Kauza Poche
Politolog: Pokud ČSSD bude trvat na svém, čekají ji problémy

03.09.2018 15:19 Rozhovor

Kauza kolem Miroslava Pocheho stále neutichá. Prezident Miloš Zeman a premiér Andrej Babiš nominanta na ministra zahraničí odmítají, ČSSD si stále stojí za svým. Jan Hamáček navíc oznámil, že personálii, kterou původně chtěl vyřešit do konce prázdnin, vyřeší až po volbách.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Richard Roz (3 hlasy) 03.09.2018 18:15

    Už tady měla Top09 Kuní ksicht nyní socani Prdelní ksicht

  • Jiří Klempera (2 hlasy) 03.09.2018 15:28

    jen ten ksicht hovoří za vše , oranžády končej

  • Josef Dobeš (1 hlas) 04.09.2018 11:15

    Každý předseda vlády spolu s prezidentem vytváří koncepci zahraniční...

  • zdeněk adámek (1 hlas) 04.09.2018 07:00

    Hajzlmísa - volební urna socanů.

  • václav Ludvík (1 hlas) 03.09.2018 16:35

    Ta chamtivá zrůda sebou strhne i Hamčka Bába vás kopne do řitě a...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Ten pan politolog se asi bál říci, že král je nahý. Zřejmě - jak to tak vidím, je problém v tom, že Hamáček se s Pochem dostal do velice nepříjemné situace a pokus se získáním postu vedoucího koaličního partnera se setkal nejen s nelibostí nejen prezidenta a strany ANO - vítěze voleb, ale i valné části voličů, kteří v tomto - mimochodem dost primitivním - pokusu celkem logicky vidí snahu koalici rozeštvat i za cenu předčasných voleb - v nich by ovšem měla ČSSD pramalou šanci. Již dnes je na pokraji pětiprocentní propasti a mohlo by být ještě hůře. Tak trochu se opakuje její hra v minulé vládě, kde ovšem byla situace obrácená - házením špíny na ANO v naději, že ho voliči nebudou chtít, to katastrofálně ČSSD nevyšlo a kdyby byl Okamura méně paličatý (přišel o možnost se ve vládě prosadit a prosadit i většinu z jeho programu), tak by jeho pozice spolu s ANO na politické scéně byla dnes mnohem silnější a v příštích volbách by mohl kandidovat na jednu z nejsilnějších pozic v parlamentu. Tu ostatně již skoro měl a prohrál si ji sám. Je to škoda, obecná referenda byla přitažlivá, odvolatelnost a odpovědnost politiků rovněž. V otázce vystoupení z EU udělal chybu, klidně mohl počkat na další volební období, alespoň by bylo jasné, jakých chyb se dopustila VB a taky EU by byla již poučenější.
No, uvidíme, něco se stane a tuším, že to bude pro ČSSD velice nepříjemné - třeba to bude nakonec jak s Bohemkou, taky dnes máme dvě..........

0 hlasů

Hajzlmísa - volební urna socanů.

1 hlas

Je to dilema. Pokud na svém trvat nebude, bude to ještě horší a přistěhovalec si s nimi bude jen vytírat zadnici

0 hlasů

Už tady měla Top09 Kuní ksicht nyní socani Prdelní ksicht

3 hlasy

Ta chamtivá zrůda sebou strhne i Hamčka Bába vás kopne do řitě a budou předčasné volby.

1 hlas

ČSSD do té vlády neměla vstupovat, potvrzují se podezření, že tam budou jen jako zástěrka Babišovy vlády, který už chce ke všemu dělat sám i zahraniční politiku, i kdyby tam byl za ČSSD kdokoliv.

0 hlasů

Každý předseda vlády spolu s prezidentem vytváří koncepci zahraniční politiky vlády, ministr je jen výkonný orgán s hlasem poradním.

1 hlas

jen ten ksicht hovoří za vše , oranžády končej

2 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov