Ministerstvo školství
Nečas: Za problémy s čerpáním fondů EU nemůže Dobeš

02.01.2012 15:06

Problémy s čerpáním peněz z fondů Evropské unie na ministerstvu školství nelze svádět na současného ministra Josefa Dobeše, řekl novinářům po obědě s prezidentem premiér Petr Nečas.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Marseille (195 hlasů) 02.01.2012 16:22

    Nemůže Dobeš??? A kdo asi tak vyházel všecky co to měli na starosti,...

  • E 2 (175 hlasů) 02.01.2012 16:09

    Za problémy s čerpáním fondů EU nemůže Dobeš. ...řekl novinářům po...

  • svatopluk riha (169 hlasů) 02.01.2012 18:56

    porad mame zida fisera.ten nasekal nejvetsi sekeru v historii...

  • svatopluk riha (165 hlasů) 02.01.2012 18:53

    proc preskakujete zlodejskou vladu zida fisera?za tohoto genyjusa se...

  • svatopluk riha (143 hlasů) 02.01.2012 17:15

    zda se mi,ze je dokonce i lepsi zadne fondy v rezorte skolstvi a...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

čestní lidé v krizi nemusí zadlužovat druhé, lépe pracovat se stávajícím, např. ve školách večerní program, aby socky se učili číst a čistit si tělesné otvory, socka není, kdo si vychová husu, kdo má včely, to zvládne i 99 letý

7 hlasů

Tady vlastně nikdo za nic nemůže,tím myslím
vládu! A kdo teda?

1 hlas

Nebyla za totéž odstavečna Kuchtová? Ta alespoň o školství měla ponětí. Zřejmě se jedná o politickou vůli za jakoukoliv cenu.

5 hlasů

primitivni fašisti- antižid řiha -asocilni pako klima či ODSFUHRER simurda--vrcholna luza--nas poučuje--ale klid-volby jim vemou vitr z placet

9 hlasů

Vypadá to,že Pruudic se vrátil z tiskofky.

5 hlasů

To je blbý, dřív by mohli tvrdit, že za to můžou komunisti, ale je to už víc než 20 let tak jim to nikdo nevěří. Blbý je i to, že to nemůžou hodit ani na ČSSD. Asi je to pro ně šílená představa, ale bylo by dobrý, kdyby se museli ze svýh činů zodpovídat.

13 hlasů

porad mame zida fisera.ten nasekal nejvetsi sekeru v historii ceska-kc.218mld.proc ho prehlizite?a byt u vesla ted csad,sekera by byla vetsi.cha,cha,cha!shalom.

169 hlasů

at tahne tato asocialni vlada do pekel

10 hlasů

Kikina tahá za špagátky a Kolja tancuje.

12 hlasů

Nečas už nemá bradavici, dobré nebo špatné
znamení?

10 hlasů

Musí si přece pěstovat "image"

8 hlasů

zda se mi,ze je dokonce i lepsi zadne fondy v rezorte skolstvi a kultury necerpat.kdyz uz,tak velmi pomalu.nejlepsi by bylo to ministerstvo zrusit.spojit do uradu skolstvi,kultury,prace a sportu.a urad usadit nekde ve vysocanech ve sklepe.vykopat z male strany,kde stejne jen delaji vostudu a dluhy.cha,cha,cha!shalom.

143 hlasů

Nad jelení kýtou to p. Hradní s nožem v ruce p. premiérovi srozumitelně "vysvětlil" ...Dobeš je široko - daleko nejlepší ministr školství - basta! ...že nestíhá a dělá jen zmatky? ...éto ničevó!

16 hlasů

...sorry - naskočilo to 2x!

13 hlasů

Nad jelení kýtou to p. Hradní s nožem v ruce p. premiérovi srozumitelně "vysvětlil" ...Dobeš je široko - daleko nejlepší ministr školství - basta! ...že nestíhá a dělá jen zmatky? ...éto ničevó!

13 hlasů

Nevíte jestli již se k problému čerpání fondu EU vyjádřil Jyrka na tiskofce ? Snad mi to někdo fundovaně vysvětlí:-)

8 hlasů

Je třeba vyčkat.Pruudic byl přítomen osobně a každou chvíli už musí být tady.

17 hlasů

ja bych to svedl treba na hurvinka.ale hlavni je krejt vlastni neschopnost

27 hlasů

Nemůže Dobeš??? A kdo asi tak vyházel všecky co to měli na starosti, sotva tam vlezl??? A před čím ti vyhození úředníci varovali?? Tohle je tragikomedie nevídaných rozměrů. Rovníková Afrika - náš vzor.

195 hlasů

Za problémy s čerpáním fondů EU nemůže Dobeš. ...řekl novinářům po obědě s prezidentem premiér Petr Nečas.

175 hlasů

A co mu bránilo špatného předchůdce opravit? Jen to, že na to nemá... Nic víc. Jaký je idiot již dostatečně ukázal svým příkazem k státnímu smutku, kdy zakázal dětem v Ústí zpívat koledy. V době kdy se hrál hokej, koncerty a politici se opíjeli jak mužici :-)

42 hlasů

Jak fungují dotace:
1) Obec chce opravit chodník, místní zedník to odhadne na 45 tisíc.
2) Starosta musí čerpat dotace (jako Dobeš), vyřídit složité náležitosti však dokáže pouze externí "specialista" - ten vše zařídí včetně řádného výběrového řízení, do kterého vstoupí "oprávněné" firmy .
3) Nejlevnější nabídka na opravu chodníku vyhraje - je to za 180 tisíc Kč.
4)Obec zaplatí firmě a po kolaudaci opraveného chodníku přijde dotace ve výši 100tisíc.
5) Obec zaplatí v celkovém součtu o 35 tisíc víc, než kdyby práci udělal místní zedník. Starosta je pochválen za čerpání dotací.
Majitel stavební firmy a "specialista" na dotace jsou ještě větší kamarádi, než dosud.
My ostatní jim budeme muset odvést do EU dalších 100tisíc ...

37 hlasů

A kdo za to může ?
To je zvláštní, jak v této Nečasově komedii ministři za nic nemohou, to samé Vondra.... !
Psal jsem včera, že ten Dobeš musí na Nečase něco vědět, ještě když slídila ABL po odéesácích !

40 hlasů

...je to jednoduché - "Mladej Klaus" u Dobeše poradcuje - tak musí být nejlepší, že!!!

20 hlasů

Člověče, nejen na pana Nečase vědět, podívej jak vehementně se ho zastává pan John, ba dokonce i pan prezident :-)

26 hlasů

Pravda. pravda, já mám Johna za šaška a Klause za kašpárka, tak jsem je nebral na zřetel.... ! Ale ABL toho na těch pražských magistrátech musela nashromáždit na všechny až až !

12 hlasů

Vypadá to, že Nečas nebyl u Klause na obědě, ale na koberečku :o))

85 hlasů

"Dopis od vysoce postaveného úředníka EK zmiňuje dva projekty, kterými ministerstvo školství chtělo získat dohromady přes miliardu korun.
„Projekty měly sloužit ke zvýšení všeobecného vzdělání občanů a k posílení jejich povědomí o výhodách zdravého životního stylu. Brusel ale vážně pochybuje o jejich smysluplnosti,“ údajně stojí v auditu Evropské komise.
Ministerstvo chtělo evropské peníze použít kupříkladu na inzeráty v médiích, ve kterých by zdůrazňovalo pozitivní vliv tělesné aktivity. Mělo také v úmyslu posílit právní vědomí občanů."
http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Dotace-na-ministerstvu-skolstvi-Treba-na-rady-o-tom-jak-zdrave-zit-218570

„Podle Komise je ale hodně pochybné, jestli to povede ke smysluplným výsledkům. Dodává, že ministerstvo by mělo připravit úplně jiné projekty,“ obsahuje podle Radiožurnálu prý kritika bruselských úředníků.

29 hlasů

ONI nic za vse mohou komunisti :)),tu sekeru ve statni kase udelali komunisti:)),necas jsi blekota-necas -kradouskova loutka

34 hlasů

Nečas: Problémy s čerpáním fondů EU nelze svalovat na Dobeše-takže za to asi můžou zase komunisti co?
Tato vláda,pokud má nějaké problémy,tak vždy tvrdí že oni za to nemohou,že to všechno zdědili od minulých vlád.Pokud to Dobeš zdědil od minulé vlády,pak to ale byla zlodějská vláda Topolánkova,ve které tehdy vedli školství zelení Dana Kuchtová, a Ondřej Liška,a to v letech 2007-2009.Dobeš však již svou nekompetentnost a neschopnost také mnohokrát prokázal ,takže z obliga není ani on.Navíc v resortu dřepí již rok a půl,a za tu dobu si tam už mohl udělat pořádek.Jenže v chaosu a nepořádku se peníze lépe ztrácejí že?

66 hlasů

proc preskakujete zlodejskou vladu zida fisera?za tohoto genyjusa se udelala nejvetsi sekera v historii ceska-kc.218 mld.za nej byla na skolstvi 14 mesicu pani sefova m.kopicova.to byla ta minula vlada,blbe.a NELZETE.jestli si to nepamatujete,pozadejte nejakou mistni KRAVU,at vas kopne do te vasi pitome palice.mozna se vam ROZBRESKNE.a topolankovu vladu " sesadili " genyjusove zidi paroubek,klause a fracek bem&spol..a dosadili zida fisera.meshugene.cha,cha,cha!shalom.ajnstajn.

165 hlasů

(zase mi vytekla žluč) Nevytvářejme špatné očekávání a paniku, shodli se Klaus s Nečasem (z článku idnes) Klaus se zastal ministra školství Josefa Dobeše z Věcí veřejných, jehož odchod z vlády požaduje TOP 09 kvůli tomu, že hrozí zastavení dotací z evropského operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost. Z něj může přitom Česko získat do roku 2013 až 2,1 miliardy eur (tedy okolo 50 miliard korun).
Nečas zdůraznil, že evropský program pro školství má problémy už od svého vzniku, tedy ještě před příchodem Dobeše do vlády.(předtím Topolánkova vláda a Fisherova) "Nelze něco házet na jednoho člověka," zdůraznil premiér. Jde podle něj o čtyři roky starý problém, který Dobeš zdědil. (výsledek 4 roky se to neřešilo, 2 roky tam Dobeš bude sedět a možná bude sedět dál pokud ho Nečas neodvolá, závěr někdo si asi myslí, že obelže eurofondy, připraví si tzv. tunel pro své úředníky na školství, nakoupí samý blbosti a ještě jim dá velkorysý odměny bez propouštění, které hlásal, díky ne třeba špatně připraveným programům, ale bez dodatečných zpětných kontrol pro správné hospodaření - vyčuranost česká nezná hranice ani v Evropě kde jsme nefungující stát a nejhůře čerpající z EU).

20 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov