Sobotkova reakce
"Merkelová nemohla čekat, že otočíme názor na migraci"

26.08.2016 11:33

Německá kancléřka Angela Merkelová nemohla během čtvrteční návštěvy Prahy předpokládat, že získá Česko na svou stranu v oblasti migrace. V reakci na ohlasy německých médií to řekl premiér Bohuslav Sobotka. Podle německých médií se kancléřce nepodařilo získat české politiky na svou stranu v migrační krizi. Podle Sobotky to ale nebylo cílem její návštěvy.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Karel Musil (4 hlasy) 26.08.2016 12:25

    Kritika politiky Merkelové se nemůže týkat její německé politiky, to...

  • Press Corrector (1 hlas) 26.08.2016 14:57

    Čekat to docela dobře mohla - co taky čekat od vlády, jejíž tajemník...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Nějaký přístup o společné hranici EU však nemůže fungovat když se vlastně nemá jasno, že hranice neznamená nutně jenom obrovská zeď a možná dokonce naprostá izolace od všeho (s čím argumentativně přichází i zamezení exportů). Jakože v logice věcí, když se tedy říká, že nějaká solidarita v rámci Dublinské dohody většinu nezajímá a aby EU koukala sebrat například Řecku suvernitu nad svými hranicemi, ale že vlastně beze skutečného přistupu ke spravování těch hranic než nějaké aby prostě byla obrovská zeď, tak to nezní jako vyloženě promyšlené. A přístup typu, tak si každá země udělá po svým a což to, že nejen Dublinská dohoda úplně padá ale že i Schengen padá, tak to dlouhodobě může znamenat, že například Řecko a Itálie a další budou mít mnohem větší zájem o to být ve Středomořské unii než v nějaké evropské. Což by mnohým zřejmě nevadilo kdyby se mělo vyloženě jak Severoevropský spolek, ale v rovině například toho jakou váhu by měl hlas německého lidu, tak by to bylo o to více.

0 hlasů

Stranou toho všeho je jistě rozdíl mezi migrací jako takovou a poskytováním přístřeší. Například u uprchlicků z tehdejšího východního bloku se mělo jasno, že to bude na delší dobu, a například na palestinských uprchlících vidět, že také nedošlo k jako rychlému vyřešení. Aby takové osoby musely sedět možná i celý život v jako ghettu bez valné možnosti se uplatnit, to jistě hrozné. Ale v situaci typu, že zemětřesení nebo povodeň nebo podobně a že lidé z té oblasti rádi kdyby mohli být prozatimně někde na suchu i kdyby se o stany jednalo, to se mi zdá trochu odlišná situace, z které sice nutně není jasné jestli návrat v delším časovém horizontu možný ale v rámci možností se mi to zdá docela jako vtip kolik namáhy by umožnění něco takového vyžadovalo.

0 hlasů

Čekat to docela dobře mohla - co taky čekat od vlády, jejíž tajemník Merkelovou žádá o témata, která by si přála slyšet v projevu českého premiéra.

1 hlas

Kritika politiky Merkelové se nemůže týkat její německé politiky, to je věc Němců, jestli jí to budou v imigraci dále tolerovat. Naše kritika a nesouhlas jsou zcel oprávněné, pokud se pokouší ovlivňovat či vnucovat něco naší politice, dokonce pod jakýmisi sankcemi-.V tom,vynikají zejména němečtí představitelé EU.

4 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov