Schváleno poslanci
Stát přitvrdí proti pokusům o sexuální zneužití dítěte

14.05.2014 10:46

V trestním zákoníku patrně přibudou dva nové trestné činy související s pohlavním zneužíváním dětí - účast na pornografickém představení a navazování nedovolených kontaktů s dítětem. Činy budou trestné i pro právnické osoby. Předpokládá to novela, kterou hladce schválila sněmovna. Pro firmy bude podle předlohy, kterou nyní posoudí Senát, trestná na návrh ústavně právního výboru také lichva.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Honza Hloupý (1 hlas) 14.05.2014 11:16

    "Trestného činu navazování nedovolených kontaktů s dítětem se podle...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

To jim podškrábne i Mirda Kalousek,ten když ministroval v kostele,tak mu falář natrhnul kachle...Proto potom ministroval na MF tak blbě....

0 hlasů

"poškození finančních zájmů Evropské unie" - horší analogie "rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví". Za chvilku nás zašijou za nákup součástek mimo evropský trh.

0 hlasů

"Trestného činu navazování nedovolených kontaktů s dítětem se podle návrhu dopustí ten, kdo prostřednictvím informačních nebo komunikačních technologií navrhne dítěti mladšímu 15 let setkání v úmyslu spáchat sexuálně motivovaný trestný čin" - tak to chci vidět, jak se tady bude prokazovat úmysl. Ledaže by se použilo (ne poprvé) prolomení principu presumpce neviny a podezřelý by musel dokázat, že nic takového nezamýšlel. To se budou hned lépe vyrábět případy a žádná obhajoba to nebude kazit. Všichni jste sprostí podezřelí.

1 hlas

Zadny strach, v Cechach si vsichni mysli, ze zneuzit dite umi jen Nemec. :))

0 hlasů

Tohle je taky perla "Novela rovněž výslovně umožňuje postih pachatelů, kteří k sobě přijmou oběť obchodování s lidmi." - to jako když pomůžete oběti třeba noclehem tak Vás zašijou?

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov