Kritika
Šéf ČSSD Sobotka: Fischer musí ve vládě skončit

13.07.2013 11:12

UVNITŘ ANKETA. Nový ministr financí Jan Fischer by měl kvůli neprůhlednému financování své prezidentské kampaně ve vládě skončit, řekl předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Přemysl Kadlec (13 hlasů) 13.07.2013 11:43

    Sobotko, nejdříve si ve vedení ČSSD ujasněte, co vlastně chcete a...

  • Karel Dvořák (9 hlasů) 13.07.2013 12:00

    Proč myslíte, že popírám sám sebe? O osobě Fischera si nedělám...

  • Antonín Novák (8 hlasů) 13.07.2013 13:46

    Rusnok je docela vážený člověk a vůbec nechápu kde sebral odvahu...

  • Zdenka Zwiebel (8 hlasů) 13.07.2013 14:13

    Jo, jsou to holt dilemata - já si taky Fischera ve vládě velmi, velmi...

  • Karel Dvořák (8 hlasů) 13.07.2013 11:02

    Jen tak dál pane Sobotko. Jak vidno ČSSD je skutečně ve svých chybách...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Jen tak dál Bohušu :-))))))))))))))))))

0 hlasů

Za chvíli začne soudní líčení s Rathem, jestli začne mluvit, tak zažije tato republika ještě zajímavé přesuny. Okamžitě ČSSD bude dělat vše proto aby volby byly co nejdéle a lidi pozapomněli na tuto aféru a co se v ní ještě ukáže.

2 hlasy

:-)))))

1 hlas

ČSSD nezdržitelně pracuje na svém pádu z místa nejsilnější strany. Pravice má největší aféru v dějinách Čechistánu, ale díky hlupákům ve vedení socdem se snad nejvíc píše o ČSSD... Samozřejmě určitou roli hraje i to, že média má pod palcem Kalousek.

6 hlasů

Je opravdu k neuvěření, co tato strana dokáže svou liknavostí udělat pro své vlastní oslabení. Před minulými volbami k jejímu oslabení přispěla největší měrou média bušící do Paroubka a milovníci vajíčkyád na Facebooku, a nemalou měrou i Paroubkova nešťastná zpupnost a nabubřelost, teď si zase ubírají body svým lavírováním, stanovisky typu "neříkám tak, ani tak", včetně některých nesmyslných návrhů i výroků členů vedení. Kdyby měla socdem v čele skutečného leadera, dokázala by za dané situace vytlouct ze současného tristního stavu politiky takový kapitál, že by musela vyhrát volby s takovým počtem hlasů, až by si ani nemusela shánět podporu u jiných stran či hledat koaliční partnery. Bohužel až příliš jasně ukazují, že pro řadu jejich členů ve vysoké politice je korýtko až na prvním místě, a zkrátka "bojím, bojím", aby nakonec někdo nedejbože nebyl lepší než my, a ohrozil nás tak v naší touze po vysokých politických postech... zájmy občanů jsou zase jen na vedlejší koleji. I když pokud jde o Fischera, dávám Sobotkovi zapravdu, i pro mě je tento panák otočnější než korouhvička, ctižádostivec maskující se tváří "zodpovědného a skromného úředníčka", rovněž hodně neskousnutelný.

5 hlasů

Já se divím Rusnokovi. Určitě existuje spousta ekonomů lepších než Kalousek a dokonce lepších než Fischer. Proč si s ním tedy komplikuje život?

4 hlasy

Třeba takový kandidát na prezidenta a bývalý ministr a bývalý člen KSČ Vladimír Dlouhý. Splňuje všechny předpoklady.

1 hlas

..no..nevím jestli je SPOUSTA právě takových, kteří by šli s Rusnokem do dané situace na tento post...

3 hlasy

Fischer i jeho veřejná prezentace je od začátku velmi slabým místem Rusnokovy vlády.

6 hlasů

Jo, jsou to holt dilemata - já si taky Fischera ve vládě velmi, velmi nepřeji, ale na druhou stranu je mi zase tisíckrát milejší představa vlády vedené Rusnokem než Sobotkou.

8 hlasů

Zdeni, dal jse ti bodík...máš moje absolutní symfonie...vidím...že to s tebou není ještě tak špatné..jak to tu někteří šíří...

1 hlas

Tak ty nasloucháš hlasům místní galerky a dokonce se snad vážně zamýšlíš nad výpotky jejich zakrnělých mozečků (takový "mozeček" z květáku má přitom větší intelektuální potenciál než všechny jejich "mozečky" dohromady), no, tos mě tedy zklamal...:-)))

3 hlasy

Tedy, takovou sebekritiku bych od vás nečekal.

2 hlasy

Pro vás konkrétně platí výjimka z pravidla, pokud byste VY vůbec nějaký ten mozeček mít chtěl, musíte holt poprosit choť, aby vám připravila alespoň ten květákový!:-)))

2 hlasy

jaroslav novak 13.07.2013 20:44
jaroslav17

Ale to je přece zbytečné, nejen já Vás na diskusi zcela bezpečně od "Konve zelí" rozeznám...:-)))

0 hlasů

A já kvůli němu tak razantně omezil svou diskuzi na Týdnu, aby si mě diskutující s tímto Jaroslavem Novákem nepletli.

1 hlas

Zeman porušuje ústavní zvyklosti. Žádá podporu Rusnokově vládě a nic za to nenabízí!...

5 hlasů

:-))))

0 hlasů

Rusnok je docela vážený člověk a vůbec nechápu kde sebral odvahu Fišera dávat do vlády. Je to velmi problematický člověk, těžšký karierista a člověk bez zkrupulí. Nezvládá ani své dluhy a bojím se, že nezvládne ani státní finance.

8 hlasů

Udělat Fischera ministrem finanncí není odvaha, ale drzost. Důvodem je, že Fischer bude pružný jako želé a vděčný jako kotě, takže si s ním Zeman bude dělat co chce a to je, oč tu běží!

2 hlasy

On už to táta Zeman předsedovi poslaneckého klubu sosanů vysvětlí až si ho, jako prvního pozve na Hrad. Už jsem se lekl, že dnes nadali nic o Bartošové, ale přehlíd jsem to.

3 hlasy

WTF... Já souhlasim se Zubatou Pleší! DOKTORAAA!

1 hlas

Chudák pan Rusnok k tomu ani nic dodávat nemůže. Stále mi není jasné, jak se mohl tento člověk propůjčit k takové taškařině. Co se vyjádření pana Sobotky týče, nemyslím si, že je ještě někdo bere vážně.

3 hlasy

čssd umí akorát dělat dluhy a neustále vymýšlet, kdo kde musí skončit. Sama je přitom plná korupčníků, lhářů a podvodníků. Čímž nehájím fišera, jen říkám, že sobotka je s tím už dávno trapný. Zameť si před vlastním prahem, rovnátka a až to budeš mít hotové a nějaký čas tam udržíš čistotu, tak můžeš radit ostatním.

7 hlasů

Nedáme Fischerovi na oslavy bednu červeného vínka?

0 hlasů

On už to vlastně dostal, ale bez obalu a igelitky, přímo na učet.

1 hlas

Jo kdo dřív pošle, ten dřív mele, škoda, taky bych mu poslal jákou tu pětku, abych měl tak vlivného kamaráda, to se může hodit.

1 hlas

Fischer by mel byt odvolan a vysetrovan se vsemi od kterych dostal ty milionovy uplatky, pardon sponzorsky dary a pote kriminal.

3 hlasy

Podle mě je trestné, že ty peníze někdo složil v hotovosti. Pokud vím, tak hotovostní operace jsou povolené do půl mega.

3 hlasy

Sobotka, Tejc ap. se asi také bojí, proto ty okliky.

3 hlasy

Fischer by měl dělat účetnictví jáké větší soukromé firmě, ale i tak by si k němu chodili vyplňovat daňové přiznání jácí dělníci v uplně špinavých monterkách a přesto by byly očividně větší osobnosti než má on.

1 hlas

*byli

0 hlasů

Na prezidenta to osobnost nebyla, ale pokud dobře ovládá svoje čísla, ať se předvede, k tomu přílišná osobnost netřeba.

1 hlas

Mohl by ze sebe udělat osobnost, ale musel by duševně defragmentovat, soustředit se na přednosti, vědět o slabinách, možná by pomohla pořádná rána do zad a slova jako " jeď bejku, si nejlepší čifršpion, ukaž tej chátře, jak se to dělá ! "

0 hlasů

Duševně defragmentovat :-) - moc hezký výraz.
To si, s dovolením, vypůjčím a budu používat...

0 hlasů

Sobotko, nejdříve si ve vedení ČSSD ujasněte, co vlastně chcete a neblbněte svým stávajícím příznivcům hlavu. Jinak jich hodně ztratíte.

13 hlasů

Klientela CSSD se o politicky program nezajima. Ti chteji vedet co bude zadarmo, kolik si za podporu koupi cigaret a piv. Volici socialistu jsou ti nejmene verni....... Komunisti maji priznivce pres ideologii. Ti jsou svoji primitivitou stali volici.

5 hlasů

Dočasnou Rusnokovu vládu považuji v této situaci za řešení, Sobotku nemusím, ale v tomto má pravdu.

6 hlasů

Každý vlastizrádce, který kolaboroval se zločineckou organizací KSČ a s okupačním vojskem zastupuje ve vládě zase jen vlastizrádce a komunistické zločince. Demokracie není holubník a extrémistické organizace se musí rozprášit. Čím dříve, tím lépe.

4 hlasy

Mimochodem, tím okupačním vojskem byli rovněž i ti vámi tolik zbožňovaní Poláci. A kdoví jestli jste tady v rámci té tehdejší tzv. "internacionální pomoci" nebyl taky náhodou i vy. To i kdybych měl náhodou i pravdu tak to tady určitě popřete.

2 hlasy

Absurdistan plny komediantu :)

1 hlas

Je jen otázkou času, kdy začnem pole kropit Babišovo limonádou.

2 hlasy

Bohuslavem Sodovkou?

1 hlas

Jen tak dál pane Sobotko. Jak vidno ČSSD je skutečně ve svých chybách nepoučitelná. Zdá se, že si budete muset opět díky své hlouposti a zadřenosti vypít další kalich hořkosti. Kdy konečně pochopíte, že je třeba hodit za hlavu žabomyší spory a skrupule a aby byla konečně antimodrá opozice jednotná? Jedině jednotnými a tvrdými postoji celé opozice proti nim je možno zvrátit průběh dosavadního mafiánského a antidemokratického vývoje.

8 hlasů

Pane Dvořáku, ve vší úctě, ale váš komentář popírá sám sebe, nemá ani hlavu ani patu: Chcete zvrátit mafiánský a ntidemokratický dosavadní průběh a současně nevidět způsob sponzoringu Fischera? To je to samé, jako byste chtěl hasit oheň benzínem. Je pochopitelné že vám možná nejde pod nos, že se první ozvala ČSSD a ne ODS, nicméně v tomto mají pravdu.

6 hlasů

Proč myslíte, že popírám sám sebe? O osobě Fischera si nedělám nejmenší iluze a o tom co je zač jsem si udělal obrázek v jeho prezidentské kampani. Jeho sepnuté ruce jako u kudlanky mám stále v paměti. Osobně jsem zastáncem předčasných voleb, protože jsem přesvědčen, že je to nejčistší řešení a právě Rusnokovu vládu vnímám jako Zemanovo kladivo na to, aby se k nim došlo, přičemž ČSSD verbálně pro předčasné volby horuje a přitom odmítáním Rusnokovy vlády cestu k nim vlastně blokuje.

9 hlasů

:-) Myslíte, že ty sepnuté ruce odkoukal od Kalouska, nebo Kalousek od něj? Ten zaujímá stejnou pozici, nedávno mu jedna poslankyně řekla, že k ní se modlit nemusí:-)
Jinak si myslím, že máte pravdu v tom, aby odložili žabomyší války. K ničemu to není. Ale nemají ve sněmovně většinu a tak i kdyby byli jak jednolitý kámen, jsou slabí na jakýkoliv zvrat. Tak si myslím, že to i dopadne, sjednotí se, podpoří ji, ale nebudou mít dost hlasů. Takže výsledek stejný, jako kdyby Rusnokovu vládu odmítli.
Ironií je, že pro podporu vlády by stačilo teoreticky jen 34 hlasů. Usnášeníschopnost PS je 67 hlasů, stačilo by, kdyby většina sněmovny odešla:-)

3 hlasy

Máte v Alice v zásadě pravdu, až na to, že výsledek nebude stejný, i když opozice podpoří Rusnokovu vládu. Jednak se tím odbourá "argument" o politické nepodpoře, a značně to urychlí a zesílí tlak na tajtrdlíky z tzv. 101 koalice. Protože to tím pádem bude v jiné morální rovině. Komu jde o koryta a komu jde o demokracii vzešlou z voleb. Je zároveň velmi signifikantní, že se vůbec nediskutuje o "kvallitách" odešlé vlády, která měnila ministry jako na běžícím pásu, a nikoliv z malicherných důvodů. a skončila průserem, za který by v každé jiné civilizované zemi nejen rezignovali, ale už nikdy do politiky nelezli. Tzv.ochránci parlamentní demokracie a zvyklostí zvláště, pokud se opravdu považují za demokraty, by si měli vyhodnotit závažnost všech průšvihů vlády, nejen toho posledního. Odvolávat se na to, že ti před nimi byli taky pěkní hajzlíci, tak co má být, to nemůže být řešení. Už toho bylo dost.

3 hlasy

Díky za reakci Jaroslave. No, "morální rovina" - nemáte pocit, že je to výraz ze sci-fi?
Jeden z nejlepších článků na tohle téma dal dnes na BL Marek Řezanka:

Co je však nejdůležitější pro naši demokracii? Aby politické strany nemyslely toliko na své potenciální vítězství, ale aby se zaměřily na problémy a zájmy voličů. Aby čelily krizi, kterou svým chováním způsobily. Aby dokázaly formulovat srozumitelný program, který bude nabízet konkrétní kroky, aby chudší stále nechudli, aby nezaměstnaní měli šanci získat práci a aby střední vrstvy nebyly zbídačovány - Jen výňatek, stojí to za přečtení celé.

A že se nediskutuje o "kvalitách" odešlé vlády mi připadá taky příznačné, ale to bychom se museli bavit o médiích. Především tam je to tabu.
Víte o tom, že právě dotyčná vláda o sobě napsala chvalopis? :
http://www.outsidermedia.cz/Dokument-3-roky-vlady-Petra-Necase-1.aspx

Jednotlivé části z toho nám budou média servírovat po kapkách, je to vlastně takový "mediální argumentář". K smíchu, kdyby to nebylo k pláči.... Lhát se vyplácí, mám obavy, že se to znovu brzy potvrdí:-(

3 hlasy

Zase perlíte jako včera, kdy jste navrhovala, že ty poslance kteří by nepodpořili rozpuštění PS prohlásí media a lidé za nedemokraty a rozbíječe státu?
Nedostala jste úpal a Alzheimera?

4 hlasy

Pozor, to píše veliký volič pravice, který je nyní voličem levice. Musím se smát, je to šmejd!

1 hlas

Pokud vím, tak včera jste mi nadal do proradných psů a zároveň prohlásil, že mě již nebudete oslovovat. Tak se toho laskavě držte! Pro úplnost sem ještě dám odkaz na naši diskuzi, aby si lidé o vás udělali obrázek co jste ve skutečnosti zač.

http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/politika/vetsina-cechu-chce-duveru-pro-rusnokovu-vladu_276283_diskuze.html

5 hlasů

Portyč v diskuzi v uváděném článku ti to napsal úplně přesně.

3 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov