Průzkum
Přijde krize západní civilizace, věří většina Čechů

20.10.2017 19:38

Více než polovina Čechů vidí jako reálnou možnost příchodu krize Evropské unie a západní civilizace. Podle 32 procent se EU i Západ radikálně promění, ale až v příštích desetiletích.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Patrik Švantner (3 hlasy) 20.10.2017 20:06

    Západ zcvoknul a mentálně zdegeneroval, když sem do Evropy pozval...

  • Petr Dosoudil (1 hlas) 20.10.2017 21:25

    Jo...při pohledu z Moskvy jsme civilizace západní...při pohledu z...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Všechny předcházející cívílizace skončily krizí, protože nedokázaly řešit své rozpory a rozpory s ostatním světem. To se může stát i naší civilizaci. protože společenská praxe se nerada zabývá podstatnými problémy, resp. jak známo, zabývá se tím, až když dochází k maléru. Je to tím, že společnost ovládají vlivné zájmy současnosti resp. minulosti spojené s ekonomickými a mocenskými strukturami, čemuž asistují i právní systémy, nedostatek znalostí a celá ta byrokracie. Problém je potřeba chápat celosvětově, protože zejm, terorizmus již ukazuje náběh na tzv. střet civilizaci, který má své historické kořeny ve vývoji kultur a zvláště nerovnosti, nespravedlnosti atd. Lidstvo se může bez velkých problémů vyvíjet jen když dokáže plynule měnit svou strukturu, organizaci a přijímat efektivní strategie a reformy. Osud lidstva závisí na schopnosi a rychlostí rozvoje intelekturálního potenciálu a potenciálu mírového soužití a jejich převodu do politických systémů. Bez strategie rozvoje civilizace na Zemi se neobejdeme.

0 hlasů

jsme ve válce.západní civilizace od amerik přes evropu až po čukotku.poslední bašta odporu je střední a východní evropa a Rusko.poučme se z historie.když byla římská republika v nebezpečí,zvolila jednoho nebo dva senátory DIKTÁTORY na určitou dobu.ti identifikovali nepřítele a potom je rozsekali na sračku.navrhuji na diktátory na pět let orbána a putina.samozřejmě,caesar toho využil,překročil rubikón a to byl konec republiky.ale určitou dobu to fungovalo.

0 hlasů

Takže ještě několik desítek let levné holky z Česka, Slovenska, Polska, Maďarska, Rumunska a dalších zemích v bordelech a na silnicích mj. Rakouska a Německa - za zpěvu nejednoho politika tady i tam o tom jaké se to má krásné hodnoty? A až by to jíž takto nebylo tak jako "krize" (panstva, a tudíž všech jak se je přece takovými poslušnýmí domácími otroky*) ?

*
https://www.youtube.com/watch?v=OFXXNzim1Y0

0 hlasů

Rychlý překlad proslovu dle verze na:
http://ccnmtl.columbia.edu/projects/mmt/mxp/speeches/mxa17.html

-
Otroků se mělo dva typy. Starý typ a nový typ. Většina z Vás zná ten starý typ. Když o něm čtete v dějepise ohledně otroctví tak se mu říkalo "Strýc Tom". On byl domácím otrokem. A během otroctví se mělo dva druhy otroků. Domácí otrok a polní otrok.

Domácí otrok obvykle žil blízko svému pánovi. Oblékal se jako pán - nosil svého pána staré oblečení. Jedl jídlo které pán zanechal na stole. A žil v domě svého pána - pravděpodobně na půdě nebo ve sklepě, ale stále v domě svého pána.

A pokaždé když domácí otrok mluvil o své totožnosti, tak se vždy ztotožňoval ve stejném smyslu jak se ztotožňoval jeho pán. Když jeho pán říkal: "My máme dobré jídlo", domácí otrok by říkal: "Ano, my máme spoustu dobrého jídla." "MY" máme spoustu dobrého jídla. Když pán říkal: "My tady máme hezký dům", domácí otrok říkal: "Ano, my tady máme hezký dům." Když by pán onemocněl, domácí otrok sebe ztotožňoval tolik se svým pánem, že by říkal "Jaký je problém, šéfe? My nemocní?". Bolest jeho pána byla jeho bolest. A více ho bolelo když byl jeho pán nemocný než kdyby byl on sám nemocný. Když dům začal hořet, tento druh otroka by hasil tvrdějc než by samotný pán dělal.

Ale pak byl ještě jiný druh otroka na poli. Domácích otroků bylo méně. Masy - polní otroci byli tou masou, bylo jích mnohem více. A když pán onemocněl, oni se modlili aby umřel. (smích) Pokud by jeho dům začal hořet, oni by se modlili aby přišel vítr to ještě více rozdmýchávat.

Pokud někdo přišel k tomu domácímu otrokovi a říkal: "Pojďme a oddělme se.", přirozeně ten strýc Tom by říkal: "Jít kam? Co bych si počal beze šéfa? Kde bych žil? Jak bych se oblékal? Kdo by na mě dohlížel?" To je domácí otrok. Ale pokud byste šel k polnímu otrokovi a říkal: "Pojďme a oddělme se.", on by se Vás ani nezeptal kam nebo jak. On by říkal: "Ano, pojďme." A ten končil rovnou tam.

A dnes existuje domácí otrok 20. století. Strýc Tom 20. století. Je stejně tak Strýcem Tomem jak Strýc Tom byl před 100 a 200 lety. Akorát že je moderním Strýcem Tomem. Tenkrát Strýc Tom nosil šátek kolem hlavy. Dnes Strýc Tom nosí klobouk. Je ostrý. Obléká se stejně jak Vy. Používá stejných frází, stejný jazyk. Snaží se to mluvit l=pe než Vy. Mluví stejný akcentem, stejnou dikcí. A když říkáte: "Vaše armáda", on říká: "Naše armáda." Nemá vůbec nikoho kdo by ho chránil, ale pokaždé když se říká "my" on říká "my". "Náš prezident", "naše vláda", "náš senát", "naší poslanci", "naše to a naše ono". A on ani nemá místo v tom "naše a my" ani na konci linky MHD. A to je domácí otrok 20. století. ... Když někdo říká: "My máme problémy.", on říká: "Ano, my máme problémy."

Ale na scéně je ještě další Černý muž. Když někdo říká: "My máme problémy", on říká: "Ano, Vy máte problémy." (smích) On se naprosto neztotožňuje s jejích bryndou.
-

0 hlasů

U toho proslovu je pochopitelně nutno mít na vědomí, že byl z roku 1963 v USA kdy to s právy osoby některého odstínu pleti nebylo stále nic moc. Moje reference v předšlém komentáři se váže na tu docela absurditu toho, že když například Francie po desítky let bojuje s různými druhy povstalců, tak oblečeno do nového hávu najednou i Češi to mají jako svůj boj - což obzvláště absurdní když Vy vlastně nemáte to co Francouzi vlastní i v Africe ale děláte jako by se jednalo o Vaše. A nápodobně ohledně dalších věcí. Jakože například v Německu od konce války až nedávno se neustále více zadlužovalo (a například poslanec Bundestagu bere mnohem více peněz než poslanec Sněmovny), politici Německa mluví o "svých" obchodních zájmech, a mnohý Čech se zdá, že jíž skáče: "Ano, naše obchodní zájmy." byť když poslanci EU z Německa hlasují o clu EU tak ani neberou zřetel na to jestli to je i pro Čechy takto vlastně výhodné anebo chtěné. Od toho ta narážka na to, že "domácí otroci" kteří ani za sebe nemyslí, natož jestli takový vztah skutečně férový, jak akorát se má za to, že když je pánu dobře tak jako by to bylo vždy dobré i pro domácího otroka.

0 hlasů

"...obávají se příchodu krize EU"? To si dělají srandu, EU potažmo západní civilizace je v krizi už hezky dlouho.

0 hlasů

Západ zcvoknul a mentálně zdegeneroval, když sem do Evropy pozval muslimy. Muslimové se nikdy a nikde neintegrují, chovají se takhle už 1500 let. A nebudou se integroval ani nyní, to si mohou myslet pouze přihřátí zelení cvoci typu Matěje Stropnického. Pokud sem k nám bude chtít Západ muslimy výhrůžkami a vydíráním nacpat, máme právo Západ považovat za nepřítele.

3 hlasy

I my jsme zapadni civilizace :D

0 hlasů

Jo...při pohledu z Moskvy jsme civilizace západní...při pohledu z Paříže ,Bruselu či Berlína jsme civilizace východní.Stačí se dívat z potřebného směru....já ale rozeznávám i střední Evropu.

1 hlas

Čistě z geografického pohledu jsme střední Evropa. pouze různí fašisti nás nazývají východní Evropou a to proto, že to byl Drang nach osten, který způsobil, že jsme 40 let byli východem.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov