Politické programy
Návrat nucených prací? Hybaj na veřejnou službu, zavelí ODS

20.09.2013 13:40 Původní zpráva

Větší podporu částečných úvazků pro rodiče s malými dětmi, pracovních míst pro zdravotně postižené či změny zákoníku práce – to vše slibují politické strany ve svých předvolebních programech.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Johan Rey (11 hlasů) 20.09.2013 14:13

    No príma, ještě pár takových přiblblostí a ODS nedostanou ani 3%...

  • Johan Rey (7 hlasů) 20.09.2013 14:15

    No právě, ale na to ODS nemá koule.Jen kecají, protože nemají už co...

  • Johan Rey (7 hlasů) 20.09.2013 14:19

    Ale milá Haničko, to by bylo přímo proti podstatě ODS, a proč byla...

  • Michal Krobot (6 hlasů) 20.09.2013 15:10

    ODS je sama o sobě profláknutá značka, nejprve lžou, naslibujou,...

  • Johan Rey (6 hlasů) 20.09.2013 14:17

    Pavle plácáte nesmysly a vymýšlíte si.Nic takového co tady...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Nic nového pod sluncem: komunisté tomu říkali "umístěnky". A zase budou. Ponesou hrdý název "Brigáda socialistické práce".

Rakovinový nádor loupeživé, zamindrákované a lumpenproletářské KSČ metastázoval do postkomunistických falešných a bezduchých oposmluvních Klauzemanových prognosťáckých partají a partajiček (ODS, ČSSD, KSČM, KDU-ČSL, VV, ANO, SPOZ atd.), které vůči totalitou postiženým voličům nadále uplatňují tradiční "vedoucí úlohu strany" - jen ve zdánlivě pestřejší podobě – podle hesla: „Rozděl a panuj !“ Rakovina zhoubného, kainovsky loupeživého kolektivizmu se sama od sebe nevyléčí a vnější zásah může přijít paradoxně jedině z Ruska - přesunem čecháčkostánu za Ural a osídlením kotliny Novými Rusy nebo z Ruska a Německa vypuzenými muslimy. Tedy z deště pod okap.
„Nepartajnická politika“ (podobná nezávislé advokacii), na bázi občanského zákoníku založená, má reálnou a logicky zdůvodněnou šanci, a to univerzálně.
Všechno už tady jednou bylo – jenom zodpovědný občanskoprávní, adresný a průběžný volební systém na bankovně účetním principu dosud nikoli.
Nepomůže nic jiného, než úplná, obousměrná personální ručitelská adresnost a zpětnovazebnost volebního systému na voliče, včetně možnosti levného a voličsky osobně zodpovědného referenda i přímé volby kohokoli :
„Státy se prostě udržují těmi principy, na kterých vznikly“ (korupčník TGM).
Existuje stručný a logický, na partajích nezávislý projekt adresné spoluvlastnické demokracie (nikoli však falešné, diletantské a klamavé tzv. „přímé demokracie“): v článku „Právní stát" na google:
http://www.inuru.com/index.php/spolecnost/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-volby

0 hlasů

Žádné nucené práce nebudou, protože ODS do toho po volbách nebude mít co kecat. Doufám.

0 hlasů

Takže pracovat bez svobodné vůle je protiůstavní ?!!A brát podpory na úkor ostatních z jejich daní to není protiústavní?Pochopil bych situaci kdy někdo většinu životapracoval a dostal se ne vlastní vinou do problémů ale ve skutečnosti to tak není a podpory berou většinou lidé,kteří nepracovali skoro nikdy a ani se nesnažili pracovat.Tam je to v pořádku.Takže oddfělit tyto dvě skupiny a potom to je v souladu s tím zákonem ane jak se to tady dělá že se všichni hodí do stejného pytle.A víme o koho se převážně jedná a proto ten populistický výrok Ústavního soudu.Zase zvýhodňování určité skupiny lidí vtomto případě etnika na úkor ostatních.To,že je soud chránící práva nás všech a ústavu jako takovou??!!ÚS TO JE STÁT VE STÁTĚ COŽ ODPORUJE JEHO POSLÁNÍ.

1 hlas

A PANU, SKORO BYCH SE NEBÁL NAPSAT SOUDRUHU -DLE JEHO JEDNÁNÍ Rychetskému a jeho kolegům už to vlezlo do mozku tak hluboce,že objektivita a spravedlnost podpořená právem v jejich jednáních je tak zdevastované,že je tu tento soud asi k ničemu nebo spíše k hov-u tak jako ti nedotknutelní soudci.Jak už po sté píši soudní ne právní stát anejhorší je,že tito soudcivětšinou soudí na zakézku nebo popud mocných a ne zdravým rozumem , právem a podle skutečných zákonů.Ale mají nebo chtějí oni vůbec něco spravedlivě řešit.?My jsme tu páni a kdo je více to je jejich filosofie a vy ostatní držte huby.Nepřipomíná vám to něco??

1 hlas

Kdyby se stát tolik nepletl lidem do života a každý by si pojištění v nezaměstnanosti platil sám, tak by podle toho dostával i podporu. Šlo by o normální pojistný případ, jako když si pojistíte auto nebo byt.
Proč člověku s těžkou nemocí strhávají povinně důchodové pojištění do 63 let než může jít do penze, když se jí vůbec nemusí dožít? Také by měl mít možnost jít do penze např. v 50 letech, ale s nižší penzí.

0 hlasů

A VÁM PŘÁTELÉ NEVADÍ,ŽE CHODÍTE PRACOVAT A VEDLE VÁS ŽIJE NĚKDO KDO CHRÁPE DO KDY CHCE,NEPRACUJE A PŘESTO SI SLUŠNĚ ŽIJE NA VÁŠ ÚKOR?Ano chraňme slabé,nemocné,staré a děti ale tady se chrání zdraví a hlavně mladí jedinci,kterým je vše ukradené.

1 hlas

V minulých volbách už slibovali ODS daňové přiznání na 1 A4. Sliby - chyby. Naslibují zase hory s horákama, jen aby se dostali opět ke korytům.
NEVOLTE PROTO STRANU, KTERÁ UŽ V PARLAMENTU BYLA, ALE ANI TU, DO KTERÉ SE PŘEVLÉKAČI KABÁTŮ PŘESTĚHOVALI. POTŘEBUJEME ÚPLNĚ NOVOU KREV A NE TY STARÉ VYŽÍRKY.

0 hlasů

To už tady ve 40. a 50. letech bylo.Od nucených prací je jen krůček k pracovním táborům-ARBAIT MACHT FREI!

0 hlasů

Hm....ODS je stranou vypatlaných zlodějů, to už těžko někdo zpochybní.... Nu, předpokládám že alespoň někteří blbečci umějí číst a vědí, že pokud byl někdo zaměstnánn a přijde o práci, tak si platil sociální pojištění, že mu to nenažraní debilové ODS a TOP prožrali, není povinen vnímat. On prostě chce plnění svého pojištění, to je vše, to není žádná blahovůle státu, a dementní luzy úředníčků, kteří si tu hrají na veliké pravičáky. A i nejblbějšímu pravičákovi by se nelíbilo, kdyby mu někdo naboural auto a v pojišťovně by mu řekli: "Sorry, někdo si za vaše pojistné postavil vilu, tady máte kousek plechu, kladívko a ten blatnáík si spravte sám..." No, jediné štěstí pro tento stát je, že máme Zemana presidentem, volby vyhraje levice a v Parlamentu bude ústavně většinová, a ty nakradené biliony se začnou vracet tam , kam patří! Rozumíte, poskoci modrofialoví?

0 hlasů

vite co je prdel ?! ze kdyby na to prislo a takovej Hep Cheek bo Pepa Vrana se dostali do existencnich problemu, tak budou mezi prvnima, kteri budou vrestet a natahovat rucicku ... uz jsem takovejch "hrdinu a chytraku" videl

0 hlasů

Spodina promluvila. Dělejte prosím aspoň, že jste slušnější než jste.

2 hlasy

Nepruďte, jste směšná, máte být z čeho smutná, doufám, že jste i stejně hnusná, to vám přeji :-)

2 hlasy

Že se nad těma slintama vůbec někdo zamýšlí.....

2 hlasy

Když budou nezaměstnaní zametat ulice, tak nebude práce pro úklidové firmy a jejich zaměstnanci skončí mezi těmi nezaměstnanými. Na ty pracovníky budou dohlížet úředníci, kteří na rozdíl od soukromníků nemají zájem na výsledku ani na tom, aby se šetřily pracovní nástroje. Je to v podstatě návrat k socialistickému plánovanému hospodářství, kdy stát zajišťuje plnou zaměstnanost a uměle vytváří pracovní místa bez ohledu na efektivitu a náklady. Z ODS je levicová strana. Smutné.

1 hlas

Souhlasím, že to vypadá jako značně levicový přístup, ale troufnul bych si říct, že to není úplně. To jest například podnikatel na městečku nedaleko Prahy není schopen provozovat něco protože místní jsou buď zaměstnaní v Praze (a kupují všechno cestou) a jemu/jí chybí zaměstnanci, ostatní místní nemají peněz moc, a nikdo kvůli tomu podniku nepřijede respektive si neobjedná kancelářské služby protože to přece není za rohem kdyby něco (a dopravní spojení zas není takové, že by takový podnikatel mohl být z místa 50 km od Prahy do půl hoďky v centru Prahy u zákazníka zvláště pokud sebou potřebuje materiály). Potažmo nejen v rovině eventuálního krachu takového podniku kvůli nedostatku zaměstnanců (včetně toho, že možný zaměstnanec který tím krachem přijde o práci), dejme tomu 2000 Kč "navíc" na nezaměstnaného v městečku s 50 nezaměstnanými je 100 000 Kč více pro obvyklé místní podniky. Potažmo se jedná o snahu alespoň něco a to poněkud významné, v rovině rozvoje nebo spíše udržení "venkova" proti čemuž ale právěže stojí nebo stálo něco ve smyslu "proč by to měli mít zadarmo jen kvůli tomu že jsou na venkově když v městě je život často dražší, a vůbec, jsou městečka se stejným počtem obyvatel s podobným věkovým složením a tam nezaměstnaných jsou jen 2" - čímž myslím, že to celé je asi docela nejednoznačný obraz neboť byl složen jako mosaika však jako puzzle (aby to v první řadě pasovalo).

Co je se zdá společného se záležitostmi ohledně předešlého režimu je ta věc toho "musíš dělat tohle jinak bude pro Tebe hůř, (a teď si jdu dělat co se mi líbí)", což se však samo o spíše totalitního charakteru v společenském pojetí. V rodiným pojetí, když prostě je obecní přístup, že rodič dokonce má nařizovat dítěti dělat domácí úkoly a bere se to za normální, tak i tam je potom ta věc ohledně, že mluvíme v této záležitosti o dospělých osobách, a proč jako že někteří prostě proto jsou jako rodiče s pravomocemi rodiče, ale navíc zároveň bez skutečné rodičovské odpovědnosti (viz: běž si dělat domácí úkoly, za půl hodiny bude jídlo na stole) - čímž myslím v níže psaném příspěvku tu věc ohledně "národního hospodářství", že hospodář nějakého statku který zahrnuje osoby sice je poněkud ekonomická věc, ale když je celkově obecné pojetí patriachální anebo matriachální anebo prostě že je hlava rodiny, tak pojetí jako například "možná má dluhy, není práce kde bydlí, má kotel a naspadené dříví sbírá s kterým vaří, trochu peněz si šetří na trochu uhlí na zimu, ale já chci aby dělal co chci za peníze z kterých by zaplatil akorát chleba, margarín a sýra na měsíc (což by s trochu půdou a krávou mohl mít i sám)" nezní jako přístup který by přišel od "dospělého" když se to tak veme.

Určitě potom stojí i za zmínku právěže celé ty věci ohledně levictví a pravictví, konkrétně v rovině "práva osobní" a "práva majetková". A v tom se názory určitě liší - osobně jsem (zatím) poněkud liberálně-zeleného přístupu/názorů, tj. že například, pokud bych jako jedináček zdědil dvě chalupy, tak bych chápal kdyby společnost čekala abych alespoň jednu chalupu například pronajímal (a pochopitelně z toho i něco měl pokud bych se staral v podstatě jako správce), ale zároveň bych čekal, že jedná chalupa je prostě má - což nemyslím, jako že zbavení si odpovědností které s tím přichází, ale aby kdokoliv byl nuceně nastěhován nebo se vlastním rozhodnutím nastěhoval, to bych odmítal.

0 hlasů

*aby kdokoliv byl nuceně nastěhován anebo se jen z vlastního rozhodnutí nastěhoval, to bych odmítal.

0 hlasů

Nemůžete nějak krátce a souvisle napsat, co jste chtěl vyjádřit ?

2 hlasy

Snažil jsem se vysvětlit, že za tím spíše je značně pravicový pohled včetně ohledňování jakoby "záležitostí venkova". Dále to dělá dojem, že ty zamyšlené práce jsou naschvál takové aby nebyly vyloženě jako práce, ale zároveň je 80? měsíčních hodin práce za nějakých 2000? Kč asi 25 Kč za hodinu. Také tam je záležitost odvodů, respektive, že dlouhdobě nezaměstnaný možná byl 30 let zaměstnaný jako inženýr nebo tak ne za valné peníze (které by si býval jinak mohl nějak uložit). A níceméně, pokud se dostáváme k tomu, že "zametání chodníku" zahrnuje odhrn sněhu, tak tam ano, soukromé majitelé baráku by si možná i něco zaplatili za službu odhrnu sněhu na chodníku před barákem (jednorázově nebo spíše za službu udržení), ale tak či tak, například v Liberci toho sněhu obvykle napadá značně více než v Praze (a v tom Liberci je i průměrově studenějc), potažmo pokud se vychází ze stejné plochy kde odhrn (když je víceméně měkko) a stejný počet osob na ten odhrn tam i tam, tak v Liberci práce je potřeba více k odhrnutí více sněhu na stejné ploše co plocha v Praze. A ohledně teplot, když se vychází ze stejné izolace a ze stejných nákladů za energie, tak se v tom Liberci utratí více za stejné teplo.

A dále se obecně dostávám i k tomu, že například jedná obec řekne, že chtějí mít obrovský travnatý park (který se poseká tak, že to ani na seno nedá) a jiná obec se stejným počtem obvyvatel má trávnatou plochu pětinový kde posekání respektive udržení toho stojí značně méně peněz. Což sice jsou věci kolem rozpočtů, ale zmiňuji to tady kvůli záležitosti "pracovních čet" aby (stranou dalších věcí ohledně té věci) nedošlo k tomu, že jedná obec si svoje polo-technické služebníky nepoužije na udržení zahrad jiných obecníků nebo podobně a starosta si nestrčil co ten majitel zahrady ušetřil to vlastní kapse či podobně, což by navíc byl jako vystižený příklad toho zmíněného, že by tratily pracovně-právní věci jak zmíněné, ať jíž že by si například majitel zahrady jinak najal firmu nebo zahradníka-zřejmě-živnostníka samého.

0 hlasů

A jak vysvětlíte, že nyní, kdy tedy práce pro úklidové firmy není ohrožena trochou té pracovní aktivity od pobíračů dávek, je všude nepořádek a špína?

1 hlas

To je zase problém z jiného soudku. Vidím tam dvě příčiny : 1. lidi jsou dobytkové - všude házejí vajgly a papírky a policie městská ani státní není schopna jim v tom zabránit. 2. Špatné zadávání veřejných zakázek pro úklidové firmy, kdy mezi nimi nefunguje konkurence, zakázky jsou dávány na příliš dlouhou dobu a týkají se příliš velkých ploch. Tedy bývají šité na míru jen pro malou skupinu velkých firem. A bývají špatně nastavené - například je v nich stanoveno, že se ulice musí jednou za určitou dobu zamést, místo aby tam stálo, že ulice musí být neustále udržována v přesně popsaném stavu.

1 hlas

Ale to je jasný. Já se ptám jak by tuto činnost ohrozila povinnost nějakékých veřejných prací pro pobírače dávek.
A ještě, dodávám, že zrovna úklid není jediná práce, kterou by dávkaři po 6 měsících mohli pár hodin vykonávat a přitom by žádná pracovní místa neohrožovali.

2 hlasy

No tak to už je jedno, jestli budou ti nezaměstnaní dělat práci, na kterou je nyní najatá nějaká firma nebo jestli pro ně najdou nějakou novou práci, kterou teď nikdo nedělá. I na tu novou práci by mohli najmout firmu, která by někoho zaměstnala. A pokud by jí poctivě vybrali, tak věřím tomu, že by to bylo levnější a kvalitnější, než když si to úředníci organizují sami. Dokážete si představit v praxi, jak to probíhá ? Tam chodí lidi z donucení, snaží se to ošidit jak se dá. Rozdáte jim nástroje, otočíte se a oni je ukradnou. Na to musí být šéf se zkušenostmi a osobním zájmem. Ten, kterému ty nástroje patří a ty lidi platí ze svého. Představa, že to bude dělat dobře anonymní úředník placený od hodiny, je poněkud naivní.

1 hlas

Většina věcí v soukromých vlastnictvích, ale pracovat se má jako za komunistů? A pozice jako dohlížitelů zda chodník byl řádně zameten, na to bude místo pro příbuzné a milenky některých na každé vesnici, za 40 000 Kč měsíčně placeno z těch veřejných peněz, nebo jak?

1 hlas

Tak to je zas dobrej článek, levičáci se tady můžou pomátnout. Znovu se ukazuje, že komoušům nic tak nesmrdí jako práce.

4 hlasy

vrana k vrane seda a vsechny si sedite na kabelu ... haha ... to se mi fack povedlo :-))))

0 hlasů

Uplnej vypatlanec - to k vám sedí. Nehulit, nefetovat.

2 hlasy

Ty seš taky dobrej střelec,ty pracovitej tapetáři.Ani netušíš,co pravice znemená.

2 hlasy

Vy nevíte vůbec nic. Máte výhodu rpzumem nepolíbeného.

2 hlasy

..konečně dostanou lidi práci...

3 hlasy

ODS je sama o sobě profláknutá značka, nejprve lžou, naslibujou, straší řeckem a pak přeci dřou jak koně, aby dostávali velkorysé odměny a z lidí bez práce pak dělaj jenom hlupáky

6 hlasů

Lidi bez práce jsou hlupáci, neboť chytří mají práce pořád dost.

5 hlasů

I hloupí mají celkem pořád práce dost. I půl miliónu cizinců u nás klidně pracuje a nikdo jim práci shánět nemusí. Akorát levoručky ne a ne narazit na něco, co by jim vyhovovalo.

5 hlasů

typuju ze ti je lehce pres 20 a bydlis u rodicu

0 hlasů

Když jsem jako nikoli mladá vysokoškolačka s dlouhou praxí hledala práci, volných míst bylo dost: chtěli především číšnice a servírky s praxí v oboru a pracovníky k obráběcím strojům vyučené ve strojírenském oboru. Představte si, že tam ani tam mě nechtěli. To víte, levoručka. Nakonec mi příležitost přihrála náhoda. Sice na půl úvazku, ale zaměstnání to bylo.

2 hlasy

Sama se přiznáváte, že máte levé ruce a kdoví jakou vysokou školu a divíte se, že máte problém s prací? Divíte se asi sama.

2 hlasy

Že jo! Ale povídejte to těm jednoduchým rudým mozečkům. :-)

4 hlasy

Správně! Platíme si statisíce povalečů a vyžírek na dávkách a přitom je všude špína a bordel. Proč by za ty peníze neměli pro společnost taky něco udělat? Namísto toho pracují často načerno a mají nakonec v souhrnu větší příjem, než ti, kteří jim ty dávky financují.

5 hlasů

A uklízet například Bakalovi před jeho domem to co on vyhodil je jako přínos pro společnost? Spíše to zní jako dělání nějakých poskoků...

0 hlasů

Spíše to zní jako dělání nějakých poskoků... a právěže z veřejných peněz...

0 hlasů

Odeslalo se mi to nekompletní, takže doplňuji: veřejné peníze neexistují - jde o peníze, těch, kteří tovří hodnoty a platí reálné daně, tudíž NAŠE peníze, které si bere skupina lidí, jež se většinou jakékoliv práci spíše vyhýbá. Tak ať za to alespoň něco málo udělají. Po půlroce válení snad můžou pohnout zadelí a jít zamést kousek města, kde žijí na naše náklady.

2 hlasy

Takže například ta obec špatně hospodaří anebo nemá moc jakoukoliv ekonomiku (ať jíž vlastním přičiněním anebo vnějšími okolnostmi - anebo něco mezi, například rozpadávající se barák zvláště na náměstí města čehož je majítel někde jinde), a jiná obec kde to s těmi prostředky vypadá trochu jinak a potažmo mají na takzvané technické služby (která kromě dohledu na stavem mostů se také stará o zeleň, a možná i něco kolem záležitostí jako smetiště) a v první řadě tam lidé umí používat koše a popelnice na nečekají, že zvláště do postranních uliček přijede klidně i sám pan prezident aby odhrnul sníh když napadá, tak ta jiná obec té první zmíněné bude platit aby měli hlavně vyleštěné chodníky?

Což myslím stranou toho potom celého co zní jako "když nemocný přijde do nemocnice tak má -nárok- na kus slámy na zemi a nůž aby se operoval sám když to sám uzná za vhodný"... u čehož sám znám frustraci typu, že mnozí nepochopili, že zvláště sociální služby nejsou od toho aby byli jak nějaký bohatý tatínek který dá cokoliv jen aby měl klid od dítěte. Ale když nejste schopní nebo ochotní vést národní hospodářství a kdekdo kouká na to aby na těch svých švýcarských kontech měl co nejvíce, tak proč by kdokoliv měl být kdokoliv nucen pro Vás "zadarmo" pracovat? To jako nějací wall-streetáři ať si klidně přijdou, naženou vás do nezaměstnanosti a potom budou ze svých jacht a vil koukat přes kameru na to jestli jím dobře udržujete majetek?

To řečeno, a tady stranou záležitost práce na černo, chápu, že kdyby celý národ bez otroků seděl celý den na zadku, že by nebyl ani jediný obchod který by měl co prodat atd. Ale pokud lid chce žít v polorozpadlých ghettech kde se budou živit láskou k sobě samým, tak můžou.
Zároveň však chápu a souhlasím, že pokud kdokoliv pobírá zvyšenou podporu v nezaměstnanosti, že se bere, že by se měla po chvíli o něco snížit, a přávěže někde prostě práce není, a potažmo o co jde (části) ODS anebo TOP09 je ohledně toho, že někdo kde práce je má možnost si práci najít, kdežto kde není tak proč by se měli stát jako občany a spotřebiteli za naprosté minimum (z kterého navíc těžko zaplatí alespoň dočasné ubytování jinde kde práce je i kdyby byla ochota celé rodiny se tam po době zkušební lhůty přestěhovat). Neříkám, že to je vše vždy úplně přimočařé, ale zároveň odmítám, že by se to bralo byť i na oko, že jako nějaká nižší kasta má jít makat pro uspokojování nějaké údajné vyšší kast/y.

0 hlasů

Na počátku respektive před počátkem politiky možná byla jedná myšlenka, ale politika jako taková obvykle není, respektive pokud se řekne "aby všem bylo dobře" tak to možná zní hezky ale v podstatě to nic nevypovídá než nějaký filozofický pohled nějaké takzvané filozofické školy.

Tak či tak, Vy budete asi z Prahy. Například na okresu kde je 400 vypsaných pracovních míst na 8000 hlášených nezaměstnaných to je spíše práce která se vyhýbá. Práce na černo zřejmě jsou, však i nehledě jestli spíše na tom venkově nebo v městě/ech, předpokládat, že každý kdo je nezaměstnaný pracuje na černo je jako předpokládat jen tak, že každý kdo je zaměstnaný stojí více peněz ostatní než kdyby zaměstnaný nebyl. Kromě toho, boj se zaměstnáním načerno a podobné by se myslím mělo odehrávat v jiné rovině než "ty jó, buď si vybere, že pracuje pro pár peněz nebo půjde makat načerno kde má více".

Co se týče té záležitosti ohledně přinosu práce, "hlavně něco dělat aby bylo co dělat" je poněkud ošklivé. Například první zaměstnání po škole (7910 Kč na měsíc za zhruba 240 hodin na měsíc), provozní po nás chtěl abychom uklízeli i když už bylo uklízeno, a prostě zrovna se nic nedělo, a to jako štylem, že jako jde o to co kdyby přišel majitel, že přece osobně by nííííkdy nic takového nechtěl. A říkám provozní byť poněkud manažer, protože od manažera bych čekal, že by obhájil team-building zadarmo (neboť jsme obvykle neměli moc přiležitostí si pokecat), že by byly nějaké například časopisy na čtení anebo nápodobně, že by se využila příležitost k stanové vyúce nějakého typu (například manažer to může účit sám, a v rámci možností v pracovním čase vezme 2 nebo 3, v závislosti na velikosti týmu, na hodinu vyúky - nebo nápodobně v rámci stálých zaměstnanců a že se například ví že některé dny to bude slabota a potažmo se naplánuje dojezd kvůli vyúce). Čímž se snažím říct, že "hlavně aby cokoliv dělali" a "stejně jsou nějací poškození" nedělá dojem, že by jste to jakkoliv mohl osobně snést když by jste se ocitl v stejné situaci.

0 hlasů

Pište, prosím, kratší komentáře. Tohle epické dílo číst nebudu. Už první odstavec je myšlenkový maglajz a na druhý a další fakt nemám čas ani vůli. Hodnotnou myšlenku lze vyjádřit stručně, blábol je vlastní prázdným hlavám.

2 hlasy

Jaký poskoci? Jaké VEŘEJNÉ PENÍZE?

1 hlas

Například akciový podnik propustí aby akcionáři (kteří v tomto příkladu jsou odlišné od těch zaměstnanců) měli větší dividendy z "ušetřeného", tak oni jsou jako skvělí a kteří přišli o práci jsou hrozní? Že přece podnik, a větší zisk a potažmo více daní? Njn, ale na to se přece podíleli poněkud pasivně tací kteří byli propouštění (a navíc i sami platili daně včetně sociálního), potažmo ten větší zisk toho podniku tím, že ten podnik jím neplatí mzdy je i jejích "zásluhou" i kdyby to byl samý workaholic kterým vnější okolnosti nepřáli.

0 hlasů

Pokud propustí například na základě toho útlumu tak asi předpokládá, že zase najme později pokud se to bude hodit. Tak či tak, pokud propustí prostě protože aby podnik zůstal v černých číslech, tak z těch čísel jsou daně i podnik který zůstává aktivní a zřejmě stále zaměstnává.

0 hlasů

No nevím jestli ten krkolomný popis čehosi chápu. Nicméně faktem je, že žádný podnik nepropustí lidi, které potřebuje pro sovji produkci. Tedy každé propuštění se děje pouze proto, že ty lidi prostě nelze dále ekonomicky uplatnit, což nemá absolutně nic společného s tím, kdo je "skvělý" a kdo "hrozný".

2 hlasy

Jakou veřejnou službu nastoupili ti, co nám za ODS a 3,14-koalici ve vládě a přidružených kancelářích nadělali pořádnej bordel, třeba Péťa Nečasůj a ta jeho štěnice z kanclu? :-(

3 hlasy

A jakou veřejnou službu byste si pak představoval například pro Ratha a všechny ty jeho šlápoty?

2 hlasy

Předpokládám, že Rath by se jako doktor už nějak uživil i bez veřejné služby.

2 hlasy

Opět se projevujete jako retard nechápající obsah textu a směr diskuse.
Holcman se ptal jaké práce by měli dělat politici, resp. Nečas a Nagyová. Tudíž by měl ozřejmit jaké práce si představuje pro podobný případ: Rath a všechny jeho za naše daně vydržované prostitutky.
Rath by se jako doktor neuživil, proto se dal na politiku. Ale takovým jako vy, kterým stačí acylpirin a B-komplex na všechno by i tento medicínský nedouk určitě stačil.

2 hlasy

No príma, ještě pár takových přiblblostí a ODS nedostanou ani 3% hlasů.Tak už vidím, jak třeba propuštění horníci budou zametat chodníky před cikánskýma ubytovnama a ti dobří snědí hoši se jim budou pošklebovat.Jak to asi dopadne soudruzi z ODS?Kdyby jste místo blbostí a nefungujících slibů formátu"Síťovky" nebo "Smlouva s voliči" začali přemýšlet, jak opravdu dát ten bordel, co jste se na něm podíleli měrou vrchovatou do pořádku, a nevymýšleli si hovadiny, které stejně neprosadíte.Opravdu jste je stádo tupých politických mrtvol?

11 hlasů

Verejnou sluzbu ANO ale pro dlouhodobe nezamestnane, nebo nezamestnatelne.. ne pro lidi co jsou pouhe 3 mesice bez prace...
A lide vam budou tleskat... nevim co je na tom tak tezke pochopit.

3 hlasy

Je tam přece napsáno 6 (slovy ŠEST) měsíců, tedy ne 3. Tudíž nechápu Vaši připomínku.

2 hlasy

No právě, ale na to ODS nemá koule.Jen kecají, protože nemají už co nabídnout.

7 hlasů

..jsem nadšený, spokojený a šťastný...

3 hlasy

covece chlape jak to delate ?!

0 hlasů

Přestaly trápit hemoroidy?

2 hlasy

Už těm konačům z ODS chybí jen ten dovětek, na který byli zvyklí za minulého režimu :
A kdo se nebude dobrovolně podřizovat tomuto otrokářství, dopustí se tretného činu příživnictví :o)

4 hlasy

..no...jako ve Velké Británii...kdo neplatí zdravotní a sociální pojištění musí do vězení pro dlužníky...dělat nemusíš..platit musíš...

2 hlasy

Pavle plácáte nesmysly a vymýšlíte si.Nic takového co tady popisujete, v UK neexistuje.

6 hlasů

..to je škoda...mělo by...

1 hlas

..skončil by problém bezdomovců...

0 hlasů

ODS by měla především přemýšlet, jak zabránit tunelování, jak prosadit důslednou kontrolu hospodárnosti vynakládaných prostředků, jak zabránit střetu zájmu poslanců a jasně rozkrýt jejich vazby na podnikatele. Myslím, že by se tím získalo tolik miliard, že by bylo i na důstojné živobytí nezaměstnaných. ODS se nezmění a je nereformovatelná.

5 hlasů

ODSka sama neumí přemýšlet, za stranu od počátku mysleli soudruzi kmotři z estébé, prolhaný Vašík z Prognosťáku, bývalí komáři, pinklové, lakýrníci, veksláci a další sekerníci.

1 hlas

Prosím vás, proč by nezaměstnaní měli dostávat naše peníze na "důstojné živobytí"? Proč by se v takovém případě vůbec měli snažit začít pracovat? Opět zde perlíte nekonečnou blbostí.

3 hlasy

Ale milá Haničko, to by bylo přímo proti podstatě ODS, a proč byla tato "strana" (rozuměj mafie) založena.

7 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov