Dokument
Priority Rusnokovy vlády? Máme programové prohlášení

02.08.2013 10:14

DOKUMENT UVNITŘ. Vláda Jiřího Rusnoka dnes na mimořádné schůzi schválila své programové prohlášení a odešle ho do sněmovny, která by měla ve středu hlasovat o důvěře kabinetu. Dnes o tom budou jednat i sociální demokraté a komunisti, bez jejichž podpory úřednická vláda prakticky nemůže uspět. Konečné rozhodnutí obě strany avizují na úterý.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • jan janík (5 hlasů) 02.08.2013 10:44

    Kašlou vám na nějaké vládní prohlášení. Je jich stojedna a chtějí...

  • Hana Há (4 hlasy) 02.08.2013 10:54

    Konečně je tu někdo, kdo se začal starat o problémy země a řešit je....

  • hasmen @ hasmen (4 hlasy) 02.08.2013 10:57

    Já si myslím,že trojkoalice na tom nějaký mouchy najde...

  • Jan Groha (1 hlas) 02.08.2013 12:22

    V prohlášení je i obnovení důvěry ve státní orgány a legislativu. To...

  • Jacques Clouseau (1 hlas) 02.08.2013 11:45

    Země by potřebovala zákonnou úpravu spočívající ve vymezení činností,...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Doufejme, že se parlament nestane jen místem, kam se chodí podlézat prezidentovi. ČSSD, TOP 09 a ODS mají dnes větší zodpovědnost, než se může zdát.

0 hlasů

Já si myslím,že trojkoalice na tom nějaký mouchy najde...

4 hlasy

Konečně je tu někdo, kdo se začal starat o problémy země a řešit je. Obávám se, že takové priority značná část poslanecké sněmovny nemá. Možná, kdyby jim někdo přinesl dekrety na posty ve státních podnicích. To by bylo hlasů pro vládu! Pan Rusnok jednoduše nemá potřebný cit pro "politickou práci".

4 hlasy

O problémy této země se příkladně starala skupina Bratrů Mašínů. A několik jich i zdárně vyřešila. Nikdo jiný takto přímým řešením podobný úspěch zatím nesklidil. Ale při pohledu na syny Ruska v opilcově vládě, nikdy neříkej nikdy...

0 hlasů

V prohlášení je i obnovení důvěry ve státní orgány a legislativu. To je opravdu gól, když Balvín odvolá ředitele ND, který nastoupil první den do práce a ředitelské místo dostal pořádném výběrovém řízení. To mám fakt ve vládu s Balvínem větší důvěru. Fischer si bez problému hotovými penězi zaplatil propadákovou prezidentskou kandidátku od pochybných sponzorů.. To mám mít k němu důvěru, že toho sponzorství nikdo nevyužije? Koukám, že papír snese všechno. Jsou to ty známé kecy, kecy a zase kecy.

1 hlas

Země by potřebovala zákonnou úpravu spočívající ve vymezení činností, kompetencí a funkcí v jednotlivých složkách moci: co může vykonávat ministr a co poslanec, kdo může být státním úředníkem, soudcem, a čeho se musí přitom vzdát. Stejně tak kam až mohou jít, zasahovat a působit tržní, podnikatelské subjekty, a co musí při své činnosti omezit nebo pozastavit, aby mohly vykonávat výkonnou či parlamentní moc. Zejména pak vyloučit souběh výkonné a parlamentní moci. Odkládaný služební zákon je v tomto směru bezzubý. Dlouholeté debaty se nedostaly zatím dál než k poslanecké imunitě.
A po aspoň základní nápravě současného stavu není vidu ani slechu jak v úřadu prezidenta, parlamentě, ani v programovém prohlášení Rusnokovy samozvané vlády.

1 hlas

Kašlou vám na nějaké vládní prohlášení. Je jich stojedna a chtějí vládnout, i kdybyste živou vodu a perpetum mibile měli ! !

5 hlasů

Proč by neměli vládnout, když mají z řádných voleb 101 hlasů? Tedy víc než první Topolánkova vláda, stejně jako vláda ČSSD po vyloučení Grosse s lidovci a Unie svobody. Tehdy ani Zaorálek ani Paroubek nebyli pro předčasné volby, prý by šlo o selhání politiků.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov