Zeman, Sobotka, Štěch, Hamáček
Nejvyšší politici se distancovali od setkání Hermana s dalajlamou

18.10.2016 20:50

Setkání několika českých politiků s tibetským duchovním vůdcem dalajlamou nejsou výrazem změny oficiální politiky České republiky, uvedli ve společném prohlášení nejvyšší ústavní činitelé země. Považovali by za nešťastné, aby byly takto kýmkoliv vnímány.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Jaro Ovsina (6 hlasů) 18.10.2016 22:28

    Čechům je dalajláma někde u zadku včetně prťajzlíka Havla

  • Ricard Kid (5 hlasů) 19.10.2016 06:24

    Nějak chybí Kalousek zaobalený do tibetské vlajky zřejmě už chcípá

  • Press Corrector (4 hlasy) 18.10.2016 22:26

    Proč by se s ním měli politici setkávat? Dalajláma nemusí být špatný...

  • Petr Dvořák (3 hlasy) 19.10.2016 00:30

    No dobře, ale kde je důvod se od soukromého setkání distancovat na...

  • Karel Nakobyl (3 hlasy) 19.10.2016 07:29

    Opět doporučuji - vrať se do klece v Bohnicích.

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

A následně se všichni distancovali od "nejvyšších" politiků, kteří preferují jenom své obchodní zájmy vedené Luftjardou a Sobotkovým poradcem Pokorným.

0 hlasů

Nejvyssi muslimsky predstavitel Dalajlama??? Co ten bily rucnik na hlave??? Allahu al-Dalaj? A hned vehle neno hlavni cesky imam a satanas Halik??? Konecne se ti dva vykuklili, co jsou zac!

2 hlasy

Praktický příklad,jak KDU této zemi škodí.

0 hlasů

Zumpa Tyden ostenativne ignoruje dalajlamovy nazor na imigranty v EU.

Proc? To vi jenom ruda tlupa v redakci -))))
On proste jenom suse rekl, ze imigranti by se meli vratit domu budovat sve zeme :-)))))
Ale to rude tlupe v redakci "radsi uniklo" :-)))))

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3801618/Dalai-Lama-tells-Piers-Morgan-refugees-fleeing-Middle-East-return-home-rebuild-country.html

3 hlasy

Opět doporučuji - vrať se do klece v Bohnicích.

3 hlasy

Nějak chybí Kalousek zaobalený do tibetské vlajky zřejmě už chcípá

5 hlasů

Čechům je dalajláma někde u zadku včetně prťajzlíka Havla

6 hlasů

Schválně jsem se podíval co mám zadku. Nebyl tam ani Dalajláma, ani Havel, ale jakýsi skřet Jaro Ovsina.

2 hlasy

Blahopřeji, máš tak alespoň něco

0 hlasů

Proč by se s ním měli politici setkávat?
Dalajláma nemusí být špatný člověk, ale kde je nějaký důvod k takovému politickému setkání?

4 hlasy

No dobře, ale kde je důvod se od soukromého setkání distancovat na úrovni vládního prohlášení?
Jde o princip, jsme ještě suveréní stát, nebo opět budem skládat účty? Tentokrát pro jistotu všem a do předu?
Nejsem zastáncem toho, aby ČR oficiálně kvůli Tibetu vyvíjela na Čínu jakýkoliv nátlak, ale tohle předpodělání mě vadí.

3 hlasy

"No dobře, ale kde je důvod se od soukromého setkání distancovat na úrovni vládního prohlášení? "
No to taky nechápu. Asi sklon k lokajství některých politiků.

1 hlas

Prostě jenom přidali k rudé hvězdě žlutou a jedou podle zemanských not. Svou trapností chtějí asi nalákat voliče, ale on nám to mluvčáček vysvětlí. Taky možná jenom Zeman chtěl trapnost se slovenským pohřbem přebít jinou trapností, aby se zapomnělo. Zase jenom větší ostuda.

0 hlasů

Kdo se setká s Dalajlámou, dává tím najevo, že ctí lidská práva, není mu lhostejná agrese Číny vůči Tibetu a není to přísera komunistické Číny.

2 hlasy

Bez se tech tvych lidskych prav najist a osatit. Good luck!

1 hlas

To je nesmysl. Politici se s ním setkávají z marketingových pozérských důvodů. NE kvůli lidským právům. Nakonec i ten "lámský režim" byl v Tibetu k lidským právům mnohem horší než komunistický.

1 hlas

A NPD považuje tzv. Sudety za nedílnou součást německého národního státu... potažmo... co jako? Čím se to tedy liší?

3 hlasy

Nebo vlastně moc neliší a Češi míní jasně vyjádřit, že mají naprosté pochopení pro účastníky té Mníchovské dohody?

Víte, ne že bych očekávál nějaké, že kdekdo je naprosto na moderní výši ohledně otázek "co je státnost", "co je národ" a mnoho dalšího, byť argumentativně kdo má stát by měl mít jasno v rovině, že by to dokázál obhájit u soudu a ne nějaké, že by to bylo jenom od toho, že nějaká skupinka zvládá zazpívat sloku spolu, a dále jistě i podstatné v rámci jasnosti mezinárodního práva aby vůbec nedošlo k nějakému ozbrojenému konfliktu kde se střetávají nakonec v podstatě akorát odlišné výklady které se možná ani nijak nevyjasnilo (jakože například Čečensko že se nesmělo oddělit ale Krym že ano, a Rusko tím argumentativně nemá jasno ani u sebe natož, že by někdo dokázal souhlasit s co dělá dojem, že vlastně rozporuplný postoj k takovým záležitostem).
A dále i chápu, že co velmoci po staletí předvedly se často akorát odvíjelo od nějakého že vojenská síla (která svým způsobem do určitého bodu jistě podstatná když například pruské vojsko je schopno chránit Moravu lépe než české vojsko, a bitvou se dá předvést, že se nejedná jenom o spekulaci, nebo nápodobně vlastně celý české území mezitím co by údajní spojenci účtovali jako by spojenectví bylo akorát exkluzivní dohoda o poskytování žoldnerské služby za úplatu a vlastně by se ani nedostavili pokud se nepodepíše nějaké co v nákladech možná uvrhující jak do dlužného otroctví), a navíc i nějaké, že si velmoci mezi sebou uznaly své území (jakoby kdyby Francie uznala ruský Krym když Rusko uzná francouzský Vietnam bez ohledu na nějaké referendum jakože i lidová Francie by nakonec zřejmě také nechtěla odstoupit Alsasko-Lotrinsko i kdyby obyvatelé tam řekli jasně že to tak chtějí, atd. a podobně). A to celé jistěže odrážející se i v údajně moderní době kde se údajně vžilo osvícenství a humanismus atd.
A z toho všeho nijak nevyplynulo jestli by například ČR však všehovšudy možná Tibet jako stát uznala kdyby došlo k vyhlášení téhož.

Ale co mi stejně přijde poněkud absurdní je právěže i v docela (do míry jistě pochopitelném) egocentrickém pohledu, jakoby se to nějak nedomyslel. Jakože přece není nijak záruka, že například ta Čína nebude lepší kámoš například s Německem než s Českem, natož když je docela jasné, že když by Německo dělalo, že Česko jak Tibet, že by Čína asi těžko najednou měla vlastně opačný postoj co se takové věci týče, obzvláště když filozofický pohled na všechno stejně mají nějaké že čím větší unitární celek čehokoliv tím lepší. A kdyby k tomu najednou došlo, a Češi by se chtěli najednou hájit nějakým, že svobodná slečna má stejně nárok na nezávislost a že přece nemůže být jak nucená do manželství případně akorát nějakého aktu, tak na mě to dělá dojem, že taková argumentace je jak mlácení prázdnou slámou když se před tím ale vlastně nemělo problém s něčím takovým když se to týkalo jiných.

A to celé ne nějaké, že "něco jsem na Čechy našel". Ale například u Pruska, když by se mělo všehovšudy široko daleko jasno jaká jsou nějaká pravidla a že neexistuje jenom protože teď někdo člen EU, že by případná evropská armáda takového člena mohl kdykoliv obsazovat a dělat s tím členem co chce, tak to si myslím, že je zrovna takový názorný příklad toho kde by nemuselo vůbec dojít k nějaké občanské válce či podobně když by se mnou někdo oficiálně souhlasil, že pruský stát jako právní osoba nazanikal řádně a potažmo je nárok na pokračování existence pruského státu a co s tím přichází naprosto oprávněný.

3 hlasy

Máš to filosofe nějak dlouhé

2 hlasy

Často se snažím poctivě číst příspěvky kolegy Lejdara, ale musím přiznat, že se přitom zapotím víc než když jsem jako brigádník skládal na nádraží vagóny. Prostě na to nemám.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov