Před volbami
Michnik a Rupnik mají obavy z Babiše. "Česko ale není polský případ"

10.10.2017 16:41

UVNITŘ ANKETA. Česku zřejmě nehrozí, že by se po nadcházejících volbách Praha v důsledku vzestupu populismu přidala k euroskepticky a nacionalisticky naladěným vládám ve Varšavě a v Budapešti, domnívá se politolog Jacques Rupnik, který se v Praze účastní mezinárodní konference Forum 2000.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Honza Hloupý (3 hlasy) 10.10.2017 17:06

    "...jako v Polsku a Maďarsku, kde je přímo ohrožena liberální...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

CHCE TO UDĚLAT ODVOLATELNOST A TRESTNÍ ODPOVĚDNOST SOUDCŮ A POLITIKŮ !!!KDYŽ TO PLATÍ PRO VŠECHNY OBČANY PROČ BY MĚLI MÍT VYJÍMKU ????

0 hlasů

Demokracie je dnes prázdné slovo. USA je ovládána oligarchy a svoboda občana se zvrhla na to, žr mohou mít zbraně a svobudu slova, ovšem nadnárodní zbrojařské monopoly s i dělají s USA prezidenty co chtějí a tak si demokraticky zvolí vždy to stejné - zbrojení a vyvolávíní konfliktů

0 hlasů

Je až legrační jak se zase objevují pomluvy na Babiše, třeba tato je k smíchu, Babiš nás okrádá a vydělává na řepce olejné. Podrobnosti si určitě najdete a dokonce jeden akademik to odhaluje. Pokud máme takovéto akademiky je to doslova hrůza. Babiš má firmy co se zabývají zemědělstvím a zpracováním jejich produkce a samozřejmě jejich následný prodej. EU a naše předchozí vlády schválili procenta kolik se bude přidávat řepkového oleje do pohonných hmot a k tomu je potřeba tu řepku vypěstovat a Babiš má velkou firmu a tak se snaží a to že vydělává je snad v pořádku nebo si myslí kritici Babiše že by on neměl? Každý pracuje aby si vydělal a uživil se. Jen akademici prostě lžou a nechají se zmanipulovat.

0 hlasů

Pomluvy? Nevím, proč uhýbáte k řepce a to jeho "Hnízdo" je to nejmenší. Horší jsou dluhopisy (provedení a daňový únik) a kdyby se pátralo po původu jeho majetku, mám za to, že by byl v chládku poměrně dlouho. Člověk jako je on nemůže přece být premiérem země, která vytrvale tvrdí, že zde justice funguje. Chápu, že se lidé nabažili demokracie vzhledem k tomu, že zákony nereflektovaly změny v ekonomické sféře a bylo právě darebákům Babišova ražení umožněno, domoci se bez větších problémů miliardových majetků a to za přispění politiků ze všech stran. Ale mít protagonistu této smutné éry v čele státu, k tomu doufám nedojde. Češi by pouze podtrhli to, co si o nich většina civilizovaného světa beztak už myslí.

0 hlasů

Fakt je, že se žádný postkomunistický stát nestal demokracií v pravém slova smyslu a že si s sebou, do normálního světa a života donesl bolístky a nešvary , které si lidé navykli před 89. Vše je v lidech a pokud se někdo pohybuje desítky let v prostředí, v jakém se pohybovali občané zmíněných států, přinese si automaticky i navyklá jednání. Zřejmě bylo podceněno i to, že tito lidé vychovávali své děti v podobném duchu, ve kterém žili sami a tudíž bude obrodný proces trvat mnohem déle, než se původně předpokládalo. čím déle se zde celou situaci pozoruji, tím více si gratuluji, že jsem měl to štěstí zažít 68 a tudíž dostat možnost dostat se na svobodu a stát se normálním člověkem.

0 hlasů

"...jako v Polsku a Maďarsku, kde je přímo ohrožena liberální demokracie," řekl Rupnik - no, ono by té "liberální demokracie" zas taková škoda nebyla. Demokracie s přívlastkem je jako biftek s přívlastkem, což je nakonec karbanátek.

3 hlasy

ty průzkumy jsou čím dál legračnější, SPD 18%, Piráti 19%, ti by tedy sestavovali vládu.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov