Výzva
Sobotka musí zasáhnout proti islamofobii, tvrdí senátoři

03.07.2015 16:38

Senátoři opozičních stran vyzvali premiéra Bohuslava Sobotku a jeho vládu k tomu, aby zaujali "zásadní postoj" k podobným projevům zloby, zášti a nenávisti, jaké byly k vidění na středeční pražské demonstraci proti islámu a přijímání imigrantů v Česku.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Josef Vrána (24 hlasů) 03.07.2015 17:56

    Propagace a podpora islámu jsou u nás trestné činy. Je to totiž...

  • Martin Macháček (18 hlasů) 03.07.2015 17:54

    V příštích volbách budu volit stranu, která bude mít v programu...

  • Petr Dvořák (16 hlasů) 03.07.2015 18:33

    Islamofobie nejen v Česku vymizí ihned jak islám přestane deklarovat...

  • Hogo Fogo (13 hlasů) 03.07.2015 19:02

    Idioti senátní asi nechápou, do jakých hoven Evropa spadla.

  • Deadman´s Hand (12 hlasů) 03.07.2015 18:10

    Merkelová, Hollande, Cameron a další představitelé velkých zemí, by...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Clarion Project
http://www.clarionproject.org/

aktuální informace o světě islámského extremismu.

* "Muslimské sesterstvo" organizuje teroristické útoky v Egyptě
* Oranžová vystřídala černou.
* Poslanec Kuvajtu: ženy by měly mít zakázáno vycházet z domu!

0 hlasů

Levicová lůza s IQ pokojové teploty se zas pasovala do role zachránců lidstva.

0 hlasů

Mě už z týhle zamě trefí šlak! Po Václaváku nám pochodujou fašouni s šibenicema, policajti na ně čuměj a nevědí, co mají dělat. Další telata nás budou školit, jak máme mít muslimy rádi... Od jednoho extrému k druhému, zdravý rozum je v hajzlu. Pro mě osobně je fanatik islamista stejný hnůj, jako fanatik fašoun a díky našim srágorovitým politikům si tu nejspíš užijeme obého...

0 hlasů

Ceska spolecnost je vzdy bud silne depresivni a nebo silne agresivni, extremisticka.

0 hlasů

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vztyceny-prostrednicek-a-soustani-Cesky-poslanec-popsal-co-otresneho-zazil-mezi-uprchliky-v-Calais-382483

1 hlas

Otroublí senátoři opět jednají opačně.Sobotka by měl zakročit šíření islámu u nás a zbytečným senátorům.

1 hlas

Rájem militantních islamistů se prý stává Bosna. Přišli tam bojovat, a sekulární zemi rázně obrátili na víru...

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Rajem-militantnich-islamistu-se-pry-stava-Bosna-Prisli-tam-bojovat-a-sekularni-zemi-razne-obratili-na-viru-382561


tak v takovem pripade vice sibenic pro vlastzradce

0 hlasů

Dluhoslav Sralbotka bude situaci monitorovat a v případě potřeby bude připraven přijmout určitá opatření

1 hlas

Senátor a k tomu odeesák tak to je pěknej fujtajbl.

3 hlasy

No jo, kdo jiný by tu výzvu mohl podepsat, než sami pravdoláskáři a havloidi, díky takovým sluníčkovým a multikulti magorům se z Evropy za 30 let stane Islamský stát. Západní Evropu už zničili, tak teď se vrhli na ten zbytek - ŠMEJDI JEDNI!!

6 hlasů

Co je poslancům a senátorům do toho koho mají občané tohoto státu rádi a koho ne.Ty jejich rádoby humanistické kecy a ť si nechají opro sebe.My jsme svéprávní a nikdo nás nebude přesvědčovat o tom jak se máme chovat.Podle jejich keců bychom potom museli mít rádi a tolerovat třeba vrahy,pedofili,podvodníky a zloděje a podobnou havěť..Co je státu a hlavně politikům do toho jaký mají lidé názor.To už jsme tu měli za komančů,že nám tady určovali kdo je skvělý a koho máme mít rádi.A senátoři nebo poslanci ať si strčí nos do prde-e a starají se o to co je jim dáno a proč byli zvoleni a neradí nám co máme dělat a jak máme mysleTo my jsme je volili takže podle toho by se měli chovat.

6 hlasů

http://bronislavplesnik.blog.idnes.cz/c/432173/islamisticke-pojeti-tolerance-ve-fotografii.html

1 hlas

http://euserver.parlamentnilisty.cz/Articles/2035-rusko-je-zemi-jez-by-si-urcite-nenechala-diktovat-nejake-kvoty-hloupe-zakazy-a-normy-na-marmelady-ani-by-nenechala-sve-obyvatele-napospas-neprizpusobivym-pristehovalcum.aspx

2 hlasy

a co tak zasáhnout proti tem senatorum ?

jednoduse postavit sibenice opravdove...

povesit provinile za vlastizradu, nikoliv za nazor, jak umyslne lzou.....

4 hlasy

Politici , jako senátoři nebo poslanci plus soudci a soudy nás nabádají aby jsme přistěhovalce tolerovali nebo snad i milovali.;

4 hlasy

Politici , jako senátoři nebo poslanci plus soudci a soudy nás nabádají aby jsme přistěhovalce tolerovali nebo snad i milovali.;

0 hlasů

Politici , jako senátoři nebo poslanci plus soudci a soudy nás nabádají aby jsme přistěhovalce tolerovali nebo snad i milovali.;

0 hlasů

Politici , jako senátoři nebo poslanci plus soudci a soudy nás nabádají aby jsme přistěhovalce tolerovali nebo snad i milovali.; A v konečné fázi to tu dopadne jako s cikány a my ostatní je budeme opět živit a ještě se před nimi klanět a pokud ne tak poznáme co jsme si to sem vzali za chudáky a "tolerantní" dobráky!Jen pud sebezáchovy nás může zachránit ale to plitici a jim podobná s prominutím hovádka to nechápou oni mezi nima žít nebudou,oni si vytvoří hlídaná bydlení a ostatní se třeba podělejte.

2 hlasy

a co tak zasáhnout proti tem senatorum ?

jednoduse postavit sibenice opravdove...

povesit provinile za vlastizradu, nikoliv za nazor, jak umyslne lzou.....

1 hlas

Pokud pak jde o media, která v posledních dnech náhle otočila a ukazují téměř nepřetržitý proud obrázků z demonstrace, kterou v den konání zmínila jen na půl huby v pár vteřinách, je nutné si uvědomit, že se jedná o slouhu obou předchozích skupin. A slouha dostal nové pokyny. Již ne zamlčet, zastrčit, zbezvýznamnit a zasypat balastem. Ne, naopak. Na příkladu této demonstrace ukázat, jak hydra fašismu a rasismu zvedá hlavu.

http://pravyprostor.cz/sibenicky-v-souvislostech/

2 hlasy

Proti islamofobii by se mělo tvrdě zasahnout. Allah akbar

1 hlas

Abychom si o islamismu udělali jasno, je dobré jít rovnou ke kováři, níže na Clarion Project si můžete stáhnout a přečíst propagandistický "teroristický magazín" islámského státu - Dabiq.

http://www.clarionproject.org/news/islamic-state-isis-isil-propaganda-magazine-dabiq

na samotných stránkách projektu pak lze najít různé články rozebírající současný stav. Mnozí muslimové sice nejsou nenávistní, ale je snadné v nich nenávist rozpoutat ještě o něco snáze než tomu bylo u bigotních křesťanů ve středověku. Islám je příliš zaměřený na to jak má vypadat společnost, proto je také snadno zneužitelný k podněcování nenávisti proti nesouvěrcům.

Jako ateistu by mě podle Koránu měl každý muslim na místě zabít, a my ateisté věru nemáme uzavřenu s muslimy žádnou smlouvu, takže je tomu opravdu tak a jejich náboženství je ideologií směřující k potlačení mojich práv a svobod. Nebo se snad mýlím?

6 hlasů

koukam, ze senatorum doslo pro koho ta sibenice byla urcena a stahla se jim rit.

8 hlasů

Až každý Evropan pochopí že tato horda je sem poslána a dobře financovaná USA tak bude pozdě.Může mi někdo zdělit proč nejdou také do Ruska a nebo Polska ?

9 hlasů

Já ti teda neco Zdělím. Asi tvou blbou hlavu sekerou. A tohle jsem ti sdělil ty vole. Až si nasereš do kalhot tak za to taky bude moct USA?

3 hlasy

a kdo si myslis, ze za tim svinstvem je, kdyz ne USA,

ty tupa, medialne vymydlena a primitivni pico ?

2 hlasy

Koukám, že jsme se nějak rozohnili?

1 hlas

Boja sa, že sa obnový trest smrti za vlastizradu. Tiež by som sa bál, byť na ich mieste a presadzovať vlastizradnú politiku tak ako oni.

4 hlasy

Co je tobě do toho, starej se o vaše politiky, tupáku z vidieku.

0 hlasů

příslušné senátory defenestrovat do jeleního příkopu

6 hlasů

Naserte si serátoři. Jestli začnete potlačovat svobodu projevu, přijde si pro vás dav s vidlema a zúčastníte se defenestrace!

8 hlasů

To je zvláštní, že senátorům nevadí, že se vládní strany chystají ke krokům, které v programu, na nějž lákaly před volbami voliče, zatajily. Žádná z vládních stran neměla v programu tahání líných agresivních negramotných vyžíračů sociálních dávek do naší země!

10 hlasů

Idioti senátní asi nechápou, do jakých hoven Evropa spadla.

13 hlasů

Islamofobie nejen v Česku vymizí ihned jak islám přestane deklarovat svoje choutky převzít moc nad Evropou a řezat nevěřícím hlavy.
Blbové ze senátu chtějí opět léčit otravu krve snižováním horečky.

16 hlasů

Až bude těmto konfliktům konec, bude nutné zajistit, aby se nic podobného už neopakovalo (pomocí zákonů na obranu evropské etnicity a kultury) a potrestat všechny viníky zodpovědné za imigraci milionů kulturně nekompatibilních imigrantů. Mezi spoluviníky patří i běžní xenofilové - osoby vyhledávající vztahy s odlišnými cizinci, pomáhající jim získat občanství, propagátoři rasového míchání, islamofilové, ochránci barevných menšin, adopce z Afriky apod. Mnozí barevní pachatelé násilných zločinů se do Evropy dostali právě díky sňatku, nebo díky aktivní pomoci místních xenofilů.
Typický příklad chorobné xenofilie : 42-letá žena z Moravy ilegálně dovezla do ČR 2 mladé Afričany s nimiž se seznámila v Tunisku. S jedním z nich měla poměr. Afričané se přeplavili do Itálie, kde si je žena na dohodnutém místě vyzvedla a ilegálně je dovezla až k nám (zdroj: idnes, 18. 8 2011).

9 hlasů

Hm, xenofilové. Z valné většiny to budou naivní mlaďoši nebo prostě lidi s dobrým srdcem a velkou empatií, pominuli vyjímky nadržené paničky.
Situaci která se táhne už desetiletí mají na svědomí politici a lidé mající na situaci finanční prospěch, stěží je lze nazvat xenofily, prostě prachy.

dovolím si překopírovat příspěvek:

Autor: dv - dusan.vlcek
Titulek:Středomořská unie (Barcelonský proces)
Snahy o to co popisujete tu již jednou byly. Francouzský projekt Středomořská unie se stal pilířem francouzské zahraniční politiky po té, co se prezidentem V. republiky stal Nicolas Sarkozy. Navenek šlo o idealistický projekt , který měl dát zemím ve Středomoří stejnou šanci, jakou dostala před 60 lety Evropa. Ve skutečnosti za ním stály pragmatické pohnutky, a to zadržet imigranty, zajistit dodávky surovin a v neposlední řadě podpořit odbyt francouzských jaderných technologií a zbraní.
Sarkovi se v té době podařilo nevídané - dostat do jednacího sálu Turecko s Egyptem a Sýrii s Libanonem a s Izraelem.
Francie neměla v Evropě příliš spojenců, s nimiž by mohla prosadit a zajistit životaschopnost budoucí Středomořské unie. Ani země, které projekt podporovaly nejvíce, Itálie a Španělsko, jej nebyly ochotny financovat. Východiskem se proto stalo formální zařazení Sarkozyho projektu do rámce tzv. Barcelonského procesu sdružujícího evropské a středomořské země již od roku 1995.
Projekt se nepodařilo naplnit z důvodu naprosto rozdílných představ o jeho fungování a dále obavy Turecka z toho, že účast na Barcelonském procesu zamezí jeho vstupu do EU. Další z třecích ploch byla absolutní nechuť Arabských států sdílet členství v jedné unii společně s Izraelem.
Francouzský projekt středomořské unie nakonec selhal. Najít průsečík zájmů 43 naprosto rozdílných zemí prostě nelze. Původní Sarkozyho záměry v oblasti společné regulace migrace, rozvoje jaderné energie či boje proti terorismu vzaly za své a Francie je pak řešila v rámci svého předsednictví EU (Pakt o imigraci).
V jeho rámci pak Francouzi vyjednali s Kaddáfím pomoc při zachycování subsaharských a sahelských migrantů v Libyi s možností jejich repatriace do zemí původu. Celá ta sranda tehdy stála cca 4,5 miliardy Euro ročně.
Plukovník udělal hodně chyb. Jeho asi největší chybou, která jej nakonec stála život bylo, že Sarkozymu přispěl na prezidentskou kampaň.
Dalším problémem byl plán na převedení libyjských financí do čínských bank, kdy se Libye mohla stát příkladem pro ostatní arabské země nebo státní fondy. Plukovník se dále rozhodl neodebírat letadla Rafale a nenechat si od Francouzů postavit jadernou elektrárnu.
No a taky si dovolil licitovat v případě uprchlíků. 4,5 miliardy je málo a pokud EU nepřitlačí, tak taky klidně může otevřít brány detenčních center a nebránit migrantům v cestě na sever, do země zaslíbené.
Rázem se ze "zkurvysyna, ale našeho zkurvysyna" stal prostý zkurvysyn a vyvrhel.
Co na tom, že pokrytecká EK, která v současné době tvrdí, že proti migračním tokům nemůže ale lautr nic dělat, nejenže respektovala libyjské metody záchytu a skladování migrantů, ale potichu celý cirkus bez jakékoli kontroly financovala. Za současného mlčení selektivních obránců lidských práv, kteří v té době byli zaměstnáni řešením útlaku českých Romů, Severní Koreou a Kubou.
Pak to šlo ráz na ráz... Francouzi připravili to, co se stalo rezolucí OSN č. 1973. Americké ministerstvo zahraničí vyjednalo se Saudů dohodu, v rámci které Rijád slíbil, že hlasování Ligy arabských států poslouží jako předehra rezoluce OSN, a výměnou za to dostanou volnou ruku k potlačování jakýchkoliv pro-demokratických protestů v Perském zálivu, například v Bahrajnu... Za současného mlčení selektivních obránců lidských práv, kteří v té době byli zaměstnáni řešením útlaku českých Romů, Severní Koreou a Kubou.
Sarkozymu se podařil geniální tah. Přesvědčit svět, že za svržením plukovníka stojí laureát Nobelovy ceny míru, Barrack Obama. A že on, Berlusconi a Cameron jen statovali a prakticky nic nemohli ovlivnit, neboť o všem rozhodl Černý otec za velkou vodou, aniž by s kýmkoli cokoli konzultoval.
Za současnou uprchlickou krizi jsou odpovědni výše jmenovaní, potažmo jejich voliči. Židé by označili volání Italů a Francouzů o solidaritu a pomoc s uprchlíky výrazem "chucpe". Solidaritu bych chápal snad jen u Řeků, pokud bych ovšem zavřel oči na flagrantním porušováním Schengenských acquis.

poslední články (a diskuse) stojí opravdu za přečtení
http://www.dfens-cz.com/

5 hlasů

Oikofobie (z připravované učebnice pro gymnázia)
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2015062803

1 hlas

Nemoc zvaná xenofilie ... ( stop intolerance )
https://www.youtube.com/watch?v=V0FmHHIk1SE

1 hlas

Bylo by vhodné,aby se jmény dotyčných senátorů byla seznámena veřejnost,aby se pak každý mohl svobodně rozhodnout,zda jim dá v příštích volbách svůj hlas.

10 hlasů

Vláda i premiér by se přednostně měli starat o blaho svých voličů, občanů ČR. Kdyby to bylo možné, pak i přednostněji než o své účty a příjmy. Ale to možné asi nebude. Proto ta jejich rozhodnutí.

8 hlasů

Merkelová, Hollande, Cameron a další představitelé velkých zemí, by se měli zodpovídat ze svých pro Evropu devastujících rozhodnutí, kterými destabilizovali a nadále destabilizují situaci na Blízkém a Středním východě a v severní a západní Africe. Přijímání dalších a dalších desetitisíců nekvalifikovaných sociálních migrantů z těchto zemí za situace, kdy je v EU více 25 miliónů nezaměstnaných - to není nic jiného než zrada. Troufnu si tvrdit, že dobře zaplacená ropnými miliardáři ze Zálivu či vynucená strýčkem Samem, dobře schovaným za vysokým mexickým plotem..
Pozn.: Když cítím úzkost a panický strach z vousatých či zahalených lidí na veřejnosti, v autobusech, ve vlaku, MHD, obchodech - vlastně všude kromě práce - není to trestné? Byla již "islamofobie" postavena mimo zákon?

12 hlasů

Co pořád mají s tou islamofobii?!
Strach z mohamedánů není ani neopodstatněný, ani chorobný - což jsou znaky fobie!
Díky za politiky jako je Pavel Svoboda, který si navzdory titulům před jménem i za jménem dokázal zachovat zdravý selský rozum a pojmenovat situaci výstižně a pravdivě. Např. (cituji):
Evropa, lidská práva a islám
Budu usilovat o to, aby evropští politikové ve svém jednání respektovali prioritu základních evropských demokratických hodnot. Těmito evropskými demokratickými hodnotami rozumíme: základní svobody – svobodu slova, svobodu shromažďování, svobodu vyznání, dále pak právní stát, rovnost před zákonem i v občanském životě a úctu k lidskému životu a lidské důstojnosti. Tváří v tvář soužití s muslimy v Evropě totiž dochází k tomu, že my Evropané příliš snadno opouštíme tyto postoje a hodnoty jen proto, abychom dosáhli smíru s tzv. politickým islámem.

Evropa musí být schopna rozlišovat mezi islámem jako náboženstvím a politickým islámem jako ideologií, která nese prvky neslučitelné s demokracií. Evropská nemuslimská většina musí vést s umírněnou muslimskou menšinou neustálý dialog, vycházející ze zdůraznění evropských hodnot, jako jsou lidská práva a úcta k životu a jinakosti druhého. Evropa není vězení: ti, kteří nesouhlasí s jejími právními a hodnotovými základy, mohou svobodně odejít. Sebevědomá Evropa musí vyžadovat, aby i v muslimských zemích byla respektována svoboda náboženství, jako ji respektujeme my, Evropané."
http://www.pavelsvoboda.com/?q=node/2

5 hlasů

Nelze rozlišovat mezi "islámem jako náboženstvím a politickým islámem jako ideologií, která nese prvky neslučitelné s demokracií"....
Politický islám je nedílnou součástí islámu, totiž je to ta část, jenž se věnuje „těm druhým”, káfirům. A protože v Koránu se 64% textu zabývá nevěřícími (káfiry), vychází nám statistický závěr, že islám je primárně politický a nikoliv náboženský systém.
Muslim věří, že Korán je dokonalý, kompletní, univerzální a věčný. Neobsahuje sebemenší chybu a přináší přesná slova jediného boha ve vesmíru. Mohammed je dokonalý příklad toho, jak žít svatý život.Mohammedův úspěch byl závislý na jeho politice, nikoliv na náboženství. Síra, Mohammedův životopis, poskytuje detailní záznam jeho vzestupu k moci. Za 13 let kázání svého náboženství v Mekce shromáždil okolo sebe 150 následovníků. Byl donucen se přesunout do Medíny a stal se politikem a válečníkem. Během posledních devíti let svého života se Mohammed každý šestý týden účastnil nějakého násilného činu. Mohammed uspěl díky politice, nikoliv díky náboženství.
http://www.ivcrn.cz/statisticky-islam-ne-nabozenstvi-ale-politicka-ideologie/

3 hlasy

jinymy slovy - my vam sem ty muSLIMAKY dame i kdyby jste meli byt biti. pro eu a nase tluste penezky udelame vse. to co si preje lid a dava najevo potlacime a umlcime v "narodnim zajmu"....

a pak se divi ze lidi nesou sibenice? vzdyt tam patri za vlasti¨zradu...
zvolena vlada ma prosazovat zajmy lidi a ne svoje a eu kurva!!!!!!!!!!/

10 hlasů

Propagace a podpora islámu jsou u nás trestné činy. Je to totiž prokazatelně hnutí, které prokazatelně směřuje k potlačení práv a svobod člověka, a hlásá náboženskou zášť.
Z nepochopitelných důvodů tento trestný čin naše policie a soudy zatím nestíhají.
Senátoři by spíš měli vyzvat, aby konečně na našem území začaly být dodržovány zákony České republiky.

24 hlasů

Pěkný vyklad, ale ta první věta v žádném zákoně ČR není.

0 hlasů

V první řadě je potřeba zrušit Senát, zavést prvky přímé demokracie - tj. referendum !

8 hlasů

V příštích volbách budu volit stranu, která bude mít v programu vystoupení z EU.

18 hlasů

Jde o to, aby ještě nějaké volby vůbec byly.

3 hlasy

A pokud budou, aby z nepochybně mnoha, co to budou mít v programu vybral tu nejmíň "socialistickou".

1 hlas

https://www.youtube.com/watch?v=mWhk8ZdpfA0

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 06/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov