Nová vláda
Sobotka a Babiš už jednají o vládě. I o církevních restitucích

10.11.2013 23:44

Sociální demokracie a hnutí ANO se na nedělní večerní schůzce v zásadě shodly na tom, že by sněmovna měla mít čtyři místopředsedy. O post šéfa dolní komory ale stále usilují obě strany. Na asi hodinu a půl dlouhé schůzce vyjednávacích týmů v Průhonicích nedaleko Prahy se probíraly také církevní restituce nebo zákon o státní službě.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • np np (2 hlasy) 11.11.2013 07:27

    Koalice bude nakonec tvorena CSSD, ANO a Okamurovci.

  • Bořivoj Pauk (2 hlasy) 10.11.2013 23:34

    Rýsují se další čtyři roky planých nadějí i jalového remcání...

  • Josef Lustig (2 hlasy) 11.11.2013 09:35

    Snaha soudruhu zabranit navraceni ukradenych majetku cirkvim...

  • tom gar (2 hlasy) 11.11.2013 10:20

    Nápadně mi připomínáte toho paranoika Petra Cibulku,který je obklopen...

  • pepa sedok (1 hlas) 11.11.2013 09:57

    Akce K – proti církvi-KSČ chtěla od počátku přeměnit církev v...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

"Co bylo ukradeno,musí se vrátit",Ano,to je pravda,s tím nemám problém,nejsem proti církevním restitucím.Jsem pro,aby se církvi vrátil všechen její původní majetek a to s veškerým příslušenstvím.Konkrétně pak:
- 1 osel málo jetý
- 1 pár opánků,sešlapaných
- 1 bílé plátěné roucho vel.XL
- několik svitků papíru,brk,a inkoust
- 30 mincí,stříbrných starší ražby.
---------------------------------------------
vše se splatností v okamžiku podepsání smlouvy oběma stranami.Pořádek dělá přátele.

0 hlasů

Přihodila bych ještě ostatky svatých. :-))

0 hlasů

Snaha soudruhu zabranit navraceni ukradenych majetku cirkvim (restituce) zmensi volitelnost levicovych stran, predevsim u slusnych lidi s vyraznym socialnim videni sveta.

Cirkevni instituce se v soucasnosti jevi jako jedine, ktere dokazi zajistit fungujici peci starym a opustenym. Nekdy to delaji i pro osoby bez dostacujich prostredku. To je ta krestanska skala, na ktere stoji humanismus a milosrdenstvi.

2 hlasy

Akce K – proti církvi-KSČ chtěla od počátku přeměnit církev v poslušný nástroj moci. Prohlášení loajality po ní ale požadovala neúspěšně. Státní aparát zasahoval proti katolickým školám, spolkům a tisku. Po roce 1949 začali komunisté likvidovat kláštery v tzv. Akci K. Do centralizačních klášterů převezli 2376 mnichů. Poté začala likvidace 720 ženských klášterů a internace 10 tisíc řeholnic. Akci předcházely procesy s představiteli řádů. StB pronásledovala i křesťanskou mládež a omezovala církevní vzdělání.

1 hlas

Koalice bude nakonec tvorena CSSD, ANO a Okamurovci.

2 hlasy

No toho jsem se bál, že se zase shodnou a v podstatě neudělaj nic.

0 hlasů

Rýsují se další čtyři roky planých nadějí i jalového remcání nemyslících socek.

Rakovinový nádor loupeživé, zamindrákované a lumpenproletářské KSČ metastázoval do postkomunistických falešných a bezduchých oposmluvních Klauzemanových prognosťáckých partají a partajiček (ODS, ČSSD, KSČM, KDU-ČSL, VV, ANO, SPOZ atd.), které vůči totalitou postiženým voličům nadále uplatňují tradiční "vedoucí úlohu strany" - jen ve zdánlivě pestřejší podobě – podle hesla: „Rozděl a panuj !“ Rakovina zhoubného, kainovsky loupeživého kolektivizmu se sama od sebe nevyléčí a vnější zásah může přijít paradoxně jedině z Ruska - přesunem čecháčkostánu za Ural a osídlením kotliny Novými Rusy nebo z Ruska a Německa vypuzenými muslimy. Tedy z deště pod okap.
„Nepartajnická politika“ (podobná nezávislé advokacii), na bázi občanského zákoníku založená, má reálnou a logicky zdůvodněnou šanci, a to univerzálně.
Všechno už tady jednou bylo – jenom zodpovědný občanskoprávní, adresný a průběžný volební systém na bankovně účetním principu dosud nikoli.
Nepomůže nic jiného, než úplná, obousměrná personální ručitelská adresnost a zpětnovazebnost volebního systému na voliče, včetně možnosti levného a voličsky osobně zodpovědného referenda i přímé volby kohokoli :
„Státy se prostě udržují těmi principy, na kterých vznikly“ (korupčník TGM).
Existuje stručný a logický, na partajích nezávislý projekt adresné spoluvlastnické demokracie (nikoli však falešné, diletantské a klamavé tzv. „přímé demokracie“): v článku „Právní stát" na google:
http://www.inuru.com/index.php/spolecnost/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-volby

2 hlasy

Nápadně mi připomínáte toho paranoika Petra Cibulku,který je obklopen agenty CIA,GRU,STASSI.....Chudák,má to složitější:-)

2 hlasy

.... za to ty to mas velice jednoduche... az primitivni !

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov