoviny.sk/c/94841/uznavany-cesky-psycholog-nam-prezradil-ako-z-dietata-vychovat-dobreho-cloveka-tajomstvo-uspechu-mate-pod-nosom


1 hlas

ten český psycholog psal slovensky?

0 hlasů

"Koncepce vychází z principu SVOBODNÉHO VÝBĚRU ŽIVOTNÍ STRATEGIE každého jedince. Jejím záměrem je podpořit všechny typy rodin bez rozdílu a ocenit jejich přínos pro společnost," uvedl Sobotka. "

Co to má být ????? Takže lesby, gayové, atd., atd. ?
Chce se mi zvracet ! Adopce homosexuálů... To je fakt zrůdné !
Kdy přijdou na řadu manželské trojky ? Či ještě více ?
Sodoma Gomora !

1 hlas

300 klacků na bydlení???? Hned 2. den po spuštění programu si o tuto almužnu zvednou své provize zlodějští developeři či realitky. Kdyby nedávali vůbec nic a naopak se začali zabývat tím, že zde jsou byty nejdražší v Evropě, udělali by větší kauf. A tu pohádku o tržní ekonomice bych raději ani nezmiňoval. Takže nedotovat, ale zajímat se o jádro problému.... soudruzi

1 hlas

Nevolte tuto stranu KDU ČSL a nechte ji u voleb propadnout, aby se vedení vzpamatovalo a uvědomilo si, že křesťanství je cesta k Bohu a ne do zadní části těla, kam vede tuto stranu její předseda, Pavel Bělobrádek.
Tenhle člověk nemá s křesťanstvím nic společného.
Největší vrchol byl, když Bělobrádek v televizi pronesl památnou větu.
Ženy by měly být k muslimům vstřícné. Takže křesťanské ženy připravte se, jdete jako první.

0 hlasů

Tak to zřejmě ten flanďák popírá rodinnou politiku katolíků. Kteří měli vždy vysoký počet dětí. Měl by se raději se svým genossepartaj Hermanem starat o "frončaft" se sudetským vepříkem Posseltem.

0 hlasů

Tahle nacisticka kalaborantska svine jeste jeci?
Nastesti to ma za par :-)))))

1 hlas

Jakože když prý většina Čechů volila komunisty (v roce 46 31% a v roce 48 více než 80% pro tu Národní frontu), tak kvůli tomu jste Vy osobně a i případný potomek odpovědný za mrtvé v pracovních lágrech komunistů? A pokud Vám nedám rovnou do držky tak jsem já kolaborantská svině? Tak nějak dle Vás?

0 hlasů

Ještě bude ječet do voleb,potom půjde do p@dele.Konečně!!!

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov