Premiér Sobotka
Referendum vyvolá vlnu nacionalismu, Česko musí zůstat v EU

24.06.2016 19:20

Výsledek referenda, v němž britští občané rozhodli o vystoupení své země z EU, podle českého premiéra Bohuslava Sobotky vyvolá v celé Evropě vlnu nacionalismu a separatistických tendencí. Návrhy některých českých politiků, aby se Česko rovněž pokusilo vystoupit z EU, před novináři odmítl, bylo by to podle něj proti českým národním zájmům.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Kamil Socha (10 hlasů) 24.06.2016 20:12

    Soudruhu Sobotko, jednou se unijní buzerace a totalitní nadvlády...

  • Josef Vrána (7 hlasů) 24.06.2016 21:51

    Ale nemusí, Dluhoušku, nemusí. Ostatně brzo už nebude v čem zůstat.

  • Honza Hloupý (7 hlasů) 24.06.2016 23:12

    Eurohujeři (jako např. Sobotka) by si po brexitu měli dávat pozor na...

  • Vítězslav Neumann (7 hlasů) 24.06.2016 23:40

    Sobotko! to jsou pouze tvé kecy! Voda se vaří, a ať chceš nebo ne,...

  • Jaroslav Beneš (6 hlasů) 25.06.2016 12:50

    Proti českým národním zájmům je především islamizace země s Vaší...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Sobotka - jako vždycky chytrý jak rádio, ale hlavně pro sebe. Jako s OKD.

0 hlasů

A tohle máme za předsedu cvlády? Snad oparvdu jen do času

0 hlasů

... "Musíme tomu čelit tím, že poukážeme na to, že společně jsme silnější, že společně jsme úspěšnější," ... řekl předseda české vlády.

A proto jsme se se Slováky rozdělili, že? Bože ti politici mají kecy a jenom kecy. Vždy jak sebjim to hodí.

0 hlasů

pokud v Bruselu budou poslanci ala Polcak z TOP tak se rozlucme s vlastnimi narodnimi zajmy

5 hlasů

Proti českým národním zájmům je především islamizace země s Vaší vydatnou pomocí. Lži, kterými nás zásobujete (jste proti kvótám a současně k nám chcete přitáhnout v prvním kole více než 3000 mohamedánů. Pokud dále v EU, pak jen po důkladné reformě. Tu však nelze udělat se stávající politckou scénou, abych nechodil daleko, např. s Vámi.

6 hlasů

"islamizace", tím se jako myslí když si čtu například Wagnera, nebo VW v Mladé Boleslavi, tak to je nápodobně germanizace přece?

0 hlasů

Pro menší státy to je bez politického společenství argumentativně v některých případech horší například ohledně toho, že ať jíž Wilders nebo někdo jiný, domlouvat bilaterálně něco například s Německem by se zřejmě řídilo zájmy Německa, a pokud si Německo slibuje více obchodu pro vlastní přístav/y bez dohody o otevřených hranicích...

0 hlasů

Na druhou stranu, když se například možná i Nízozemí potýká se značným nárůstem vloupání do bytů, jakože v Německu prý docela značný nárůst nejen takové kriminální činnosti, tak argument řádného zabezpečení sice zní normálně, ale obzvláště v zemi/ích kde se má nějak za to, že obvyvatelstvo jak masa vlastních dětí tak se asi má i kdeco co nespadá do trestní činnosti jako protívící se. Například že někdo provozuje českou hospůdku v Amsterdamu, která sice ne exkluzivně pro Čechy, ale místním v ulici se možná prostě nelíbí, že by museli chodit o ulici dál kdyby měli zájem o výběr ze značek na které jsou zvyklé, a nějak je prostě nenapadá, že možná stejně nebudou dvě hospody kdyby tu českou vytlačili, že nějaké moc multikulti prý nebo podobně. Technicky vzato by možná i otevřeně argumentovali, že zlá EU která se systématicky stará o nějaké že najednou české hospody v Amsterdamu, aby tomu dali šmrnc nacionalismu ve smyslu obrozenectví a usilování o vlastní nezávislost, ale technicky vzato to dle mého mínění není skutečný nacionalismus ve smyslu například nacionalisty Masaryka směřující k nezávislosti vlastní země ze spárů ne vyloženě dohodnuté nadvlády tamtěch. Spíše jako kartelovství ve smyslu "ty jó, tam v české hospůdce myjou sklenice, kdo s tím jako má konkurovat...". Což ne, že nutně až tak, ale když kdo argumentuje pro (například) EU a to také jenom na základě kartelovských zájmů (jakože argumentativně obava o Babišův podnik a podobně), tak zřejmě poněkud těžké najít společnou řeč a společné pochopení. Ne, že bych osobně něco takového předhazoval například p. Sobotkovi, ale když například já s trvalým bydlištěm v ČR a EU občanstvím nedostal podporu v nezaměstnanosti jak ji dostali české občany, tak já osobně nevidím vyloženě, že by společné pochopení existovalo. Což nemíním jako příklad mého vyloženého anti například EUovství, ale když v EU to je prostě, že například Česko může mít mauty a podobně, ale Německo nějak záhadně nesmí protože prý ne v souladu s evropskými normami, tak to je prostě takové podivné jako, a ne vyloženě překvapení, že nejeden v tom nějak nevidí valný smysl když to takto chodí.

Stranou toho všeho, jako potomek převážně Prusů (kteří by bývali asi těžko měli problém když česká hospůdka v Berlínu a podobně), a potomek osob z NDR, tak v mém pojetí jsem pruský nacionalista který by ihned hlasoval pro samostatné Prusko kdyby se vůbec někdo ptal, jakože od roku 1871 (vznik druhé říše) došlo systématicky k potlačení pruského národovectví a dalších v jménu údajného mononěmectví či co, roku 1932 došlo k de facto zrušení Pruska (se zákazem se k tomu vyjadřovat), potom k likvidaci nejednoho který spadal pod Prusko, a navíc i po odsunech (kde 2/3 z bývalého Pruska, stranou toho, že Twangste původně spíše baltské a že Slezsko argumentativně prostě země sama o sobě, ale delší čas pod pruskou korunou a potažmo prostě také pruský lid a nejen Berlín a Braniborsko) takové jako "blé tamti" ze strany nejednoho němce, natož ne vyloženě jednotné vyrovnání možností jednotlivců z NDR. A jako takový nacionalista bych hlasoval i pro vypadnutí z toho Spolku. Což potom ne nutně, že trvání na isolacionalismu i že ne problém, že různé církve a možná i česká hospůdka, ale takový jako nacionalismus, pokud tedy nemíníme si udělat tu námahu a používat vícero pojmů k odlišování mezi výstupem jako takovým a vyhlášení nezávislosti, to je v mém pojetí docela pochopitelná věc.

0 hlasů

Dluhos namazal ples poradne indulonou a rozbehl se na Berlin, kde Mutter Makrela uz v predklonu ceka :-)))))

3 hlasy

Takže po brexitu, čekáme to znamená univerzální heslo: whoexit? XD

1 hlas

Sobotko! to jsou pouze tvé kecy! Voda se vaří, a ať chceš nebo ne, půjdeš taky...

7 hlasů

Ale nemusí, Dluhoušku, nemusí.
Ostatně brzo už nebude v čem zůstat.

7 hlasů

Eurohujeři (jako např. Sobotka) by si po brexitu měli dávat pozor na používání slov jako "musí" a "nesmí". Aby zase za čas nehysterčili jako dnes ráno.

7 hlasů

Mám s toho špatný pocit , Merkelová svolává zakládající země EU a tím dala jasně najevo že dělení pokračuje.
EU musí se reformovat a to velmi výrazně, jinak -xit bude pokračovat. Merkelová spustila rozklad Evropy a nyní se snaží s toho vytěžit pro Německo maximum, nebude se přeci bavit s těmi ostatními ty už využili a zbohatli na nich. Když si uvědomíte co nám EU vše zakázala,či nás omezila a pak porovnáte to s tím že to co nám zakázali či nás omezili , nám oni dodávají a my nesmíme ani ceknout. Jen připomenu, Cukr, Sklo, Porcelán, Textil, Obuv, všechny potraviny a dodávají nám jedy a naše normy zrušili. Tak bych mohl pokračovat, to že jsme jen otroky pro zahraniční firmy za nejnižší plat, to mají hlavně na svědomí naši politici a utekl čas jedné generace a jsme na tom pořád stejně mizerně, EU západní nám utíká čím dál tím více.

4 hlasy

Jednotné některé standarty bych osobně nebral vyloženě jako nějaké starohabsburkské utlačování, či podobně.
Tedy, ne že bych zas měl takový přehled o každém nařízení a podobně, ale například když se říká "hele lidi, rum to je z cukrové třtiny (a že má takový až onen podíl toho či oného), prosím takto respektovat takové označení" tak v mém chápaní naprosto normální věc o tom mít jako jasno při sdílených trzích nebo sdíleném trhu. Státům to při tom také ušetří muset sledovat co každý zemský soused dělá, jakože když někdo vysokoalkoholický nápoj nazývá limonádou tak obchodník nemusí nutně hned mít vlastní laboratoř, a zákazník ať je kdekoliv má prostě poněkud jasněji co je vlastně co.

Co se týká například textilu, když prostě z té Ásie značně levnější, a zákazníci koupí levně i kdyby v kapsi měli, tak to vypadá jak to vypadá, a co vím se to týkalo i období před EU. A ne že by se to týkalo jenom bazarů, ale i například německé značky má nejeden artikl vyrobený v Ásii, a že i kdyby se v ČR mělo jakože spíše laxní přístup k ochraně životního prostředí jak v některé asijské zemi, tak ne nutně hned důvod vyrábět v ČR neboť faktorů je vícero.

Že se například z ČR kupuje mléko do Německa, to jistě existuje, a pro mnohé prostě hlavní cena při tom všem, což potom nehezké co se tak slyší, že někde pracovní podmínky, ale technicky vzato nikdo nebrání aby si podnikatel vyráběl mléčné produkty dodávající je jako výrobek na německý trh atd. Téma toho, že ÚP někde více někde méně tlačí aby se koukalo makat a že tedy nicmoc co z toho, tak to poněkud téma samostatné, při čemž je jistě i podstatné jakou životní úroveň se očekává a když se očekává jako moderní vyspělý občanský standart, a ne že jako vesnice za středověku, tak samo od sebe to nejde byť jistě pomáhá když se má něco v nějaké oblasti kde profit značný a pomáhající platit i nemalé mzdy a další investice atd.

0 hlasů

Co se potom specificky například toho, že někdo furt máká za poměrně málo peněz, a vlastně by neměl problém kdyby se rotovovalo po 6 měsících když tedy stejně další pracovní místo není, a podobně, to je jistě ne irelevantní, ale v rámci jako sebeorganizace to je prostě v rámci jako sebeorganizace, jakože kdyby přišla například pí. Merkel a nařídila aby Češi měli dohlížet aby tamta paní nemakala 200+ hodin za měsíc, tak by se to zřejmě bralo horší než právěže vlastní odbory a vláda a volba té paní atd.

0 hlasů

Soudruhu Sobotko, jednou se unijní buzerace a totalitní nadvlády zbavíme, jednou znovu získáme suverenitu a nezávislost. To ty už budeš ale v hajzlíčku, víme ?!

10 hlasů

sobotka opět nejchytřejší

6 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov