Akce a a reakce
Odporně straší, bouří kritici o Zemanově útoku na běžence

16.10.2015 18:58 Aktualizováno 16.10. 20:19

Prezident Miloš Zeman svými výroky, že uprchlíci v Česku nebudou respektovat zákony a zavedou islámské právo, straší veřejnost. Hlava státu zná nálady lidí a snaží se udržet si popularitu. Vyplývá to z většiny reakcí politiků.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Radek Novák (11 hlasů) 16.10.2015 17:59

    Sdilim nazory s prezidentem.Odporny je Dienstbier a Sabatova!

  • Petr Konečný (7 hlasů) 16.10.2015 20:56

    Miloš Zeman má 100% pravdu. Doufám, že letos dorazí do střední Evropy...

  • ABR 001 (6 hlasů) 16.10.2015 17:56

    Furt je lepší, když Zeman maličko přehání, než dopadnout jako...

  • P K (6 hlasů) 16.10.2015 18:42

    Barbarský islám do Evropy nepatří, Miloš má pravdu.

  • IVO ŠTEINER (5 hlasů) 16.10.2015 23:23

    PROČ ne ISLAM ?! Až 80% našeho obyvatelstva odmítá nápor a příjem...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Zeman je Evropan a vetsine Evropanu mluvi z duse--zacina se mi libit i s Babisem

1 hlas

Zeman uvedl naprosto přesný scénář. Byrokrati v Bruselu si vůbec neuvědomují, že zkáza Evropy začala, a ta údajná solidarita bude mít pro naše vnuky a vnuky katastrofální dopad. Místo aby se poučili z historie, tak si nevidí na špičku nosu a to je všechny špičkově platíme.
GUJAN

0 hlasů

Zeman chce být za každou cenu zajímavý a tak plácá blbosti. A honí politické body u jednoduchých jedinců. Pár tisíc muslimů nemůže rozvrátit naší "civilizaci". Částečně se to podařilo rusákům a komunistům, těch bylo ale víc jak milion. Zeman je trapný populista a ostuda české republiky...

0 hlasů

Kdybys radši nekecal.
Jakých "pár tisíc"? Jsme v Schengenu a už teď jich tady jsou miliony.

VĚŘÍCÍ MUSLIM MÁ KORÁNEM DANOU POVINNOST, JEDINOU "PRAVOU VÍRU" ŠÍŘIT.
I S MEČEM V RUCE.

Říká se tomu DŽIHÁD.

Džihád (arabsky جهاد‎‎) je termín označující náboženskou povinnost muslimů usilovat o obranu a rozšiřování islámu ve vlastním srdci i ve světě.

Tradičně se rozlišují čtyři druhy džihádu:

Džihád srdcem (al-džihád bi´l-kalb) – Přemáhání hříchu, projevy zbožnosti.
Džihád jazykem (al-džihád bi´l-lisán) – Podpora a šíření misijní činnosti islámu.
Džihád mečem (al-džihád bi´l-sajf) – Vedení válek za obranu islámu.
Džihád rukou (al-džihád bi´l-jad) – Pomoc potřebným, charitativní činnost.

https://cs.wikipedia.org/wiki/D%C5%BEih%C3%A1d

Pojetí boje v Koránu
Tématika svaté války v Koránu a původní chápání džihádu bylo spíše šíření islámu zbraní. Termín „svatá válka" se v Koránu objevuje pouze čtyřikrát, ale mnoho dalších veršů rozvíjí tématiku boje. Podívejme se na nejtypičtější z nich. Tématika džihádu se objevuje především v pozdějších medínských súrách. Nejkomplexněji se této tématice věnuje druhá a devátá súra.

„Bojujte na stezce Boží proti těm, kdož bojují proti vám, avšak nečiňte bezpráví, neboť Bůh nemiluje ty, kdož se bezpráví dopouštějí. Zabíjejte je všude, kde je dostihnete a vyžeňte je z míst, odkud oni vás vyhnali, vždyť svádění od víry je horší než zabití... A bojujte proti nim, dokud nebude konec svádění od víry a dokud nebude všechno náboženství patřit Bohu..." (2:190-193). V dalších částech druhé súry se mluví o nutnosti boje, i když je nepříjemný (2:216) a o předpisech o boji v posvátném měsíci (2:217). Druhá súra celkově také staví jako základ existence islámu eliminaci nepřátelských náboženství („Nevěřící nepřestanou proti vám bojovat, dokud vás neodvrátí od náboženství našeho, budou-li toho schopni", 2:217), mimo „náboženství svatých knih", kterým je uložena zvláštní daň (9:29; 3:110-115). Devátá súra se pak zabývá tématikou boje s nevěřícími ještě o něco zevrubněji. Tato súra motivuje k boji slibem nebeské odměny (9:38) a před odmítnutím boje varuje Božími tresty (9:39). Korán kritizuje vlažnost a nezájem o boj (9:43-47) a nabádá, aby muslim investoval do boje svou osobu a majetek (9:41; 61:11), neúčastnit se je hříchem mimo chromé, nemocné a slepé (48:17). Korán dále mluví o tom, že ten, kdo zemře při džihádu získá nesmírnou odměnu (4:74) a vyzývá k dosažení celosvětové nadvlády islámu:

„Rci těm z kočovných Arabů, kteří zůstali vzadu: ,Budete vyzváni k boji proti lidu obdařenému velkou bojovností; a budete proti nim bojovat, leč by přijali islám. Uposlechnete-li, Bůh vám dá odměnu překrásnou, avšak obrátíte-li se zády, potrestá vás trestem bolestným.‘" (48:16) a „A On je ten, jenž vyslal posla Svého se správným vedením a s náboženstvím pravdivým, aby mu dal zvítězit nad každým jiným náboženstvím." (48:28, podobně 61:9).

Z textů týkajících se svaté války, či chceme-li malého džihádu, můžeme shrnout, že pojetí šíření islámu v Koránu je neodlučitelně spjato s bojem. Bojovat za šíření, či na obranu islámu je povinností celé muslimské společnosti. Povinnosti muslima k boji za islám bude učiněno za dost až celý svět bude jedna islámská oblast, přičemž tolerovat je možno jen monoteistická náboženství vlastnící svatou knihu.

http://www.getsemany.cz/node/2681

0 hlasů

Se mi líbí jak si kdekdo rád kopne do pravdu říkajících lidí a přitom sami nemají žádnou představu o budoucnosti.Myslím že nemalá část diskutujících ve všech diskusích má předem určeno co psát a komu co kritizovat.

1 hlas

Plně sdílím obavy pana prezidenta, Naštěstí máme svobodu cestování, Sobotku, Dienstbiera a jim podobné je třeba poslat k jejich "utlačovaným" a "válkou postiženým" krajanům. Přál bych všem našim chudobou spoluobčnům, aby vypadali tak, jako těch 16 mohamedánskýchí přivandrovalciů co byli dopraveni na náklady nás všech v minulých dnech. Snad se najde dost lidí, kteří jim dají najevo, že jsou zde se svou vírou vetřelci.

4 hlasy

PROČ ne ISLAM ?! Až 80% našeho obyvatelstva odmítá nápor a příjem běženců k nám a do EU.
Když pomoci, tak v nouzi, a ne davat trvalá víza ?
Oni přinášejí k nám patologické infekce rakoviny Islamu, jež hrozí tak zákeřně se šířit i v naší zemi. Islám, to je jiný, k nám neslučitelný způsob života
Víte snad kolik je mezi těmi chlapy emisarů ISIS ?
Muslimské etnikum může rozvrátit kořeny kultury Evropy. Islám je agresivní učení, bez řady našich zásad svobody, bez principů rovnosti lidí, není ani tolerantní. V historii odráží úpadek a bídů národů.
Jestliže připouštíte islamizaci u nás a v celé EU, odpovězte si ještě na dále položené otázky!
Chcete zavést u nás nerovnost žen ? , tj. Jejich vyloučení z veřejného života, zákaz vycházet bez doprovodu, předepsané zahalování nebo jejich bití k poslušnosti, či stálý dozor, např. i u lékaře?
Chece mít rozdělené školy, sportoviště aj, podle pohlaví ? Chcete zrušit ŘP pro ženy ?, nebo jejich právo vdát se za muže jiných vyznání?
Chcete cenzury umění i denního života ¿?!, /např. - zákaz veřejně políbit manžela, či vlastní choť, svobodné nošení sportovních oděvů, aj. /
Chcete zákaz chování psů ?
Chcete zákaz vepřového či pití piva, vín, atp.?
Chcete místní mešitu a modlit se 5x denně?
Chcete kamenování lidí za banální přečiny ?
Chcete tresty smrti za urážku Mohameda, Alaha, či za přestup od Islámu na jinou víru ?
Urážejí vás také Vánoce, či chcete také, aby Švýcaři zrušili kříž u své vlajky ?
Chcete zavést islámské právo ŠARIJA pro každodenní život ?
Chcete DŽIHÁT /svatou válku pro šíření Islamu/ a potírat, či třeba i zabíjet nevěřicí ?
Myslíte si, že jsou i hodní muslimani ? Pak asi víte ..
Kolik z nich rozhodně odsoudilo vraždy a zákeřná zvěrstva páchaná džihádisty ? Kolik z nich proto odmítlo a zřeklo se Islámu ¿!
Jestli přesto souhlasíte preferovat ISLÁM , emigrujte na Blízký Východ, nebo do Afriky ¡! Islam je tmářství, úpadek a ohrožení, morálně je k nám neslučitelný. Útočí od 15.st., či už i dřív.
Braňme se !! Teď a vůbec. V EVROPĚ už hoří !!

5 hlasů

Uvažovat realisticky znamená odporně strašit?

2 hlasy

To samozřejmě ne, odporné strašení je pouze takováto histerie např. pánů Zemana a Okamury. Oni to samozřejmě nemyslejí vážně, až tak dementní nejsou, pouze se snaží nahnat nějaké politické body :-(

0 hlasů

Jeden Syřan se chová jako normální člověk, a jen bllbec z toho může vyvozovat, že islám není pro nás nebezpečný.

4 hlasy

Jeden Syřan se chová jako grázl, a jen bllbec z toho může vyvozovat, že islám je pro nás nebezpečný. :-)

0 hlasů

Že je islám nebezpečný lze vyvodit snadno přímo z aktuálního stavu v muslimských zemích - teror na těch, co nesouhlasí, ponižování žen, znásilňování dětí, války, násilí, negramotnost, tmářství. Tohle fašistické středověké svinstvo může obhajovat jenom idiot.

2 hlasy

Zeman má pravdu, ale debatováním se zaměstnanci řeznictví pohromě nezabrání. Měl by raději usilovat o vystoupení z EU, která nám sem ty muslimské vetřelce chce posílat. Až tu budou nezmůžeme s nimi už nic. Jen se budou množit, škodit a vyssávat státní rozpočet.

1 hlas

Miloš Zeman má 100% pravdu. Doufám, že letos dorazí do střední Evropy 30 stupňové mrazy a část muslimské verbeže pomrzne.

7 hlasů

Ten ozrala by udelal lip, kdyby si srovnal trenky.

1 hlas

proc jeste zijes?

1 hlas

Pan Zeman říká to co si myslí prostí lidé.To není nic špatného.Pan Dienstbier a jemu podobným bych doporučil nechat se zaměstnat u jedné arabské firmy kde jsem pracoval a teprve tam by pochopil co je to za lidi a jak o nás smýšlejí.Nechci se o tom tady rozvádět ale je to něco strašného.Ti lidé jsem nepatří.To je jasné.Nechtějí se začlenit do společnosti a nechtějí pracovat jen parazitovat a modlit se.Z domovů je vyhnala válka a to je strašná věc,proto by měla EU stavět tábory na hranicí EU a tam uprchlíky soustřeďovat a poskytovat jim pomoc.Po skončení bojů a uklidnění situace odesílat tyto lidi do jejich země.Pokud toto nebude tak Evropa za několik generací dopadne úplně stejně.Tito lidé a jejich děti ji v budoucnu zničí a o to jim vlastně jde.Boj proti křesťanství a středověk.Prezident má pravdu!!!!!!!!!!

4 hlasy

Ne že by mne zajímaly zrovna ho vna v cizích hlavách, ale velmi by mne v tomto případě zajímalo, co ví takový Dienstbier, nebo veterinář Bělobrádek, nebo vrchní žvanil Laudát, o islámu.
Zdá aspoň trochu prostudovali dogmy koránu, resp jejich vysvětlení, třeba uznávaným Ivanem Hrbkem, (orientalista, historik a překladatel z arabštiny, už po smrti - https://cs.wikipedia.org/wiki/Ivan_Hrbek).
jeho překlad koránu a především komentář, by těm idiotům možná trochu objasnil, jak je islám jiný...

2 hlasy

Barbarský islám do Evropy nepatří, Miloš má pravdu.

6 hlasů

Horší je, že ti i dioti vědí, že Zeman není daleko od pravdy a vědomě lžou.
Proč lžou,
No protože jsou "pokrokoví humanisté" , kteří se snaží vypadat "moderně evropsky".

4 hlasy

Sdilim nazory s prezidentem.Odporny je Dienstbier a Sabatova!

11 hlasů

Furt je lepší, když Zeman maličko přehání, než dopadnout jako indiáni.

6 hlasů

Jednou vy rudosi stejne budete v rezervacich:-)

0 hlasů

A yntelygenťy, jako ty, ve formalínu.

1 hlas




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov