Předseda SPD
Okamura: Zákon o referendu s úpravami podpoří i Zeman

27.02.2018 18:55

Hnutí SPD je podle svého předsedy Tomia Okamury ochotno k úpravám svého zákona o celostátním referendu, přestože s nimi nesouhlasí. Změny chce i prezident Miloš Zeman, uvedl ve Sněmovně při obhajobě předlohy Okamura. Snahy o odmítnutí zákona už v prvním kole projednávání označil za nechuť ke skutečné demokracii a výtky vůči předloze za výmluvy elit, jak všelidové hlasování neumožnit. Jeho výpady odmítli Piráti nebo ODS. Sněmovna projednávání zákona po zhruba dvouhodinové debatě přerušila do další schůze.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Zdeněk Patera (2 hlasy) 27.02.2018 20:27

    Je vidět, že Okamura chce občanům férově umožnit rozhodovat o jejich...

  • Zdeněk Patera (1 hlas) 27.02.2018 20:31

    Ten má víc inteligence než celá vaše dvacetičlenná rodina dohromady.

  • pn pn (1 hlas) 27.02.2018 19:07

    Na sikmookeho pablba sere bilej tesak:-)

  • Jan Dvořák (1 hlas) 27.02.2018 19:18

    Na Tebe dokonce dva.

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Je vidět, že Okamura chce občanům férově umožnit rozhodovat o jejich zemi.

Také jsou vidět strany, které své voliče považují za nesvéprávné poddané a pohrdají jimi. Jejich voliči by si to měli uvědomit.

2 hlasy

To už tu bylo, komunisti tomu říkali lidová demokracie, vláda dělnictva a rolnictva. To je těch 51% nedovzdělaných, kteří mají pocit, že rozumí všemu a všude byli dvakrát.
S lidskou blbostí se prostě strašně těžko bojuje, nelze s ní vést smysluplnou debatu. A nechat ji rozhodovat o osudu země je cesta do pekel.

0 hlasů

Komunisti svému panování sice říkali "vláda lidu", ale přitom sami sebe prohlásili za jeho nejchytřejší a nejpovolanější zástupce. Měli tedy podobný přístup jako současní samozvaní demokraté, kteří ve skutečnosti chtějí demokracii omezovat a kontrolovat. Stejně jako dnešní sluníčkáři se nedokázali smířit s tím, že by veřejnost chtít něco jiného než chtějí oni.

Okamura ale demokracii omezovat nechce. Chce umožnit referenda, což znamená naopak její prohloubení a zkvalitnění. S referedy by takzvaní demokraté nemohli tak lehce prosazovat zákony na objednávku velkých firem a miliardářů, které mohou za Solární krádež, za Babiše a za téměř všechny další škodlivé věci, které politici napáchali.

Komunistická lidová demokracie se svým pojetím podobala nyní podsouvané demokracii liberální. Obojí představuje režim, kde je na prvním místě ideologie a demokracie se týká až toho co zbyde. Komunisté z ní ponechali jen formální vhazování lístků. Současní rádoby demokraté z ní chtějí nechat jen to co neomezí jimi prosazovanou liberální ideologii. Jejich liberalismus ale naši svobodu snižuje místo aby ji zvyšoval. To je vidět na příkladu migrantů: Bude-li tu mít migrant stejná práva jako my, tak naše svoboda nutně klesne tím, že budeme mít vyšší daně (nebo omezené služby státu), vyšší kriminalitu, nižší kvalitu života v sousedství migrantů atd. Bezbřehý liberalismus plíživě vyvolává diktaturu menšin, která není v zájmu většiny. Proto je v rozporu se skutečnou demokracií, která znamená vládu většiny.

Cestou do pekel je svévole politiků - takových příkladů je v historii nepočítaně. Proti přímé demokracii nic takového z minulosti vytáhnout nelze. Přesto proti ní propaganda brojí v zájmu zachování té svévole politiků.
Nabízí se i příměr k plánovanému hospodárství. V tom rozhodovali odborníci, ekonomové a prý to bylo vědecké řízení. Přesto se prodávalo v průměru horší zboží, než když i sebevětší primitiv hlasuje svýmm nákupem o tom, co se má vyrábět. Každý totiž ví sám nejlépe, co je pro něho dobré.

0 hlasů

souhlas,tak,tak.blbí žido-bolševici převzali od frantíků komunizmus a nastolili to v Rusku.potom v lid.demokraciích.v židostáně kibucy.na kubě,ve venezuele.a furt to nikde neklape.i přes hromady mrtvol od rudého teroru a guilotíny,přes řádění semity žida bély kúna na Krymu-70 000 mrtvých bělochů-až po ben-guriona,maa, če v havaně a peru a semity židy čavéze a abi guzmana s bill ayersem.i fidél byl šmrncnutej.

0 hlasů

Na sikmookeho pablba sere bilej tesak:-)

1 hlas

Ten má víc inteligence než celá vaše dvacetičlenná rodina dohromady.

1 hlas

tak,tak.korejci a japonci mají vyšší IQ i než Češi/Moraváci.a ti zas vyšší než slováci,vietnamci a teprve potom daleko i za portugalci jsou semiti židi a cigáni.to je okamžitě vidět i na úrovni jejich příspěvků.

0 hlasů

Na Tebe dokonce dva.

1 hlas




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov