Místo hypotéky
Stát jako banka: chystá výhodné úvěry pro mladé

16.01.2018 05:05 Původní zpráva

Stát chystá výhodné úvěry na bydlení pro mladé lidi do 36 let věku. Mohou dosáhnout až dvou milionů korun. Jejich úrok se má pohybovat okolo jednoho procenta ročně. Vyplývá to z návrhu nařízení vlády, které připravilo ministerstvo pro místní rozvoj.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Dotace pro nuzáky na nejdražší pozemky a nemovitosti v EU. Jedná se o spropitné do kapes realitek, developerů, stavebních společností a všech dalších napojených na tento megatunel.

0 hlasů

Je to hezké od státu, ale taky je pravdou, že stát se na mladé lidi vykašlal, dostupné bydlení u nás neexistuje a tak tímto gestem jen podporuje developery a můžeme to brát jako skryté tunelování státu. 2 milióny je částka, která stačí tak na byt někde na vesnici či malém městě, na dům možná taky, ale ten bude chtít ještě další milióny na opravy. Když mladý člověk nastoupí do zaměstnání a vezme si státní úvěr na bydlení ve výši 2 milionů, zaplatí náklady s bydlením, tak mu toho moc nezbyde a když do toho přijdou děti a to by tu mělo jít především, aby sem nemuseli tahat muslimské nepřizpůsobivé migranty, tak se ocitnou na hranici bídy a to není dobrá vyhlídka. Kdyby stát stavěl dostupné byty k nájmu pro mladé udělal by mnohem lépe.

0 hlasů

Řešení bytového problému spočívá v technicko organizačních opatřeních k podstatnému zlevnění jejich výstavby. Podstatný růst cen bytů stimulovalo již dluhové hypotéční financování .

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov