Poslanecká sněmovna
Klasnová chce snížit platy poslancům absentérům

14.10.2010 17:47 Původní zpráva

Za dvě neomluvené absence na jednáních Poslanecké sněmovny polovina platu dolů. Za čtyři už poslanec ze svého platu neuvidí ani korunu. Tak alespoň praví patnáct let starý paragraf platového zákona.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Daša Fuksova (86 hlasů) 14.10.2010 19:01

    Nejdražší organizace plná velice dobře placených zaměstnanců nás...

  • Pepa Tůma (69 hlasů) 14.10.2010 19:33

    pravda. Zejmena funkce senatora by měla byt zadarmo ! Senat je pry...

  • varan josef (61 hlasů) 15.10.2010 02:44

    A 40 mega hodili do kampaně

  • robert knebl (60 hlasů) 14.10.2010 20:12

    Češi,ovce,co si nechají vše líbit, touhle politickou garniturou.Jak...

  • Karel Koch (52 hlasů) 15.10.2010 05:14

    Po "Velké sametové" , po roce 1989 jak se zuřivě bušilo do vedoucích...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Je vidět, že Klasnová nechce tu zvůli poslanců nechat jen tak bez povšimnutí, jak to udělalo předsednictvo Sněmovny před ní! Doufám, Že prosadí tento návrh!

23 hlasů

No, už bylo na čase. V ostatních zaměstnáních si také lidé nemůžou chodit, jak chtějí.
Samozřejmě je to něco jiného, ale poslanec má dost vysoký plat na to, aby nebyl nucen přijímat milion dalších funkcích, aby si nahrabal ..

25 hlasů

Většina poslanců je drahá za denní světlo.

26 hlasů

Když tohleto napíšeš, tak už je jakákoliv další diskuse zbytečná...kohos volil, koho volíš a koho budeš volit?:))))) Nevolíš, že jo...

24 hlasů

Poslanci proboha nejsou zaměstnanci, co to tu píšete za bláboly. To jsou na čtyři roky volení ústavní činitelé. Jakákoliv změna jejich platu , i sankce vyžaduje změnu zákona.

40 hlasů

Paní místopředsedkyně Sněmovny má v každém okamžiku právo vyzvat kontrolní výbor Sněmovny, nebo vedení příslušného klubu, aby zkonrolovalo činnost příslušného poslance, včetně účasti. To by ale bylo namáhavější a potenciální voliče-blbce by to nezajímalo. pro mne je toto spíš doklad toho, jak si není sama vědoma svých kompetencí. nejsem poslanec a nehájím je, ale tohleto mne doslova uráží.

30 hlasů

Stejně jako když vystoupí v TV kancléř Sněmovny, skutečný zaměstnanec, a řekne, že v rámci šetření "už ani jedna tiskárna ani jeden notebook do konce roku".Na to přece nemá právo.Poslanci třeba musí ušetřit 10 procent, ale proboha je na nich, jak.

24 hlasů

To samé s létáním poslanců....ať si do jakéhosi limitu lítaj do Ostravy...ale přes limit ať si to hradí sami.

25 hlasů

Prázdné předvolební heslo pro blbece, jako vždy. Jinak je to dehonestace práce zastupitelského sboru, ať je, jaký chce.

26 hlasů

vždyť se o to snaží již od počátku

26 hlasů

Já jsem tedy všemi deseti pro prosazení takové sankce. Jsou to sice naši volení zástupci, ale pobírají za tuto práci plat, jako všichni, s rozdílem, že tento plat je o mnohem vyšší než u normálních lidí, tak proč by, když do té práce nechodí, měli brát furt stejně? Já když nepříjdu do práce, tak mě vyhodí ...

27 hlasů

Po "Velké sametové" , po roce 1989 jak se zuřivě
bušilo do vedoucích vládních komunistů, jak si žijí a co všechno mají.
Říkalo se už nikdy více.

Komunisti byli z dnešního pohledu poslanecké sněmovny ubozí a velcí chudáci a břídilové.

52 hlasů

Začíná pomalu upadat "neúplatná sláva této strany",
tak se zviditelňují ,aby jím to voliči zAse sežrali.

51 hlasů

Věci veřejné od června tak na různé dobročinné účely rozdaly 490 tisíc korun, ale stejně jsou kritizovaný...

31 hlasů

A 40 mega hodili do kampaně

61 hlasů

A kde se o tom píše ?

30 hlasů

Tady mají přehled: http://www.veciverejne.cz/nahrady.h...
Musím říct, že novináři o tomhle opravdu vůbec nepíšou, ačkoliv to žádná jiná strana nedělá a nikdy nedělala. V Čechách je ale vždy módní něco kritizovat a dobré věci opomíjet. Mimo to, novinářům zvedají prodej právě ty kýble hoven a nikoliv seriózní objektivní články.

27 hlasů

Laciné populistické gesto, ale proč ne...

30 hlasů

Tak třeba projde, stačí, když se socani zase střískají na půdě parlament, jak je jejich dobrým zvykem!

25 hlasů

Napsat "střískají" ukazuje na problém při absolvování základky !
Nebylo by lepší držet hubu ? Nemluvě o tom, že ztřískanej je Kalousek a to není socan, kreténe blbej !

41 hlasů

A proč jen absentérům? Téměř celému národu chcete snížit plat, jen Vy si ho necháte jen s drobnými kosmeickými úpravami stále vysoký.

29 hlasů

to není pravda, poslancům se sníží platy o skoro 9%, jenže ony ty jejich platy nejsou zas tak vysoké, kolem 50 000, to je méně než mají manažeři, snižovat a rušit se mají hlavně náhrady a na tom zrovna ta Klasnová pracuje a snaží se o to

29 hlasů

základ je kolem 50 tisíc , ale VŠICHNI berou náhrady ve výši dalších cca 50 000 , tak o co ti jde ?

25 hlasů

AH k situaci v Praze

http://www.youtube.com/watch?v=e2sw...

33 hlasů

Zatím se škrtalo jen na straně státních zaměstnanců, tak snad se poslanci pochlapí a udělají něco se svými náhradami, ubytovnou a teď i s absencemi ve sněmovně.

36 hlasů

A myslíte, že to tak bude, nebo, že spíš potkáte někde vodníka ? nebo Karkulku s vlkem ?

47 hlasů

Prudiči , ja sazim na Karkulku :-) , ale bude bez košiku , ten ji už pravičaci sebrali !

27 hlasů

Tak zatím na mě útočí jen nějaký socanský pohůnek, který se vrátil ze slev v Kauflandu!:-)

34 hlasů

Nikdo na tebe neútočí, kreténe ! Nevíš, která bije, hlavně, že píšeš na internet ! Teď to řekni svý starý při šukání, třeba bude mít z tvé blbosti i orgasmus !

33 hlasů

Češi,ovce,co si nechají vše líbit,
touhle politickou garniturou.Jak se zbavit politiků,zlodějů a lidí ,kteří parazitují na systému a využívají různých kliček, jak se dostat k penězům a ukrást je státu a lidem.Hrstce,takříkajíc“vyvolených“se tohle líbit nebude,protože systém ,který zneužívají ,jim dostatečně nabízí dost čachrů a polegalizované zlodějny,nebo tunely různých firem ať, už státních nebo soukromých,protože když člověk zrekapituluje svobodu a po více jak 20letech vidí ,že v politice a ve firmách jsou pořád jedni a ti samí zloději ,korumpové a převleč kabátníci,kteří vždy souhlasí jen,se zmiňovanou skupinou lidí ,kterým jde,jen ve prospěch samotných a chlácholí se před vstupem do vyšších pater společnosti,co vše pro lidi neudělají,aby byli spokojeni a taky,že se jim zvýší před jejich vstupem,životní úroveň, je už dávno otřepanou frází . A mám za to,že těmhle… by se mělo šlápnout na kuří oko,aby si to dlouho pamatovali a i další generace,kteří budou chtít být u moci nebo kormidla ,nějaké firmy,že nejsou tu sami pro sebe ,ale mají zodpovědnost za svojí práci ,jim svěřenou a taky,že z toho musí vyvodit důsledky pro ně samé,když něco špatně rozhodnou,ať je to zaviněno úmyslně nebo neschopností a justice jsou aby je potrestali.Taky mají zodpovědnost za lidi ,kterých je ve státě většina a to jsou ti obyčejní lidé,kteří na jejich rozhodování nejvíc doplácí.
Pozor vy bohatí a politici vás se to netýká, vy máte vždy nějaká vrátka otevřena ,oproti obyčejným lidem.S bordelem v této republice,je třeba něco udělat a vidím to nejen v nespokojenosti obyčejných lidí,ale i na internetu v oblasti vyjádření lidí na spokojenost fungování politických smyček.Fůra lidí by byla i spokojena se změnou politického vládnutí,někteří podporují defenestraci ,ale chce to jít víc hlouběji ,nejlépe nějaký puč ,aťuž politický nebo vojenský.Protože je to neúnosné ,jak si ta hrstka vyvolených zahrává s tou většinou obyčejných lidí a je nás přes 10mil. ,a tahle masa,může kdykoliv se jim nelíbí politici nebo šéfové v jejich rozhodnutí ,které většinou řeší jen je samotné v jejich prospěch a postihne to finančně tu většinu ,kteří se slepě podílí svými daněmi a různými penězi na to,aby se měli tam na hoře dobře .Chce to změnu ,převrat v jakýkoliv podobě je lepší,než doplácet na bývalé veksláky ,tuneláře,politiky,propuštěné vězně ,kteří se naučily zneužít navolený systém,slepě zvolený lidmi a byl bych pro obnovu trestu smrti za tyhle zrádce republiky.Nejsem v žádný straně, píší jako nespokojený obyčejný občan ,který chodí do práce a snaží se vydělat peníze,kde se dá,abych uživil rodinu,kterou se vše citelně dotýká touto samovládou.

60 hlasů

Asi už máme superlidi
http://jdem.cz/hndw7

31 hlasů

Když někdo prohlásí,že neví,kolik činí jeho plat,je na tom zřejmě tak dobře,že ho nepotřebuje a tudíž by svou funkci mohl vykonávat bezplatně z lásky k národu.To by se ušetřilo!

50 hlasů

pravda. Zejmena funkce senatora by měla byt zadarmo ! Senat je pry plny vyznamnych a moudrych osobnosti (chacha) , ktere maji hlavně opravovat voloviny jsouci ze sněmovny , tak jsou zajiste vlastenci :-)) kdyby je zbavili platu v tu ranu tam nikdo nechce a muže byt senatoru 10 a ušetři se majlant

69 hlasů

Nejdražší organizace plná velice dobře placených zaměstnanců nás občanů a ona ani nevede záznam o docházce, marodění, služebních cestách a podobně ? Co je to za bor*el? Ostatním sami nařizují různé registrační pokladny, samé nové předpisy z EU a u sebe je jim jedno jak pracují? Co kdybychom jim to konečně dali najevo - KDO TU PRO KOHO JE ? Oni opravdu neví, že jsou placeni z daní občanů ? Proč na ně neplatí zákony jako na všechny ostatní státní zaměstnance? Je to tím, že si mohou sami sobě odsouhlasit co chtějí? Opravdu ABSURDISTÁN !

86 hlasů

Paňmámo. poslanci nejsou zaměstnanci ale volení ústavní činitelé. Ale to je na vás asi moc.

24 hlasů

Vždyť je to jen populistické gesto ! Preference VV před zítřejšími volbami jsou ubohé ! To si paní místopředsedkyně sněmovny myslí, že to do zítřka změní ?

42 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov