Babišovy výpočty
Kalousek: Vládní návrh rozpočtu je projídáním budoucnosti

20.10.2014 12:42 Aktualizováno 20.10. 14:54

Vládní návrh státního rozpočtu na příští rok je učebnicovým příkladem projídání budoucnosti a je bezkonkurenčně nejhorší za posledních pět let, řekl v pondělí novinářům exministr financí a místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. TOP 09 bude v prvním sněmovním čtení prosazovat vrácení hospodářského plánu kabinetu k přepracování. Ministerstvo financí s Kalouskovým hodnocením rozpočtu kvůli řadě údajných nepřesností a účelových srovnání nesouhlasí.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Martin Macháček (31 hlasů) 20.10.2014 13:14

    Dá už někdo tomu haj_zlovi přes dršku? V.r. 2008 Kradousek naplánoval...

  • jan janík (22 hlasů) 20.10.2014 13:50

    Ubohý Kalousku, naši budoucnost jste dávno rozkradli a zašmelili.

  • Karel Klepsa (17 hlasů) 20.10.2014 13:11

    Kalousek se za léta v politice dostal tak daleko, že ho devět z...

  • Josef Dobeš (16 hlasů) 20.10.2014 13:56

    No, to říká ten prav... zrovna dnesbylo uveřejněno, jaké turecké...

  • Jan Bulva (16 hlasů) 20.10.2014 14:13

    Kaloskova TOP 09 i s maskotem pankáčem Karl Johannes Nepomuk Josef...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Tak co myslíte, jaká bude další životní etapa tohoto pána. Založí novou stranu nebo se zase někam přifaří? Protože TOP09 evidentně končí a on dělat už v životě nebude.

3 hlasy

Je zapotřebí, aby tam byli tito ldé co tam jsou co možná nejdéle. Peníze začnou docházet a ti co je volili to zaplatí i s úroky. To bude utahování opasků zleva.

0 hlasů

Kdo je to Kalousek? Není to ta topácká ožralá nula z Bechyně?

3 hlasy

Stalo se realitou,avšak neuvěřitelnou,že komunistický
kolaborant,ministr,který svými ekonomickými kroky
okradl téměř každého občana,dostává stále tolik prostoru v t.zv.nezávislých médiích.

5 hlasů

Jsi se nažral málo ??

4 hlasy

špidla zvedl dluh hodně, ok,. byly povodně, dá se to pochopit. ale kalousek za asi 8 let udělal taky bilionovou sekyru, byla zase krize.
Ale pořváváním na sebe nic nevyřešíme, chce si to sednout a udělat plán alespoň na 10 let, jinak se nehnem

0 hlasů

Místní debata nad rozpočtem nemá smysl, nikdo z nás do toho nevidí. Absolutní čísla jsou také k ničemu, podstatné je, jak budou tyto peníze využity. Částka na investice může být sice v absolutních číslech menší, ale třeba se za ní víc udělá. Na Národní muzeum je rozpočet 2,4 miliardy a najednou se ukazuje, že se to dá udělat skoro o miliardu levněji. Za Topolánka by ani ta původní částka nestačila. A dotace do zemědělství? ČR musí držet krok s Evropou, takže se výše upravuje podle doporučení EU. Dotace dostanou všichni zemědělci, tedy i Agrofert. Jenom paní Macháčková na toho svýho vola nic nedostane, je potřeba obdělávat hektary, mít vola doma nestačí...

3 hlasy

Řekl Hemenex a poswal se na svém barokním hajzlu s tureckým záchodem.

0 hlasů

Také se musí připočítat do "projídání" nefunkční padáky a různé předražené zakázky.Tak že by si měl každý nastavit zrcadlo,než začne kritizovat druhé.

11 hlasů

A co je tvoje zlodějna?????????

5 hlasů

To říká ten pravej a jak se hájzl zastával Parkanové.Miliarda sem miliarda tam,nějak to utichlo.A kam se vůbec poděla bývalá "ministrině obrany"?Kalousek by měl úplně vypadnout z politiky a jít opět prodávat párky do bufetu na nádraží!

13 hlasů

kalousek je ten největší prožírač, už aby skončil na smetišti dějin

3 hlasy

To víte spící Kárl der Fürst von Schwatzenberg už taky tolik netáhne, volby fraška, zpívající Vlastička to raději zabalila....

6 hlasů

Mnozí z vás si jistě pamatujete, že Kalousek od svého vstupu do politiky, resp. svého působení na ministerstvu obrany a ještě jako člen KDU - ČSL neustále hlásal, že pokud on by měl jít do vlády, tak jedině jako ministr financí. Pro cestu za svým cílem si vytvořil i stranu TOP 09 s maskotem Schwarzenbergem. Jeho přání mu však splnili až Topolánek s Nečasem. U prvního byl jedničkou, s druhým si dělal co chtěl. Trefně se nyní ke Kalouskovi i jeho výkřikům vyjádřil Miloš Zeman. Nejen podle jeho slov Kalousek tak především dává najevo lítost, že jako ministr financí skončil.

13 hlasů

Je to asi takhle, když Kraďousek naplánuje schodek 180 miliard a přitom sebere státním zaměstnancům 10% ze mzdy, tak je to investice, když kdokoli, s kým chemik zrovna nevládne, naplánuje schodek téměř poloviční a vrátí státním zaměstnancům část z těch ukalousknutých 10%, tak je projídání budoucnosti. Musíte myslet politicky!

10 hlasů

Prostě neumí prohrávat. Teď už ho vatikán nepotřebuje, mají ve vládě lidovce a zednáři mají teď jiné starosti, než Čechy. Asi dostane někde trafiku a vyleze, až se na něj zapomene, jako kritik demokrat.

8 hlasů

Nejvíce vzrostl dluh a to o více než 168 miliard korun v roce 2012, tehdy vedl zemi premiér Petr Nečas (ODS). Biliónovou hranici dluh překonal už v roce 2009 za ministerského předsedy Mirka Topolánka (ODS).

10 hlasů

Tak to ale lžeš Vlastíku. Nejvíce vzrostl v roce 2009 a to o hezkých 178,4 miliard.

0 hlasů

Mimoňku.Musím ti sdělit pro tebe úplnou novinu.V roce 2008 zkrachovala v USA největší světová banka.Po krizi nastala v Evropě další krize-dluhová,zaviněná nenažranými evropskými socany.Díky bohu za Kalouska.Kdyby ve vládě seděli stupidní socani,pak by dluh státu byl minimálně dvakrát větší.Snad to hňup tvého formátu alespoň z části pochopí.

0 hlasů

A přizná si hňup Vašeho formátu, že když Kalousek přebíral MF byl státní dluh cca 800 miliard a když ho opouštěl, tak už to bylo 1,8 biliónů, to znamená, že nejlepší ministr galaxie nasekal biliónový dluh? To je ta rozpočtová odpovědnost?

6 hlasů

Kráva jako ty je schopná jenom brát.Typická socanská špína.

0 hlasů

Jste primitivní BURAN.

2 hlasy

Krasne Mirek dokaze rozpalit rudochy do bela:-)

2 hlasy

Emigranti jásají nad kalouskem. Už jenom to mu dává vysvědčení. Schwazenberg pro novináře : "Málo jsme se starali, kde lidi tlačí bota"... Ti blbci si
si myslí, že se MÁLO starali o občan"... Oni se nestarali vůbec. Jenom plivali na babiše, vyřvávali neustále o agentech Stb ale co zvorali, nepřiznali.

TAK JIM V EMIGRACI TLESKEJTE. Pomohli sundat ty zmetky co tady vládli !

8 hlasů

Po tom volebním výprasku, co TOP09 dostala, může Kalousek rozpalovat koho chce, stejně mu to už nepomůže.

6 hlasů

Kaloskova TOP 09 i s maskotem pankáčem Karl Johannes Nepomuk Josef Norbert Friedrich Antonius Wratislaw Mena Fürst zu Schwarzenberg končí a chemikovo žvanění se stává stále trapnějším............

16 hlasů

V 90.letech jsme se pod dohledem novodobé národní fronty ODS-ODA-lidovci vydali postsovětským oligarchickým směrem. Tehdy se rozhodlo o té dnešní i vzdálenější budoucnosti, která se týká i našich dětí, kterých má bývalý lidovec Kalousek plná ústa.
Zastánci privatizátorů a zločinů zcela nedávných si dávají do štítu „právo a spravedlnost“ ve smyslu minulých bitev proti komunistům (co bylo ukradeno před 70 lety úplně jiným režimem, to musí být dnešními daňovými poplatníky vráceno – jakýsi až starozákonní trest na několik pokolení), ale co bylo ukradeno před 20 lety, o tom se nesmí ani mluvit, natož to – jako ti hloupí Švýcaři – vyšetřovat a usvědčit jako odporný trestný čin.
See more at: http://www.blisty.cz/art/71046.html#sthash.x5ynQqcC.dpuf

10 hlasů

To zaplatíme smrťáku, budoucnost jsme neprožrali jak říká Kradousek, ale nechali ji rozkrást. Jednou z toho bude mela. A Míra se má na co těšit.

4 hlasy

No, to říká ten prav... zrovna dnesbylo uveřejněno, jaké turecké hospodářství se provozovalo na mistestvu kultury, vedené zástupci TOP09..... šlendrián je slbé slovo, a to bylpo za nejlepšího ministra financí ..

16 hlasů

Nic tak nepotesi, jako kdyz Kalousek vytoci Machacka k nepricetnosti.

1 hlas

To je radosti na hnoji. Ještě, že někdo dělá našim emigrantům radost když už jim ji nedělá nejlepší ministr financí na planetě a vrchní kokot..

4 hlasy

Hm, a spoustu lidí zas těší fakt, že TOPáci a Odesáci "projeli" volby na celé čáře, to je mnohem radostnější, než jásání nad vytočením diskutéra Macháčka.

7 hlasů

Ubohý Kalousku, naši budoucnost jste dávno rozkradli a zašmelili.

22 hlasů

Kalouskovo dilema: zmatení mezi projídáním budoucnosti a rozkradením minulosti.

11 hlasů

Susa, u tebe je jisté,že máš poškozený mozek.

0 hlasů

"typický učebnicový příklad projídání budoucnosti," řekl exministr financí."

To ja nez ji prozrat,tak ji radeji prochlastam.

3 hlasy

Kalousek ve své hořké nenávisti je jako Paroubek ve svém marťanském období.
Jeden větší vořech než druhý, ale bývaly doby, kdy jsem si myslel, že má v politických půtkách Kalousek na víc.
Oba ale skončili jako stejní kyselí ňafající burani.

11 hlasů

Dá už někdo tomu haj_zlovi přes dršku? V.r. 2008 Kradousek naplánoval schodek státního rozpočtu na 90 mld Kč a ten byl na konci roku 192 mld Kč. Kradousek spolu s Toplánkem zašantročili 330 mld Kč z důchodového fondu. A tato s_ině si troufne vykládat jiným co je správné a co ne? Omlouvám se útlocitným za šťavnatý příspěvek, ale na Kradouska je to pořád málo. Ten by měl jít na léčení do Číny.

31 hlasů

V roce 2008 byl státní schodek státního rozpočtu 107 miliard. Asi si pleteš státní dluh a schodek rozpočtu.

0 hlasů

Schodek státního rozpočtu a dluh není možné s plést. Dluh byl v té době již víc jak 1,2 bil. Kč. Možná jsem se netrefil do roku. Ale bylo to Tupohlava a Kradouska.

3 hlasy

Upřesnění pro pana Fuka. Bylo to v r. 2009 za vlády ODS, kdy ministrem financí byl právě Kalousek.

4 hlasy

V Roce 2009 byl Kalousek minsitrem jen do května, pak nastoupil Janota a ten rok byl nevětší schodek.

0 hlasů

Pro něj je nejlepší odměnou kulka mezi oči, aby už neprudil a byl spravedlivě odměněn za svoje sviňárny!

4 hlasy

Hoďte na něj už někdo síť.

8 hlasů

Kalousek se za léta v politice dostal tak daleko, že ho devět z deseti občanů České republiky doslova patologicky nenávidí.

17 hlasů

Ono to bude ještě horší. Nepůjde jenom o nenávist. Nechtěl bych být v Kradouskově kůži.

4 hlasy

Také doufám, že se u Babišů na Kalouska voda vaří!
Jestli je Babiš alespoň poloviční fízl než říká Kalousek, tak se to na Kalouska už někde štosuje.

8 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov