Vláda bez důvěry
Nepřípustné a nemožné, oponuje šéf ČSSD Zemanovi

03.11.2017 19:02

Předsednictvo ČSSD podle úřadujícího předsedy strany Milana Chovance nechá na rozhodnutí poslaneckého klubu, koho podpoří při volbě předsedy sněmovny.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Johny Pjetka (4 hlasy) 03.11.2017 23:22

    Proč ten podvodnej rychlostudent z Plzně dostává tolik prostoru v...

  • alanalan (1 hlas) 04.11.2017 10:29

    ČSSD pokračuje na své cestě do zapomnění.

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Nepřípustné a nemožné. Říká nepřípustný a nemožný Chovanec.

0 hlasů

ČSSD pokračuje na své cestě do zapomnění.

1 hlas

sosani maji 7% a nejak si vyskakuji?
uz zaplatili Altnerovo dedicum?
pakaz jedna ruda :-))))

0 hlasů

Proč ten podvodnej rychlostudent z Plzně dostává tolik prostoru v médiích? A proč ho dostává tolik v ČSSD? To se předpokládá, že jeho názory na to, co je správné, jsou relevantní? No to snad né přeci...

4 hlasy

To máte zřejmě trochu jinak než bylo například v Belgii, která byla p. Zemanem v nedávném článku zmíněná jako příklad kde se dlouho dohadovalo na složení Vlády.

Viz, že Yves Leterme úřadoval v demisi, nebo jako prozatimně, dokud nebylo nové vlády která nastupovala teprve po získání důvěry - což vycházelo z prý dokonce v ústavě Belgie zakotveného principu "konstruktivní vyslovení nedůvěry", s existencí čehož se poněkud zajišťuje například to aby člen koalice nemohl (vydíráním) svrhnout celou vládu když právě nemá tu většinu na důvěru nové vlády.

https://en.wikipedia.org/wiki/Yves_Leterme

V té demisi při tom sám pochopitelně neměl většinu aby mohl dělat nové zákony, ale tím principem je argumentativně zajištěná lepší kontinuita než když se má jmenované (ale nepotvrzené) možná i 3 skupiny možná dělající všeljaké personální změny na každém ministerstvu během 3-4 měsíců.

Však jistě jentak poněkud obecně k té tématice. Jestli v současném specifickém případu p. Babiš získá důvěru Sněmovny či nikoliv jistě není nutně zas až tak zřejmé.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov