Kabinet
Sto dní vlády. Babiš vyzdvihl růst důchodů a platů

04.10.2018 11:46

Menšinová vláda ANO a ČSSD má výsledky, řekl na tiskové konferenci ke 100 dnům koaličního vládnutí premiér Andrej Babiš. Vyzdvihl například připravený rozpočet na příští rok, diferencované navyšování platů či růst důchodů.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Josef Dobeš (1 hlas) 04.10.2018 15:57

    Sledoval jsem po poledni jeho tiskovku, je to opravdu první vláda,...

  • Marie Metelková (1 hlas) 04.10.2018 15:12

    Určitě lepší výsledky než za ODS, o Kalouskovi nemluvě. Po volbách se...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Opozice dělá machra, já si myslím, že totok je a bude dobrá vláda a máme nejlepšího premiéra od roku 1945, hotové...

0 hlasů

Sledoval jsem po poledni jeho tiskovku, je to opravdu první vláda, která nekecá a dělá. To je nakonec pro každého, kdo se jen o trochu o politiku zajímá a není padlý na hlavu, jasné.
Podstatně zajímavější byl prvnḯ kritik opozice - paní Udjřenina (možná jsem to jméno zkomolil - já o mí vím jen tolik,. ze nechala spadnout Zimní stadion na Štvanici, celonárodní památku, kde naši hokejisté získali první zlatou medaili na mistrovství světa -, pak dnešní interwiew v ČT s ní mi umožnil i pochopit, proč ten stadion vlastně spadl - ženské vědí o hokeji asi tolik, jako chlapi o natáčkách na vlasy.
No a teď je paní U.odbornicí na celostátní politiku. Zajímavé - když byla dotázána, co vlastně "Ta" vláda neudělala, vychrlila seznam vládních nedodělků, které vláda v programu slíbila a na kterých pracuje, - a považte - po 100 dnech ještě není vše hotové!!!

Pamětníci vědí, jak zdlouhavé a složité bylo jednání o koaliční vládě, což nebylo vinou ANO ani v nejmenším. Z klacků, házených Babišovi pod nohy, by se dal postavit docela slušný srub, možná i hezké venkovské stavení. Ale k věci....
Když to paní U. vychrlila, dostala otázku poněkud záludnou: "A co se tedy "té" vládě vůbec povedlo?"
Nastalo hrobové ticho, jen studiový mikrofon jemně šuměl. Nakonec se paní U. trochu z té šokující otázky vzpamatovala a nesměle špitla - "snad to přidání důchodcům"......No. ani bych se nedivil, ona měla chudinka jen instrukce, jak tupit vládu a nikoho z instruktorů nenapadlo, že by si mohl moderátor dovolit se ptát na něco jiného. Taky v dalším vstupu již nebyl, fofrem vystřídán někým spolehlivějším.
Ale ani další vstup - s pirátskou hvězdou Michálkem, se moc nepodařil. On sice mluvil jak gramofon, ale takový, kterému před mnoha dny přeskočila jehla a od té doby mele stále totéž. Vláda prý zanedbala digitalizaci, vláda prý kašle na investice, vláda prý kašle na všechno, nač si vzpomenete. A basta!!. Že jsou letos investice zatím nejvyšší vůbec? No, mohly být vyšší.... třeba. Taková logika asi jako objevné zjištění, že již prezident Masaryk říkával, že cenzura internetu je nepřípustná. Neznáte náhodou někdo autora téhle blbosti?
Když pak se řeč schylovala k tézím, že daně je třeba snížit (ne DPH, ale daně osob) a ke požadavkům zvyšovat investice do obecné digitalizace všeho a silnic - příbuzné to obory, - jistě, a logicky očekávaná otázka již asi poučené moderátorky ne a ne přijít: "Když snížíte příjmy státu, z čeho pak vezme peníze na tu digitalizaci a na ty silnice???, vzpomněl jsem si na onu moudrost o Masarykovi a televizi, raději, pamětliv svého duševního zdraví, přepnul na kanál, kde zrovna běžel film o veverkách, hezký, pravdivý a neškodný.
Na další bláboly opozičních představitelů, stejně stejné jako vejce vejci, jsem raději zůstal u těch veverek - tam byla alespoň jistota, že se nebude lhát a tvrdit, že ty hnédé barvy jejich kožíšku je jen zavádějícím tvrzením "Té" vlády, která prý mate veřejnost jen proto, aby za 3 roky měla naději na volební vítězství a pak všechno vylepšila mávnutím pravice.. Pokud bude opozice lhát, překrucovat a zastírat pravdu stylem "zvolte nás a pak uvidíte", pokud bude tvrdit, že sníží daně a nechá pak lidi, aby neotravovali, že není to či ono, před volbami slibované, pak má dnešní koalice příští volební vítězství v kapse.

1 hlas

Určitě lepší výsledky než za ODS, o Kalouskovi nemluvě. Po volbách se to uvidí.

1 hlas

Když se nepochválím, kdo to za mě udělá?

0 hlasů

Jen Hloupý Honza by mohl věřit, že dnešní opozice, pokud mu ovšem dnes není 12 nebo míň.

0 hlasů

vyšší platy si odhlasovaly poslanci , nakopat ty šmejdy zlodějský

0 hlasů

No, tak příště volte Okamuru, možná se pak bude o výši poslanců hlasovat v celostátním referendu - jako ve Švýcarsku

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov