Rozhovor TÝDNE
Pirát Bartoš: Lidi nejsou blbci, referendum chceme

04.03.2018 19:30 Rozhovor

Část politiků a novinářů se lidem vysmívá. Mají je za blbce neschopné rozhodovat v referendu. A právě to nahrává Tomiu Okamurovi, říká v rozhovoru pro nové vydání časopisu TÝDEN šéf Pirátů Ivan Bartoš. Lidové hlasování je podle něho v moderní společnosti nezastupitelné, ale nejdříve se musí vyřešit chudoba a dokončit digitalizace.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Zdeněk Patera (4 hlasy) 04.03.2018 21:19

    Když byli lidé dost chytří na referendum o vstupu do Eurovazu, jsou...

  • Zdeněk Patera (3 hlasy) 04.03.2018 21:16

    Sluníčkář Bartoš chce vycouvat z té rozumnější části vlastního...

  • Tadeáš Hájek (2 hlasy) 04.03.2018 19:48

    Skvěle se bavím, jaký strašný strach má pražská kavárna a v...

  • Jiří Hlaváček (1 hlas) 04.03.2018 20:40

    No právě, že jsou blb.i. Rozhodně minimálně 30% :-):-)

  • Henex (1 hlas) 04.03.2018 20:43

    Myslím, že přímá volba prezidenta úplně stačí, další "referenda" už...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

blbci jsou lidi,kteří davají bartošovi hlasy.

1 hlas

Sluníčkář Bartoš chce vycouvat z té rozumnější části vlastního programu. Proto referenda naoko chce, ale současně se snaží o jejich co nejmenší účinnost. Kdyby nepovažoval voliče za blbce, nezkoušel by je oklamat podružnou volbou druhořadých panáků a přitom znemožnit referenda o podstatných a palčivých otázkách. Právě otázky jako je setrvání v Eurosvazu jsou pro referendum nejvhodnější.

Navíc nestydatě lže o Okamurovi. I kdyby Okamura prosadil zcela dokonalou podobu referend, pořád by musel bojovat za jejich zachování. Sluníčkářské hyeny se totiž s demokratickou prohrou nikdy nesmíří. Navíc by mu zůstalo jeho protiimigrační zaměření. Právě to mu vyneslo největší zisk v posledních volbách. Do politického důchodu by se tedy chystat nemusel. Naopak by měl obrovskou zásluhu v tom, že prosadil něco pozitivního a zásadního. Každé pořádané referendum by bylo i reklamou Okamury. To by ho zvýhodňovalo už navždy.

3 hlasy

Myslím, že přímá volba prezidenta úplně stačí, další "referenda" už by nás zabila. Hlavně by měl někdo těm nevzdělaným balíkům vysvětlit, že nemohou hlasovat o čemkoliv, co si zamanou. A počet podpisů, nutných k vyhlášení referenda, by měl být minimálně 30% oprávněných voličů, jinak nemá smysl referendum vyhlašovat...

1 hlas

No právě, že jsou blb.i.
Rozhodně minimálně 30% :-):-)

1 hlas

Nevím, kdo z vás žil ve Švýcarsku a nebím, kdo z vás volí fe švýcarských referendech, ale vím, že lidé blbí jsou O referendech ve Švýcarsku bych mohl napsat disertaci a o tom, že dnes si Švýcaři odhlasovali platit i nadále poplatky veřejnoprávní TV, o tom bychom se měli pobavit. Mimochodem, i moje žena hlasovala v souladu s názorem, který propagoval Bundesrát. Je neuvěřitelné, že lidé, kteří ve Švýcarsku nikdy nežili a nemají o přímé volbě, referendu, nejmenší ponětí, chtějí národu vnutit něco, co se k našemu politickému systému vůbec nehodí. Začněme s kantonálními pravomocemi a pokusme se to srovnat s pravomocemi našich krajů. Pokud bychom začali dělat nějaké kroky, museli bychom začít tam. A vůbec už si nedovedu představit referendum bez změny celého ústavního systému. Přemýšlejte lidi, než takovou hloupost začnete podporovat a propagovat.

1 hlas

Když byli lidé dost chytří na referendum o vstupu do Eurovazu, jsou dost chytří i na referendum o vystoupení.

4 hlasy

O to se přece vůbec nejedná. A referendum o vstupu bylo stejným nesmyslem, jako eventuelní o exitu.

0 hlasů

O to se zatraceně jedná. Referendum bylo opodstatněním vstupu, žádným nesmyslem. Konalo se ostatně i v dalších vstupujících zemích.

Když se ukázalo, co členství v Eurosvazu ve skutečnosti obnáší, je referendum najednou nesmysl?

0 hlasů

Skvěle se bavím, jaký strašný strach má pražská kavárna a v neposlední řadě padákový smrtihlav Kalousek a jeho TOP 0009 z referenda. Ano, pražská kavárno a smrtihlave Kalousku, klidně se může stát, že budete referendem vyzváni, abyste tady přestali smrdět a neprodleně odtáhli ke Kimovi do KLDR.

2 hlasy

Představa referenda podle idiota. Právě takové věci se předmětem referenda nikdy nesmí stát. Ale to vám fašounům těžko někdo vysvětlí...

1 hlas

Kvůli Kalouskovi se určutě referendum svolávat nebude,takže se nemá čeho bát.A jestli se vám povede pražskou nevím proč tak nenáviděnou kavárnu,když z těch lidí téměř nikoho neznáte,poslat ke Kimovi(taky nevím proč,když Kim je v podstatě přítel váš a nikoli kavárny),budete se slzou v oku vzpomínat jak fajn tu bylo za kavárny.Všřte mi,že pak už se skvěle nepobavíte.

0 hlasů

Pan Bartoš chce s referendem čekat na to, až se u nás vyřeší chudoba. To tedy do své penze nestihne.

1 hlas




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 06/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov