Povolební situace
Rychetský: K přímé demokracii Česko není způsobilé

03.11.2017 16:48

Česko není v tuto chvíli způsobilé k zavedení přímé demokracie včetně obecného referenda. Prozatím se totiž vůbec nezabývalo otázkami, zda vůbec a v jakých případech všelidové hlasování potřebuje. Na debatě k 25 letům od vzniku ústavy to uvedl předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Josef Kohout (6 hlasů) 03.11.2017 17:49

    Oč jsou čeští občané méně způsobilí rozhodovat v referendu oproti...

  • Danuše Kramolišová (6 hlasů) 03.11.2017 17:33

    Moje slova, hlavně, že jsme měli dost na to, abychom odhlasovali...

  • Kamil Podlešák (5 hlasů) 03.11.2017 18:59

    Kecy, bývalý bolševiku Rychetský. Přímá demokracie je naopak skvělý...

  • Karel Musil (5 hlasů) 03.11.2017 17:42

    Rozumné názory, jako vždy

  • Petr Dosoudil (4 hlasy) 03.11.2017 19:22

    Je pravda že Švýcaři mají jinou mentalitu, neprožili válku a jsou z...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

PROČ HOVOŘÍ ZA 6 MILIONU VOLIČŮ ???AŽ UDĚLAJI REFERENDUM A JE KLID !!!!!PROČ BY NEMOHLO BÝT I REFERENDŮM O ODVOLATELNOSTI SOUDCU A USTAVNÍCH SOUDCU ??????

0 hlasů

PROČ HOVOŘÍ ZA 6 MILIONU VOLIČŮ ???AŽ UDĚLAJI REFERENDUM A JE KLID !!!!!PROČ BY NEMOHLO BÝT I REFERENDŮM O ODVOLATELNOSTI SOUDCU A USTAVNÍCH SOUDCU ??????

0 hlasů

jojo, pro bolseviky, jako rychetsky nejsou Cesi zpusobili :-)))
ten komous se nezapre :-))))

3 hlasy

Je škoda že Rychetský nikdy nenašel dost odvahy kandidovat proti Zemanovi na prezidenta. Na rozdíl od něj není magor. Mohli jsme si při stávajícím rozložení sil ušetřit léta ostudy s hradním opilcem.

1 hlas

Odvahu by určitě našel, ale vůli k té oběti? Protože stát se prezidentem je definitivní oběť osobnosti.

0 hlasů

šéf Českého nejvyššího soudu by měl mluvit Česky.co to je irritují?slogany jakž takž.mlufte Česky zabedněnci.

1 hlas

Rychetský mluví česky výborně. Jestli máte raději sloveso dráždí, tak si ho dosaď...

0 hlasů

nikde nepíši,že mluví špatně Česky.pokud ale prudí jako člen soudu ve veřejné funkci,má mluvit Česky.v Čechách.tak,aby rozuměli i absolventi pomocných škol,jako jeroným.to irritují je z hebrejštiny nebo jidiš?ve strakonicích si může breptat jak chce.

0 hlasů

Je pravda že Švýcaři mají jinou mentalitu, neprožili válku a jsou z několika národností a tak jejich přístup a zodpovědnost je na jiné úrovni.Nepředpokládám ale, že by jen víra v jejich správné rozhodnutí postačila k institutu přímé demokracie a obecného referenda. Tam ty pojistky demokracie zaručeně jsou a nemusí se u nás vymýšlet, když se dají , třeba s drobnými úpravami, použít.Je to jen o vůli a strachu politiků o svá jistá křesla, ať se děje co se děje.V tomto čase to prokázali dostatečně.

4 hlasy

u nás té války taky moc nebylo,pár set let.ovšem v Rusku existovala demokracie před celým švýcarskem.byla přímá.dala nám slovo soviet.a vytrvala přes 300 let.dokonce tam měli ne jednu ale dvě demokracie.před magna charta!

0 hlasů

Přímá demokracie není o tom že se pár lidí sebere, napíše petici a šup ono s něco zakáže a nebo povolí.To by byla opravdu anarchie.Takováto věc musí mít pevný řád, včetně pojistek opravdové demokracie, aby nemohla být zneužita.A to je otázka konsenzu všech politických stran.To hlavní je, že politik musí nést za své rozhodnutí zodpovědnost ( i finanční, když je to rozhodnutí špatné) a odvolatelnost pokud soud rozhodne o jeho vině....což je u nás opravdový kabaret, kdy Ráth se už řadu let vysmívá občanům, a soud ho i přes důkazy není schopen posadit za katr, zatímco soudem neprokázaná trestná činnost Babiše z něj udělala zloducha, který zničí republiku.Takže právě politické strany, co se náležitě předvedly před volbami jsou ty, které nepřímo podporují žádosti občanů o referendum a odvolatelnost politiků.

2 hlasy

Pojistkou je revidovatelnost. Jedno referendum lze zmanipulovat. Ale pokud lidé budou moci vyvolat referendum opravné, není to velký problém. Důležité je, aby žádné rozhodnutí nemohlo být zabetonováno navěky, jak se o to dnes mnozí poličtí křiváci snaží.

0 hlasů

Kecy, bývalý bolševiku Rychetský. Přímá demokracie je naopak skvělý způsob, jak se bránit čím dál tím odpudivějśí Evropské unii a vám, eurobolševikům.

5 hlasů

Ruský troll Podlešák je placen za rozbíjení naší země, přímá demokracie je rychlý způsob jak toho dosáhnout. Tahle krysa se za pár rublů neštítí ničeho.

2 hlasy

I ty jeden žlutý kozlíku!Co to meleš?

3 hlasy

Druhý ruský prostitut se ozval.Tahle lidská špína se podpírá navzájem ve své ubohosti.

2 hlasy

Pokud o nás rozhodují politické elity, které nedodržují to, co volčům slíbili,kteří jim nenaslouchají , tak za svá rozhodnutí mají mít odpovědnost a té jsme se doposud nedočkali.Když v přímé demokracii se občané pro něco rozhodnou, tak i za své špatné rozhodnutí si ponesou přímou odpovědnost právě oni.

Pouze hlupáci, kteří si nevidí do h.u.b.y. jako třeba night sider, napíšou takový nesmysl, že demokracie jen pro lidi s IQ 125+. Ona to už pak není demokracie ale elitářství....to ale pochopí i člověk s IQ 50-

4 hlasy

Jak se elity staly elitami? Když rozhodne přímá demokracie o přejmenování Dolní Moravy na Horní - protože je to logické - ponesou za to rozhodnutí odpovědnost i obyvatelé králicka, přestože byli proti?
Až si zodpovědně na ty dvě otázky odpovíte, dejte si přeměřit íkvé...

0 hlasů

Primou demokracii jen pro lidi s IQ 125+

0 hlasů

přímá demokracie existovala v Rusku ve dvou státech a vydržela tam přes 300 let.není divu,Rusové mají vyšší inteligenci.proto se je snažili zotročit mongolové 300 let a semiti židobolševici 70 let.v tóře píše mojžíš ve 325-9 přikázání,že semita žid může zotročit rodinné příslušníky na 3 roky,ostatní semity židy na sedum let a gojímy na furt i s jejich dětma.to je rasizmus jako když ho vyšije.o to se snaží babiš bureš s rychetským,sorosem a spol.

1 hlas

Ledvinko přihlašte se v nejbližším blázinci a u vchodu jim předejte tento příspěvek. Bude o vás dobře pečováno a nám všem ostatním se uleví od vašich rasistických hovadin.

3 hlasy

čtěte trochu,než začnete někoho osočovat,mešuge.v tóře i v talmudě se vypráví o otroctví.přečtěte si něco o prokletí hama.co je to EBED víte?canaaity a ostatní goimy mohli držet a dědit semiti židi bez časového omezení.semity židy museli propustit po sedmi letech otroctví.já jsem tóru a talmud nesepsal.nadávejte si jejich autorům.ne mě.já vám přináším poznání,ale autor toho nejsem.jo,novgorodská republika a i pskovská byly přímo demokratické a to od roku 1136 až do roku 1478.připadáte mi jako negramot,neschopen logické diskuze a rasistický semita žid.jak říkám,čtěte víc a BEČTE míň.

3 hlasy

Koho zajímají tyhle vaše rasistické tirády, árijče?
Vždyť stále jenom sebe usvědčujete z úchylné nenávisti k židům. A já rasisty nikdy neměl rád , řečeno slovy klasika.

3 hlasy

nemůžu být arijec,když jsem Slovan,mešuge.to jsem vám už vyložil před časem.tak přestaňte podsouvat a lhát.nic o nenávisti nepíši.pouze vám čtu bibli,tóru a talmud.nenávist jste dodal vy.jinak k věci nic?to mi jen dokazuje vaše nižší IQ.komu není z hůry dáno v apatice nekoupí.

3 hlasy

Oč jsou čeští občané méně způsobilí rozhodovat v referendu oproti Švýcarům pane Rychetský? A že jim to tam funguje hodně dlouho i bez zpitomělých politiků.

6 hlasů

Rozumné názory, jako vždy

5 hlasů

Moje slova, hlavně, že jsme měli dost na to, abychom odhlasovali vstup do EU...teď máme IQ tykve, že pane Rychecký...

6 hlasů

Pred 15 lety meli jeste lidi vetsi nadhled, dneska resi pos*any maslo a skialpinujou Buresovu ritj

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov