Novela
Ministerstvo navrhuje přísnější postih podpory terorismu

21.03.2016 20:31

Ministerstvo spravedlnosti poslalo do připomínkového řízení novelu trestního zákoníku, která mimo jiné zavádí jako samostatné trestné činy financování terorismu a také jeho propagaci a podporu. Vyplývá to z materiálů, které má k dispozici.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Honza Hloupý (2 hlasy) 21.03.2016 21:14

    "kdo spáchaný čin schvaluje nebo kdo veřejně vychvaluje jeho...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

A definice terorismu bude jaká? Kdo určí ten správný úhel pohledu, třeba takový atentát na Heidricha byl z Německého pohledu terorismus. I boje na Ukrajině se berou z obou stran jako boj proti teroristům. Takto lehce zneužitelný zakon by neměl být přijat, nebo dopadnem stejně jak za socíku,kdy jen křivý pohled na sovětskou vlajku byl pomalu hrdelní zločin.

0 hlasů

"kdo spáchaný čin schvaluje" se dopustí trestného činu?! V první chvíli jsem se chtěla rozčílit, že bude trestná i myšlenka, pak mi došlo kolik politiků by mohli zavřít za schvalování terorismu ať už v provedení Turecka, USA či Ruska ......, jedno koho, terorismus je terorismus bez ohledu na to, kdo ho páchá.

0 hlasů

"kdo spáchaný čin schvaluje nebo kdo veřejně vychvaluje jeho pachatele" - skvělý klacek na každého, kdo bude mít jiné názory než povolené. Úžasně gumová definice ideozločinu, kam jde schovat opravdu všechno, umožní teď zavřít opravdu každého, ačkoliv nic nespáchal. Pokud chce někdo argumentovat tím, že to bude používáno jenom na nejzávažnější, nejnebezpečnější případy, tak by si měl uvědomit, že stát zatím vždy zneužil jakoukoliv pravomoc, kterou si sám přidělil.

2 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov