Sněmovna vydrží do úterý
ODS rozpuštění neoddálila, jednalo se devět minut

16.08.2013 12:10 Aktualizováno 16.08. 14:54

Hlasování o rozpuštění Poslanecké sněmovny bude v úterý. Poslanci ho podle předpokladů odložili z dnešní schůze, která tak trvala pouhých devět minut. Naopak návrh ODS na přerušení schůze o rozpuštění až do 3. září neprošel. ODS chtěla počkat na to, až Senát schválí zákony, které nyní sněmovna projednala.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Karel Dvořák (15 hlasů) 16.08.2013 12:22

    Ukázku větší ubohosti, podlosti a nečestnosti už snad nelze předvést....

  • Daša Fuksova (15 hlasů) 16.08.2013 12:31

    Kdo čekal, že prasata půjdou dobrovolně od koryt, tak čeká marně. ...

  • Karel Dvořák (14 hlasů) 16.08.2013 12:47

    Jenže tahle "nula" svým dlouholetým působením ve sněmovně a svými...

  • Jan Novak (12 hlasů) 16.08.2013 12:29

    Benda je takova nula , ze uz ani nestojhi za diskuzni prispevky .

  • Karel Dvořák (11 hlasů) 16.08.2013 12:43

    Jenže tahle "nula" svým dlouholetým působením ve sněmovně a svými...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Nenavist je, jak videt, klicovym bodem politickeho mysleni ceskeho zivlu.

0 hlasů

Uz nekdo vypocital kdo ma lepsi skore za poslednich 20 let, ohledne poctu vlad, jejich delek a selhani ? Cesko a nebo Italie ?

Jestli je Cesko lepsi, pak jen proto, ze jim chybi cesky Berlusconi.

0 hlasů

hlásím se, jsem alergická na jeho obličej i intonaci, jakou nám "blbcům" vysvětluje a poučuje

1 hlas

hlásím se, jsem alergická na jeho obličej i intonaci, jakou nám "blbcům" vysvětluje a poučuje

0 hlasů

hlásím se, jsem alergická na jeho obličej i intonaci, jakou nám "blbcům" vysvětluje a poučuje

0 hlasů

hlásím se, jsem alergická na jeho obličej i intonaci, jakou nám "blbcům" vysvětluje a poučuje

0 hlasů

Mafie ODS se bojí voleb, jak čert kříže! Oni si mysleli, že za 14 dní nakoupí asi nějaké přeběhlíky? Nevím proč teda nepodpořili Rusnokovu vládu! Jedinou jejich starostí je teď motlitba, "díky za každé nové ráno"!

6 hlasů

Marečku podejte mi diplomovou práci a roztrhejte plzeňský diplom a začněte konečně pracovat za své a dělat něco užitečného pro tuto zem.
P. S.
Čest práci!

5 hlasů

Kdo by si do toho oduševnělého, inteligentního a sympatického obličeje pana poslance a předsedy legislativního výboru Marka Bendy, s chutí, vší silou udeřil?

7 hlasů

Nezáviďte povahové rysy, které vám očividně chybí. Závist je ošklivá věc, vám prostě nebylo souzeno.

1 hlas

Tobě bylo souzeno až moc ?

2 hlasy

Ále, tak si občas trošku tajně zazávidím.

1 hlas

...každý starší pamětník určitě vzpomene na film,který nám vtloukali do hlav události ohledně února 48 a hlavně chování stranických funkcionářů socialistu,lidovců,komunistů nebo agrárníků.Doufám,že se najde nějaký uvědomělý režisér třeba za top 09 a natočí npř.politické pokračování po 65 letech....

2 hlasy

Hřebejk.

0 hlasů

Marečku, a už mazej na pracák, za chvilku tam bude fronta!

5 hlasů

Kdy už ti modří kryplové s tím debilem Bendou potáhnou do hajzlu.Oni snad nechápou,že většina lidí o nich nechce ani slyšet.To je opravdu nevolitelná pakáž.

6 hlasů

Já bych to tak optimisticky neviděl. ODS si tradičně za peníze zaměstnanců kupuje OSVČ. A jak znám OSVČ, ti se řídí heslem každá koruna dobrá a nemyslí dál než do zítřka. Takže to tam ODS asi zase hodí.

2 hlasy

Když krypl, tak debyl, vy jeden většino.

0 hlasů

Však on ten jeho fotr Václav "Pinochet" Benda také extra nevoněl.

5 hlasů

Však on ten jeho fotr Václav "Pinochet" Benda také extra nevoněl.

3 hlasy

Marek Benda po gymnáziu a po ročním studiu na matematicko-fyzikální fakultě vstoupil v únoru roku 1990 do politiky a od té doby z ní neodešel. Jeho životní zkušenost je tedy formována nejprve disidentským prostředím, v kterém vyrostl: jeho otec byl Václav Benda, spolužák na filozofické fakultě Václava Bělohradského, který později ještě vystudoval teoretickou kybernetiku. Po podepsání Charty 77 byl politicky velmi aktivní, v letech 1979 až 1983 byl ve vězení za podvracení republiky. Založil Křesťanskodemokratickou stranu KDS a byl předsedou Sněmovny lidu. V roce 1999 zemřel hlavně na přepracování.

Druhou větší zkušenost získal Marek Benda už jen v parlamentních kuloárech a sekretariátech politických stran, kterými prošel: nejprve byl v otcově KDS a po sloučení s ODS, tedy od roku 1996, se pohyboval už jen v sekretariátu a poslaneckém klubu Občanských demokratů. S normálním životem před rokem 1989 ani v posledních jednadvaceti letech nepřišel nikdy do styku: za normální považuje jen praktiky stranických sekretariátů. A protože ODS byla založena jako strana jednoho muže, brzy si uvědomil, že loajalita k vedení je hlavní ctnost, která se v takto založené straně vyžaduje a odměňuje, a ta ho zřejmě formovala ještě zásadněji. Upřímný je tedy pouze mimo stranické struktury. Před rokem 1989 se říkalo: Raději se mýlit se stranou, než mít sám pravdu, protože strana je víc než členové strany. To bylo ovšem jedno ze základních dogmat KSČ, proti kterým právě jeho otec celý život tak vehementně bojoval a za které byl také žalářován. Svoboda slova pro něj znamenala jednu ze základních maxim. Marek Benda byl naopak autorem tzv. náhubkového zákona. Už minimálně tehdy bylo zřejmé, že na zásady svého otce jaksi pozapomněl.

To Marku Bendovi ale ve stranickém sekretariátu, kde se disidenty spíše pohrdá, samozřejmě nikdo nepřipomene a rodinná zkušenost je překryta čerstvějšími zážitky. Kvůli loajalitě se stal i předsedou ústavně-právního výboru sněmovny bez dokončeného právního vzdělání, což je ve staré Evropě něco naprosto nepředstavitelného. Na této funkci bývají skoro výhradně univerzitní profesoři s mnohaletou soudní či jinou justiční praxí, kteří postgraduálně studovali ve Spojených státech či Velké Británii.

Dočteme-li se ve stejném rozhovoru, že by před politickým důchodem chtěl být Marek Benda předsedou Ústavního soudu, je to pak už jen přímý důkaz toho, jak tento muž žije zcela mimo realitu. Představa, že by na takto významném postu seděl člověk, který nemá dokončené právní vzdělání, žádnou soudní praxi a evropskou zkušenost, je a priori loajální ke své politické straně a který ani jiný být neumí, protože v jiném prostředí se nikdy nepohyboval, by nejspíš jen stvrdila závislost justice na politickém provozu a vrátila celou zemi zpět o dvacet let. To snad ani v naší zemi nebude nikdy možné.

10 hlasů

Jen v "inteligentní" Praze se mohl z 18 místa, prakticky nevolitelného, dostat do sněmovny!

5 hlasů

Vzpomínáte, "Praha volí Andreu"? A ta Jančíkova matrace se do Evropského parlamentu opravdu dostala! Těhotná. Takže práci moc nedala, i kdyby to byla politička.

1 hlas

Čtyřiačtyřicetiletý poslanec Marek Benda, který je obzvláště zapáchající syn svého proslulého otce; zaměstnanec českého národa, jenž doposud nikde jinde nepracoval, než ve Sněmovně, resp. je poslancem s dvouletou přestávkou od roku 1990. Ve volbách v roce 2002 zvolen nebyl, ale v červenci 2004 se do Sněmovny vrátil jako náhradník. Od 21. dubna 2013 je novým předsedou poslaneckého klubu ODS.
Marek Benda, co za post předsedy PK ODS získá další desetitisíce navíc, je exemplární případ odloženého polámaného kolovrátku z plzeňských práv. V říjnu 2009 bylo zjištěno, že jeho rigorózní a magisterská práce na téma Restituční proces v devadesátých letech jsou shodné a rigorózní navíc nesplňuje standardní podmínky počtu normostran, neboť má sice celkem 109 stran, avšak po přepočtu na normostrany by měla pouze 57 stran. Požadovaného počtu alespoň sta stran dosáhl díky zvětšení velikosti písmen a odlišnému řádkování… Získal sice titul doktora práv (JUDr.) ovšem diplom nepřevzal a titul neužívá…

Marek Benda je příkladem toho, co se s člověkem stane, když od plének žije na vysoké noze české politiky a ztratí kontakt s podhradím. Potvrdilo se to loni v Senátu, když obhajoval náhubkový zákon, jehož klíčovou část stvořil. Sám nyní přiznal, že i přes vedlejší více než sto tisícové příjmy, se musí mimo Sněmovnu pořádně ohánět. Má čtyři děti, manželku v domácnosti a z těch zbývajících poslaneckých příjmů by rodinu v tuto chvíli neuživil.

A má vlastně pravdu. Základní poslanecký plat: 56.000,- Kč, navíc měsíčně jako předseda výboru 79.000,- Kč, k tomu 8.300 měsíčně na reprezentaci a stravné, dalších 20.700 měsíčně na cestovné a ještě 12.930 měsíčně na administrativní a odborné práce. Ovšem to není vše: má též 28.800 měsíčně na pronájem poslanecké kancelář a její vybavení, a aby mu nebylo smutno, má své asistenty, kterým vyplácí 35.875 měsíčně na služby. Bez telefonu to ale nejde, tak dostává 7.000 měsíčně na telefonní poplatky a připojení k internetu. Celkem na náhradách 113.605,- Kč měsíčně. Takže základní plat přes 220.000,- Kč a k tomu služební auto bez řidiče… A ještě novinka pro jeho pětičlennou rodinu… Že závidím? Blbost, jako každý daňový poplatník mám jen bezmezný vztek, že i díky mně si dvacet roků žije jako prase u koryta v žitě, aniž by měl nějaké speciální dovednosti. Je třeba vzít do úvahu, že politiku by měli dělat jen ti nejlepší a nejschopnější, zároveň by si měli vyzkoušet reálnou praxi v tržním hospodářství. Marek Benda mezi takové zdaleka nepatří.

10 hlasů

Paní Aničko,myslíte si,že se toho vyžírky,který opravdu nic neumí jen hloupé kecání mu jde dobře zbavíme navždy a nebo Pražáci vyslechnou jeho kňučení a zas mu při volbách pomůžou?

5 hlasů

tak tak ... do trzniho hospodarstvi jako my "luza" (jak rekl soudruh Duka), pekne kazdej za svy a co bylo ukradeno, musi byt navraceno

4 hlasy

hele na Marecka mi nesahejte ... ten me vzdycky pobavi, ze smichy malem pustim moc i trus

1 hlas

Jenže tahle "nula" svým dlouholetým působením ve sněmovně a svými přílepky způsobila nedozírné škody. Je to jedna z největších modrých zrůd která stála a stojí v pozadí těch největších svinstev.

11 hlasů

Felix, tak tohle ti podepíše každej, ať má jakýkoli politický názor.

3 hlasy

Patří pod příspěvek

Jan Novak 16.08.2013 12:29
JNOVAK50

0 hlasů

Co je to za pitomý argument??? Najednou jim záleží na něčem, co sami zpackali? Bože můj! Od někoho, kdo podvádí i v akademické sféře bych ani nic jiného asi neměl očekávat, že? Takovýto člověk pak tvoří zákony této země? Ach jo. Budu volit Bělobrádka (KDU-ČSL) a hotovo. Mládí vpřed. Staří vzad.

1 hlas

Já KDU volil poprvé když se zbavila Kalouska. A také naposled. Ten Bělobrádkův primitivní antikomunismus mi příliš připomíná pravici. Ostatně, s kým jiným by asi šli do koalice?

0 hlasů

Kdo čekal, že prasata půjdou dobrovolně od koryt, tak čeká marně.
Všechno špatné je pro něco dobré.
Více a více lidí pozná jak jsou prolhaní. Třeba se omluví, připraví další "smlouvu s občany" na kterou se vykašlou. Nejlépe jim šly zlodějny, kšefty a uplácení. Myslí si někdo, že Janoušek vůbec někdy půjde sedět? Prostě takové svině mají štěstí.
Ráda bych poznala ty, kdo je půjdou ještě někdy volit. Ti budou stejně strachy bez sebe, že výhrou levice přijdou o nakradené. Už aby to bylo!

15 hlasů

ano, máte bod

5 hlasů

Benda je takova nula , ze uz ani nestojhi za diskuzni prispevky .

12 hlasů

Jenže tahle "nula" svým dlouholetým působením ve sněmovně a svými přílepky způsobila nedozírné škody. Je to jedna z největších modrých zrůd která stála a stojí v pozadí těch největších svinstev.

14 hlasů

ja ho taky nemůžu ani vidět a slyšet,je hloupý, vyžírka, podvodník s diplomem z Plzně, tolik peněz z našich daní člověku, který v životě nepracoval

10 hlasů

Celý život nepracovat je teď moderní. 2 příklady: Schwarzenberk - a kolik lidí za ním táhne. A cikáni.

2 hlasy

V ODS mají nový pozdrav. Dobrý každý den!!

9 hlasů

Ti dopadli, že?
PO MODRÉ DOPRAVA !

6 hlasů

Před pár měsíci je voliči vůbec nezajímali a teď ze sebe dělaj spasitele. Jsou to ubožáci.

4 hlasy

Ukázku větší ubohosti, podlosti a nečestnosti už snad nelze předvést. Navíc je jasné kdo má v současné době v této žumpě hlavní slovo. Je to tenhle rozpláclý žabák Benda který vidí svůj nenávratný konec a tak zkouší kde co. Bohudíky ten jeho ksicht, jeho myšlení a jeho chování působí tak odpudivě, že své straně spíš uškodí než prospěje.

15 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov