Listopad 1989
Komunista Miroslav Štěpán: Třeba bych Havla políbil

06.10.2013 18:26 Původní zpráva

Bývalý vysoký komunistický pohlavár Miroslav Štěpán se po téměř čtvrtstoletí rozmluvil a nabízí svůj pohled na přechod od totalitního režimu k demokracii v Československu.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • daniel Pink (9 hlasů) 06.10.2013 20:33

    Stepana lide tehdy nenavideli jak ted Klause ci Kalouska ci Drabka ci...

  • Daša Fuksova (7 hlasů) 07.10.2013 09:33

    K vašemu "kvalitnímu" příspěvku. Psát o Vondráčkové jako o matraci...

  • Konspirační Teoretik (5 hlasů) 06.10.2013 19:45

    Technická poznámka: Z bible daleko pravděpodobněji vyplývá, že Ježíše...

  • Henex (4 hlasy) 06.10.2013 19:35

    No... Havlovi můžeš tak akorát políbit pr... A ostatní komouši...

  • Daša Fuksova (4 hlasy) 07.10.2013 09:36

    Štěpána nemohli udělat premiérem. Ten jim nelezl do pr*ele jako...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

měl z pekla štěstí, kdyby fakt došlo k revoluci... měl by jiné starosti, ještě dnes by kopal uhlí jako náhradu způsobených škod bolševismem...ale když nastrčil Zemana a podobné Babiše... je za vodou

0 hlasů

Soudruhu Milicionáři, Havlovi už políbit nemůžeš, zato můžeš políbit prdel mně.

Po listopadu se jednotná, všudypřítomná, tradičně husitsky loupeživě založená, na feudálním, dědičném, třídně zakomplexovaném kádrovém principu konsolidovaná a „jediná vedoucí státní strana KSČ“ spolu se svými, po srpnu 1968 plánovitě vytvořenými zemanovskými „disidentskými“ zálohami, za účelem udržení své reálné moci, pod vedením KGB „leninsky“ strategicky rozdělila na tři bojové a navzájem koordinované proudy, předstíraně a teatrálně spolu „politicky soupeřící“: 1) revoluční a třídně uvědomělí, přízemní „užiteční“ idioti zůstali v KSČM a odborech (aniž by se byť i jen pokusili založit alespoň jedinou vzorovou neparazitickou produktivní sociální firmu, penzijní fond, nebo proletářský kibuc) a v pohodlí vyčkávají na svoji šanci od masy neschopných socek; 2) mazanější zemanovští hajzlové podvodně „obnovili“ komunisty zničenou ČSSD; 3) nejcyničtější klausovské kryptokomunistické kolaborantské svině založily z prstu vycucanou „pravicovou“ ODS a estébácké hlídací a vyděračské ABL agentury, různé tunelářské firmy, a pomalu zakládají nové krajně nacionalistické, protizápadní a zamindrákované partaje. Ani „levicová“ křídla v šovinistické, izolacionistické a kleptokratické nabídce nezůstávají pozadu a občas si s „pravičáky“ navzájem prohodí klíčové členy (Rath) a papouškované fráze. Takto je totalitně nevolnicky vychovaný, závistivý, zápecnický, bezradný a stádovitý volič fackován z více stran jako kibic v mariáši a může si vybrat, komu střídavě skočí na lep a koho bude „vlastenecky“ živit a na koho naopak v pracovní době žlučovitě prskat na bezplatném internetu pod taktovkou ruského agenta sjednotitele Vjačeslava Pružinského a jeho věrného soudruha Miloše Žvanila - až do návratu zdegenerovaných „árijských“ čechů do ruských stepí - či dokonce až za Ural - a jejich náhradou Novými Rusy.
Tak jako původní bolševici prošustrovali poválečný lup, tak ti nynější stihli vyplýtvat výnosy z privatizace zkomunizovaného majetku do pochybných spřátelených tunelářských rukou. V nové nesametové revoluci už nebude z čeho rozdávat a bude se začínat od nuly.

Nejzkorumpovanější jsou čeští kolektivističtí, ba stádovití voliči: za guláš, mávátka a jalový slib čehokoli prodají svůj hlas komukoli. Šarlatánský systém, založený na zhruba rovnoměrném zisku „standardně klauzemanovsky“ získaných hlasů pro falešné, umělé, neautentické a následnické partaje, vzniklé rozpadem „vedoucí síly KSČ“, nutno nahradit občanskoprávním adresným a zpětnovazebním systémem, z občany permanentně individuálně prověřovaných nejlepších zastupitelů - bez ohledu na jejich partajní příslušnost. Národní mužstvo se také sestavuje z nejlepších hráčů – nikoli „většinově“ z nejvlivnějších klubů a jejich bafuňářů, zajištěných finančně na čtyři roky. Každé jiné řešení je „falešný a prázdný“ šarlatánský trik.
„Nepartajnická politika“ (podobná nezávislé advokacii), na bázi občanského zákoníku založená, má reálnou a logicky zdůvodněnou šanci, a to univerzálně.Všechno už tady jednou bylo – jenom zodpovědný občanskoprávní, adresný a průběžný volební systém na bankovně účetním principu dosud nikoli.Nepomůže nic jiného, než úplná obousměrná personální ručitelská adresnost a zpětnovazebnost volebního systému na voliče, včetně možnosti levného a voličsky osobně zodpovědného referenda i přímé volby kohokoli :„Státy se prostě udržují těmi principy, na kterých vznikly“ (korupčník TGM).
Existuje stručný a logický, na partajích nezávislý projekt adresné spoluvlastnické demokracie (nikoli však falešné, diletantské a klamavé tzv. „přímé demokracie“): v článku „Právní stát" na google:
http://www.inuru.com/index.php/spolecnost/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-volby

1 hlas

z demagogie máš 1*

0 hlasů

Štěpán nás může políbit všecky. Ovšem jedině na prd..!

1 hlas

Arogance a diletantství tehdejšího vedení včetně Štěpána byla r. 1989 stejná jako dnešních Kalousků, Schwarzenberků, Drábků, Nečasů atd. Čili Štěpán není o nic horší než oni. Jestli se tím ale může chlubit, je otázka...

0 hlasů

Jenze Stepana neslo pri volbach nevolit. To je zasadni rozdil.

0 hlasů

Zeman s Babišem za bukem? to Váš ideál?

0 hlasů

..tak, kromě kníže pána , je to všechno avantgarda KSČ...SSM..v čele se Štěpánem...

0 hlasů

Nesrovnávejte nesrovnatelné...
Štěpán by tenkrát, pokud by mohl, postavil své odpůrce ke zdi, Kalouskové vás "pouze" využili pro svůj prospěch a okradli stát...

1 hlas

Havel byl odjakziva komanc, jenom z jine frakce v boji o moc..

3 hlasy

Komunistický režim tomu lenochovi (na rozdíl od svého bratra nikdy nestudoval) umožnil bezpracný život (kulisák není seriózní práce, spíš brigáda), přičemž mohl čerpat bezplatné zdravotnictví, i důchod by dostal. Bylo mu umožněno přijímat nemalé peněžní dary z tzv. kapitalistické ciziny (vozil se např. v mercedesu, o kterém si i ti policajti, co ho údajně šikanovali, mohli nechat jen zdát).

2 hlasy

Kulisák není seriózní práce...
Bylo mu umožněno přijímat dary...
To byli ti komunisti hodní, co?
Pozoruhodné myšlenky, vy musíte být hodně velký idiot...!
Jak říkám, Havel je skvělý lakmusový papírek na blbce...

1 hlas

Ale že byl lenoch se snad shodneme ;-) Něco jako Schwarzenberk - ten nikdy nepracoval ani tak málo jako Havel.

1 hlas

Nevím, asi jako každý intelektuál, práce není jenom to, se dělá rukama., to je poněkud "proletářský" pohled na věc. Totéž platí o Karlovi. Podstatné je, co za vámi zůstane vidět. Nestarejte se o druhé, ale výhradně o sebe a své blízké...!

0 hlasů

Vrána k vráně sedá, že byl Havel socan o tom není pochyb.

0 hlasů

Vrána k vráně...
Havel sice inklinoval k sociálním myšlenkám, ale Štěpán...? To byl (je?) stalinista jako prase...

1 hlas

Svět se v p.del obrací!
Na ulicích plakáty zvoucí na "koncert" štrougalovy matrace Vondráčkové s rudoarmějci. V novinách hodný a moudrý komunista Štěpán plká o Havlovi. KSČ 20%. Slovenský StBák Babiš v Poslanecké sněmovně. V TV Žena za pultem, major Zeman a Okres na severu. Na Hradě ulhaný alkoholik. Vláda "odborníků" plná členů KSČ. Atd., atd.

3 hlasy

A teď pane Pavle ruku na srdce,kdo za to může, že po 23 letech se lidé obracejí ke komunistům a hledají alespoň trochu slušnosti u nich.Nejsem za to šťastný, ale dovedu obyčejné lidi pochopit.Nájezdy šmejdů na staré lidi, nájezdy exekutorů do domovů lidí, kteří jen nemohou sehnat práci a platit své závazky,bezmocnost postižených, ze kterých dělají zdravé lidi úředníci škrtem pera od stolu v kanceláři, a mohl bych takto psát až do alelujá.Divíte se, že tihle lidé se chytají každého slibu a nechtějí už mít nic společného s minulými politiky, kteří jim lhali do očí?Zde dvacettři let vládli politici, kteří se sice dělili na pravici a levici, ale ve skutečnosti to byla jedna skupina mafiánů, kteří měli jen jeden cíl a to nakrást si na několik generací dopředu a předváděli lidem špatnou komedii.

3 hlasy

Každá vládnoucí skupina jenom zkouší, jak daleko může zajít, je celkem jedno, jestli je to pravice, levice, nebo totalitní komunisti. A jednoho dne se ucho utrhne...
Teď už jde pouze o to, aby nástupci nebyli ještě horší...

0 hlasů

K vašemu "kvalitnímu" příspěvku. Psát o Vondráčkové jako o matraci Štrougala si už netroufne ani Blesk, nebo Ano. bylo to dostatečně vysvětlenou dcerou Štrougala která byla Vondráčkové podobná. Ale i kdyby, je vám úplné hov*o po tom kdo s kým kde byl. Otřete se ještě o Gotta (který by si o vás neopřel ani kolo) , ten dostal dokonce medaili od Alexandrovců. Babiš pokud vím ještě ve sněmovně nebyl. A TV vysílá co má. Ona za to nemůže, že po roce 1989 se točily jenom úplné sračky.
Jak říká herec Vaculík: Řada "umělců" tvrdila za komunistů jak jim brání v tvorbě. Když po roce 1989 mohli - vylezly z nich jenom poplatné kraviny.
Vláda, že je plná členů KSČ... ale to přece bylo u ODS (Dlouhý, Tlustý atd. a to byli nejací hlavouni UV KSČ, že?
Tak obraťte svou p.del na jinou stranu, nebo emigrujte. Dnes se z vaším "rozhledem" někde uživíte...

7 hlasů

Fuksová, vy jste převlekla kabát? Anebo to píše Honzík.

0 hlasů

Teda Fuksová, musím vám dát bod...

0 hlasů

To je vidět, kam jsme to za sedmiletého kalouskova vedení dopracovali.

Velký úkrok spousty lidí vlevo je důsledek nenažranosti hrstky lidí vpravo

3 hlasy

pravice u nas neexistuje a Kalousek neni zadny pravicak, ale obycejny zlodejsky hajzl..

a spousta lidí byla vlevo a je odjakziva, hnupe

0 hlasů

Tak jim to sakra už napište na jejich stránky ODS a TOP09 !
Ta hrstka lidí vpravo se nechala fotit na reklamní letáky někde na střeše, potažené na modro a s VELKÝM transparentem :
VOLÍM PRAVICI !

Je třeba té Němcové, Kubovi, Bendovi, Pospíšilovi konečně říci, že jsou podle vás hňupové. Oni to od emigranta asi přijmou. Vaše výkřiky k diskutujícím jsou jinak k smíchu.

3 hlasy

Také skončí jako Havel v pekle. A tam se na rožni budou spolu muchlovat.... jeden lhal a zradil o tom ,že komunisté nás straší nezaměstnaností atd. a ten druhý zase touží po návratu před 89 rok. Taky pěkný hajzlík.

3 hlasy

Myslím, že Havel nelhal, on si opravdu myslel, že to tak bude, byl idealista. Výkonnou moc měl ovšem Klaus a ta jeho banda. Podvedli ho zrovna tak, jako nás...

1 hlas

Havel toho udělal pro komunisty dost, měli by mu opravdu líbat pr... Z vděčnosti.

2 hlasy

Štěpáne, Štěpáne, co to neseš ve džbáně, určitě alkohol, z projevu je to znát.Já myslím, že by si raději políbil Semelovou

2 hlasy

Neskutečně drzej hajzlík: "Tvrdí také například, že chybělo málo a přechodným premiérem by se místo Mariána Čalfy stál on sám."

1 hlas

Štěpána nemohli udělat premiérem. Ten jim nelezl do pr*ele jako Čalfa. A vidíte, jeho vlezdoprdelectví se vyplatilo a dokonce ho tady ani ti největší pravičáci nenapadají.
Prostě některé věci jsou tabu: Třeba pomočování ministra ...

4 hlasy

Proboha Fuksová, neřešte pomočování...!
Inkontinencí trpí ke stáru každá druhá ženská a každý třetí chlap. To je stejné, jako byste se někomu posmívala, že má zubní protézu...
To jsou ubohé argumenty...

0 hlasů

Je to hrdina, dobrý,jemný a kvalitní člověk. Jako ostatně všichni komunisté.

1 hlas

Komiku!

0 hlasů

Obávám se, že tento týpek to myslí vážně...

0 hlasů

To bude zítra v trafikách nářez. Zase fronty. A místo na banány - na Štěpána.

2 hlasy

Stepana lide tehdy nenavideli jak ted Klause ci Kalouska ci Drabka ci Bartaka

9 hlasů

No... Havlovi můžeš tak akorát políbit pr...
A ostatní komouši taky...

4 hlasy

- jako jidáš Ježíše?

3 hlasy

Technická poznámka: Z bible daleko pravděpodobněji vyplývá, že Ježíše zradil Jan a ne Jidáš.

5 hlasů

jasně, proto je Jidáš tak oblíbené jméno, kdežto kdo by se chtěl jmenovat Jan?

0 hlasů

Dneska už se to nezjistí, je na každém, aby si našel verzi, které uvěří. Já té verzi, že Ježíše zradil Jidáš nevěřím. Podle mě ho zradil Jan.

1 hlas

Ne, vážně, v Bibli je mnoho indicií, že ten příběh mohl být jinak a že v Bibli je obsažen "justičního omyl".

1 hlas

Neřeš bibli, komundíro, zabývej se komunistickými zločiny, nedobereš se konce...

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov