Náměstek ministra zahraničí
Le Penová a Wilders ve sněmovně? Mimořádně nešťastné

14.12.2017 21:02 Původní zpráva Aktualizováno 14.12. 23:29

Evropská ultrapravice se o víkendu sejde v Praze, ale ještě předtím její špičky v pátek pozval hostitel, předseda SPD a místopředseda sněmovny Tomio Okamura, do dolní komory parlamentu. Od akce se distancoval šéf sněmovny a náměstek ministra zahraničí Lukáš Kaucký (ČSSD), přítomnost extrémistických politiků označil jako mimořádně nešťastné.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • tyden tyden (4 hlasy) 14.12.2017 22:28

    Pokud k nam muze jezdit takova spina jako Makrela, tak Wilders a Le...

  • Zdeněk Patera (4 hlasy) 15.12.2017 18:42

    Politici, kteří chtějí zachovat samostatné národní státy, nejsou...

  • Honza Hloupý (3 hlasy) 15.12.2017 11:38

    Označování účastníků sjezdu za (krajní) pravici je samozřejmě...

  • Honza Ježek (2 hlasy) 15.12.2017 19:50

    Le Penová a Wilders ve sněmovně? Mimořádně ŠŤASTNÉ, užitečné a...

  • karel ledvinka (1 hlas) 14.12.2017 21:24

    demokracie na pohled.každý Evropan musí mít právo na svobodu slova.ne...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Le Pen, Wilders a Okamura, rodi se exkutivne efektivni triumvirat.

0 hlasů

Že se nestydí, plivat špínu na skutečně mírumilovného (narozdíl od stoupenců Islámu) člověka, jemuž tak jednou měsíčně hrozí atentát.

" jen za poslední loňský rok nizozemská tajná policie odhalila osmnáct pokusů o zavraždění Geerta Wilderse od muslimů" [z Echo24].

1 hlas

Už je to trapné. Označovat stranu (FPÖ), která získala ve volbách skoro 25% jako extremistickou...

Už pěkných pár let příležitostně sleduji projevy Geerta Wilderse. Je to chlap, který navzdory vyhrůžkám zabití od lidí, kteří zabíjí s gustem, hájí právo na svobodu myšlení.

Antidemonstranti jsou zrádcové tradiční evropské kultury, potlačují její ochránce.

1 hlas

Navíc FPÖ už je stranou vládní a např. její příslušnice se stala rakouskou ministryní zahraničí. Pozastavovat se nad přítomností zástupců jedné ze dvou stran v rakouské vládě
na půdě našeho parlamentu je naprosto uhozené.

1 hlas

Le Penová a Wilders ve sněmovně? Mimořádně ŠŤASTNÉ, užitečné a potřebné setkání- vy mag.ři!!!

2 hlasy

Politici, kteří chtějí zachovat samostatné národní státy, nejsou žádní extremisté.

Extremisté jsou ti, kteří chtějí národní státy zlikvidovat a nahradit diktátem bezohledného, byrokratického a zkorumpovaného Eurosvazu. Jsou to ti, kteří do Evropy dovážejí a vnucují civilizačně nekompatibilní migranty, přestože je dávno jasné, že z toho nic dobrého nemůže vzejít.
Tento extrémní sociální experiment ostatně už vyzkoušeli čeští komunisté dovozem "romů", na které doplácíme v podstatě dodnes.

Extremista je ten, kdo dělá něco extrémního. Ne ten, kdo se tomu brání. Toto zmatení pojmů odpovídá Orwellovu "svoboda je otroctví".

4 hlasy

Okamura je fasista Herman klerofasista a Kalousek antikomunisticky fetisista

0 hlasů

a co jste vy?semita žid-názi rasista,s velmi nízkým IQ.zabudol jste na nějakého xenofóba a homofóba.pasoval bych na to já?

0 hlasů

Označování účastníků sjezdu za (krajní) pravici je samozřejmě nesmysl. Jsou to národně orientované strany, ale v jejich programech se toho pravicového najde hodně málo. "Krajně pravicový" je zde (jako téměř vždy) použito jako nadávka a pokud někdo účastníky setkání označuje za nácky, označuje je za krajní levici, což taky nejsou.

3 hlasy

"Suverénní národ" zní v tom kontextu značně podobně pojmu "Volksgemeinschaft",

https://en.wikipedia.org/wiki/Volksgemeinschaft

což byl i před nacisty docela podivný a argumentativně protimluvní pojem (jakože "Gemeinschaft" v obvyklé definici označuje skupinu jako například rodinu do které není nutně zahrnut ani například nějaký strejda, a jenom protože tamhle Vilém II. chtěl v první světové válce navodit dojem jako by několik desítek milionů osob najednou bylo jak kmen bratrů kteří rádi pro svou jako národní rodinu položí život, to tomu skutečný smysl dávalo).

A za nacistů ten pojem dostal rozměr kde z národu najednou jak velká mytická bytost, pro kterou se dokonce přímo jak na oltářích dělalo oběti na lidských životech. A v tom konceptu nahlížení na jednotlivé osoby jako by se jednalo o buňky jedné bytosti, tak se mělo s naprostou samozřejmostí popravy jednotlivců jako by o nic nešlo - jakože co mozkových buněk umírá panákem, to více než kolik bylo popraveno obyvatel například Lidic - případně že zabití jiné údajné jako bytosti prostě bylo zabití jen jako jedné bytosti.

Specificky údajně ř. katolík Okamura (oslavující Vánocemi příchod týpka ze Středního východu) sice údajně zastupuje nějaký ten koncept přímé demokracie kde se alespoň má jasno, že nemá co za ostatní mluvit pokud se k tomu specificky nevyjadřovali, ale pokud se ani nesnažil o referendum mezi členy toho hnutí ohledně jestli souhlasí s tím pozváním, tak i ohledně sebe nedělá moc dojem jako by tedy respektoval individualitu členů toho hnutí.

Ale ne, že bych se do toho mínil moc plést. Jakože když České občanstvo většinově nadšeno nařídit svým dětem aby koukali položit život pro Francouze a jejích statky v Africe ohledně kterých tam někteří říkají, že neřádně nabyté (a jaká to tyránie prý když si někdo dovolí chtít zpět co má za své), a to celé za mnohem menšího platu než má voják Francie a ČR není ani konzultovaná když Francie zásobuje nějaké skupiny zbraněmi i na genocídu, vše mezitím co p. Zeman zpívá o tom jak mu jsou neonacistické bandy mučící tělesně postížené kulturně blízké a jako by byl nejvíce nadšen kdyby si sl. Zemanová našla neonacistu za manžela, tak já nejsem z těch kteří dělají jako by Češi byli nesvéprávní a že pán populistický strejda prý ví co je pro všechny nejlepší byť se ani nezeptal.

A celkově jsem sice spíše zastánce multi- nebo poly-laterálního pojetí mezi-státnosti než zastánce například pan-evropanského pojetí, ale s těmi kteří právě dělají dojem jako by "národ" měli za nějakou vymezenou bytost kterou navíc v rámci před- a proti-reformační ideologie nutit do toho být jak klony toho jak nějaký strejda chce, to se mi nezdá jako bych si měl moc o čem povídat.

0 hlasů

Pokud k nam muze jezdit takova spina jako Makrela, tak Wilders a Le Pen klidne kdykoliv :-)))))

4 hlasy

demokracie na pohled.každý Evropan musí mít právo na svobodu slova.ne jen tolerantní a ubečení semiti židi jako kaucký s bartoškem.nepříjemná a odporující řeč musí být slyšet na všech fórech-základ demokracie.né?diskuse.

1 hlas

Jakože když se rozjede štvavou kampaň s výroky typu:

"Vánoce jsou jen vlídná přetvářka naprosto zlem nasáklého křesťanství které jak se můžete dočíst z interpretace několika veršů z Bible chce akorát zotročovat všechny a zabít kohokoliv kdo se tomu postaví do cesty, a přece například Ustaše kteří předvedli jak se zachází s ne-ř.katolíky.",

tak policie aby takovým kazatelům koukala krýt záda i kdyby se mnohý ř. katolický nejen kněz bál o život z pohledů a výroků konzumentů takové štvavé kampaňe?

Jinými slovy, ať jíž údajně křesťan nebo muslim nebo stalinista tvrdí například 'homosexualita je ohrožením skutečných hodnot', tak něco takového možná ještě spadá do svobody projevu, a nějaké, že někteří nejsou schopní argumentu a akorát si myslí, že zmlátí do submise jak například v Česku prý docela běžná 'výchova' dětí, to jistě ne v pořádku. Ale aby stát koukal chránit kdekoho kdo možná akorát sadista se ukájející na jakémkoliv násilí a od toho dělá výroky které dokonce naprosto lživé, to osobně mám za docela podivné.

Na druhou stranu, pokud se tedy má naprosto v pořádku například vydávání knihy typu "O pravé tváři křesťanství" s ne vyloženě akadémickým přístupem ale za to se srdceryvnými příběhy typu jak katolíci zabili Prusy kteří se odmítli nechat pokřtít, jak katolící dělali inkvizice, jak katolící dali upalovat ženy za údajné čarodějnictví, a mnoho dalšího co se v té knize můžete dočíst (byť většina toho možná akorát více fikce než senzační bulvár ale dělající, že skutečnost), tak taková kniha možná docela trhák v prodeji a co je autorovi do nějaké společenské odpovědnosti když přece několik penízků, co?

0 hlasů

nejsem křesťan a ani katolík.faktem ale zůstává,že prušáci zavraždili sv.vojtěcha z rodu slvníkovců a přemyslovců.tak by se k sobě bratři Slovani neměli chovat.skoro jak když se semiti židi mezi ssebou řezali 60 let-judea proti israeli.ale přemysl se ukázal jako státník a postavil jim königsberg,hl.město.Vánoce jsou ovšem u nás paganský svátek,jak jistě víte.a svoboda slova pro řádně daně platící občany je důležitá.zabrání to různým převratům a revolucím.nabuchodonozor měl už daniela na pekáči.ne?buzeranti a čarodenice v sodomě a gomoře dopadly velmi špatně,dávno před katolíkama.a stará esther řezala hlavy dávno před isis.a přibíjela je na vrata,prostitutka.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov