Premiér u berlínské zdi
KSČM měli zakázat. Vliv na vládu nemá! řekl Babiš

05.09.2018 20:05

Premiér Andrej Babiš ve středu v německé metropoli uctil památku obětí berlínské zdi, když k jejímu památníku položil věnec. Období, v němž Berlín v letech 1961-89 dělila, označil za velice temné.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Guru Jára (3 hlasy) 05.09.2018 21:14

    Ať je to jak chce,ale KSČM byla řádně zvolená v dem.volbách.A co je...

  • Lisa frank (3 hlasy) 05.09.2018 20:17

    Zacnete vydelávat $ 90 / hodin za to, že pracujete online z vašeho...

  • Honza Hloupý (2 hlasy) 05.09.2018 21:55

    Ještě tak rok a z Bureše bude zasloužilý bojovník třetího i čtvrtého...

  • karel ledvinka (1 hlas) 05.09.2018 21:11

    jsem pro,ale zakazat maji i babise s jeho " spoluzakem ".

  • václav Ludvík (1 hlas) 05.09.2018 20:42

    Je to blbeček ty vopice tady byla nějaká válka a po válce něco...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Bezpečnostní informační služba (BIS) a ministerstvo vnitra varují před organizací Zemská domobrana.

Prý chtějí založit i regulérní armádu.

Kontrarozvědka upozorňuje, že „bojůvky“ se snaží navázat spolupráci s regionálními státními organizacemi, policií nebo strážníky.

„Přičemž účelově upozaďovaly své reálné ideologické zázemí.

Některé domobranecké skupiny začaly propagovat koncept branných dnů či branné výchovy.

S ohledem na to, že některé domobranecké skupiny jsou z podstaty xenofobní, rasistické a naprosto odmítají zahraničněpolitické směřování státu,

lze případnou realizaci takových branných projektů hodnotit jako významné bezpečnostní riziko,“ varuje ministerstvo vnitra v nejčerstvější zprávě o extremismu v Česku.

„V domobraně dnes „slouží“ okolo dvou tisíc lidí.
Cvičí v lesích s pistolemi, noži, házet hvězdicemi nebo třeba, co dělat v případě hromadného neštěstí.

MF DNES s některými hovořila a zároveň má přístup do jejich šifrovaných fór na internetu,
kde plánují své kempy, výcvikové tábory, patroly v městech,“ tvrdí článek Idnes.cz.

Velmi aktivní je Zemská domobrana v oblasti Polabí. „Na Kolínsku, kde žije zhruba 100 tisíc obyvatel, je registrováno 26 osob ve dvou skupinách pojmenovaných Obrana Národa a České Labe.

První působí v Kostelci nad Černými lesy, druhá je přímo v Kolíně.

Formují se také skupinky v Pečkách a Českém Brodě, zatím ale nemají víc než pět členů.

Kolínská parta, která se několikrát sešla za zavřenými dveřmi v oblíbené pivnici U Vodvárků, si do vedení zvolila dvě ženy − velitelkou je Helena Ociepková a její zástupkyní Viola Raková.

„Očekávám příchod všech bez výjimky,“ napsala ostře v jedné z pozvánek na červencovou schůzi Ociepková.

A rovnou varovala, že buňka je připravena zbavit se pasivních kolegů.
Prý jen škodí,“ psaly v roce 2016 Hospodářské noviny.

Myšlenku domobrany původně rozvíjela radikální
malá neparlamentní strana Národní demokracie, v jejímž čele stojí publicista Adam B. Bartoš,

známý sepisováním seznamů skutečných i domnělých Židů v české politice,

spikleneckých teorií i tím, že loni vystoupil na demonstraci s oprátkou v ruce a pohrozil, že pokud vláda neizoluje Česko od uprchlíků, „začne konat.“

Bartoš s kolegou Ladislavem Zemánkem nedávno dostali podmínku za to, že u hrobu Anežky Hrůzové, zavražděné v roce 1899 (podle antisemitské legendy Židem Hilsnerem z rituálních důvodů,

o čemž ale v obžalobě ani rozsudku nebylo ani slovo, důkazy proti Hilsnerovi byly jen nepřímé) vyvěsili ceduli, vyzývající – nápadně podobně mrazivému sloganu nacistů – k „vyřešení židovské otázky.“

Právě i díky tomuto spojení jde jednoznačně domobraneckou organizaci nazvat za extremistickou. „Kolínská skupina, která si říká České Labe,

je podle zjištění HN a Aktuálně.cz, jejichž reportéři se pod pseudonymy stali členy několika sdružení, jednou z nejaktivnějších v zemi.

Její členové se pravidelně scházejí, cvičí v terénu, pořídili si i uniformy.

Zápal až fanatismus Ociepkové, která na svém facebookovém profilu pod jménem Ashur Nanok téměř denně sdílí a někdy i hrubým způsobem komentuje příspěvky poukazující na údajně násilnou povahu islámu a imigrantů,
v tom jistě sehrál svou roli,“ psal web Aktuálně.cz.

Zajímavostí tedy je, že Helena Ociepková v nadcházejících komunálních volbách
nekandiduje ani za Národní demokracii,
ani například za SPD Tomia Okamury,

ale hlásí se Demokratické straně zelených.

V Kolíně si pak strana včele s Ociepkovou vymyslela název „ZVÍŘE NENÍ VĚC-sdruž. DSZ a NK“.

Podobně jsou na tom v Pardubicích, kde kandidují pod názvem „ZA PRÁVA ZVÍŘAT A ZDR. PŘÍRODU“.

Lídryní kandidátky zde je Simona Freiová, která se také na sociální síti Facebook netají pravicově-extremistický názory.

Zda se jedná tedy o lokální aktivitu nebo nový trend pravicových extremistů jak prorazit více mezi veřejnost ukáže teprve čas.

0 hlasů

STYDÍM SE ZA VLÁDU ZAPRODANCŮ VEDEMÝM BYVALÝM KOMANČEM ADALŠÍMA CO SI VYBRÁL DO VLÁDY !!!VLÁDNOU NAM TI NEJHORŠÍ KOMUNISTÉ KTEŘI JEN PŠEVLEKLI KABATÝ AŽ JE TO VLÁDA POLICIE NEBO JUSTICE !!STYDÍM SE ZA ZEMI KTEROU OVLADAJÍ MAFIANI !!!

0 hlasů

STYDÍM SE ZA VLÁDU ZAPRODANCŮ VEDEMÝM BYVALÝM KOMANČEM ADALŠÍMA CO SI VYBRÁL DO VLÁDY !!!VLÁDNOU NAM TI NEJHORŠÍ KOMUNISTÉ KTEŘI JEN PŠEVLEKLI KABATÝ AŽ JE TO VLÁDA POLICIE NEBO JUSTICE !!STYDÍM SE ZA ZEMI KTEROU OVLADAJÍ MAFIANI !!!

0 hlasů

STYDÍM SE ZA VLÁDU ZAPRODANCŮ VEDEMÝM BYVALÝM KOMANČEM ADALŠÍMA CO SI VYBRÁL DO VLÁDY !!!VLÁDNOU NAM TI NEJHORŠÍ KOMUNISTÉ KTEŘI JEN PŠEVLEKLI KABATÝ AŽ JE TO VLÁDA POLICIE NEBO JUSTICE !!STYDÍM SE ZA ZEMI KTEROU OVLADAJÍ MAFIANI !!!

0 hlasů

Tak ta "hrůza Berlínské zdi (a celé Železné opony)" nebyla jen o té střelbě. Například tehdejší prezident USA ve svém proslovu v Berlínu, a nám mladým i tak celkově zprostředkované, mluvil o celkové hrůze ve smyslu, že nějaký režim (v tom případu Sovietský) zakazuje a znemožňuje lidem cestovat jak si lid prostě cestovat chce (což možná bylo značně motivované tím, že například USA, Austrálie a JAR kolonizované volným cestováním, ale i pokud, tak Kohl tomu tleskal, a mnohým ve východní Evropě se takový postoj také líbil a stále líbí).

Od toho mi přijde poněkud pokrytecké, že USA a EU v tomto desetiletí mají skoro úplně opačný postoj (jakože teď hrůza když Turecko neznemožňuje libovolné cestování do Řecka/EU, atd. - a EU se oslavuje a parlament si přidává na platech jak to chytrácky vymysleli, že pokud se jejích o 3 roky dříve prohlašované syrské přátelé EU nedostanou do EU, tak přece nemohou přímo na území členů EU požádat o azyl).

A u toho se jistě dá argumentovat, že to různí politici a jejích strany prostě vidí různě. Ale jedno z i mezinárodně právě jistě podstatných témat, a právěže argumentativně tak podstatné, že se politika jako taková samá sebe zesměšňuje když furt vše úplně jinak dle toho jak je zrovna nálada některých, a o to směšnější když se aplikuje dvojité standarty (jakože když například Klaus mluví ve smyslu, že co národ to prostě národ, a že by se každý měl koukat vrátit k svému národu před důchodem, tak pokud se to tak aplikuje, tak přece není rozdíl jestli o azyl v Bavorsku požádali Bystroňovi nebo rodina Abdula).

***

Mimochodem, Berlín je tolik "německou metropolí" jak je Berlín, Praha nebo Brusel "evropskou metropolí". Jakože se v jistém smyslu jistě dá takto o těchto městech mluvit, ale pokud se nemíní jak za nacistů a sovietů zničit jednotlivá etnika, tak Berlín je stále pruské město.

0 hlasů

Ještě tak rok a z Bureše bude zasloužilý bojovník třetího i čtvrtého odboje, vedoucí disident a hlavní organizátor Velké sametové revoluce.

Chucpe.

2 hlasy

Ať je to jak chce,ale KSČM byla řádně zvolená v dem.volbách.A co je podstatné nedemokratické autoritativní jako TOP09,ODS,flaanďáci chtějí někoho kritizovat?Je jen zbytek pomrdků havloidního hnisu

3 hlasy

Proč opět odvádíte pozornost na flanďáky atd., když je článek o Babišově názoru na komunisty?

0 hlasů

jsem pro,ale zakazat maji i babise s jeho " spoluzakem ".

1 hlas

Až s váma Babiš se Zemanem vyjebe, jako kdysi Klaus, tak mi tady nebrečte!

https://youtu.be/QbWBy6Ibm_I

0 hlasů

Magore,tebe dneska asi odpanil zřízenec ústavu,kde přebýváš dřevěnou hnátou,co?

0 hlasů

Až s váma Babiš se Zemanem vyjebe, jako kdysi Klaus, tak mi tady nebrečte!

https://youtu.be/QbWBy6Ibm_I

0 hlasů

Je to blbeček ty vopice tady byla nějaká válka a po válce něco vzniklo lidi se tu měli 100x líp za komoušů než teď ty blbe volí tě jen kreténi vyžírky a korytářii už abys byl v teplákách podvodníku.

1 hlas

Zacnete vydelávat $ 90 / hodin za to, že pracujete online z vašeho domova nekolik hodin denne ... Získejte pravidelnou platbu na týdenní bázi ... Vše, co potrebujete, je pocítac, pripojení k internetu a mnoho volného casu ... Prectete si více zde ---------------->>> www.Cash74.COM

3 hlasy

Prodám velmi levně mládě vydry říční nebo čápa polního. Telefón 731 738 225.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov