Hamáček a Zimola
Jestli ANO neustoupí, ČSSD může utnout jednání, slyšel Zeman

04.04.2018 14:15

UVNITŘ ANKETA. Předseda ČSSD Jan Hamáček a místopředseda strany Jiří Zimola informovali prezidenta Miloše Zemana o průběhu vyjednávání o vládě s hnutím ANO. Pokud ANO neustoupí ze svých postojů, sobotní sjezd ČSSD může rozhodovat i o neschválení účasti ve vládě. Zeman vzal postoj ČSSD na vědomí.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Karol Hallik (2 hlasy) 04.04.2018 18:31

    Ať už jdou socani do hajzlu

  • Mikuláš Hrubiško (1 hlas) 04.04.2018 08:46

    Tohle bude konec ČSSD. A to je dobře, škoda jí nebude. ...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Být Babišem, poslal bych Vás tam kam patříte a uzavřel bych koalici s SPD s podporou komunistů. Jsem přesvědčen, že by to bylo pro republiku to nejlepší.

0 hlasů

Utněte to už konečně, vždyť na vás nikdo není zvědavý a všichni socani mohou jít do pr....dele za Sobotkou! Už toho celá Česká strana sociální demagogie pohnojila dost!

0 hlasů

Okamuru na vás holoto zlodějská

0 hlasů

Ať už jdou socani do hajzlu

2 hlasy

B píši Vám, jelikož již dále nemohu mlčet – a ano, zahajuji v posledních týdnech takto většinu svých dopisů směrem k veřejným činitelům a ne, netěší mne to, ale jsem občanem státu a členem společnosti, která je pod již dále nesnesitelným tlakem tzv. "elit" – nátlakových skupin jak v politice, tak v prostém životě. Jeho Eminence Dominik kardinál Duka při Národní Svatováclavské pouti ve Staré Boleslavi hovořil o umlčování většiny – já hovořím přímo o "diktatuře menšiny", na které se i Vy, vážený pane primátore, aktivně podílíte.
V zápise z jednání Rady města Brna (schůze Rady města Brna č. R7/162, konané dne 20. března 2018, dále jen "RMB"), bod 59 s názvem "Žádost o vyvěšení romské vlajky na Nové radnici v Brně - RM7/11434" všech 11 členů RMB – včetně Vás, vážený pane primátore – odhlasovalo: "RMB souhlasí s každoročním vyvěšením romské vlajky na Nové radnici v Brně dne 8. 4. v rámci Mezinárodního dne Romů."
Toto Vaše rozhodnutí považuji za velice nešťastné. Pokud se nemýlím, desítky let se aktivně snažíme o integraci a nyní přímo o inkluzi (nikoli jen) Romů do majoritní společnosti. Mám za to, že nejen Brno na projekty integrace/inkluze vynakládá opravdu nemalé finanční prostředí, protože všichni chceme společně a dobře žít v naší Československé, nyní České republice, která je vystavěna na masarykovských myšlenkách – proto letos konáme stoleté oslavy vzniku samostatného státu, že? A nyní na Nové radnici v Brně, která je sídlem primátora Brna, ale také magistrátu města Brna, budeme každý rok 8. dubna vyvěšovat romskou vlajku? Pod čarou podotýkám, že tzv. "romská vlajka" byla k užívání schválena v roce 1971 na prvním Mezinárodním romském sjezdu v Londýně. Potíž je v podtextu a reáliích – máme mezinárodní den Čechů? Moravanů? Slezanů? A co další brněnské menšiny? Máme mezinárodní den Němců? Kdy se na radnici vyvěšuje vlajka Řeků, Poláků, Rusů, Maďarů, Vietnamců nebo dalších v Brně žijících národnostních menšin? A co jiné menšiny – náboženské, sexuální atd.? Je to vzkaz, pane primátore – vzkaz "My nejsme Češi, my jsme Romové". Je to symbol odlišení se od ostatních, symbol exkluze (ano, exkluze je opakem inkluze). Je to symbol, který naprosto zbytečně (a
kontraproduktivně) posiluje antagonismus mezi skupinami obyvatel ve společnosti, kdy jsou jedné přiznána extra privilegia na základě rasového původu. Nová radnice v Brně patří všem Brňanům.
Pokud na ní bude vlát symbol jedné etnické skupiny, kdy její vlajka i její užívání je konstituováno na rasovém principu, nepokoušejte se, prosím, hovořit ani o "pozitivní diskriminaci" či o nějakém Mezinárodním dni Romů. Je to jen hloupá provokace, která bude nahrávat extrémistickým náladám, na což nejen město jistě přispěje řadě neziskových organizací, aby následně bylo možno bojovat proti "rasismu", který je právě skrze tyto zcela zbytečné akty nejednoty s Vaší podporou rozdmýchán. Jsme jeden stát, jedna obec a na radnici by měly vlát tři vlajky: ČR, EU, obecní prapor resp. vlajka města Brna. Pokud se domníváte, že Romové pod tyto 3 vlajky nepatří a hodláte třídit lidi podle ras, mám za to, že je to chyba. S rasismem nesouhlasím a nesouhlasím, aby ho město Brno podporovalo. Proto Vás žádám, aby Rada města Brna neprodleně revokovala své shora uvedené rozhodnutí.
S údivem sleduji, jakou afinitou město Brno trpí k paní Kateřině Šedé a jejím projektům. Znám je, zajímám se o ně – a nelíbí se mi. Mnohdy totiž nejsou originální a navíc jsou zcela umělé. Stejně je tomu i s akcí v rámci projektu Re:publika, pro kterou se vžil název "brněnská seznamka za 4,5 milionu" (podotýkám, že celý projekt je financován z veřejných prostředků a bude stát cca 150 milionů Kč – nejen Brňany, samozřejmě…). Vy sám jste, vážený pane primátore, řekl ČT: "Projekt Kateřiny Šedé se mi líbí, je to propojení několika rovin Re:publiky. Té technicistní hmoty s lidským potenciálem. Je to o slabině dnešní doby, kdy na tom ve vztazích nejsme nejlépe".
Nuže – projekt paní Šedé je recyklací nápadu paní Heleny Třeštíkové a jejího počinu "Manželské etudy". Za peníze z veřejných rozpočtů se paní Šedá POKUSÍ (platíme už za snahu!) seznámit 1918 lidí. A pak? Pak jistě bude sledovat jejich životy - samozřejmě opět za peníze z veřejných rozpočtů. Je to doživotní penězovod. A dost možná i posmrtný. Jsou zde dvě skupiny obětí - jednak my, daňoví poplatníci, kteří to financujeme, ať chceme nebo nikoliv a budeme platit dalších X let, protože "někdo ty osudy po seznámení ukázat musí", mýlím se?! A pak druhá skupina obětí - ti, kteří "se nechají seznámit" a jejich potomci. Už nyní je mi jasné, že paní Šedá bude další desetiletí "sledovat jejich životy". Není to originální a jediné, co to ukazuje, je myšlení umělců názorově blízkých Vašim levicově orientovaným koaličním partnerům. Zaplatíme cca 4,5 milionu (ano, promiňte, bude to "jen" 4,4 milionu a nemalá část z toho půjde i ze státního rozpočtu, což je pro Brňany - daňové poplatníky rozdíl jako mezi placením levou a pravou rukou) za pokus o seznamku řízenou paní Še

0 hlasů

Tohle bude konec ČSSD. A to je dobře, škoda jí nebude.

http://www.epshark.cz/clanek/444/novym-predsedou-cssd-se-stal-al-hamacek

1 hlas




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov