Armáda
Stálá základna NATO v Česku? Náčelník Pavel je pro jiné řešení

31.03.2015 12:55

Vybudování stálé základny NATO na českém území by nezvýšilo bezpečnost České republiky. Náčelník generálního štábu Petr Pavel to v úterý řekl během návštěvy amerického konvoje.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • jan janík (4 hlasy) 31.03.2015 14:00

    Dnes je ukazatelem životní úrovně rostoucí počet dolarových milionářů...

  • Petr Vonásek (3 hlasy) 31.03.2015 13:46

    Generál Pavel jde proti zájmům USA přemístit svoje základny co...

  • Martin Macháček (2 hlasy) 31.03.2015 16:04

    Von ten generálskej přísahal věrnost Československé socialistické...

  • V L (2 hlasy) 31.03.2015 17:41

    To kdysi. Před léty 25-ti a více léty. Mezitím ten generál přísahal...

  • Martin Macháček (1 hlas) 31.03.2015 15:11

    Ty kapitalistickej vohnoute, ty nerozumíš ničemu.

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Von ten generálskej přísahal věrnost Československé socialistické republice. Stejně jako Havel. Ten toho také nasliboval a přísahal: ... již nikdy do žádného paktu nepůjdeme.... komunisté vás straší nezaměstnaností, nic takového nebude.... jestli se situace v krátké době nezlepší tak odstoupím.... A lhali a lhali, jako baron Prášil. A pravda, dnes se máme tak dobře jak ještě nikdy. 600tis nezaměstnaných, 1,5 mil. lidí žije v chudobě a 50tis bezdomovců mrzne. A havloidi a lidi demoralizovaní lžou pořád a pár blbců jako Henex jim to baští.

2 hlasy

Já to nechápu, Macháček. Proč ti lidé komouše nevolí?

0 hlasů

To kdysi. Před léty 25-ti a více léty. Mezitím ten generál přísahal ještě několikrát. Československé republice, České a Slovenské Federativní republice, České republice a ještě bůhvíčemu přísahal. Jinak by se nemohl stát generálem, ba co víc ani důstojníkem nebo praporčíkem a možná ani poddůstojníkem kdyby nebyl tak pružný. A Havel? Ten toho v životě nablil. Vždyť byl pořád ožralý na šrot tak nějaká přísaha pro něj sem nebo tam, všechno jedno.

2 hlasy

Nekdo se ze svych chyb uci, nekdo zustane blbej cely zivot. A k tem patris i ty, Machatschu.

0 hlasů

Spanilé jízdy stačí !
Díky našim sdělovacím prostředkům, zvláště televizním, že mě ukázali a PŘESVĚDČILI jak američtí dragouni v žoldu projíždějí světem aby rozdávali úsměvy a radost VŠEM „navštíveným“ státům a jejich občanům, kteří přežili jejich „spanilou“ jízdu.

0 hlasů

Kolegove pravdolaskari nalijme si cisteho vina..Nacelnik Pavel nas timto vyjadrenim, v pravde nestastnym, hluboce zklamal.

0 hlasů

Pokud budou základny v Pobaltí a Polsku je to v pořádku. O základnách u nás můžeme mluvit až uvidíme, co dalšího kremelští šílenci chystají. Dříve, nebo později se asi stálé přítomnosti vojsk NATO nevyhneme. A ještě budeme rádi.

1 hlas

Petr Pavel je starý komunistický voják a kalí vodu. Dobře ví, že stálá základna NATO představuje daleko větší záruky bezpečnosti, než občasná cvičení vojsk aliance na našem území. Taky by se musela zlepšit činnost českých bezpečnostních složek, pod mikroskop by přišel jejich personál s komunistickou a estébáckou minulostí a kontakty. Lépe by byli sledováni i agenti Ruska a jejich pomahači ve vládě a státní správě. O to jde nejvíce. Putin Petrovi jistě zadal, aby hlavně k tomu nedošlo.

1 hlas

Generál Pavel má pravdu, základny mají význam u hranic s Ruskem. Nejdůležitější je připravenost a nezpochybnitelná jednota všech zemí aliance, které však například zrovna náš prezident zasazuje krutou ránu.

0 hlasů

Generál Pavel jde proti zájmům USA přemístit svoje základny co nejblíž k ruským hranicím a některé základny na jihu a západě Evropy se naopak ruší.

3 hlasy

Troubo komunistickej, neumis cist, nerozumis psanemu textu ????

1 hlas

Ty kapitalistickej vohnoute, ty nerozumíš ničemu.

1 hlas

Česká republika, když bude mít vůli, může se vydržovat armádu se 100 000 vojáky, 1000 tanky atd.

Když to dokázali komunisté s údajně nevýkonou direktivní ekonomikou (přitom v 50. letech Československo zažilo prudký vzestup životní úrovně, navzdory tomu, že tehdy šlo na zbrojení zhruba tak 30% HDP).

Proč něco takového nedokážeme s tím údajně mnohem výkonnějším kapitalismem?

0 hlasů

"prudký vzestup životní úrovně"...
To jo, z jednoho krajíce chleba na dva... Tenkrát byla i jablka na příděl a stála se na ně fronta. Začalo být k dostání jídlo, protože komouši sebrali rolníkům jejich hospodářství. Životní úroveň také velice pozvedla měnová reforma...

0 hlasů

No moje babička pocházela z rodiny národně socialistických politiků. Komunistický režim nemusel, její švagr dostal 16 let z vlastizradu, děda, do té doby předseda KSČ v obci, na krajském výboru KSČ hodil tajemníkovi stranickou legitimaci k nohám, se slovy, že se zločinci nebude v jedné partaji. Takže si pak užil další perzekuci v práci (tam mu to již začalo, když otvřeně kritizoval sloučení se sociální demokracií). Když jsem babičce počátkem 80. let vyprávěl jaká je životní úroveň v Bavorsku (táta tam na přelomu 70.-80. let pracoval), tak nechtěla o kapitalismu nic slyšet. Pro ni vše co přišlo po válce, bylo podstatně lepší, než ta bída, co tu byla za První republiky. A to se říká, že takové Rakousko nás dohnalo až v druhé polovině 60. let. Ostatně to byl jeden z důvodů reforem roku 1968, když se nám začalo Rakousko rovnat. Takže i když tu byla z První republiky bída, tak to bylo i tak lepší, než v mnoha ostatních zemích. Přídělový systém byl po válce v celé Evropě.

0 hlasů

Dnes je ukazatelem životní úrovně rostoucí počet dolarových milionářů a miliardářů. Copak to dostatečně nesvědčí o výkonnějším kapitalismu ? Ostatní si dovezem, nebo při nadšeném vítání samo přijede. :-) :-) :-)

4 hlasy

v 50 letech zazili vzestup zeme ktere prijali Marschaluv plan--my jsme zili v bolsevicke spine--ta padla v r 89 zacala velka klausovska rozkradacka a vzestup zazili tunelarske svine kolem ODs TOP I CSSD-pro vestinu to zustalo celkem stejne jen s tim ze uz nemaji na lichvarsky najem nenazranych majiteku...

0 hlasů

presun normalnim lidem nevadi -ale zakladny urcite--diky bolsevikum se tu roztahovali Rusaci a diky modremu praseti Vondrovi a smejdovi Kalouskovi by se tu valeli dragouni--

1 hlas

ac proti americkym vojakum nic nemam a vitam je tady, tak nechapu, proc EU, která ma o 150mil vic lidi nez USA, není schopna si svoje uzemi ubranit sama a musí mit na svém uzemi tolik amerických vojaku.
dejme tomu mit tu americky specialisty, to beru, ale +- obycejneho vojaka, proc EU tolik spoleha na USA?

1 hlas

Jak zaručí specialisté bezpečnost Evropy? Tihle specialisté, tedy obsluha jaderných zbraní zapůjčených spojeneckým armádám, jsou spíše důvodem k preventivnímu úderu na Evropu. Evropě by spíš mnohem více prospěla početná konvenční armáda. Hlavně pro boj s jejím hlavním nepřítelem, Islámským státem. USA nikdy nedovolí, abychom proti jejich dítěti vytáhli do boje s jadernou výzbrojí ve vlastnictví USA.

0 hlasů

u nas kasarny rozprodali a nebo zborili--mladi parchanti fetuji a cmaraji po domech--

1 hlas

Čest vojáka je v přísaze !

1 hlas

Jak pravila baronka von Botzenheim: „Česká foják, dobrá foják“

0 hlasů

V čem je potom čest prezidenta země? Taky přece přísahal.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov