Eurokomisař
Oettinger napsal Babišovi. Radí mu, jak se zbavit střetu zájmů

16.12.2018 08:13

Eurokomisař pro rozpočet Günther Oettinger doporučil českému premiérovi Andreji Babišovi (ANO) tři způsoby, jakými by se mohl zbavit střetu zájmů v souvislosti s koncernem Agrofert.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Guru Jára (9 hlasů) 16.12.2018 08:51

    Z toho vyplývá, že člověk, který podniká by neměl vstupovat do...

  • Guru Jára (8 hlasů) 16.12.2018 08:50

    ...Komisař tento týden oznámil, že Evropská komise (EK) nebude...

  • Guru Jára (8 hlasů) 16.12.2018 08:48

    Politika je pěkné svinstvo. Obdiv zaslouží premiér Babiš, že to...

  • Guru Jára (5 hlasů) 16.12.2018 12:13

    Hmmm,ta etika sedí zrovna u tebe,zkrachovalý emigrant,který je...

  • Emanuel Bacigala (4 hlasy) 16.12.2018 10:09

    Agrofert nemá dostávat žádné dotace, bez ohledu na Babiše. EU chce...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

"Agrofert je podle TI příliš velká firma, takže by se Babiš mohl o důsledcích svého rozhodování pro ni vždy dozvědět."

Jak jsem se zmínil*, v důsledcích se u "slepého svěřeneckého fondu" obvykle vychází z toho, že stávající majetek je rozprodaný a následně se získanými prostředky koupí něco jiného. Při tom je však jistě pravda, že v Česku jsou například banky oproti například USA spíše malé a těžko by se přehlíželo kdyby fond pod bankou začal vykupovat věci za miliárdy. Ale dle toho jak by někým jiným než Babišem jmenovaný správce s tím fondem nakládá, tak se je snadno u toho, že finanční prostředky rozložené například v podílech velkých firem, podílech malých firem, podnikových úvěrech, a podobně - neboli stav kde "hodnota investic" roste když se daří hospodářství celkově, a tím menší incentiva nadržovat tomu či onému odvětví nebo firmě.

(A zda voliči stojí o to aby vláda byla složená z osob mající zájmy podnikatelů za hlavní, jakože s eventuálními změnami pracovního zákonu jen v jménu zaměstnavatelů, nebo státem placený minimální důchod větší než je minimální mzda, a podobně, to je poněkud odlišné téma).

A mně osobně se spíše ta třetí možnost, zdržování se rozhodování, zdá poněkud nedostatečná když další členové vlády zájmově propojené s Agrofertem - jakože možná ne vlastníci, ale když se v ANO je v nejvyšších postech jen poté co se pracovalo v kanceláři Agrofertu, a podobně, tak to nedělá moc dojem jako by ANO nebyla něco jiného než odnož Agrofertu.

*
https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/jsme-objektivni-transparency-se-ohradila-proti-babisovym-vyrokum_498798_diskuze.html

0 hlasů

jsou jeste dalsi dva zpusoby jak se zbavit stretu zajmu.za 1.priznat se k podfukum a jmenovat toho kamarada,ktery ho zalozil ukradenymi penezi na koupi agrofetu.vlezt do satlavy a k motyce.potom odjechat na kibuc,po tak 10ti letech.za b.)agrofet znarodnit,vyvlastnit-to f obouch pripadech- a buresa vrazit do satlavy silou prava a spravedlnosti.krast se nema.potom po odkrouceni VYKOPAT z raje jak buh adama s efcou, na kibuc.tam se muze modlit potom s uzasnym strejdou pedro a krysou rat/h/.

1 hlas

Každý xindl z Brusele má zřejmě nárok nám radit!

3 hlasy

Jedina cesta, jak se vyhnout stretu zajmu je pro Babise sklapnout kramfleky a zacit prijimat slimaky.
Vsadte se, ze pak se penezovod z brusele zase rozjede :-)))))

2 hlasy

a odsouhlasil ten dopis Kalousek s tou krysou z TI? Oni přeci rozhodují o všem intrikami

4 hlasy

Slušný člověk by se, v jeho postavení, vzdal pro Agrofert dotací automaticky a problém by vůbec nenastal. Je přece tak bohatý, že ty dotace skutečně nepotřebuje a být jím, chápal bych to jako cenu, kterou jsem zaplatil výměnou za premiérskou funkci. Takto to totiž vypadá, že šel do politiky vlastně jen proto, aby vydělal peněz ještě víc. A že je nenažraný, potvrzuje neustále. Nejen machinacemi kolem dotace na Čapí hnízdo, ale i korunovými dluhopisy. Normální smrtelník by se styděl na podobné podvody pouze pomyslet.

2 hlasy

Woe emigrante voni snad žili v USA, kde je i kdejaký chuj@ z Evropy genius. Když nebude ten slovenský Jánošík dostávat dotace z EU, tak přijde několik stovek lopat o práci. Protože to dostává především na produkování toho žlutého hnusu, kterým se povinně v EU przní pohon. Hmoty. Na ty jeho sojové párky pro vegany to není. ODSák Macek taky získal Knižní velkoobchod způsobem který je na blinkání, ale odsoudit ho nešlo. Tak jako za ty lidovecké nepoužitelné padáky za více jak 100 mega VTP-100.

0 hlasů

tak jsem se zase zasmal. volic padakoveho vraha kalouska :-))))) mistni rude vemeno hemenex/ok tu bude kazat o slusnych lidech :-))))

Jinak at si mistni zavistiva zlodejska sebranka zjisti kolik dotaci (ano i z brusele) bere britska kralovska rodina. po mnoho let.
jako by to byli nejaky zebraci a za ta staleti, co vrazdili a loupili po celem svete si nenakradli dost :-)))))

a ktem "dluhopisovym machinacim" :-)))))
modla vsech mistnich vitacu a slunickaru Soros je dolarovy miliardar. Jetlipak mistni ruda luza, ktera ho tak zboznuje vi, jak prisel k penezum :-)))))

2 hlasy

Zákony platí pro všechny stejně. Bohaté i chudé. Je třeba dokázat jejich porušení.

1 hlas

Nejen zákony, ale i etika a na tu se zapomíná. Od premíéra by člověk čekal, že se bude chovat trochu jinak, než židovský hokynář

2 hlasy

Od kariérního komunisty Babiše žádnou etiku nečekejte.

2 hlasy

Hmmm,ta etika sedí zrovna u tebe,zkrachovalý emigrant,který je přísátý na dávkách,protože by tam,kam emigroval chcípl hlady.Raděj se zde do ničeho nepleť,ji jen vyvrhel a hnida společnosti

5 hlasů

Agrofert nemá dostávat žádné dotace, bez ohledu na Babiše. EU chce zastropovat zemědělské dotace pro velké podniky podle hektarů obdělávané plochy a to by byla pro Agrofert konečná. Proto poslední rok Babiš s Faltýnkem nedělají nic jiného, než že lobbují v Evropě za zachování současného stavu. Proto ty blbé kecy, že má rozhodovat stát kam půjdou dotace a ne EU. Proto vlezl politický podnikatel Babiš do politiky a založil ANO. Je to tak průhledné, že stále nechápu, kde se bere těch 29% voličů, co na ty jeho blbé ukřivděné kecy o spiknutí ještě věří.

Dotace mají směřovat k malým čučkařům v podhůří Jeseníků. Agrofert vytváří uzavřený kruh od hnojiv až po zpracování produktů. Jako kapitálově silná firma využívá množstevních slev, dlouhých splatností, které malé ničí, má efektivnější technologie, hordu právníků za zády a generuje každoročně miliardové zisky na úkor chudnoucího venkova.

4 hlasy

Emane,fakt jsi Eman a ještě totální hňup

2 hlasy

Tolik věcných protiargumentů jsem fakt nečekal, takže konec přestávky a šup šup nazpátek.

0 hlasů

Woe Bučigalo, o tom právě je ten kapitalismus. A ten český řízený neviditelnou rukou trhu pana profesora ekonomie z ODS zvláště! Silnější pes šuká@.Tady i jinde ve světě!

0 hlasů

Přesně tak, proto je potřeba zastavit ANOfertu veškeré dotace.

1 hlas

Bacigala ty si tak blbý, nebo jsi totok za lhaní placený...?! Je to všechno jen konkurenční boj, který využívají naši "prodejní" politici... Na "žabožrouty" by si totok nedovolili, zavezli by EU parlament hnojem šuline...

3 hlasy

Tipuji, že placených trollů tady pár bude.

Vyhýbám se v marketu výrobkům ANOfertu velkým obloukem, ale je to čím dál těžší. Kmotr, Kostelecké uzeniny, Krahulík, OLMA, PENAM, Vodňanské kuře, atd. Teď vyšlo najevo, že KFC bere kuřata z Vodňan. K tomu třetina zákonodárné moci a třetina mediálního prostoru. Snad občanům brzy dojde jak obludný vliv má ANOfert v České republice. Berlusconi je oproti Babišovi břídil.

2 hlasy

jojo, bolsevicka spina jako ty prece zere sajrajt z Polska a jeste se nad tou posypovou soli oblizuje :-)))))
a cist taky muzes bakalonoviny, tak mazej, ty vemeno jedno rudy :-)))))

2 hlasy

Bolševická špína je především Babiš a jeho povedená nomenklaturní komunistická rodina.

0 hlasů

Mohli by někde zveřejnit těch 16 bodů usnesení Evropského parlamentu? Projednávaný bod byl Česká republika a první bod vyjadřuje hluboké znepokojení nad politikou České republiky, tak se to asi týká všech a nejen Babiše.

2 hlasy

Oni nic nepochopili a stále se drží svých byrokratických postojů. Každý člověk má své zájmy a preference, které může různými způsoby prosazovat. Požadavky eurokomisaře jen dokládají chybné systémové řešení evropských fondů, kde musí být zajištěna jednoznačnost a nezpochybnitelnost dotačních nároků. Ano, ať je důsledná kontrola a u veřejných činitelů veřejná kontrola. Základem fungování EU musí být snaha o efektivní kooperativní mechanizmus spolupráce a ne deformace společenských vztahů a práv.

4 hlasy

Z toho vyplývá, že člověk, který podniká by neměl vstupovat do politiky, protože dříve či později ho opozice potopí. Do politiky by měl vstupovat jen člověk, který nic nedokázal, nic neumí, má hloupé názory, protože jedině tak ho nechají na pokoji. Ostatně ono je to v praxi nějak jinak?

9 hlasů

...Komisař tento týden oznámil, že Evropská komise (EK) nebude proplácet žádné žádosti o dotace Agrofertu, dokud se Babišův střet zájmů neprošetří.
Dopis podle Respektu potvrzuje, že podle EK ...

Ale my v češsku už máme přece dávno jasno!
Půlka Parlamentu dávno ví, jak to všechno bylo. Celá mediální národní pražská fronta ví, jak to bylo a jak to chodí!
I v české národní pražské televizi ví, jak to má být! Říkali to naši národní hrdinové Pravdy a Lásky a Kalouska, !
Jen zapomněli udat, kolik tady na daních odvedly Veolia, Česká spořitelna(česká? ha-ha!), Facebook, O2, Komerční banda a ostatní bandy. A tisíce firem živořících v Praze, které mají na baráku jen cedulku a nikdo nikdy neviděl ani nohu, natož daně.
Ale to nevadí, máme ty montovny a v nich ti roboti(ženy a muži) i ze svých podevrovpských platů nasypou dost do koryta státní rakovině. A ještě si zaplatí tu pravdoláskovou čtv.

8 hlasů

Takže všichni politici v EU jejichž nějaký příbuzný vlastní firmu co přijímá dotace se zřeknou rodin nebo veškeré příbuzenstvo půjde na pracák ?

4 hlasy

Politika je pěkné svinstvo. Obdiv zaslouží premiér Babiš, že to všechno ustojí odposlechy,dluhopisy,Čapí hnízdo,agent STB, demonstrace, neštítili se ani otravovat jeho nemocného syna a když neuspěli, tak udávají EK. Měli by prokázat a nedohodovat se, jak ovlivňuje ze své funkce premiéra dotace pro Agrofert a že se jedná o střet zájmu. Všechno je jen o penězích, závisti a moci. Babiš musel příchodem do politiky hodně šlápnout na "velké kuří oko" české ušmudlané nenávistné opozici. Bohužel, doba už je taková a lepší nebude. Premiér je silná osobnost určitě už má ze svého podnikání dostatek zkušeností, jak se poprat o svou pravdu a nevzdát to.

8 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov