Názor politologa
Komunisté jsou nejblíže vládě od listopadové revoluce

30.06.2018 19:33

Rozhodnutím o podporování menšinové vlády hnutí ANO a ČSSD se komunisté od roku 1989 přiblížili nejblíže k vládnímu rozhodování. Dopad na český politický systém to bude mít ale především v symbolické rovině. Informoval o tom politolog Kamil Švec.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Miloš (7 hlasů) 30.06.2018 20:52

    Já myslim, že byli blíž, když je chtěl do vlády Kalousek....

  • - - (6 hlasů) 30.06.2018 20:31

    Lidi nechme komunisty komunistama a přemýšlejme o tom kdyby se...

  • Karel Kořínek (4 hlasy) 30.06.2018 20:00

    Doufám, že všechny novináře pošlou na uran nebo do dolů na lithium...

  • tyden tyden (4 hlasy) 01.07.2018 01:17

    co je to za rudy blaboly? komousi byli ve vlade porad. treba takovy...

  • Guru Jára (2 hlasy) 01.07.2018 01:27

    Komunisti jsou pěkně ulitý ve všech nynějších parlamentních stran,...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

straseni komunisty z tlam Nemcove Kalouska Bendy je trapne Komunisti jsou dnes podnikatela a kapitalisti--podnikaji a maji firmy

0 hlasů

Velmi přitroublý nadpis, svědčící o mentální úrovni autora a redaktora

1 hlas

Od 13.4.2009 do 13 .6.2010 byl předsedou vlády KOMUNISTA ( bývalý, jak jinak ) a Jan Fischer , V Rusnokově vládě byl opšt tento KOMUNISTA (bývalý) ministrem financí
-.-Komunista (zase samozřejmě bývalý) ,Jan Mládek byl v Sobotkově vládě ministrem průmyslu a obchodu za ČSSD
-.-Komunista (zase samozřejmě bývalý) , R.Brabec byl v Sobotkově vládě ministrem žívotního prostředí za ANO

0 hlasů

Komunisté pouze zvedli ze země tučnou kost, kterou kmotrovsky přesycená ODS pohrdavě odmítla. Fiala prohrál a třeba to ještě ani neví.

1 hlas

Komunisti jsou pěkně ulitý ve všech nynějších parlamentních stran, jen si to nikdo nechce připustit. Jen vidí KSČM, jako hrozbu, ale právě oni přicházejí co se týče zákonů nejlépe pro lid český. Nikdo si to nechce přiznat a tak bojují skoro 30 let proti jejich návrhů pro zákony. Ono se to dle nich dobře svaluje na Komunisty. Rád to používá Kalousek, Gazdík, Fiala, Bělobrádek a ten mekta Staňujra . Akorát všichni jmenovaní a i další politici těchto rádoby pravicových stran dost velkou část svého života prožili před devadesátým a to v socialismu. Studovali, brali rozumy v této době a co?? Teď dávají rozumy jaké?? Za jejich převahy v parlamentu a vládě šlo vše do hin a byla krize, několikrát. Klausovi balíčky, pak chvilku to šlo za premiéra Zemana a jak se tam dostali pohrobci Špidla, Gross a po nich Topolánek, Nečas, tak to šlo do ... Teď ,když máme pár roků klid a ekonomicky jdeme nahoru tito pravicový pánové a jejich suita brečí a kope kolem sebe uffffff

2 hlasy

Chtěl jsem taky něco takového napsat, ale Jára mi vzal pero z ruky. Gratujluji, diskuze začíná mít smysl. Já bych napsal praticky totéž, jen dodám, že takové poučení, jaké se dostalo komunistům za těch 25 let opovrhování vším, co navrhli, neustálým přpomínáním svinstev, která napáchali jejich předchůdci a i nostagickým projevům dosud žijících starých členů strany – by potřebovaly prožít i strany dnešní, pravicové. Ono s voličem se nemá pohrdat a nemá se mu lhát, do se v dlouhodobém měřítku nevyplácí.
Dnešní situace – proč si to nepřznat – je z pohledu pravice tristní – odečteme-li Piráty, kteří jsou z politického pohlede stranou k ničemu, těžící jen z onoho exotického názvu a podivných stanovisek – jednou levých, jindy, pravých, někdy – a proč to neříct – i pitomých, žijí z nezkušenosti -náctiletých prvovoličů a jejich – pochopitelně – revolučnímu přesvěčení - že vše od těch starších je špatné. Ale mladší generace má zájem o politku ještě menší,, tak se můžeme ptát: „Přežijí rok 2021?“ Asi těžko, stejně jako mnohé před nimi, taky rádoby revoluční, v dobách vlády pravice. Prostě a jasně - "Demokratický blok" - pravice - dnes regulerně na vládu nemá.
Situace ANO je poněkud jiná i když jejich šéf Babiš je jako kočí splašeného vozu – , uřídit divokou hordu splašené, ne příliš jednotné, navíc pomalu na prvočinitele názorově rozdělené ČSSD, nebude mít jednoduché.
S komunisty je to jednodušší – jejich otázka: „po létech ústrků, kdy jste se snažili, vážená pravice, z nás udělat trhací kalendář ,jste dnes kde?“ je tak nějak logická
To pravice dnes cítí ještě víc než před pár dny, kdy ještě doufala, že scénář, zřejmě kdesi u pražského kavárenského stolku vypracovaný – totiž udělat z ČSSD pomocí prosazování zcela neznámého p. Poche jakéhosi Trojského koně – se ne příliš povedl. Naděje, že se ještě snad koalice zhroutí, sice zůstává, ale co když se tak nestane….? ?
Co kdyby se stal zázrak a KSČM přešla k opozici, nebo by spadla střecha parlamentu, patří spíš do literatury žánru Sci-Fi..
Na rozdíl od „šikovné“ KSČ dnes pravice nemá ani obsazená ministerstva, ani pušky a minomety, ani Lidové milice, ani nadšené dělníky, závodní rady, Revolční Gardy a mládežníky, ani slabého a nemocného prezidenta . Na puč silou t.č. prostě nemá.
Takže nás odsuzuje pomocí „spřátelených redaktorů“ poslouchat jejich - tu plačtivé, tu pomotané, tu překroucené věty, eventuelně něco ještě horšího. Prostě, snad, během příštích necelých 4 let se vesmír zhroutí a nám věrná KDU s pomocí Pána Boha (prostřednictvím p. kardinála a s mečem plamenným v ruce i archanděla Gabriela) poučí neznabožský národ Český a Moravský bohulibými řečmi, kde je jeho místo.
Tak se těšte, milí neznabozi, příští roky budou překypovat pláčem a skřípěním zubů, pronášených věrným sluhy božími aj. z ČT a dalších mediálních prostředků a bude nám neustále ličeno, jak blaze bychom se mohli mít, kdyby těch 5% zlých a bohatých nevlastnilo 95%, ale jen pouhých 98% všeho zemského majetku. Už se na to těším!

1 hlas

co je to za rudy blaboly?
komousi byli ve vlade porad.
treba takovy dlouhy, tosovsky.....
a taky zvolili havla prezidentem.
to ale nikomu nevadiko :-)))))

4 hlasy

Komunisté musí rychle vyrubat maximum, bo vymytých mozků z minulýho režimu postupně ubejvá.

https://youtu.be/xCbsuTrrBc4

0 hlasů

Možná je škoda, že nejsou bolševici opravdu u moci, to by se pak demožumpa posr@la strachy. A oprávněně. Protože to je jediná strana, která by se s tou zlodějskou verbeží nepárala.Všechny kauzy ba se vyřešily do půl roku a darebáci by seděli po celou dobu ve vazbě. Žádná Králová, nebo Elischer by jim nepomohli.

1 hlas

Tomu nevěřím. Například sluníčkář Dolejš už byl dávno ochotný hlasovat pro zákon na objednávku. Naštěstí mu to nabídli jen novináři a ne třeba Bakala. Ale kdo ví, co všechno se na něj ještě provalí.

1 hlas

Já myslim, že byli blíž, když je chtěl do vlády Kalousek....

7 hlasů

Je smutné, když jsou komunisté státotvornější, než ostatní strany. Všechno je naruby. Alespoň nemusel Babiš nakupovat a uplácet poslance, jako to svého času dělala ODS. Doufám jen, že nebudou mít nějaké nemístné požadavky, jsou to parchanti...

0 hlasů

Lidi nechme komunisty komunistama a přemýšlejme o tom kdyby se dostali k moci ti co jsou v demožumpě to bychom asi dopadli pěkně na hubu.

6 hlasů

Doufám, že všechny novináře pošlou na uran nebo do dolů na lithium :-D:-D

4 hlasy

V dolech mohou skončit i kořínkové, u komoušů nikdy nevíš. Naštěstí je jiná doba a svobodné volby...

0 hlasů

Pokud zatím nezešílí z vymýšlení pitomostí.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov