Dohady před volbami
Schwarzenberg: Zeman nemá právo diktovat stranám koalice

23.08.2013 15:10 Aktualizováno 23.08. 16:33

Šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg se po schůzce šéfů parlamentních stran na Pražském hradě ostře ohradil proti výroku prezidenta Miloše Zemana. Ten v rozhovoru pro server www.parlamentnilisty.cz uvedl, že je proti případné povolební koalici ČSSD a TOP 09.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Stan Král (21 hlasů) 23.08.2013 15:42

    Švancík má akorát právo táhnou ze země kterou za pomoci Havla okradl

  • frigo (20 hlasů) 23.08.2013 15:23

    Jestli někdo kolaboruje, tak je to Schvarzenberg, jeho pšátelé jsou...

  • František Adamko (16 hlasů) 23.08.2013 15:37

    Bože Čwarziku , ten Zeman Ti leží v žaludku a to je dobře , dělá to...

  • Daša Fuksova (13 hlasů) 23.08.2013 15:49

    První potrefený se ozval!

  • Stanislav Kohout (12 hlasů) 23.08.2013 15:49

    Nikomu nevyhrožuj a mrkni občas na to jaké z Tebe padaj hovadiny

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Role státu a politiky bez ohledu na způsob voleb
aneb Stát versus lid a smysluplnost téhož na rozdíl od dupnutí gangů

...

1 hlas

Monopolizace kapitálu a jejích dopady na národní tržní hospodářství
aneb Jak některé cesty levice a pravice, i přes odlišnosti, vedou k podobným propadům

...

0 hlasů

Ano pane schwarzenbergu, diktovat směl jen kalousek a vaše TOPka.

6 hlasů

Myslím, že částečně jde poněkud o to, zjednodušeně řečeno, že zdánlivě děda Zeman chce být sám předsedou rodinné rady (vlády), respektive to určovat na základě osobních sympatií, a říct kdo si smí hrát s kým a kdo ne. V poněkud obecnější řeči, jde o to, že sněmovna a senát jsou "něco" a ne jen tak nějaké hradní komory. Což na druhou stranu neznamená, že by prezident byl nikdo a dokonce si osobně myslím, že měl mít slovo na věci, ale osobně spíše myslím jako systémové (od, že se tak nějak řekne například že se přestaví sněmovna a aby strany netrávili rok hádáním o to v jakých barvách, po ...).

Tak či tak, líbí se mi, že se řec částečně točí kolem toho, že prezident Zeman poněkud odmítá roli razítkovacího stroje.
A, když mnozí poněkud jako národní rodiče ale docela klukovsčtí/zděvčalití, tak je/jsou prarodiče poněkud další ne-li jedinou autoritou.

0 hlasů

Tak udelaji opozicni smlouvu jako Zeman s Klausem a vec je vyrizena :))))))... kdyz je to neslucitelne :))

0 hlasů

Opoziční smlouvou nebo koalicí s Kalousem, by si ČSSD nad sebou podepsala ortel smrti. A vzhledem k tomu, že u nich rozhodně funguje pud sebezáchovy, tak nikdy takovou blbost neudělají. A veškeré řeči okolo toho jsou pouhé novinářské žvásty které mají za úkol zasévat mezi jednodušší voliče nejistotu a pochyby.

4 hlasy

Pan Schwarzenberg s Kalouskem diktoval této zemi několik let svoji vůli a všichni vidí jak to dopadlo.Je potřeba trochu tomuto "dobrákovi" říci, že tady je na rozdíl od něho Zeman doma a je zvolen většinou volících občanů, na rozdíl od tohoto světoběžníka Khárla von Cik Cak.

11 hlasů

Co vím, tak to byla řádně zvolená, stvrzená, atd. vláda, která jako taková, systémově, neporušovala práva a potažmo nedávala i přes nespokojenost nad ní žádný důvod k ozbrojené vzpouře či podobně. To, že p.Nečas odstoupil po nemanželské aféře bylo v první řadě kvůli tomu neoprávněnému odposlechu+sledování.. ke kterému sice nevím jak ale zdánlivě jasně došlo, ve smyslu, že aféra samotná byla a je mnohým poněkud jedno asi že přece ne jako v nějaké Islámské republice kde by se koukalo na to, že z Úřadu vlády není bordel či podobně. :) Ale když už se to provalilo...

Ohledně toho Vašeho pojetí "doma" a související mi to přijde poněkud škoda, že to tak berete. Kdyby šlo o volbu starosty a jeden z kandidátů byl někdo kdo se tam před měsícem přistěhoval, aniž se kdy odtamtud odstěhoval, a to úplně odněkud jinud, tak bych takové námitky naprosto chápal a pokud by u toho nebyla alespoň nějaká značná kvalifikace (například expert na kanalizační systémy a související a situace městské kanalizace v bídném stavu a je jasné, že se to opravdu nedá odkládat pokud se tam stále chce žít) i souhlasil. Na druhou stranu, nejen v rámci EU je možné aby kandidoval jakoby p. Černithora/Černohora/Černohorák atd. nápodobně například v Rakousku. To, že se vyčítá narozenému Pražákovi p.Schwarzenbergovi, že se s rodinou po zabavení "odstěhoval" v roce 1948 kdy mu bylo kolem 11 let, to se mi celkově zdá ne-fér. Co Schwarzenbergovi jako rod za války, to přesně vše nevím, ale v rámci celkové spjatosti stojí určitě za zmínku, že rod měl v Českých zemích hlavní sídlo od 17. století. Co se týče jako česko-rakouské(-německé) provázanosti, tak historicky jistě byla všeiljaká, a současně myslím jde částečně o to, že po válce a železné oponě to je pro mnohé na stranách poněkud jako odlišné světy. Což nutně ne vyloženě úplně kvalifikace p.Schwarzenberga, ale dělá to dojem, že se zapříčinil na odbornému ošetření jizev, které by se možná časem hojily jako samy, ale myslím, že je obecně souhlas aby se na to podívalo a ošetřilo. A myslím, že v rámci ekonomické provázanosti je ještě co "dohnat", byť to jistě dělá dojem, že EU značně pomohla přemostit problémy vzniklé válkou a železnou oponou, ale když například podnikatel v ČR u Česko-Rakouské hranice potřebuje něco objednat, tak se politicky dá ovlivňovat aby podnikatelé v Rakousku mysleli i na nabídky v češtině, a podobně, ale ta konkrétní nabídka / poptávka je na těch podnikatelích.

2 hlasy

Švanctrumberk, přítel sudetských nacistů a katolické církve, historických nepřátel českého národa.

8 hlasů

Koalice ČSSD a Top 09 je Zemanem uměle vytvořené téma proti jejich voličům

3 hlasy

Zeman timto jiz ted ovlivnuje volice a snazi se jim vnutit kombinace sveho prani.

1 hlas

Kdo skončí dříve ? Buran - nebo buranostán ?

Nejzkorumpovanější jsou čeští kolektivističtí, ba stádovití voliči: za guláš, mávátka a jalový slib čehokoli prodají svůj hlas komukoli. Šarlatánský systém, založený na zhruba rovnoměrném zisku „standardně klauzemanovsky“ získaných hlasů pro falešné, umělé, neautentické a následnické partaje, vzniklé rozpadem „vedoucí síly KSČ“, nutno nahradit občanskoprávním adresným a zpětnovazebním systémem, z občany permanentně individuálně prověřovaných nejlepších zastupitelů - bez ohledu na jejich partajní příslušnost. Národní mužstvo se také sestavuje z nejlepších hráčů – nikoli „většinově“ z nejvlivnějších klubů a jejich bafuňářů, zajištěných finančně na čtyři roky. Každé jiné řešení je „falešný a prázdný“ šarlatánský trik.
„Nepartajnická politika“ (podobná nezávislé advokacii), na bázi občanského zákoníku založená, má reálnou a logicky zdůvodněnou šanci, a to univerzálně.Všechno už tady jednou bylo – jenom zodpovědný občanskoprávní, adresný a průběžný volební systém na bankovně účetním principu dosud nikoli.Nepomůže nic jiného, než úplná obousměrná personální ručitelská adresnost a zpětnovazebnost volebního systému na voliče, včetně možnosti levného a voličsky osobně zodpovědného referenda i přímé volby kohokoli :„Státy se prostě udržují těmi principy, na kterých vznikly“ (korupčník TGM).
Existuje stručný a logický, na partajích nezávislý projekt adresné spoluvlastnické demokracie (nikoli však falešné, diletantské a klamavé tzv. „přímé demokracie“): v článku „Právní stát" na google:
http://www.inuru.com/index.php/spolecnost/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-volby

4 hlasy

"Koalice by byla proti vůli voličů"? Ožrala zapomněl, že je otcem opoziční smlouvy.

4 hlasy

Zřejmě se za patnáct let ze své chyby poučil. Mimochodem, nazývat hlavu státu ožralou je sprostota a hulvátství proti kterému se tady tak často právě vy farizejsky ohrazujete.

8 hlasů

Prsident je ozrala a hulvat !!!!!

3 hlasy

Nemůže být hulvát, toho tady představuješ ty !

1 hlas

Vy jste opravdu zdegenerovaní renegát a pitomec.

5 hlasů

"zdegenerovaný" a nejen pitomec.

5 hlasů

Stejný jako pitomci z mafie TOP 09, Kraďousek a nevzdělaný, zdegenerovaný nácek!

4 hlasy

Už je na tom tak špatně,že neví co kde blábolí.

7 hlasů

Mynář by neměl kandidovat když zůstane ve stejné době tzv.kancléřem, přesněji vedoucím kanceláře prezidenta, tedy vysokým státním úředníkem. To by neměl čas vykonávat funkci za kterou je vysoce placen, nárok na dovolenou ještě nemá a i kdyby si vzal neplacené pracovní volno, což asi neudělá, tak by nevykonával svoji úřední funkci. Taková privilegia nemá žádný státní úředník a nemůže je mít ani Mynář proto, že je oblíbencem prezidenta a jeho tiskovým mluvčím.

6 hlasů

Kandidovani ve volbach za soucasne funkce kanclere v presidentske kancelari je nemyslitelne. Je tam stret zajmu a pristup k informacim.

3 hlasy

Jenomže mu to nikdo nezakáže, naopak president ho bude podporovat - bohužel je to tak, na střet zájmů a etiku tihle lidé kašlou.

1 hlas

Kníže je jako vždy mimo.

10 hlasů

Kníže ? Zdegenerovany a posirajici se buran.

5 hlasů

Tondo, nech si udelat test inteligence a ja ti dam za kazdy bod euro; jedina podminka: zverejnime vysledek.

2 hlasy

Pépi, kde seženeš tak narychlo 120 euro?

8 hlasů

Dík, pobavilo. :-)))

2 hlasy

To jsem mel za 2,2 hodiny jako honorar. Z toho jsem zaplatil odvody a zbyla mi necela polovina cash :)

1 hlas

:-DDDDDDDDDDDD

3 hlasy

Je úsměvné, že o testu inteligence píše někdo jehož IQ dosahuje maximálně 40.

2 hlasy

Josef až dotáhneš mého tak si poděkuješ hochu, pokud toho jsi vůbec schopen.

5 hlasů

Diktatura ma mnoho tvari, jedna se jmenuje pseudodemokracie.

3 hlasy

Máš pravdu za tykadla se zavíralo za protektorátu a modroboševismu, kterého byl kníže účasten.

8 hlasů

Za bolševika nemusel člověk ani tykadla namalovat a visel, než se dověděl, co vlastně udělal. Tak by se vám to zase líbilo, dědo, co?

2 hlasy

Píšete dost velké blbosti, zatímco Smetana seděl ve- dle vás- vzorové demokracii, kdy vládla ODSTOPLIDEM a na Hradě seděl Václav Klaus, takže, modrá squarda v plné parádě.

6 hlasů

Píšete dost velké blbosti, zatímco Smetana seděl ve- dle vás- vzorové demokracii, kdy vládla ODSTOPLIDEM a na Hradě seděl Václav Klaus, takže, modrá squarda v plné parádě.

1 hlas

Bojovat proti neexistující možnosti je u Zemana laciné gesto. ČSSD přece nemůže uzavírat koalici s knížetem, Kalouskem, Drábkem a jinými z TOP09. Nadto taková prohlášení nemají žádný právní význam.

0 hlasů

Je dobře, že K. Schwarzenberg považuje pravo levý přístup k politice za překonaný. Praktická politika musí v každé fázi hledat určité dosažitelné společenské optimum a vytvářet podmínky pro slušný život. Toto optimum je ale obvykle jen jedno a jistě mohou na to být a jsou různé názory nebo politické akcenty. Tyto názory ovšem nemají stejnou pravdivostní hodnotu. A to vyžaduje porozumět problémům doby a prohlubovat i vzájemné porozumění. Protože problémy země potřebují mnohem sofistikovanější vedení, které se zase musí opírat o širokou podporu, řešení vyžaduje, jak jsem již několikrát uvedl, vytvořit širší sjednocující platformu směrem k novým šancím pro zemi. S nějakou zastaralou technologií moci a zakopanými pozicemi nelze uspět, vrátí se to jak bumerang.

1 hlas

"Opouštíme parlamentní demokracii" To je jen dobre, za 23 let se ukazalo ze to nefunguje a na stridacku, podle toho kdo byl zrovna u vesla, se jen rozkradalo. Zastupitelska demokracie u nas proste fungovat nemuze a je jedno kdo tam zrovna bude on prilezitost dela taky zlodeje. Je potreba zmena systemu a ne jen zatrepat a prohazet par kresel.

4 hlasy

Nepochopili jste, že jde o vaši svobodu. Kdyby vám někdo ze síťovky vytáhl housku, tak se seserete vzteky. Vy, příznivci lháře Zemana jste gumy :-) Čekáte den "D" kdy udělá pečený holub zatáčku a půjde na přistání. Nejste schopni pochopit, že den "D" je ten, když ráno vyrazíte do práce...

5 hlasů

Milý pse Baryku,
Když nám někdo „vytáhne housku ze síťovky“, pak se můžeme pouze ZESRAT (třeba vzteky), ne SESRAT!

Ovšem, můžeme se SESRAT dohromady, abychom ty Tvé nesmysly, co tady furt píšeš, už nemuseli číst, jasné, nebo ještě ne?

Je třeba se nejprve naučit česky, abys mohl vůbec s Čechy komunikovat! Tak že ještě jednou: ZESRAT a SESRAT mají zcela odlišné významy. OK?

5 hlasů

Švancík má akorát právo táhnou ze země kterou za pomoci Havla okradl

21 hlasů

vy jste ale boží hovádko, což? on musel v roce 1948 "odtáhnout" ze země, kde se narodil a joho předci tu po staletí žili. a kde byli vaši předci v té době soudruhu?

2 hlasy

Važ slova desperáte!

2 hlasy

Ale on ma pravdu predsedo.

5 hlasů

Nikomu nevyhrožuj a mrkni občas na to jaké z Tebe padaj hovadiny

12 hlasů

Bože Čwarziku , ten Zeman Ti leží v žaludku a to je dobře , dělá to výborně , zatím nejlepší prezident , ví o čem mluví a jak na to , bravo

16 hlasů

Ano, vaše ega jsou limitována. To Zeman ví a tak vám bude debilně patlat citáty, které neexistují, citovat osobnosti, které to nikdy neřekli, ale jak jsem napsal, vaše ega jsou limitována.
Jestli chcete, mohu vám vyjednat u prťavýho Toníka zkušební let.

5 hlasů

Tak lepší je mít aspoň limitované ego, než nemít žádné, není-liž pravda, PUŇŤO?

7 hlasů

A proč by nemohl?
Na rohu Zlatnické bydlí prťavý 60-ti letý Toník a ten zase každé ráno u pekaře hlásí, že odpoledne poletí do vesmíru. Kolik má vzít housek, musí mít tento "kosmonaut" napsáno.
A je snad Toník větší pitomec než Zeman?

2 hlasy

Tak nevím, jestli je Toník větší pitomec než p. Zeman, ale Ty jsi 100% větší pitomec než Toník, není-liž pravda?

6 hlasů

Kdo by v ČSSD navrhnul koalici s kteroukoliv ze stran bývalé koaliční sebranky, by si podepsal politickou popravu. To by prokázalo, že je jedno s kým vládnu - hlavně, že vládnu a občané jsou mi ukradení.
To samozřejmě platí i o kterékoliv jiné straně kde by nějaký ten člen bývalé sebranky přestoupil. Kecy o tom, že se není možné spojit v koalici s KSČM jsou pouze idiotské názory těch, kterým se to dříve nepovedlo. Vzpomeňte na Kalouska ? Nebo na takové věci se vzpomínat nesmí? Nesmí se vzpomínat na Čalfu který pomohl Havlovi na post prezidenta? Nesmí se vzpomínat na Dlouhého, Tlustého a další a další bývalé členy KSČ? Nebo se připomíná jemom to, co se právě hodí?
Důležité je jak se kdo zachoval, co pro republiku a občany udělal a ne kolik si nakradl.

12 hlasů

Čest Dášo! Tak jak si užíváš ten blahobyt? Koalice s komouši bude možná až v kamenolomu :-) Čest.

1 hlas

První potrefený se ozval!

13 hlasů

spíše potrefená husa se ozvala. fuchsová fuchsová, že oni zase nevědí, coby roupama? tak schválně, co udělal soudruh seemann pro republiku? já bych řekl třeba opoziční smlouvu, není-liž pravda? takové to rozdělení moci, co vy na to milostivá? a že by čalfa pomohl havlovi na hrad? kde jste zase k tomu přišla? další ze lží zemanovců? na to byli specialisti sovětští poradci při procesech s horákovpou, g pikou, posléze s centem slánského atd. ale k tomu se samozřejmě nebudete vyjadřovat, to byla jen propagace cia, vy jste přeci nikdy nikoho nemučili, nepopravili, to všechno bylo jen naoko, že soudružko! že vás hanba nefackuje lišková. tak je to německé jméno k vám příhodné - nomen est omen.
fr

0 hlasů

Bože, ty jsi ukázkový blb, pravičák, že?

4 hlasy

Nechejte ho. Nejlepší je jak se ukazuje. Prostě je k smíchu. Stejné to bylo s koalicí. Čím víc křičeli, tím víc jim padaly preference. naši občané nejsou idioti a za vlády bývalé "koalice" poznali co je to za sebranku. V poslední době se už starali jenom o žehlení svých průserů.
Stejně směšné je, že Nečas si myslí když bude mít plnovous, tak se před naštvanými voliči schová - jak ubohé, co?

1 hlas

Jestli někdo kolaboruje, tak je to Schvarzenberg, jeho pšátelé jsou rakušáci a sudeťáci........

20 hlasů

a s kým kolaboruje? kolaborantem je zeman, který spolupracuje s lukoilem a hlavně se soudruhem šloufem. ale to se vám nehodí do krámu, což? tak si halt musíte vymýšlet a lhát. typické pro prolhaného zemanovce. ten se taky prolhal k presidentování. ale to evidentně nikomu nevadí, že se lže. hlavně že mohu někoho pomluvit. to zůstalo všem komunistům v krvi.fr

2 hlasy

Bože, vy jste blb, vaše IQ dosahuje ztěží čísla vašich bot, neskutečné, takové hovadiny! Ani se nedivím, že se svým IQ stačíte jen na to, být malý český přidisráč Kódla, nevzdělaného, zdegenerovaného uslintaného, ušišlaného, prolhaného politického turisty a nácka, který ani neumí českou hymnu a za manželku má dceru gestapáku, bravo, vymytý bezmozku!

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Knize-vzdy-pel-pisen-toho-kdo-ho-zivil-281629

4 hlasy

Drive se problem frigo resil napisem "servit je vul" v pristi hospode na zachode.

2 hlasy

Je vidět, že už jsi dlouho nebyl v Čechách. Dnes se na záchodcích objevují nápisy Servíte promiň, už nejsi vůl. Vúl je Lustig.

5 hlasů

To co jste napsal je prostě ubohost,

2 hlasy

Váš názor, ale i kdyby, nic to nemění na faktu totalitních manýrů ze strany Zemana.

2 hlasy

Val, val a nežvaň !

7 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov