Reakce partaje
ODS stojí za Nečasem, "trafiky" považuje za součást politiky

14.06.2013 21:57 Aktualizováno 14.06. 22:40

Premiér Petr Nečas má i nadále podporu širšího vedení ODS. Po několikahodinovém jednání výkonné rady to řekla místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová. Vedení se na tom shodlo poté, co byla obviněna Nečasova blízká spolupracovnice Jana Nagyová. Podle premiéra byl poměr hlasů v jeho prospěch zhruba dva ku jedné.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Jan Červenka (9 hlasů) 15.06.2013 02:16

    Tak je to správné, tak to má být. Řídí se heslem "jeden za všechny,...

  • Baryk Baryk (8 hlasů) 14.06.2013 22:40

    Součástí politiky, jsou i atentáty... Žertovný je boj o korýtka,...

  • Jiří Pražák (7 hlasů) 15.06.2013 09:22

    Ano, je to politika, ale ta nejšpinavější, neboť prebendami se...

  • Jan Červenka (7 hlasů) 15.06.2013 02:31

    Krtečky lízly švestky, protože monitorovali žrádlo pro psy. Máma...

  • Johan Rey (5 hlasů) 14.06.2013 22:58

    Teda pane Baryku, zírám a nemohu uvěřit.Dávám hlas.

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Blbý a zkurvený národ si nezaslouží vlastní stát.

Poměrný systém, založený na přibližně rovnoměrném zisku „standardně klausovsky“ šarlatánsky získaných hlasů pro partaje, je nutno nahradit občanskoprávním adresným a zpětnovazebním systémem, z občany permanentně individuálně prověřovaných nejlepších zastupitelů - bez ohledu na jejich partajní příslušnost. Národní mužstvo se také sestavuje z nejlepších hráčů – nikoli „většinově“ z nejvlivnějších klubů a jejich bafuňářů, zajištěných finančně na čtyři roky. Každé jiné řešení je „falešný a prázdný“ šarlatánský trik.
„Nepartajnická politika“ (podobná nezávislé advokacii), na bázi občanského zákoníku založená, má reálnou a logicky zdůvodněnou šanci, a to univerzálně.
Všechno už tady jednou bylo – jenom zodpovědný občanskoprávní, adresný a průběžný volební systém na bankovně účetním principu dosud nikoli.
Nepomůže nic jiného, než úplná, obousměrná personální ručitelská adresnost a zpětnovazebnost volebního systému na voliče, včetně možnosti levného a voličsky osobně zodpovědného referenda i přímé volby kohokoli :
„Státy se prostě udržují těmi principy, na kterých vznikly“ (TGM).
Existuje stručný a logický, na partajích nezávislý projekt adresné spoluvlastnické demokracie (nikoli však falešné, diletantské a klamavé tzv. „přímé demokracie“): v článku „Právní stát" na google:
http://www.inuru.com/index.php/spolecnost/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-volby
nebo:
http://www.knihy-a.cz/16196/pravni-stat-je-spoluvlastnictvi-obcanu-nikoliv-korist-politiku

0 hlasů

Nečas měl odstoupit v okamžiku, kdy si vážilo ještě pár lidí, dnes už je celé republice jen k smíchu.

0 hlasů

tys ho volil?...já ano...a nechci aby odstupoval při každém průseru jiných...

0 hlasů

Ano, je to politika, ale ta nejšpinavější, neboť prebendami se protlačují zákony rozhodující o osudu národa.

7 hlasů


Součástí politiky je predevsim nazor volicu a takova nenazrana prasata by meli logicky vyhazet okny...
Bohuzel u nas nelze ocekavat, ze se ufnukana a zdegenerovana socialisticka luza konecne probere a prestane srat na budoucnost zeme a nasich deti...

1 hlas

Že se takovým způsobem nestaráte o obyčejné občany.Kromě cikánů nikdo nemá nachystanou trafiku.

2 hlasy

Podívejme se na to z té lepší - možná dokonce i nejlepší - stránky. Třeba je skutečně tak hloupý, na druhé straně ale může být i agentem KSČM a likviduje pravici. Takže čím déle se to potáhne, tím lépe!

0 hlasů

pravici u nas nelze zlikvidovat..
nelze zlikvodovat neco, co neexistuje..

3 hlasy

A co by se MUSELO STÁT,aby Nečas odstoupil SÁM dobrovolně?Podle mne jako nebožtík -jinak ne:-)..

4 hlasy

Pokud jde o "trafiky", bývá přerozdělování funkcí podle vývoje sil a vztahů v mocenských strukturách průvodním jevem politiky (i jinde) a nemusí být v přímé kolizi s právem. V případě "rebelů" v ODS šlo o specifický postup s právním důsledkem. Podle publikovaných informací došlo patrně k přímé manipulaci s poslaneckými místy a hlasy důležitými pro hlasování o konkrétních zákonech pravděpodobne s výměnou za pozice ve státem ovládaných podnicích. Bylo by možno asi diskutovat o tom, zda uvolnění cesty pro některé zákony bylo nebo nebylo v zájmu státu nebo se řešila vzniklá situace ve straně, ale manipulace s výsledkem voleb resp. hlasování byla celkem zřejmá.

5 hlasů

takze pokud jsou trafiky korupce kdy zasijou jardu tvrdika, spidlu, vlcka ...... tohle je tak na vode, ze se ted rozjede na par dni hystericka medialni kampan a nasledne opet vse vysumi. chvili bude opozice vykrikovat, mozna udelaji odborari demosku, ale nakonec se hosani zase pekne domluvi protoze zbyva uz jen rok a je treba neco nakrast.
pokud nepozaviraji sakum pikum vsechny zleva "doprava" nic se nezmeni protoze lidi zase budou volit ty samy smejdy. jen se zmeni o 10-15 poslancu prevaha jedne ci druhe strany a pojede se dal.

1 hlas

Krtečky lízly švestky, protože monitorovali žrádlo pro psy. Máma medvědice nechala pana Kováka s umělým psem dělat na tom, aby sama s tátou nemusela sedět někde v tágu, ale chlupatý to měli v merku, a tak máma už bručí, zatímco tátu ještě drží straky.....:-))))

A pak že není v politice sranda.....:-))))

7 hlasů

A to jsem zapomněl na Mazánka s Kolibříkem....:-))))

Je to snad ještě lepší šou než "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" blahé paměti.

5 hlasů

Jó, můžu a hele, volal Pelta, jó a co chtěl ten čur...

1 hlas

Tak je to správné, tak to má být. Řídí se heslem "jeden za všechny, všichni za jednoho", což v konečném důsledku povede k naplnění úsloví "spolu chyceni, spolu oběšeni".:-))))

9 hlasů

Součástí politiky, jsou i atentáty...

Žertovný je boj o korýtka, žertovný je boj superboháčů o své zlaté cihličky... Ti blbi se budou do konce života bát o svoji svobodu, či o svůj majetek. To je fajn, ne?
Dnes v lese na houbách, vyjížďka na kole a výlet s babkou na výstavu obrazů a kafíčko u Frackowjaka. Kdo z vás prožil tak pěkný den?

8 hlasů

Teda pane Baryku, zírám a nemohu uvěřit.Dávám hlas.

5 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov