Zpráva ombudsmana
Šmírování zaměstnanců zaměstnavatelem zaslouží pokutu

03.04.2014 08:56

Inspekce práce by měla mít možnost pokutovat zaměstnavatele za neoprávněné sledování zaměstnanců na pracovišti. V doporučeních pro zákonodárce to ve zprávě o činnosti za loňský rok navrhuje veřejný ochránce práv. Funkci tehdy ještě zastával Pavel Varvařovský. Za absurdní označuje nynější situaci, kdy inspekce může sledování na pracovištích kontrolovat a žádat nápravu, sankci ale uložit nemůže.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Facebook, Twitter, Skype atd. běžná praxe na serverech v zaměstnání.

Je to výchovou lidí u nás, že v práci myslí na hovadiny. Mnoho jich asi neví, že se tyto stránky a jejich používání dají na serverech ve firmách sledovat a navíc díky přístupu do systému v práci i jasně přiřadit kdo, jak dlouho a co na netu dělali. Většinou si majitelé nechají co 1/4 roku udělat sjetinu NE zaměstnaneckého porušování pracovních povinností, ale právě doby strávené na webech mimo tento čas, no a pak to nazvou "kontrola využití pracovní doby vázaná na produktivitu".
Lidi, nechte si to na doma, nebo alespoň nebuďte hloupí a pořiďte si tablet, nebo mobil se svým připojením, aby Vás zaměstnavatel nemoh šmírovat.
Mobily mají svou IP, každý PC v kanclu má své IP a jdou zaměřit i tablety připojené na podnikový přístup, takže v práci NE! a je to.

Tuto občasnou kontrolu podporuju!
Ombudsman ať si n****e!

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov