Sociální sítě
Psi neumírají, ale chcípají, napsal truchlící ženě Bělobrádek

29.08.2017 20:30 Původní zpráva

Předseda lidovců Pavel Bělobrádek rozvířil vášnivou debatu na sociálních sítích. Ženě, která psala smutný status o tom, jak jí umřel pes, napsal, že umírají pouze lidé, zato zvířata chcípnou. Dále připojil zmínku o liberálně levicově orientovaných lidech. Na jeho slova na Twitteru reagoval i Miroslav Kalousek.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Milan Dvořák (14 hlasů) 29.08.2017 21:12

    Belobrádek to vysvětlil , zvířata chcípají nebo mohou být poražena....

  • Josef Vrána (3 hlasy) 29.08.2017 21:23

    Konečně nějaký politik řekl pravdu. Ovšem vyrábět skandál z hysterie...

  • Henex (3 hlasy) 30.08.2017 10:43

    Bělobrádek je necitlivý a cynický de-bil. Pes, který s vámi žije...

  • Henex (2 hlasy) 30.08.2017 10:58

    A proč včely umírají? Protože si jich vážíme! Jinak je to hmyz, jako...

  • David Lejdar (2 hlasy) 30.08.2017 01:16

    Njn, ne všichni bumbají čaj z lahvínky pro mimina... někteří čaj pijí...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Když zesnul náš Punťa, brali jsme to pro něj jako vysvobození. Jednou se s ním zase setkám v nebíčku.

Barevný život není suchá a přesná věda. Nestandardně používaná terminologie oživuje naši řeč, svědčí o hravosti mysli. Probouzí cit, vyluzuje úsměvy, .... Bělobrádek svým poučováním spíš přiživuje vzájemnou zášť. Ale nějak mě ta jeho neohleduplnost k němu docela sedí.

0 hlasů

Bělobrádek nepřekvapil, fakt protivný člověk.

0 hlasů

Pan Bělobrádek ať si říká co chce. Můj pes, který byl pro mne nejlepším kamarádem prostě UMŘEL a jak tady už někdo napsal - umírají všichni živí tvorové a ostatně i stromy .

1 hlas

Nechápu, co se tady děje za hysterii. Jsem již postarší z generace, co četla Raise, Klostermanna, Jiráska a podobně a z té doby si pamatuji že umíraly pouze včely. To, co se děje dnes, že si lidé místo dětí pořizují psy, které si berou na noc do postele a dělají z nich kreatury různými oblečky a podobně nechápu. Zejména staré ženy tím řeši situaci, kdy si nejsou schopny sehnat muže, který by s nimi vydržel. Psi nám ani jejich majitelům na důchody nevydělají, na to musíme mít děti. Pes patří na dvůr do boudy. S panem Bělobrádkem alespoň v tomhle naprosto souhlasím.

0 hlasů

Neznám starou ženskou, co by si uvázala na krk starého nemocného protivného dědka. Asi aby mu mohla vařit a kurýrovat ho... To si radši každá pořídí psa, je s ním zábava a neotravuje.

0 hlasů

A proč včely umírají? Protože si jich vážíme! Jinak je to hmyz, jako každý jiný. A vážit si můžeme i psa, kočky nebo jiného živého tvora, protože s námi putují životem a dělají nám radost. Váš přístup je zcela účelový: využít a použít. Musíme mít děti, aby nám vydělaly na důchody. Doporučuji vám účelově "chcípnout", abyste tu zbytečně nezacláněl a ušetřil tak státu peníze, stejně už nejste pro společnost žádným přínosem a řečeno s ČSSD, z národohospodářského hlediska jste nepoužitelný... :-)))

2 hlasy

Bělobrádek je necitlivý a cynický de-bil. Pes, který s vámi žije mnoho let, je především kamarád a kamarádi umírají. Zřejmě se tento pitomec snaží o co nejnižší volební výsledek. Do jeho ordinace bych nešel ani se žížalou...

3 hlasy

U nás na malém městě psi umírají běžně. Když někomu umře pes, tak na žal koupí kamarádům po štamprli. Není ten Bělobrádek nějak netolerantní? Paní psala svůj příběh, nic jiného.

0 hlasů

Umírají všichni živí tvorové, ty "veterináři"... Bože, to je ale vůl...

1 hlas

To ten klerikál vyčetl z bible anebo je opravdu jen produkt brněnské veteriny, známé masokombinátním přístupem ke zvířatům?

1 hlas

Obávám se, že tento člověk má masokombinátní přístup i k lidem. Vyvolává ve mně takový nepříjemný "nordický" pocit, dovedu si ho představit v uniformě SS...

0 hlasů

Ať ten pes chcípne nebo zemře, Babiš by ho dal do salámu.

0 hlasů

Mimo člověka umírá také včela. Jinak ryby lekají a savci třeba pocházejí, nebo zdechají jak píše pan Bělobrádek.

0 hlasů

Ja potopit uz potapejici se stranu :-)))
Nejdriv zahlasi, ze svobodne/rozvedene matky si za to muzou samy a misto zebrat u statu by si mely najit chlapa.
A ted tohle?
Tuhle prolhanou sebranku uz budou volit tak maximalne mistni ruda vemena hemenex a ok :-))))

1 hlas

Njn, ne všichni bumbají čaj z lahvínky pro mimina... někteří čaj pijí např. tzv. chawanem.

Stranou toho, ono se to pojetí poněkud liší od jazyku k jazyku.

Například v angličtině se sice rozlišuje mezi jídlem a krmivem, ale například u psů se mluví jasně o "psím jídle" - ať jíž protože se má jasno, že to jídlo není vyloženě jak usekaná tráva kterou by člověk těžko strávil nebo protože se psa má za poněkud více než tzv. hospodářské zvíře i když i u těch se někdy má vazby jak popsané například v 2 Samuel 12:3.

A ohledně slov jako například "narození" nebo "smrt" se co vím v moderní angličtině moc rozdíl nedělá jak se má docela jasno, že člověk biologicky vzato savec, byť se ten technický žárgón u doktorů a veterinářů možná liší - ale kdyby každá profesní skupina začala veřejnosti vykládat tu svou definici slov jako by měla obecnou mono-platnost mezitím co se akademicky právěže nemá jednotný slovník všech oborů kde co pojem to jeden význam, tak to by argumentativně byl ještě větší zmatek. Viz například slovo "integrace" která v matematice má docela odlišný význam než jakým to slovo používá některý politik jako například i p.Bělobrádek.

Dále by se vlastně jistě dalo mluvit o tom, v čem se člověk a zvíře vlastně liší. Jakože když se mluví například o duši a že ji člověk má, tak v rámci toho argumentu se nezdá proč by ji tedy nemělo i zvíře. A to tedy argumentativně není čím se dá rozlišovat, jakože buď duši mají jak lidé tak zvířata, nebo ne. A když se je následně u argumentů typu, že pitva lidské mrtvoly ukázala, že hlavní rozdíl je ten, že člověk má komplexnější mozek se značnou šedou vrstvou než jak to má například pes (a další rozdíl spočívající na konci horních končetin obzvláště ohledně palce), tak to jistě docela rozdíl je ale zas ne takový aby se dělalo jako když průměrný politik má IQ jak pes, že by to znamenalo jako by se kvůli tomu o politicích mělo mluvit slovníkem z ních dělající jako by se jednalo o rostliny kteří jednoho dne prostě uhynou a že se je potom prostě hodí na kompost.

Jinými slovy, ve starších dnech někteří na některých místech možná měli za uznanou pravdu, že jenom člověk má duši. Ale očekávat aby se obecný jazyk odvíjel od pojetí některé filozofické školy která současně v některých věcech ani nekáže to co kázala před staletími, to se mi osobně zdá poněkud jako moc velké očekávání. A nápodobně, profesní žárgón je prostě "jenom" to, kde zemědělec o stádu kráv obvykle nemluví jako o své rodině ale to neznamená, že by kvůli tomu každý musel nahlížet na krávu jako by se jednalo o rostlinu nebo dokonce o naprosto neživou věc.

2 hlasy

Konečně nějaký politik řekl pravdu.
Ovšem vyrábět skandál z hysterie potrhlých slepic, které si kompenzují vlastní mindráky zbožšťováním zvířat, by se snad dalo akceptovat, kdyby se nedělo vůbec nic důležitějšího.
Ale ono se toho děje docela dost.
Fakestream se prostě překonává.

3 hlasy

Nad druztevnim lanem Vrana krakora. Nejste vy take a vet doctor jako ten zahadnej blondak Belobradek. Vy jste stejne patheticke psycho jako on. Jinak va preji to same jako jemu, to croak, to drop dead, dope.

0 hlasů

Konečně nějaký politik řekl pravdu? O tom, co se děje v politice, nebo ve státě, nebo jakou pravdu politika máte na mysli?

0 hlasů

Belobrádek to vysvětlil , zvířata chcípají nebo mohou být poražena. Tak doufám že svojí "porážku" ve volbách ponese statečně a může si to klidně nazvat zhasnutím nebo chcípnutím.

14 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 06/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov