Domácí politika
Jiří Paroubek: proč volby dopadly tak, jak dopadly?

12.11.2017 05:45 Rozhovor

Andrej Babiš bude po prvním neúspěchu svého menšinového kabinetu hledat standardní řešení, předpovídá bývalý šéf ČSSD a premiér Jiří Paroubek. ČSSD by měla jít do vlády, sociální demokraté potřebují po propadáku krizového manažera, kterým by mohl být i on sám. Mluví ale třeba i o tom, proč voliče oslovují nesystémové strany a zda by chtěl být prezidentem.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Kamil Podlešák (3 hlasy) 12.11.2017 11:16

    ČSSD zradila své voliče. Nezapomenu, jak před minulými volbami...

  • Zdeněk Patera (3 hlasy) 12.11.2017 06:59

    Z toho co řekl je jasné, že by pod jeho vedením dopadla ČSSD úplně...

  • Zdeněk Patera (2 hlasy) 12.11.2017 08:53

    Vysvětlování důsledků eurohujery a jimi placenými novináři a...

  • jadoles nepojedu (2 hlasy) 12.11.2017 11:40

    Moje babička tomu říkala "po bitvě je každý generál".Já tomu říkám...

  • Jeroným Pražský jr (2 hlasy) 12.11.2017 08:02

    A jsme u jádra pudla. Prosazování opuštění Eurosvazu bez vysvětlení...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Moje babička tomu říkala "po bitvě je každý generál".Já tomu říkám "co chtěli,se Sobotkou?"Umí se jen ohnout v pase,div že čepici nežmoulá,Ten by kývl i na kvoty,kdyby se na něj Juncker jen zamračil.

2 hlasy

Jirka Paroubek, socansky pohrobek.

0 hlasů

Pořád má Paroubek větší charisma než ta ozubená pleš!

0 hlasů

ČSSD zradila své voliče. Nezapomenu, jak před minulými volbami bojovala proti církevním restitucím, po volbách se na to úplně, úplně vykašlala. Koryto jí bylo bližší než slib voličům. A tím, že na rozkaz Evropské unie podpořila ukrajinský nacismus, se odkopala definitivně. Jsou to hanebné krysy.

3 hlasy

Zaorálek je člověk minulosti. Sám z ČSSD vystoupil a založil propadákovou trucstranu, pak ČSSD na svém severu soustavně napadal. A rada aby šla ČSSD do vlády Babiše by byl poslední hřebík do její rakve. Nemůže postupovat jinak než jako SPD v Němcku a zotavit se v opozici, až pomine vystřízlivění z nynější konstelace.

0 hlasů

Pane Karle, máte to nějak popletené...

0 hlasů

Paní Jano, nějaký protiargument by neškodil

0 hlasů

Kájo jaký proargumnet?? Zaorálek je stále úřadujícím předsedou ČSSD. Tak jakou že truc stranu založil?? Máš v těch jménech politiků chaos!!(.)

0 hlasů

Nevím, kdo má v jménech chaos. Článek je o PaROUBKOVI A TEN VYSTOUPIL Z ČSSD A ZALOŽIL lev 21, TEDY TRUCSTRANU. o Zaorálkovi ZDE ŘEČ NENÍ.

0 hlasů

Přečtěte si, co jste napsal, trumbero.

0 hlasů

Paroubek nechal vzniknout Piráty !!!!! Tento pán posílal na pracující kteří si sťežovali na nepřispůsobivé těžkooděnce chce někomu radit !!!!Vždyť prohlašoval že se třeba spojí s marťany jen aby vládnul !!!!!A co na názory její ženy na něj???

0 hlasů

Článek jsem samozřejmě nečetl, jelikož názory J. Paroubka nemůžou rozumného člověka vůbec zajímat. Je směšné, jak se tato absolutní nula snaží o návrat do velké politiky.

0 hlasů

Tak si alespoň přečti jak se mají kosovští Albánci.

0 hlasů

Z toho co řekl je jasné, že by pod jeho vedením dopadla ČSSD úplně stejně.

On by vsadil na témata z programu, která zabírají na voliče. Jenomže v době akutního ohrožení Eurosvazem a islámem by v socanském programu sotva něco takového našel.

Politika prospěšná veřejnosti má vypadat tak, že když lidé nechtějí islám, nebo Eurosvaz, tak se to zkrátka do programu napíše a věci, které jsou s tím v rozporu se vymažou. Tím se politika strany dostane lepší a přínosnější úroveň.

Prosazovat dogmatické, neměnné programy je zaostalé sektářství. Taková politika se k ničemu prospěšnému nevyvíjí. Zkostnatělá strana lidi něčím naštve a oni tak zvolí jinou zkostnatělou stranu, která to zčásti odstraní. A tak pořád dokola.

3 hlasy

A jsme u jádra pudla. Prosazování opuštění Eurosvazu bez vysvětlení důsledků a jasné alternativy dělají jen nezodpovědní populisté popř. úplní pit0mci. Ale po zjištění, že poměrně velká část naší populace nechce slyšet něco o následcích a alternativách a spokojí se s jednoduchými hesly jako Vládněme si sami, Čechy čechům apod., vtrhly do naší politiky pseudostrany uspokojující tuto poptávku.
Kromě SPD se naštěstí nedostaly do parlamentu.
Zahrávání si s primitivismem má vždycky své následky. Historie je takových příkladů plná.

2 hlasy

Vysvětlování důsledků eurohujery a jimi placenými novináři a "odborníky" je čistá propaganda. Jako v Britáínii, kde hlásali téměř apokalypsu. Místo toho se nic vážného nestalo. Propaganda je irelevantní.

Lidé dovedou sami velmi dobře zvážit jaké důsledky by pro ně měla trvalá přítěž v podobě vnucených migrantů nebo přispívání na dluhy jižních zemí eurozóny. Nebo třeba důsledky unijní ekologické politiky, vycházející z toho co je populární v bohatých západních zemích. Ty si jistou ekonomickou neefektivitu z ní plynoucí (dražší energie, vyhazování na ekodotace) mohou dovolit.

Podmínkou prosperity je schopnost brát si z okolního světa to prospěšné a bránit se před tím škodlivým. To nám Eurosvaz nejen bere ale sám se čím dál častěji staví do role škůdce.

Souhlasím v jediném: je to jádro pudla (a neúspěchu ČSSD ve volbách)

Primitivismus nikdy nebyl deklarovaným politickým programem. Historie je plná příkladů, kdy ke katastrofám vedlo fanatické prosazování "zaručeně správných" ideologií bez ohledu na realitu. K tomu má ovšem blízko právě to, co předváděla ČSSD před těmito volbami. (Naštestí to byla katastrofa jenom pro ni.)

2 hlasy

Brexit ještě neproběhl, pokud chcete dávat něco jako příklad. Počkejme a uvidíme, nicméně ekonomická síla UK je obrovská proti naší maličké ekonomice.
Program ČSSD mne nikdy nezajímal, ale zjevně šlo o udržení koryt rádoby populistickým programem. Což se jednoduše hlásá z opoziční parkety, ale velmi těžko provádí při aktuálním vládnutí.
Nějak jste nepřišel s žádnou alternativou.

0 hlasů

Jeronýme a ty si myslíš že v případe že by chtělo Česko vystoupit z protektorátu toho bruselského xindlu, tak že si zahaniční firmy ty své montovny odstěhují k pohrobkům Bandery?? Vždyt většina firem které zde něco znamenají má zahraniční vlastníky! Nebo že nadnárodní obchodní řetězce zavřou v Čechách ty své kvelby a odstěhují je dál na východ??

0 hlasů

No nic, je to marný. Jste přesně to, co máte napsané pod nickem.
Žijte si dál blaze v nevědomosti, v jednoduchosti je síla.

0 hlasů

A co by jsi mi chtěl ještě vysvětlovat Jeronýme?? I ty dotace za chvíli skončí( nehledě na to, že i my platime do kasy EU). Jen ten "zjednodušedný diktát" o poloměru zakřivení okurek,velikosti kurníku pro slepice, jaké zbraně smíme mít a pod. Nebo si snad myslíš, že Němci, Angláni, Rakušáci a pod. zaměstnávají naše lékaře, zdrav.sestry, nebo různé řemeslníky kvůli tomu že mlují Čechy??

0 hlasů

Nemám sílu vám vysvětlovat všechny souvislosti, inklinujete k velkým zjednodušením. Ale můžete si přečíst toto, je to dost věrný rozbor:
http://forum24.cz/jan-jetmar-co-by-se-stalo-kdybychom-vystoupili-z-eu/

0 hlasů

Ten odkazovaný článek plný přehánění je přesně taková propaganda o které jsem psal. Hlavně, že na prvním místě před všemi těmi katastrofami je taková banalita jakou je potřeba pasů. Eurohujeři opravdu nemají soudnost.

Jako by všechny evropské země nutně musely být v EU. Jako by nikde lidé neuvažovali o vystoupení. Jenom nevděčníci z ČR si nechtějí vážit jejího multikulturního blaha.

Komická je zmínka o "silné ochranářské politice EU". Ta je tak "silná", že polovina Eurosvazu trpí nezaměstnaností protože dováží z Číny i úplné hlouposti, které by při rozumném protekcionismu nebyl problém vyrábět doma.
Ke zmíněnému zdražování by vedlo spíše přijetí Eura, které i Němci nazývají Teuro (teuer = drahý).
Tradičním nesmyslem je chvála dotací. S těmi se nakládá neefektivně, dotují se častěji zbytečnosti než potřebné věci. Vede to k vyhazování, prosperitě parazitů a nemorálnímu sponzorování bohatých.
A že by se na nás (automaticky, bez našeho souhlasu) nevztahovala nevýhodná smlouva TTIP, to je naopak výhoda.

Globalizace už napáchala hodně škod. Připravila západní civilizaci o výsadní postavení ve světě jen kvůli ziskům nadnárodních firem. Eurosvaz nechce čelit ani daňovým rájům, ani nemá rozumný recept na nástup robotizace. Umí jenom nařizovat nesmysly.

Byli jsme před mocnářstvím, budeme i po něm.


1 hlas

Pravdu má, předseda.

0 hlasů

No pane Patera, máte tunelové vidění levicového fanatika. Takovým není pomoci. Ačkoliv v jednotlivostech lze s vámi částečně souhlasit, nechápete souvislosti. Jste stále někde v minulosti asi tak mínus 50 let. Globalizace je bohužel faktem, nelze se vrátit před ní. I Čína se k ní mocně hlásí.
EU je pokřivený projekt plný balastu a nesmyslů, ale lepší zatím není k dispozici. Můžu chápat vaši frustraci, ale jste mimo, váš svět zanikl.

0 hlasů

Eurosvaz odmítám kvůli jeho objektivní škodlivosti. Kvůli těm nesmyslům a balastu, které už dnes přesahují jeho přínos. Ne kvůli nějaké ideologii. To Eurosvaz je založen na ideologii a fanatismem je proto jeho obhajoba. Komunisté také tvrdili, že jejich panování je historicky nevyhnutelné. A jak dopadli. Příčinou jejich konce byla podobná rigidnost jakou předvádí EU. Něco nefunguje, ale my to nepřiznáme, nebudeme hledat lepší řešení ani na nic ohlížet, protože naše ideologie je jediná správná.

EU je nepopulární už dnes. Dovedete si představit její popularitu, až budeme čistými plátci? Až po omezení zbraní, importu muslimů, podpoře OZE a jiných ekonesmyslech přijde desítkami dalších podobných nápadů? Až přijde krize nebo nezaměstnanost? Pak si lidé ten czexit stejně prosadí. Jen to bude dražší. Lépe proto respektovat a vystoupit co nejdříve. Nebo snad myslíte, že EU "půjde do sebe", začne se k nám chovat slušně a dá nám právo veta i zpětně na ty nesmysly, kterými nás zásobuje? Starého psa novým kouskům nenaučíš.

Čína se samozřejmě ke globalizaci hlásí, protože ji pozvedla z chudoby. To Západ si uškodil. Lidé tam přicházejí o obživu a státy přišly o možnost jim to kompenzovat zdaněním viníků - nadnárodních firem. Západ je předlužený a jeho životní úroveň upadá. Čína sedí na balíku peněz a neví co s nimi. Stala se i surovinovým konkurentem (ropa apod.). Čína se ale samostatnosti rozhodně nevzdává. Když chce, dokáže se západními firmami pěkně zamést. Moderní technologie postupně přebírají domácí firmy. To je pro stát výhodné mj. kvůli zdanění. Rozumná míra nacionalismu je prospěšná.

Před globalizaci se nelze vrátit. Škody, které způsobila Západu jsou nezvratné. Lze je však přestat prohlubovat a začít se bránit tomu špatnému co přináší.

1 hlas




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov