Kouření v restauracích
Protikuřácký zákon měkne. Benda: Psali to pachatelé dobra

08.03.2016 19:47

Navrhovaný zákaz kouření v restauracích, barech a dalších podobných zařízeních se možná nebude vztahovat na elektronické cigarety. Mohl by se taky rozšířit výčet veřejných budov, v nichž by provozovatelé směli mít oddělené kuřárny. Vyplývá to z poslaneckých úprav takzvaného protikuřáckého zákona.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Karel Nakobyl (5 hlasů) 09.03.2016 06:39

    Odkud zase vyskočil ten parlamentní povaleč?

  • Luděk Ondračka (3 hlasy) 08.03.2016 22:35

    Poslanci se opět předvádějí. Pokud nebude totální zákaz, tak pak je...

  • Daša Fuksova (2 hlasy) 09.03.2016 08:49

    Naše nedostudovaná Bedna opět perlí své nápady. Jak je vidět, je to...

  • Honza Hloupý (1 hlas) 09.03.2016 00:07

    Celá diskuze a právní kutilství poslanců se naprosto míjí s podstatou...

  • Honza Hloupý (1 hlas) 09.03.2016 00:11

    Poslanci se opět předvádějí - úplný souhlas. Totální zákaz -...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Dokud člověku nic není "načechrává peří",pokud začne být vážně nemocen ,tak i ateista se dovolává boha.:-)

0 hlasů

Doplnene me prvni vety... Regulaci podlahove plochy nelze zabranit pronikani koure do nekurackych prostor. A stavajici zkusenost se stavebne oddelenymi prostory????

0 hlasů

V navrzich se hovori o podlahove plose pro kuraky, ale tou ohranicit sireni koure do nekurackych prostor. Navrhy by meli obsahovat technicke reseni pro oddeleni kurackych prostor ve smyslu odsavani apod.. Osobne je mi uplne jedno jestli nekdo kouri nebo ne, ale at me s tim jako nekuraka neobtezuje. Kurak si kvuli me nemusi prat zakourene obleceni, kurak o nekurakovi asi ani nevi, ale pokud si nekdo vedle me zapali, tak at si kour chyta treba do pytliku a nenuti me poodejit nebo zcela opustit zakoureny prostor. Takto to citim jako utok kurakuna nas nekuraky. Myslim, ze jeden kurak v mistnosti hrave obtezuje jednou cigaretou dalsich deset nekuraku.

0 hlasů

Paráda, hulit se bude dál.

1 hlas

U každého poslance bych předpokládal alespoň záblesk inteligence.Bohužel žiji v omylu.
Proč smrtící zálibu spojovat s lidskými právy?

1 hlas

Spíš než s lidskými právy s osobní svobodou - učinit svobodné rozhodnutí a nést za něj odpovědnost. Tuto možnost volby máme bohužel den ze dne menší.

0 hlasů

BENDA JE NESCHOPNÝ KARIÉRISTA JE MI TOHO CHUDÁKA LÍTO !! KDYBY TAM BYL MÍSTO NĚJ NĚJAKÝ ŠIKOVNÝ BEZDOMOVEC TAK BY TO BYLO MNOHEM LEPŠÍ A TAKOVÝCH TAM JE VĚTŠINA !! TĚM NAHOŘE UŽ KAPE NA MOZEK ZAČÍNAJÍ SE CHOVAT JAK NADLIDI, NĚJAKÁ NADŘAZENÁ RASA !!!! SÁM ZÁKAZ, PŘÍKAZ ZVYŠOVÁNÍ POKUT ZA PŘESTUPKY,NEKONTROLOVANÉ ZDRAŽOVÁNÍ,VODY, PLYNU, ENERGIE !! PANOVÉ VY NA TO TVRDĚ DOJEDETE !!!! MÁTE 8 KRÁT VYŠŠÍ PŘÍJEM JAK NORMÁLNÍ PRACUJÍCÍ ALE NA ROZDÍL OD VÁS ONI PRACUJÍ A TO VĚTŠINOU ZA 15000 HRUBÉHO !!§

1 hlas

Naše nedostudovaná Bedna opět perlí své nápady. Jak je vidět, je to nesmrtelný orgán. Prostě živit se prací není pro něj.

2 hlasy

Nemělo by být v tomto zákoně ustanoveno, koho se netýká v žádném případě? Že jsou mezi námi rovnější, kteří si svůj popelníček vydupou všude?

0 hlasů

Nechat na majitelích, zda bude hospoda kuřácká či ne, ale jinak zakázat kouření všude na veřejnosti. Jediné správné řešení.

0 hlasů

Nechat na majiteli to lze (ve slušné společnosti) jen v případě, že majitel je na place sám bez jiného personálu.

0 hlasů

Odkud zase vyskočil ten parlamentní povaleč?

5 hlasů

Celá diskuze a právní kutilství poslanců se naprosto míjí s podstatou problému. Vrcholně perverzní postoj státu, který se na jedné straně nestydí z prodeje drog - alkoholu a tabáku - inkasovat desítky miliard a na straně druhé i za cenu porušování základních občanských práv dělá z konzumentů jmenovaných drog vyvrhele, proti nimž je třeba nemilosrdně bojovat. Protože to není boj s kouřením a pitím, to jsou zákazy jako takové a kdyby to nebyl právě teď tabák a alkohol, bylo by to něco jiného (což už se mj. také připravuje - např. boj s obezitou). Prostě budete žít tak, jak my vám určíme a ještě si to krvavě zaplatíte.

1 hlas

Poslanci se opět předvádějí. Pokud nebude totální zákaz, tak pak je to úplně jedno.

3 hlasy

Poslanci se opět předvádějí - úplný souhlas.
Totální zákaz - projděte si dějiny a hlavně následky zavedení prohibice v USA mezi světovými válkami. USA se z tím způsobeného nárůstu organizovaného zločinu nevzpamatovaly dodnes. Kromě toho totální zákaz prodeje tabáku a alkoholu by zasadil státnímu rozpočtu velmi těžkou ránu.

1 hlas




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov