Kabinet úředníků
Rusnok skládá vládu. Ministrem zahraničí Kohout, práce Koníček

01.07.2013 09:47 Aktualizováno 01.07. 16:06

Ministrem práce a sociálních věcí ve vládě Jiřího Rusnoka bude bývalý ředitel Lesů ČR a bývalý poslanec ČSSD František Koníček. Řekl to po setkání s Rusnokem v Kramářově vile.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Pavel Šimurda (7 hlasů) 01.07.2013 10:43

    Odborník z Lesů je právě ten nejsprávnější odborník na Ministerstvo...

  • Jacques Clouseau (5 hlasů) 01.07.2013 11:01

    Dobrý manažer se drží svého podniku. Do politiky leze jen tehdy, když...

  • Jaroslav Bradáč (5 hlasů) 01.07.2013 10:32

    A jak by se z něj ten odborník asi stal? Domácím či korespondenčním...

  • Jacques Clouseau (5 hlasů) 01.07.2013 10:49

    Nám kdysi říkal učitel M-L tento vtip: Lid buduje socialismus a lidi...

  • Josef Lustig (5 hlasů) 01.07.2013 11:07

    Co se nepovedlo Bilakovi 1968, vlada DELNIKU a ROLNIKU, to se povede...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Podle politologa Jana Kubáčka Zeman Ústavu jmenováním vlády odborníků neporušil: „Vyložil ji extenzivně, přesto jeho postup Ústava ČR může akceptovat a akceptovat bude. Změna způsobu volby prezidenta se nemohla nepodepsat do způsobu chování prezidenta. Dříve byl prezident volen sněmovnou a Senátem. Musel tedy brát větší ohled na Parlament, aby mohl být zvolen a znovuzvolen. Čili prezident musel více vycházet vstříc zákonodárcům a politickým stranám, protože oni rozhodovali, zda bude zvolen. Miloš Zeman vychází z optiky přímé volby. Byl přímo zvolen občany. Má silnější mandát a současně strany ke svému zvolení tolik nepotřeboval a tolik potřebovat nebude.“

2 hlasy

Hezké, jak to souvisí s článkem?

1 hlas

Toho Kubáčka asi vezme Rusnok do vlády.

2 hlasy

A byl v ČSSD /Zem nebo v SPOZ? Jinak těžko..

2 hlasy

Koukám, vy dva "demokrati", že jste se v minulém režimu i něco přiučili, že? Kdo nejde s námi jde proti nám! Pokud si pamatuji správně, Kubáček neinklinuje k levici ani omylem. A má právo napsat svůj názor jako vy. Jen vyhodnotil , asi správně, fakta. Tak se s komisařem uklidněte, dejte si pohov. Nic se neděje.Jen možná dostanou občané konečně šanci znovu rozhodnout.No. To přežijete, nebo ne?

2 hlasy

Nežereš maso, nepoznáš vtip....

2 hlasy

Žereš maso, dostaneš dnu...:-))

1 hlas

Paní Dvořáková upřímně,kdo je Vám milejší, zloději, kteří zde sedm let tunelovali republiku(S-karty,tunel Blanka,Dopravní podniky,Opencard,IT technologie prakticky na všech ministerských úrovních) a mohl bych takto pokračovat ještě dlouho, a nebo lidé, kteří ještě ani nemohli dokázat co dovedou?Je ta Vaše nenávist a animozita vůdči nim jenom Váš osobní třídní boj, a nebo chladný vlastní kalkul?

3 hlasy

Žádný zloděj mi není příjemný. Ale to, co se tady nastoluje, není šance pro čisté lidi, ale naopak, rychlá šance pro lidi, kteří už to mají vykalkulováno dávno. Směr je daný. Všichni z nich už dostali spoustu šancí - Toman, Pecina, Koníček, ale ještě k tomu potřebují politickou moc. To není úřednická vláda, to jste vážně Johane nepochopil? Proč to nejsou odborníci, ale lidé dávno spjatí se Zemanem a s jeho ruskou cestou nahoru?

1 hlas

Johane, pro paní Dvořákovou je zloděj jako zloděj, třídní boj s tím nemá nic společného. To je váš problém, že do toho taháte svůj politický postoj a že rozlišujete, který zloděj krade v zájmu lidí a který naopak.

2 hlasy

Johanovi pode mnou: ještě skoro 10 milióů lidí tady nebylo ministry a nemohli nic dokázat. Proto bude jeden člověk podle nálady (nebo podle svých dlouhodobých zájmů) vybírat, kdo si to zkusí dnes, kdo zítra??

1 hlas

Komisaři, ať koukám, jak koukám, žádný politický postoj v mém příspěvku nevidím.Jen jsem se podivoval nad tím, že se zde"odsuzují" lidé, kteří ve funkci ministra ještě nemohli dokázat vůbec nic.

1 hlas

""vůči nim"

0 hlasů

Je úžazné sledovat , jak narychlo sehnaná vláda těch , kteří mají zkušenosti a budou vládnout několik měsíců , velmi vadí idiotům , kteří volí zloděje , jenž nám vládnou 23 let !!!

5 hlasů

Voličům s tak významnou psychiatrickou diagnozou jako "idiocie", ani taková prkotina, jako volba grázla a zloděje vadit nemůže.On to totiž nerozlišuje, protože rétorika a myšlenkový postup voleného, je mu velmi sympatická, což podvědomě vnímá tak, jako že je mu mentálně velmi blízká.

2 hlasy

"narychlo sehnaná vláda" je super termín, to sedí:)))))

1 hlas

Kohout je mj. poradce předsedy Senátu PČR Milana Štěcha a předsedy Asociace krajů ČR Michala Haška.

5 hlasů

a tudíž kritérium odbornosti splňuje na 100% :((

4 hlasy

Co se nepovedlo Bilakovi 1968, vlada DELNIKU a ROLNIKU, to se povede Rusnokovi 2013.

A pak ze neni zadny pokrok !

5 hlasů

Je jedno koho nám Rusnok představí, chce to předčasné volby a já se divím, že vůbec našel někoho, kdo mu kývnul. Když už je řeč o sKartách, kdo za ten binec zodpovídá, Drábek, proč se už nezodpovídá???

2 hlasy

Odborník z Lesů je právě ten nejsprávnější odborník na Ministerstvo práce a sociálních věcí...protože je na to třeba jít "od lesa"...

7 hlasů

..jsem nadšený, spokojený a šťastný...

2 hlasy

..začínám pomalu ale jistě přecházet k sociální demokracii...oni ti socani dokáží ten "lid a národ" skutečně líp bulíkovat, než pravice....která chce , aby "lid a národ" chápal jakési potřeby a nutnosti...musí to vést ke strašné frustraci, když to "lid a národ " neche chápat...

5 hlasů

Taky o to začínám uvažovat,já se musím furt honit kvůli pár kačkám a Palas si mezitím vozí prdel v Maybachu a staví palác za 50 mega.Není nic krásnějšího,výnosnějšího a pohodlnějšího než pomáhání chudým a utlačovaným.

3 hlasy

..ano, při pomoci chudým právě vždy platilo a platí "korunka ke korunce"...a chudých je hodně, takže potom je i na toho Maybacha...když OSN a EU pomáhalo Bosně a Hercegovině..tak tam měly Mercedes a BMW největší odbyt..když jsem jel potom z Kninu do Splitu, tak to vedle mne fikal jeden Bosňák za druhým v super fárech...i můj chorvatský ubytovatel mi říkal, ti v těch velkých autech, to jsou ti, co v Bosně rozdělují pomoc chudým...

3 hlasy

Němci do Řecka pumpují miliony,Řekové zase nakupují jejich tanky Leopard,pomoc chudým se prostě vyplácí.

2 hlasy

Nám kdysi říkal učitel M-L tento vtip:
Lid buduje socialismus a lidi na něj serou...

5 hlasů

...když nám vysvětloval rozdíl mezi lidem a lidmi.

3 hlasy

No to jsem ráda, že tady máme dalšího apolitického odborníka, naprosto nespjatého s byznysem...

5 hlasů

A jak by se z něj ten odborník asi stal? Domácím či korespondenčním samostudiem? Já jsem zase rád, že se J.Rusnokovi daří přesvědčit opravdu lidi, kteří už něco umí. A nebudu se zlobit, pokud budou plnit to, co říká, že tam vydrží až do voleb. A do kterých a kdy budou, záleží jen na tzv.101 kolalici, kdy se umoudří, a složí mandáty. Do vládních postů se v tomto volebním období už vrátit nesmí. Za žádnou cenu.

5 hlasů

Takže až příště třeba nějaký nekomunistický prezident pověří sestavováním vlády Kalouska, i když bude mít koalice KSČssd 101 hlasů,tak se taky bude čekat,až soudruzi a přátelé složí mandáty?

2 hlasy

To byste ale nesměl "zapřahat vůz před koně". Pokud to bude normální koalice , po proběhlých volbách, tak to neudělá ani M.Zeman. Ale koalici, která ty hlasy dává dohromady po vynucené demisi, demisi pro závažné porušení demokratických principů země, a to ještě podmíněným způsobem, takřka korupčním:"Podpoříme vám prozatím jenom Mirku, a pak se uvidí, co dáte?" Navíc vládu, ve které se vyměnila většina ministrů, pro průsery a neschopnost. Vládu, která si proti sobě postavila většinu obyvatel země. Která nedodržuje ani to, co sama deklarovala. A dělá to, co před volbami neřekla. M.Zeman ve volební kampani deklaroval, že tahle vláda musí skončit, protože je neschopná a nedůvěryhodná. Ale bez demise premiéra by to sám nikdy nemohl realizovat. Pokud chtějí současné vládní strany znovu vládnout, ať si k tomu znovu obhájí mandát u voličů. Pokud obhájí, prezident jim v tom nezabrání a ani to nebude zkoušet. Pokud neobhájí, bude to jen a jen jejich vina. A čím dříve budou volby, tím dříve bude jasno.

4 hlasy

Jediné trefné: "lidi, kteří něco umí". No comment, co umí.

2 hlasy

Jo, ten bude obzvlášť citlivě posuzovat sociální problémy nemajetných vrstev....
:-)
Něco z jeho "cívíčka":
Intersigma, a.s., generální ředitel
I.B.C. Praha, s.r.o., jednatel
Ministerstvo práce a sociálních věcí, náměstek ministra
PS PČR, poslanec
Jiné významné funkce, pozice, členství, tituly, ceny
člen SR VZP, člen DR PPP CEntrum, a.s.
-------------------------------------------------- - ------------
Jakým vozem jezdíte?
BMW 740 iL

Sporty: jaký/jaké děláte třeba i jen rekreačně?
tenis, golf

4 hlasy

A to si fakt myslíte, že sociální problematiku by nejlépe mohl řešit někdo, kdo "vybírá popelnice nebo sbírá druhotné suroviny, kupříkladu dekly od kanálů"? S touhle vaší logikou to tak vypadá. Podle praxe má odborné předpoklady.To že se mu daří znamená, že je schopný manažer.Jestli všehoschopný, to dopředu nikdo nemůže vědět, ať ukáže, jestli ho vybrali dobře.

1 hlas

Dobrý manažer se drží svého podniku. Do politiky leze jen tehdy, když chce přihrát něco své firmě (viž Šiška a spol). Na takového manažera stát ve finále doplatí víc než by doplatil na Vašeho vyběrače popelnic....

5 hlasů

Tak teď mi došlo, proč vlastně se Kalousek a spol.tak křečovitě drží svého koryta.Díky za informaci.

1 hlas

S vámi je fakt legrace.A proč tam lezl Drábek? A proč musel táhnout Vondra, "chovný" kus politiky? A co byl, teda podle vás, jak říká klasik, Kocourek? To přeci s profesí nemá nic společného. Buď je odborně schopen zvládnout post, a nebo ne. A zkažený charakter najdete u jakékoliv profese. Paradoxně lépe se hajzlíci na funkce protlačí přes stranické sekretariáty. Přímá volba je na eliminaci přeci jen o něco lepší.Nikoliv samospasitelná, to uznávám.

2 hlasy

:))
"Nabídku jsem obdržel, a sice na post ministra práce a sociálních věcí, a nabídku jsem přijal," řekl novinářům po rozhovoru s Rusnokem Koníček. "Kdo zná mé cívíčko (životopis), tak asi ví, že já jsem nikdy žádné výrazné politické ambice neměl a mně jde spíš o věcné manažerské řízení," dodal.

Koníček v minulosti působil jako náměstek ministra práce a sociálních věcí. Od června 2005 do začátku roku 2006 byl poslancem za ČSSD. Za sociální demokracii byl opakovaně zvolen v komunálních volbách do zastupitelstva obce Jinočany. V letech 2006 až 2007 vedl Lesy ČR.

Tož co dodat?

5 hlasů

Nikde nevidím rozpor nebo problém? Nebo se člen obecního zastupitelstva nesmí stát ministrem? Když může knihovnice vést Parlament, a dokonce má tu nesoudnou a nestoudnou drzost aspirovat ne předsedu vlády, tak co tak zásadního vadí na člověku, který na MPSV pracoval jako náměstek, a tudíž o tom něco ví? A má manažerské schopnosti, objektivně? Nebo spíš vadí, že je spojován s levicovou stranou?

3 hlasy

Tak znovu: buď je sestavena vláda ze zástupců stran podle sestavení parlamentu vzešlého z voleb - anebo se tady prosazuje přednost sestavit vládu z čistých odborníků. Co spojuje sestavenou vládu "odborníků" Rusnoka je kritérium členství v ČSSD (ovšem jen těch, kteří jsou za Zemanem). Nebo vás napadá jiné kritérium pro tyto odborníky? Nevím, když se na ně dívám, tak snad kritérium váhy nad 120 kg, ale to je doufám jen náhoda, nikoli kritérium.

4 hlasy

Tak znovu. Můžu lhát, krást, podvádět, nedržet slovo, ale dokud mám 101, budete držet hubu a krok. I když jsem před volbami sliboval něco jiného, i když jsem vyměnil většinu ministrů pro neobhajitelné průsery, i když jsem nakonec pro průser musel skončit sám, máme právo!!! vám srát na hlavu, dokud máme 101. Obhajujete neobhajitelné. Sama musíte vědět proč.

2 hlasy

Proto potřebuje ochranku...

2 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov