Nečekat na registr
Sobotka ministrům: Zveřejněte smlouvy nad padesát tisíc

04.03.2015 10:25 Aktualizováno 04.03. 16:53

Premiér Bohuslav Sobotka vyzval dopisem ministerstva a centrální úřady, aby začaly ihned zveřejňovat všechny nově uzavřené smlouvy nad padesát tisíc korun a nečekaly na přijetí zákona o registru smluv.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Jiří Susa (1 hlas) 04.03.2015 10:39

    Kolik dní po sjezdu ČSSD tohle odhodlání Dluhoslavovi vydrží?

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

To jsou tedy inovativní nápady z dílny BS :) například JMK pod vedením pana Haška takto zveřejňuje smlouvy a objednávky už od začátku roku...

0 hlasů

Není to vláda ideál, ale to co tady likvidovala předchozí pavláda je to dobré. Ono napravovat to hnojiště po Kalouskovi nejde den ze dne.

0 hlasů

pokud by chtěl opravdu omezit korupci, tak by omezil možnosti korumpovat - tedy méně smluv, protože méně "přerozdělování", méně dotací, méně pobídek a méně veřejných zakázek. Méně moci úředníků nad občany. To je jediná cesta k omezení korupce, jinak jen žvásty a drahé žvásty - platit více kontrol a kontrolorů a tedy vlastně další, které je možno korumpovat.

0 hlasů

Kolik dní po sjezdu ČSSD tohle odhodlání Dluhoslavovi vydrží?

1 hlas

zveřejňování smluv nemá na korupci vliv. Může to jen ještě více zatížit soudy, nechat vydělat advokáty a paralyzovat státní správu. Stejně tak už je paralyzována třeba výstavba dálnic, protože neúspěšní v tendru se donekonečna soudí. Dluhoš dělá jen populistické kroky mířené na hlupáky.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov