Dusno ve vládě
Sobotka po jednání s Babišem: Žádná koaliční krize se nekoná

08.11.2014 07:59

Střet, který vypukl mezi ministrem financí Andrejem Babišem a ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem nevyvolal koaliční krizi. Po večerním jednání s Babišem to prohlásil premiér Bohuslav Sobotka.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Marie Metelková (4 hlasy) 08.11.2014 10:30

    Němeček je jenom další kmotr ČSSD. Ministrem je proto, že zaměstnával...

  • Jiří Susa (2 hlasy) 08.11.2014 10:47

    Němeček je od pohledu člověk na hranici svých sil. Jeho silný tik...

  • Alois Ratzinger (1 hlas) 08.11.2014 12:17

    Jistě, to není krize, kdy jeden ministr na druhého vyřvává, že je...

  • Jan Bulva (1 hlas) 08.11.2014 16:19

    Babiš by si měl zamést první před vlastním prahem. Totální chaos na...

  • Vlastislav Potter (1 hlas) 08.11.2014 16:50

    Horší by bylo,kdyby bylo ticho jako v některých jiných stranách.:-)

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Posílat kolegu z vlády veřejně na protialkoholní léčení a psychiatrické vyšetření je za hranicí přijatelnosti. Němeček asi Babišovi vadí v jeho expanzi do oblasti zdravotnictví. Měl by se starat o chaos na jeho ministerstvu dopravy a spravedlnosti ,popř. obrany,které neví, kde všude má uskladněnou munici a co s ní soukromé firmy dělají, možná i na jeho ministerstvu financí, kde ne a ne objevit ty stamiliardové daňové úniky.

0 hlasů

Babiš by si měl zamést první před vlastním prahem. Totální chaos na Ministerstvu dopravy, ministryně spravedlnosti zlehčující dobu 1939 - 1945, Stropnický, který netuší, kolik je v republice vojenských skladů... Ale možná je cíl nadávat na ostatní, aby nebylo vidět na vlastní... Ukázka `prostě to dokážeme`, jak má být... Když to nedokážeme, alespoň ukážeme na ostatní. Smutná realita české politiky

1 hlas

Než socani pochopí, že pěšáka Němečka si prosadil přes své severomoravské přátele bakalář (ODS) na MZ hlavně kvůli ochraně pozice ředitele VZP Kabátka (taky ODS), tak budou mít 10% preferencí.
Bylo by dobré, kdyby aspoň Němeček přestal obhajovat svůj řídící orgán (Kabátek), byť je po šesti letech teď formálně ve vyšší funkci. V gangu je ale důležitější, kdo na koho co ví, a že Kabátek se Šnajdrem na Němečka vědí opravdu hodně (Cyberknife, CT nebo tkáňová banka jsou jen střípky, byť za stamiliony).
Kabátkovy kouzelnické kousky, příklad: Alseda + NNH, Kardioport (seděl v komisi, kterou sestavoval, např. i s R.Bočkem), tendr na kardiovertery za 1,5 miliardy na Homolku (taky seděl v komisi), Chambon (nejprve stál u zrodu, pak už ve VZP zabránil, aby Janouškovci vraceli stamiliony), tunelování VZP fakultkama přes ZUMy a hlavně - tunely v rámci IOP 3.2.
Teď zavádí "nové pořádky" ve VZP, kterou stále díky němu stále ovládá Šnajdr a kudy proteče půl miliardy denně.
Jak už jsem dneska někde psal, policisté co chtěj vyšetřovat, to vyšetřují, a co nechtěj vyšetřovat, to nevyšetřují. Je otázkou zda bakaláře Šnajdra vůbec někdo vážně vyšetřovat chtěl. Protože jak víme, je taky otázka, pokud by toho gaunera někdo vyšetřoval a obvinil, ještě taky musí být někdo, kdo ho odsoudí na úrovni krajského soudu a pokud ho odsoudí na úrovni krajského soudu, pak taky musí existovat někdo, kdo ho na Vrchním nebo Nejvyšším soudě neosvobodí a nepustí. Z pozice bakaláře Šnajdra stačí mít kontakty na Nejvyšším soudu, což on už prokázal, že má.
Totéž neplatí pro moinistra Němečka. Ten určitě na Nejvyšším soudě kamarády nemá. Tak aby mu potom paní primářka Crkvenjaš nemusela nosit jídlo za katr, to možné je, i když krajně nepravděpodobné, Němeček přece jenom není Rath a nikomu z mocných osobně nevadí.

0 hlasů

Jistě, to není krize, kdy jeden ministr na druhého vyřvává, že je zloděj.

1 hlas

Horší by bylo,kdyby bylo ticho jako v některých jiných stranách.:-)

1 hlas

MZ bych radši viděl v rukou Babiše, tam se ztrácejí miliardy... Němeček to do pořádku nedá, už proto, že je to taky "šnajdroid". Na druhou stranu to ale žádná vládní krize ani zdaleka není. Bezmocný Kalousek zkrátka využívá sebemenší příležitost, aby se zviditelnil. To samé Fiala se svojí mrtvou ODS. Vzpomínáte na Topolánkovu vládu? Ta byla v permanentní krizi snad celou dobu, a Kalouskovi to nevadilo. Dokonce byl Kalousek strůjcem podobné krize, jakou si nyní přeje vyvolat - tenkrát s Čunkem.

0 hlasů

Němeček je od pohledu člověk na hranici svých sil. Jeho silný tik nesvědčí o duševní síle. Z jeho stálého ujišťování, že je v ČSSD přes 18 let, že nikdo nemůže ČSSD rozvrátit a že ČSSD je jednotná jako nikdy a stojí za ním svědčí o tom, že si svojí pozicí vůbec není jistý. Již dávno ví, že hystericky šlápl do lejna! Ukalouskoval to!

2 hlasy

Němeček je jenom další kmotr ČSSD. Ministrem je proto, že zaměstnával Zemanova syna. Čili prezidentský dík. Jinak má Babiš naprostou pravdu, právě kvůli likvidaci takovýchto zlatokopů jsme ho volili.

4 hlasy

Souhlasím s vámi. Myslím ale, že lékaři, pokud za něco stojí, přízeň svých ředitelů tolik nepotřebují. Ředitelé, kromě toho, podléhají rychlé zkáze.

0 hlasů

A tohle nám vládne, tihle lidi nám určují, jak máme a nemáme žít, tihle lidi nám pod pohrůžkou násilí seberou většinu vydělaných peněz...

0 hlasů

...seberou...Nebylo to víc znát u předešlé vlády?Je fakt jak u koho...

1 hlas




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov