Po pěti hodinách
Sněmovna nedokončila debatu o zákazu kouření

08.12.2015 20:50

Sněmovna v úterý nedokončila úvodní kolo projednávání návrhů na úplný zákaz kouření v restauracích, barech, vinárnách nebo v kavárnách a čajovnách. Kdy se poslanci k debatě vrátí, není jasné. Už dnes trvala skoro pět hodin.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Paulo Balistika (3 hlasy) 09.12.2015 01:02

    Obzvlášť, když fouká vítr a vám to propálí bundu. Mi vadí, že...

  • Radek Novák (2 hlasy) 09.12.2015 06:58

    Jsem pro navrhovany zakaz koureni a to co predvadi Kalousek je jen...

  • Taši Tändzin (2 hlasy) 08.12.2015 21:58

    Já bych nechal klidně v některých hospodách kouřit. Chodit do nich...

  • Paulo Balistika (2 hlasy) 09.12.2015 01:18

    Otázkou je ve "kterých" ??? Když se povolí jen v jedné, ostatní...

  • Honza Hloupý (1 hlas) 09.12.2015 10:37

    Mám pocit, že se na to jde zgruntu špatně. Takové příštipkaření, jako...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

PRÝ "V NY se dokonce nesmí kouřit ani doma, jinak přijdete o nájemní smlouvu. K tomu všemu Vám požárníci (Firemeni) nebo sprinkelsy vytopí celý činžák a vy to zaplatíte"!

No jo,ale to není demokracie? Pane u nás můžete zakázat kouřit na úřadech ale NAD-LIDI z ODS si kouří vesele dál, že pane Kub*ra?!

0 hlasů

Byl jsem silný kuřák,jeden známý mi poradil,dávej každý den peníze do 5 l sklenice za cigarety.Po roce to byl obnos panečku.Holt je to pořád lepší,než se při smůle ploužit po pneumologii,nebo onkologii.Je pravdou,pokud člověku nic není,má "ramena",nebo si myslí,že se mu trable vyhnou.Bohužel v mnoha případech reparát je vyloučen.Každopádně k rozhodnutí přestat kouřit musí prostě každý uzrát.Zákazy tomu mohou jít jen naproti.

1 hlas

Mám pocit, že se na to jde zgruntu špatně. Takové příštipkaření, jako že se zakáže kouřit v hospodách, ale doma se ještě kouřit může apod. Já bych zakázal úplně všechno a pokud by chtěl řádný občan cokoliv dělat, musel by si napřed na úřadě vyřídit povolení na tu jednu konkrétní činnost. Pokud je někdo řádným občanem, tak mu to přece nemůže vadit!

1 hlas

Jsem pro navrhovany zakaz koureni a to co predvadi Kalousek je jen odporne divadlo. Jsme kominem Evropy a jelikozse pohybuji po cele Evrope, tak muzu jen potvrdit, ze zakaz koreni se nijak negativne nepodepsal na navstevnosti v restauracich a clovek po navsteve restauraci nesmrdi jako prase.

2 hlasy

Tento zákaz bych ztotožnil s hracími automaty. Hrací automaty způsobují závažná psychická omezení a závislost. Což ničí rodiny.
Když mi někdo udělí povolení nosit zbraň, nebudu proto přece zabíjet lidi.
Tak by se ze stejného důvodu měly herny bez jakékoliv náhrady zakázat a zbourat v okruhu jedné míle od škol, mateřských škol a míst, která navštěvují děti.
.
Ze stejných důvodů jsem pro absolutní zákaz kouření na všech veřejných místech, která navštěvují děti - a to samosebou jsou i restaurace, kde se děti v doprovodu rodičů mohou vyskytovat.
Hrací automat a cigareta do restaurace nepatří!!!!
.
V New Yorku to trvalo 3 roky, než se zákaz povedlo dostat do zákona. Nyní to bude asi tak deset let po zákazu a restaurace jsou plné ještě více, než před zákazem. Jen lidé chodí kouřit na chodník před restauraci.
V NY se dále kouří v odvětraných prodejnách doutníků, kde se prodávají i cigarety a lidé si tam mohou posedět a kouřit. Nic se tam však nesmí konzumovat ani pít.
Ve speciálních kafeteriích a čajovnách se mohou dokonce kouřit vodní dýmky (těžko se však hledají - napovím - hledejte Turka).
Což bych aplikoval i u nás - absolutní zákaz cigaret v restauracích a čajovnách - s výjimkou vodních dýmek v čajovnách.
Jinak bude zle.

1 hlas

Já bych nechal klidně v některých hospodách kouřit. Chodit do nich nebudu. Zakázal bych ale kouřit všude na veřejnosti. Kuřáci jsou naprosto bezohlední. Jít za kuřákem po chodníku je na zvracení.

2 hlasy

Otázkou je ve "kterých" ???
Když se povolí jen v jedné, ostatní najdou skulinku a bude to zase tam, kde to bylo.
To, že tam nechodíte, neznamená, že tam jednou nezajdete. Vy nebo Vaše manželka s dětmi - na oběd, na kuželky .....
Jednou mají povolení podnikat, je to veřejně přístupný prostor - tak ať dodržují pravidla, která jim stanovíme zákonem. Stejně jako my musíme doma dodržovat hromadu pravidel.
V NY se dokonce nesmí kouřit ani doma, jinak přijdete o nájemní smlouvu. K tomu všemu Vám požárníci (Firemeni) nebo sprinkelsy vytopí celý činžák a vy to zaplatíte!

2 hlasy

Obzvlášť, když fouká vítr a vám to propálí bundu.
Mi vadí, že policisté jsou neteční vůči kouření na zastávkách. Když ovšem špatně zaparkujete....

3 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov